Na grill polecam
1.Pierś z indyka lub kurczaka pokrój na plastry
wymieszaj z dowolnymi przyprawami, dodaj świeży czosnek i natkę ( lub koper jak kto woli)
wszystko zalej jogurtem i odstaw na noc.
Później grillować ok 2 min z każdej strony - szybko.
2.Można też zrobić mielone z udźca indyka - uformować podłużne kielbaski i nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
Mięso drobiowe mam dużo białka , więc nawet jeśli nie dodasz skrobii lub otrębów to i tak będzie się trzymało.
3.No a na PW oczywiście rybka zapiekana w folii z warzywami ( ja daję cukinie, pomidory, paprykę cebulę i robię z filetami)
robilam tak jeszcze przed dietą
4. Szaszłyki z indyka lub chudej wieprzowiny:
Mięso pokroić w kostkę ok.3x3, cebule nieduże pokroić w talarki lub ćwiartki, paprykę pokroić na kawałki zbliżone do mięska
Wszystko wymieszać z przyprawami wg uznania + musztarda oraz spryskać occtem winnym ( marynaty robię zawsze na oko -więć nie podaję proporcji) Jeśłi stwierdzisz że marynata jest za kwaśnia to dodajesz słodik do smaku.
Wystarczy jak poleży 3-4 godziny, ale dłużej lepiej
Miłego grillowania