Autor Wątek: Odchudzanko przyszłych Panien Młodych  (Przeczytany 343734 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: Odchudzanko przyszłych Panien Młodych
« Odpowiedź #780 dnia: 26 Lutego 2008, 09:11 »
No to ja też dopisze się do wątku. Niby ślub w 2009r. ale w tym roku przyjaciółka ma swój więc też trzeba jakoś wyglądać.
Jestem po diecie Kopenhaskiej - wiem większość z Was powie że to drastyczna dieta i potem efekt jojo. Pewnie tak jest ale ja się po niej zawsze bardzo dobrze czuje. Schudłam 7 kg na tej diecie i trzymam wage teraz mam zamiar zacząć jeźzdić wreszcie na basen i jeździć na rowerze, jak chciałam zaczynać to wtedy jakieś mrozy nastały i wichory potem choroba i tak wszystko się nie składało. W każdym razie mocne postanowienie jest, tym bardziej że teraz jest postanowienie utrzymać wagę i jak dobrze pójdzie to jeszcze zrzucić jakieś 3 kg.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #781 dnia: 26 Lutego 2008, 09:19 »
Jestem po diecie Kopenhaskiej - wiem większość z Was powie że to drastyczna dieta i potem efekt jojo. Pewnie tak jest ale ja się po niej zawsze bardzo dobrze czuje. Schudłam 7 kg na tej diecie i trzymam wagę teraz mam zamiar zacząć jeździć wreszcie na basen i jeździć na rowerze, jak chciałam zaczynać to wtedy jakieś mrozy nastały i wichury potem choroba i tak wszystko się nie składało. W każdym razie mocne postanowienie jest, tym bardziej że teraz jest postanowienie utrzymać wagę i jak dobrze pójdzie to jeszcze zrzucić jakieś 3 kg.
7 kg? to sporo, a w jakim czasie?. Mam nadzieje, że utrzymasz swoją wagę :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #782 dnia: 26 Lutego 2008, 09:39 »
prawie 3 tygodnie, w między czasie poszłam wyrwać sobie 2 ósemeczki i jadłam zupki tylko bo nic innego nie potrafiłam i tak sobie poszło 7 kg
A diete specjalnie zaczęłam w lutym żeby na koniec lutego wyciągnąć rower. Zawsze miałam tak że koniec stycznia luty najbardziej tyłam bo organizm spragniony słońca tyle czasu uśpiony przez zime, a teraz na przekór zaczęłam diete a w marcu i kwietniu intensywne jeżdzenie, a potem to już bajka, maj, czerwiec- lato sałatki i owoce do jedzenia i woda której litry wypijam teraz straszne. Co tydzień musze jechać i kupować zgrzewke wody mineralnej.
Prawda po diecie nie można wrócic do normalnego jedzenia przez długi okres czasu trzeba uczyć się nowych nawyków jedzenia. Ale jak kilka lat temu stosowałam ta dietę i dalej trzymałam sie pewnych wskazówek to ponad 2 lata trzymałam niesamowita wagę, potem niestety zaczęłam się bardzo źle odżywiać, bo tak było najłatwiej. A teraz myśle że nawyki jezdeniowe zatrzyma na długo. Wiem że nie każdemu służy ta dieta ale ja po niej dostaje energii organizm nie wiem jak to nazwać jest czystszy, lżejszy wszystko zaczyna wychodzić - bardzo pozytywnie sie po niej czuje.
Sama większości osób odradzam ta diete.
I obym utrzymała tą wagę. ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #783 dnia: 2 Marca 2008, 14:35 »
i jak tam moje kochane odchudzaczki ???? u mnie kolejne 1,5 mniej choć nie powiem że ostatnio pozwoliłam sobie na troszke więcej:), wczoraj przez przypadek łyknełam słodzonej kawy i aż mnie odrzuciło fujj:)

Będzie Synek:)

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #784 dnia: 11 Marca 2008, 12:23 »
Jakoś sie cicho tu zrobiło... Nikt się już nie odchudza? Fajnie Wam! W takim razie sama się poodchudzam... Do slubu niecałe 5 m-cy, więc

najwyższa pora! Pasuje mi zrzucić kilka kg, więc już zaczynam :) Zero słodyczy od miesiąca, steperek codziennie i ostatni posiłek o 16-17 :)

Zobaczymy czy będą efekty....

