Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 69083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
A powiedz...on się jakoś interesuje rockiem pewnie ,tak? :D

No raczej ;D Chyba nawet gra w jakimś lokalnym zespole, ale głowy nie dam... ;)

pytanie jak na to zareagowaly ciocie, babcie itp...
Ciocie taktownie pominęły ubiór PMa milczeniem :razz: Ale babci od strony PMki nikt nie uprzedził i ponoć, bidulka, prawie zawału dostała :mdleje:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ciężko powiedzieć co myślę o PMie... niby fajnie, że tak zawsze wyraża siebie .. ale z drugiej strony chyba nie czas i miejsce na skórę a jednak na coś bardziej eleganckiego ;) Chociaż co ja tam wiem, grunt żeby byli szczęśliwi  ;)

Wyjęłaś mi to z ust ;D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Ja bym mojego tak nie ubrała  :o

A co do fotek, to tak na przyszłość nie jest tak, że jak zrobisz to jest Twoja. Tylko wtedy gdy zrobisz na imprezie masowej, w innym przypadku osoba na zdjęciu musi wyrazić zgodę na publikację  8)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
jak dla mnie bardzo oryginalnie i schludnie ,z biegiem lat taki strój będzie normą;-))) kto powiedział,że musi być garnitur czy smoking???? Tylko,że myślę,że Pani młoda trochę z innej bajki, troszkę te kreacje mi się gryzą.....może inna sukienka z elementami skórki?????

Offline Nemezis

• maniak
Daruda, też to zauważyłam... Pani młoda w diademie i w koronkach wyglądała jak z zupełnie innej bajki ;) Podejrzewam, że oboje ubrali się tak, jak chcieli i nie zastanawiali się nad tym, czy jedno będzie pasować do drugiego ::)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
hmm Pan Młody faktycznie wyglada baaardzo oryginalnie.. tylko akurat w tym dniu jakos nie bardzo mi to pasuje..
tylko, że to nie mój ślub .. ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
no faktycznie bardzo oryginalny strój...

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
no napewno oryginalnie, skoro ani jemu ani zonie nie przeszkadzalo. tylko zastanawiam sie czy mu wygodnie bylo kleczec w kosciele ;)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
hmm... oryginalnie ;D
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Nemezis

• maniak
Witajcie :-* :-* :-*

Wiem, że ostatnio mało mnie na forum, ale muszę poprosić Was o trzymanie kciuków, bo przekonałam się już, że Wasze kciuki mają magiczną moc ;D ;D ;D Znaleźliśmy wymarzone mieszkanie i teraz musimy szybko dostać kredyt. Chcemy wziąć udział w programie "Rodzina na swoim", ale jest mały problem, bo ja jestem formalną właścicielką mieszkania rodziców, więc muszę zrobić darowiznę na tatę a później z powrotem odzyskać mieszkanie :p ;) Już widzę, że czeka nas mnóstwo biegania, załatwiania formalności no i koszty... ::) Ale jest o co powalczyć, bo mieszkanko jest super :)

Może któraś z Was kupowała mieszkanie z dopłatami i wie, co trzeba pozałatwiać i jak przez to przebrnąć...? ???

PS. a moja siostra będzie miała bliźniaki!!! ;D ;D ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
ooo, to trzymam kciuki ;Dbędzie super jak Wam się uda :D
w sprawie formalności niestety nie pomogę
to zostaniesz podwójną ciocią :D
a co z kursem, coś się wyjasniło?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Gratuluję cioci :) :) :) Podwójnie!
No i trzymam kciuki za mieszkanko. Moja sis ma kredyt rodzina na swoim, ale jeśli o szczegóły chodzi, to nie wiem co i jak ::)

Offline madziara07

• uzależniony
aa to gratulacje dla siostry i dla cioci tez oczywiscie!
kredytow to ja udzielam (i to nie hipotek) a nie bralam wiec nie pomoge ale kciuki jak najbardziej trzymac bede
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Powiem tak...troszkę "(dobre..troszkę ::)) interesuję sie kredytami (sami niedługo będziemy "szczęśliwymi" posiadaczami kredytu mieszkaniowego) i powiem Tobie ze z tą"rodzina na swoim" nie jest tak kolorowo. Mimo że przez 8 lat Państwo płaci połowę odsetek...ale banki mają zazwyczaj większa marże (muszą wyjsc na swoje ) i tak na jedno wychodzi. Wg mnie lepiej wziąc zwykły kredyt hipoteczny. Dla porównania...My kredyt z "rodzina" ratę byśmy mieli 1980 zł (tylko przez 8 lat!) a bez rodziny 1500 zł (przez cały czas)... Sama oceń co jest bardziej korzystne... ;D

Offline Nemezis

• maniak
My kredyt z "rodzina" ratę byśmy mieli 1980 zł (tylko przez 8 lat!) a bez rodziny 1500 zł (przez cały czas)... Sama oceń co jest bardziej korzystne... ;D

