Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 680952 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #8460 dnia: 30 Kwietnia 2012, 12:12 »
Ja tam tym razem zamierzam spodnie nosic jak nie beda uciskac, jakos tam niezbyt sie czulam w kusej koszuli ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #8461 dnia: 30 Kwietnia 2012, 13:45 »
Dla mnie nałożenie spodni aby po porodzie dojechać do domu to był dramat i jeszcze gorzej doprawiłam sobie tym ranę.

No to kilka fotek z zoo :)

I tego nie mogłam sobie odmówić - tulące się małpki :)

A dzisiaj jak wstałam to mówię do R. że jakoś dzisiaj tak chudo i szczupło wyglądam  ;D ;D ;D

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #8462 dnia: 30 Kwietnia 2012, 14:08 »
fajny wypadzik, a Ty ciotka albo przesadzasz, albo zdjęcie nie oddaje rzeczywistości ;)
wiadomo, brzuchol duży, trochę opuchnięta od gorąca, ale żeby zaraz hipcio? przecież jesteś na końcówce :)

Natalka słodka jak zawsze!

A dzisiaj jak wstałam to mówię do R. że jakoś dzisiaj tak chudo i szczupło wyglądam  ;D ;D ;D
widzisz? zaraz lepiej ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #8463 dnia: 30 Kwietnia 2012, 14:11 »
Jaki fajny brzusio :D Rewelka, coraz większy :D

Natalka słodka jak zawsze i narobiła mi ochoty na loda :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8464 dnia: 30 Kwietnia 2012, 14:14 »
Ja myślę, że to też ta sukienka we wzorki mnie trochę poszerzała  ;D ;D ;D

No brzucho mam duuuuuuuuuuuuuuuuuży :)

Jak jechaliśmy to się jeszcze zastanawiałam, czy napewno to dobrze że jedziemy bo jak faktycznie zacznę rodzić?  ;D Ale R. mnie uspokoił, że przecież w zoo napewno jakiś lekarz do odebrania porodu będzie - weterynarz bo weterynarz ale zawsze  ;D ;D ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8465 dnia: 30 Kwietnia 2012, 14:23 »
Swietnie wygladacie, brzusio taki fajny ksztaltny i okragly i wysoko, moj to taki duzy flak nisko wiszacy  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #8466 dnia: 30 Kwietnia 2012, 16:55 »
Super wygladasz a brzuch wcale nie wydaje ze AZ taki duzy. Chociaz mnie moj tez wydaje sie taaaki duzya polozna sie dziwi ze taki maly ;) tak to juz chyba jest.

Pamela ty to chyba troche przesadzasz, zaraz tam flak ::)

Apropos hipciow to moj maz mowi na mnie Gloria (z Madagaskaru ta) bo jak mnie plecy bola to smiesznie chodze i faktycznie smiesznie wygladam. Odplacam sie mu Melmanem bo mu ciagle niby cos dolega ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #8467 dnia: 30 Kwietnia 2012, 19:40 »
Fajnie Pati wyglądasz :) I brzuszek rzeczywiście wysoko :)

Ciotka nie odpowiedziałaś mi na pytanie o czopki, które kupujesz dla Dominka :P

Aleee zjadłabym tego loda, co Natalka wcina, aż mam nadprodukcję śliny ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8468 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:48 »
Dzięki dziewczyny  :-* :-* :-* brzucholek faktycznie jest wysoko wię do porodu jeszcze mi nie spieszno  ;D

Pamela nie przesadzaj :P flak to będzie dopiero po porodzie  ;D aż strach pomyśleć co to będzie  ;D

Ola ja swojemu to nawet nie powiem jak Twój na Ciebie woła bo mój by podchwycił ;) a tak to niech mi przytakuje, że jestem szczupła ;) hahaha

Ewa a widzisz, wyleciało mi z głowy. Te czopki to viburcol, tylko przez neta nie zamówisz bo pokazuje niby że jest na receptę, ale normalnie w aptece powinno być do dostania - ja jeszcze nie kupiłam. A sprawdzałam inne czopki to są powyżej chyba 3 miesięcy, bo czy powyżej miesiąca to już nie pamietam.
Ewa to ja Ci nie napiszę jakiego loda dziś mi R. kupił :) Nowego Magnuma :) mniam, ale mi ślinka cieknie :)

Ja to cały czas się zastanawiam jaki krem na lato kupić... Chciałam kupić w rossmannie już teraz bo słońce i żeby Natalkę smarować a tu wszystko jest od kilku miesięcy. Kupiłam jakiś z Daxa - na nim jest napisane że dla dzieci i niemowląt - czyli rozumuje że to po pierwszym miesiącu (bo pierwszy miesiąc to noworodek) ale z braku laku będę Dominisia też tym smarować. A co wy kupujecie??