Offline Ania1234

• uzależniony
« Odpowiedź #785 dnia: 11 Marca 2008, 12:37 »
To nie jestem sama :)

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #786 dnia: 11 Marca 2008, 17:34 »
ja jeszcze odchudzam się do 8 kwietnia poźniej wzięcie miary i trzymanie wagi:) aż do września ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #787 dnia: 11 Marca 2008, 20:49 »
A ja zaczynam od jutra :) Mam profil na forum dla odchudzających się i tam już wiele straciłam i zyskałam na nowo.... niestety  :( :( :( :( :'( :'( :'( :'(

Ale od jutra daje czadu!!!! Zapisałam sie a aqua-aerobik i na fitness (zaczynam jutro) i biegam z koleżanką :) A co do diety to zero słodyczy fast-food i słodkich napoi :D

Offline srebrny
  • bywalec
« Odpowiedź #788 dnia: 13 Marca 2008, 21:21 »
a ja sobie codzinnie mowie, że od jutra- pojutrza zaczne diete. Do ślubu zostało niewiele czasu- a zrzucic bym chciala 5 kilo

i tak przez statatni rok schudłam 7 kilo - i to bez odchudzania :) i od 2 miesiecy waga stoi

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #789 dnia: 13 Marca 2008, 21:28 »
włożyłam dzisiaj spodnie w które w styczniu się nie dopinałam , a dzisiaj ze mnie spadły ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #790 dnia: 13 Marca 2008, 21:50 »
Olcia normalnie zazdroszcze  :o Ja nie mogę się zebrać  :'( Ciągle podjadam i podjadam... Szok  ::) A słodycze uwielbiam i tak ciężko mi nie żreć  :buu: Chciałabym zrzucić tylko albo aż 4 kilo... A właśnie najciężej zrzuca się małe nadmiary, bo efektów nie widać i przez to motywacji brak  :Placz_1:

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #791 dnia: 13 Marca 2008, 21:52 »
od połowy stycznia o ile dobrze pamiętam  spadło już ponad 10 kg ;D, ale zero słodyczy, słodkich napoji i oduczyłam się używać cukru, pierwszy tydzień był ciężki a teraz jest juz ok

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #792 dnia: 13 Marca 2008, 21:56 »
Ja cukru nie używam w ogóle od ponad 3 lat  :) Ze słodkimi napojami też nie przesadzam... Ale batoniki, czekoladki itp. Mniam  ::)

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #793 dnia: 13 Marca 2008, 22:04 »
a ja Tobie zazdroszcze że tylko 4 kg ja bym chciała jeszcze ok 10kg, do 8 kwietnia mam czas do przymiarki ;D, później to już będę musiała utrzymać wagę.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #794 dnia: 14 Marca 2008, 12:31 »
Ja tez podjadam nie mogę się zmobilizować, ale do ślubu jeszcze rok i nastawiam się na ruch :) Bo jedzonko to przyjemność :D :D

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #795 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:32 »
a co tutaj taka cisza to ja się pochwalę  do mojego założonego celu brakuje mi jeszcze 5 kg w dół już poszło 12 kg, ale jestem zadowolona, i to tak naprawdę bez jakiś wielkich wyrzeczeń

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #796 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:40 »
Kurczę ja nie potrafię wytrzymać bez pepsi albo coli :-\ :-\
Ale staram się  je ograniczać ;)

Tak samo mam z czipsami :-\
No ale w ogólne nie jem słodyczy więc czasem mogę zgrzeszyć i zjeść kilka ;)
Tak sobie to tłumaczę ;)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Ania1234

• uzależniony
« Odpowiedź #797 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:40 »
a co tutaj taka cisza to ja się pochwalę  do mojego założonego celu brakuje mi jeszcze 5 kg w dół już poszło 12 kg, ale jestem zadowolona, i to tak naprawdę bez jakiś wielkich wyrzeczeń

No, no, nie pogada :) Gratuluję!