Agulek79, nie rozumiem, z dopłatami mielibyście ratę o ponad 400 zł większą niż bez dopłat? ??? To gdzie te dopłaty? Wy byście chyba dopłacali :p Kurczę, a nam koleżanka (doradca finansowy) policzyła, że przy kredycie na 200 tysięcy na 30 lat rata z dopłatami wyniesie tylko 700 zł a po 8 latach 1190 zł. Natomiast przy normalnym kredycie płacilibyśmy 1160 zł przez cały czas. Czyli przez 8 lat oszczędzamy ponad 44 tysiące a po 8 latach możemy zmienić bank na taki, który będzie miał najlepszą ofertę :) Po tym co napisałaś, zastanawiam się, czy nie ma gdzieś jakiegoś haczyka ;)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
my mamy mieszkanie z programu rodzina na swoim...
ratę kredytu płacimy około 800 zł miesięcznie... po 8 latach będzie to około 1180 zł ... jakoś tak.... nie pamiętam dokładnie, bo ta suma jest poprostu pobierana z naszego konta jako stałe zlecenie :)
a mieszkanie kosztowało 170 000 zł

Offline madziara07

• uzależniony
ale Agulek79 poruszyla tu wazna kwestie, marzy, ktora jest faktycznie duzo wyzsza przy kredytach z programu, sprawdzcie tez czy aby koszt kredytu bez doplat nie wyszedl by wam taniej albo nie bylby porownywalny. jednak pytanie czy mielibyscie zdolnosc kredytowa na zwykly kredyt.
przeniesienie kredytu po okresie doplat pomysl dobry tylko sprawdzcie czy bank nie ma jakichs obostrzen dot szybszej splaty (czesto banki zastrzegaja sobie termin w ciagu ktorego wczesniejsza splata=kara umowna, badz tez w ogole takiej mozliwosci nie ma przez jakis tam okres)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
gratulacje dla siostry:) i oczywiście dla Ciebie Ciociu:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline ada1988

• Chuck Norris
no gratulację dla siostry!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
gratulacje dla siostry :) ja się dziś dowiedziałam, że siostra mojego PM będzie miała dziewczynkę :) i bedzie Martynka :)

a co do kredytów. mój rat wlaśnie w październiku bierze cywila zeby wziać kredyt w RNS - oszczędza niby okolo 40 tys. ale co i jak sama nie wiem. my w przyszłym roku bedziemy się martwić.

oby Wam sie dobrze mieszkało!! ;)
ZNIKAM!

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
Trzymam kciuki za mieszkanko ;)
Gratulacje dla siostry ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
O ja Aniu! To zdjęcie mnie rozwaliło. Widzę że byłam ograniczona bo by mi w życiu taka możliwość stroju ślubnego przez głowę nie przeszła :)

Gratulacje dla siostry :D

Trzymam kciuki za kredyt!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Co tam u Ciebie?

Offline Nemezis

• maniak
A dzięki że pytasz :) W sumie dużo się nie dzieje...

1) Jesteśmy w trakcie załatwiania formalności kredytowych,
2) Od października znów zaczynam jeździć na podyplomówkę do Bydgoszczy,
3) Ponadto będę chodziła na kurs angielskiego metodą Callana (już się zapisałam),
4) Cały czas chodzimy na kurs tańca,
5) Uczę się o pieskach w ramach tego kursu korespondencyjnego, o którym wcześniej pisałam,
6) Jestem pełnoetatową kurą domową :P :'(
6) No i oczywiście szukam pracy, ale jest lipa i już zaczynam podejrzewać, że ciąży nade mną jakieś fatum i nigdy jej nie znajdę... :-\

Tak więc nawet na bezrobociu mam co robić i raczej się nie nudzę ;)

Aha, w sobotę byłam na weselu kuzynki. Było całkiem fajnie, ale kuzynce nie przyszło do głowy, żeby przygotować winietki i to co się działo... Masakra jakaś :-\ Nie rozumiem, jak można wyprawiać wesele na 150 osób i nie ustawić winietek ???

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Ad.1 - to na jaki kredy się zdecydowaliście?
 ;D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
ad 5, i jak Ci idzie???

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Ad.3 Ooo... :)  Też bym doszkoliła mój angielski,bo języki w tych czasach to najważniejsza rzecz!  :-\

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Oj dawno mnie u Ciebie nie było...

Trzymam kciuki za kredyt i za znalezienie pracy!

I powodzenia na angielskim! Później Cię przepytam ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ad 2. A jaką podyplomówkę?

Ad 3. Mi Callan jakoś nie szedł :) Moi znajomi bardzo sobie chwalą :)

Ad 6. Ja tam uwielbiam być kurą domową :) Od października studia, więc się skończy moja radość :)

Nie wyobrażam sobie, 150 osób szukających miejsca na sali... Ja byłam na weselu gdzie było 100 osób i były awantury, że aż wstyd było patrzeć. I ludzie zamiast śpiewać sto lat, rozglądali się gdzie by tu usiądź, tudzież już obgadywali ludzi z którymi zdążyli się pokłócić ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Fakt, faktem - brak winietek to mega minus na weselu ::)
Fajnie że masz tyle zajęć mimo braku  pracy, mam nadzieję że znajdziesz w końcu pracę. Aż się boję, co mnie czeka po powrocie do kraju...