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8469 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:21 »
No wlasnie flak to dopiero zawisnie  ;)
Jak dla dzieci i niemowlat to brac bo i natalka dzieckiem jest i dominik niemowlakiem bedzie, noworodkiem tylko chwilkie a potem niemowlaczkiem  ;D
Uch jak ja sie tych naszych bakow malych nie moge doczekac. ;D
Nad kremem sama mysle, cos z drogerii czy z apteki? Hmmm

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8470 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:26 »
Dzięki PAti :)

A jaki to nowy magnum? Zdradź ten sekret to jutro będę wypatrywać ;D

Pati ja byłam nastawiona na SVR z filtrem 50, ale on albo jest powyżej któregoś tam miesiąca, albo nie jest na nim napisane od kiedy można bezpiecznie stosować i z niego zrezygnowałam. Wynalazłam za to w dozie krem z filtrem 30 z Ziaji od pierwszych dni życia i pewnie ten kupię. Chyba, że babeczka na miejscu wynajdzie mi inny bezpieczny.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8471 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:28 »
A 30 to nie za malo?

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #8472 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:46 »
Ja dla Ameli mam Nivea sun i jakis tam sztyft Garnier czy cos, a dla maluszka to nie wiem  ??? Pewnie cos z apteki z filtrem 50 kupie, chociaz z drugiej strony 30 tez by moglo byc, przeciez takich maluchow nie wystawia sie bezposrednio na slonce no nie.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8473 dnia: 30 Kwietnia 2012, 23:00 »
Tak jak pisze Ola - moim zdaniem bardziej na słońce narażone jest roczne dziecko, które siedzi w spacerówce, biega po trawie itp., niż niemowlak, który leży w gondoli osłonięty budką i parasolką.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8474 dnia: 30 Kwietnia 2012, 23:11 »
Ten z Daxa mam 30 - myslę, że styknie bo właśnie przecież nie będzie dzieciak na słońcu się smażył tylko albo w cieniu, albo pod parasolem albo dodatkowo jeszcze pielucha zawiśnie na budzie.

Ewa nie wstanę teraz do zamrażary bo się napalę i będę musiała zjeść :) napiszę Ci przy okazji ale R. kupił go w zwykłym sklepiku osiedlowym więc powinien być chyba już ogólnie dostępny. Opakowanie jest coś z fioletem jeśli dobrze pamiętam.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8475 dnia: 1 Maja 2012, 07:16 »
A ja może raz w życiu jadłam loda Magnum :D Nawet nie pamiętam, czy mi smakował :D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8476 dnia: 1 Maja 2012, 10:13 »
Fioletowe opakowanie... Hmm... Google pokazuje tylko smak jogurtowy z sosem malinowym :) Jakoś nie przepadam za owocowymi lodami :P Dla mnie najlepszy jest z migdałami i złoty.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8477 dnia: 1 Maja 2012, 20:50 »
Kiedys, dawno temu nie moglam sobie powolic na Magnum bo kosztowal ok. 6 zl...dla nastolatki to byla kupa kasy ;D
Teraz jak juz jem lody takie "sklepowe" (nie z lodziarni) toTYLKO Magnum.
Teraz te 6 zł jakos mnie nie przeraża ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8478 dnia: 1 Maja 2012, 21:11 »
Ewa to jest ten:

Niewiele tam tego fioletu  ;) ale jest  ;D ;D ;D ;D

Aczkolwiek szału nie ma. Dla mnie najlepszy jest classic.

Anusiaaa ja kiedyś też nie kupowałam, teraz w ciąży doopsko się rozpuściło to życzy sobie tylko magnuma  ;D ;D ;D Ale że 6 zł?? U nas w żabie 4 zł kosztuje o ile mi pamięć nie szwankuje.