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #798 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:41 »
kkotek
cole piłam litrami dziennie , a teraz jak wezmę łyka to aż mnie odrzuca, taka jest niedobra, 3 dni mi coli brakowało i przeszło ;D

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #799 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:42 »
Poza tym waga w dalszym ciągu pokazuje, że straciłam 6 kg więc jest dobrze :)
Chciałabym  jeszcze tak z 10 kg schudnąć ale nic na siłę bo wtedy o efekt jojo nie trudno  ::)
A tego bym nie chciała :P
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #800 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:43 »
już parenaście razy się odchudzałam i zawsze jakoś chudłam proporcjonalnie z całości, a teraz jakoś tak dziwnie  ;), w pierwszej kolejności poszła pupa i uda, a ja chciałam brzuch >:(

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #801 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:44 »
kkotek
cole piłam litrami dziennie , a teraz jak wezmę łyka to aż mnie odrzuca, taka jest niedobra, 3 dni mi coli brakowało i przeszło ;D

Ja na szczęście dziennie coli nie pijam bo bym zbankrutowała  ::)
Jedynie tak okazyjnie ale wtedy już nie potrafię jej sobie odmówić ::)
Zresztą odmawiam sobie już dość sporo więc nie będę przesadzała  :D
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #802 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:46 »
masz rację o jojo nie trudno, no niestety nie ma takiej magii że chudniesz i wracasz do normalnego jedzenia i waga stoi w miejscu
napewno nie wrócę do gazowanych napoi i do słodzenia
jedno co mnie tylko wkurza to że co miesiąc musze podnie kupić bo wszystkie spadaja i wyglądam jak skejt ;D, czy jak to tam się pisze

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #803 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:50 »
już parenaście razy się odchudzałam i zawsze jakoś chudłam proporcjonalnie z całości, a teraz jakoś tak dziwnie  ;), w pierwszej kolejności poszła pupa i uda, a ja chciałam brzuch >:(

Mnie najpierw zmniejszył sie troszkę biust nad czym najbardziej ubolewa W. ;)
Zawsze miałam duże piersi a teraz są troszkę mniejsze i mnie się tak podoba  ;D
Czuję też po spodniach, ze moje baleronki zmniejszyły objętość no i oponka się zmniejszyła :skacza:

Fajnie jak widzę efekty mojego odchudzania ale zmorą dla mnie sa rozstępy  :pogrzeb:
Dieta i aerobik czynią cuda ale te cholerne rozstępy  :glowa_w_mur:

Śmieje się, żę jak pojedziemy w podróż poślubną do Egiptu to ja zafunduje sobie strój nurka żeby zakrył rozstępy i jak dla mnie wciąż grube baleronki  :Nie_powiem:
W. jak to słyszy to już mu ręcę opadają  :D
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #804 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:53 »
my też jedziemy do egiptu ;D

a ja własnie chciałabym żeby mi biust spadł, ale nawet jak byłam chuda obwód piersi zawsze był ten sam, więc na górze chyba nigdy nie schudnę, a rozstępy no coż nie będę komętować >:(

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #805 dnia: 13 Kwietnia 2008, 12:57 »
Dziewczyny czy któraś z was słyszała o Meridi  ? Lub ktoś ze znajomych lub rodziny brał te tabletki  ?
Moja koleżanka sobie je  zakupiła i kurcze boje się o jej zdrowie .
Są to tabletki dla osób otyłych , ktorzy nie mogą zgubic wagi i naprawde je potzrebują .
A ona do takich nie nalezy .

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #806 dnia: 13 Kwietnia 2008, 13:11 »
Dziewczyny czy któraś z was słyszała o Meridi  ? Lub ktoś ze znajomych lub rodziny brał te tabletki  ?
Moja koleżanka sobie je  zakupiła i kurcze boje się o jej zdrowie .
Są to tabletki dla osób otyłych , ktorzy nie mogą zgubic wagi i naprawde je potzrebują .
A ona do takich nie nalezy .

ja kiedyś brałam, ale pod ścisną kontrolą lekarza, efekt faktycznie nie chce się jeść, ale później wraca się do wagi, ja brałam 2 miesiące później zrezygnowałam ponieważ bardzo dużo jeźdzę samochodem  a przynajmniej w moim przypadku bardzo źle wpływały na koncentrację.
tabletki te działają na mózg i stąd ten brak apetytu.
Jeśli koleżanka ma tylko parę kilo do zrzucenia to odradzam, meridię się stosuje od  otyłości 20 kg

Ale tylko pod kontrolą lekarza i po wykonaniu badań

Offline ela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #807 dnia: 13 Kwietnia 2008, 13:21 »
No własnie o to chodzi , że napewno do lekarza nie pojdzie na badania  . Napewno nie będzie kontrolować swojego organizmu regularnymi wizytami . Tu chodzi tylko o to ,ze coś tam ma trochę wiecej na boczkach , brzuszku i rękach tak jak większosc kobiet . Wystarczyłą by dietka 1000 kalori pół godzinki cwieczen dziennie i było by git . No ale wiadomo człowiek jest leniwy , ja też :P  i woli szybsze i mniej wymagające sposoby schudnięcia .
Zobacze jak bedzie się zachowywac w trakcie brania tych leków , bo napewno jej nie namówie aby ich nie łykała. Nie ma szns . Juz wczoraj przeczytałam jej ulotkę , koleżanka opowiedziala jej o tacie który je brał , i fakt schudł duzo ale po roku nadrobił 20 kilo .

Tabletki te są jakąs pochodną amfetaminy czy soś takiego . Człowiek nie spi , ma suchosc  w buzi , depresje , mysli samobojcze i, jest agresywnu itd . Te skutki uboczne potwierdziła mojej kolezance inna kobieta która je brała i własnie takie objawy u niej wystąpiły .
Cholercia nie mam sposobu na nią . Na pzrekonanie jej . Ja sie nagadam a ona i tak je wezmie  :-\
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #808 dnia: 13 Kwietnia 2008, 13:29 »
ela to że lek jest pochodną amfetaminy to poprostu bajka wyssana z palca.

jeśli ma tylko torchę do schudnięcia to meridia jej nie pomorze, bo to nie jest lek na zrzucenie 5 kg.
tylko dziwi mnie jedno skąd ma meridie, skoro ona jest na receptę i lekarze raczej bez podstawowych badań jej nie dają przynajmniej tak jest u mnie.
meridia działa na ośrodek mózgowy i stąd  te dziwne skutki, a nie skutek amfetaminy

Offline ela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #809 dnia: 13 Kwietnia 2008, 13:44 »
A no to dobrze , że mi wytłumaczyłas o tej amfetaminie .

A tabletki skąd ma ? Mało lekarzy którzy z "dobroci serca" wypisują recepty ?  :-X

Kiedyś lekarz z "dobroci serca" przepisywał matce leki na łuszczyce ,które dawała swojej córce  ...Ona sprzedała je koleżance ...
Tabletki te w połączeniu z solarium przyspieszja opalenizne (dokładnie nie znam działania) . Dziewczyna wzieła dużo wiecej niż można , poszła sie poopalac, a wieczorem trafiła do szpitala z 90 % poparzeniem ciała .Chyba z 2 miesiace spedziła na leczeniu ...
To tak napisane w dużym streszczeniu .

Niestety są u nas lekarze bez wyobrazni .

« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2008, 13:48 wysłana przez ela »