Dzisiaj byliśmy na działce u teściowej mojej siostry. Spiekłam sobie trochę ramionka i dekolt. Już się posmarowałam jakimś żelem z panthenolem - dobrze, że ostatnio kupując krem dla Natalki na słońce kupiłam też to. Przydało się. Obym tylko nie stękała jak mnie to będzie boleć :) Grillek zjedzony, całkiem smaczny :) Fajnie jest mieć własną działeczkę :)

Zdjęć narazie nie wklejam, bo ostatnio jakoś za dużo u mnie zdjęć  :P A tak na poważnie to aparat miał baterię na wyczerpaniu i za dużo zdjęć nie mamy. Coś tam robiła moja siostra ale co dokładnie to nie wiem. Jutro ma mi niby przesłać :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8479 dnia: 1 Maja 2012, 22:39 »
A widzisz ;D Nie trafiłam na takiego :) Ale rzeczywiście - ten fiolet dominuje :D
U mnie w osiedlowym sklepiku kosztuje chyba 5 zł. ;)

Ja unikam słońca jak mogę :P Boję się przebarwień... Moja koleżanka nieświadoma tego ryzyka pięknych się nabawiła  :-\ Musiała fundnąć sobie grzywkę, aby je zakryć i zaczyna z nimi walkę.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #8480 dnia: 2 Maja 2012, 18:01 »
Ja niestety takich przebarwień przy Bartku sie nabawiłam i miałam z tym duży problem :( Teraz jak wyszłam na lekkie słońce pod koniec marca to mi już z powrotem wyszły ... jest ich coraz więcej mimo smarowania 30-ka. Mam chyba mega podatna skore na przebarwienia :(
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8481 dnia: 2 Maja 2012, 18:22 »
Ada dzisiaj właśnie przeglądałam kremy/balsamy przeciwsłoneczne i natknęłam się na taki, który zabezpiecza przed przebarwieniami w ciąży. Nie wiem czy jest skuteczny, ale można poszukać opinii bądź zapytać w aptece ;)
Mowa o tym:
http://www.doz.pl/apteka/p55195-La_Roche-P_Anthelios_XL_50_mleczko_300_ml

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8482 dnia: 2 Maja 2012, 18:29 »
Rano napisałam takiego długiego posta a wywaliło mi forum i się wkurzyłam   :-X Rano nie mogłam spać od 6:30 więc przynajmniej trochę książki nadrobiłam :)

Ja też się boję przebarwień i żyję nadzieją, że nic mi takiego nie wyjdzie ale nigdy nic nie wiadomo.

Moja siostra ma właśnie przebarwienia na twarzy (rodziła pod koniec października ponad 6 lat temu) i wyszły jej w ciąży no i są mocne. Nic nie da się z nimi zrobić a próbowała różne cuda - kremy, wizyty u kosmetyczki, zabiegi... I nic.

Narazie u siebie nic nie zaobserwowałam, ale te dziadostwa potrafią wyjść też i po porodzie więc nie zna się dnia ani godziny.

Dziś byliśmy nad Miedwiem :) Najpierw troszkę chłodno, ale potem jak zaczęło słońce świecić to musiałam uciekać w cień. Grill dzisiejszy zaliczony, Natalka i pobiegała i pomieszała łapkami w piasku i nóżki w wodzie moczyła :)
Jedyne czego mi brakowało to wygodnego leżaka bo na kocu to tak średnio... Ale trudno, jakoś przeżyłam.

My zawsze jeździmy na Zieleniewo i co roku normalnie powalają nas ceny za wjazd samochodem na plażę... Rok temu było 30 zł a teraz już jest 40zł... Za samochód zostawiony na parkingu 15 zł... Nieźle się cenią.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8483 dnia: 2 Maja 2012, 19:36 »
Ja nawet nie wiedziałam, że można na plażę wjechać :P My też korzystamy z tego parkingu i te 15zł. lekko mnie zniesmaczyło - tym bardziej, że byliśmy tylko godzinę, bo źle się czułam (brzuch mnie ciągnął i bolał jak na @)  :-\

Zdjęcia jakieś będą? ;)

Aaa! PAti i chciałam Ci powiedzieć, że kobieta w ciąży to chyba mega atrakcja, bo wczoraj też nie było osoby, która by nie zatrzymała na mnie wzroku - i też byłam czysta ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8484 dnia: 2 Maja 2012, 20:36 »
Można wjechać, można. Tylko ta cena... Jeszcze w zeszłym roku te 30 zł zapłaciliśmy bo akurat Natalka spała ale 40 zł to przesada... Za rok będą chcieli 50 zł??

Ewa Ty weź mnie nie dołuj - ja nie mam żadnych bóli, jeszcze urodzisz przede mną :) hahaha, nie no jakieś tam bóle czasami są, ale jak dla mnie to małe i lajtowe ;)
Dziś nie odczułam tej właśnie ciążowej atrakcji - aż byłam zawiedziona że tak na mnie nie patrzą jak w Germanii ;) hahaha, ale za to mogę ponarzekać na dzisiejszą młodzież - wychodziłam z wc to 3 nastolatki mnie o mało nie stratowały bo tak szybko chciały się dostać do toalety...

A zdjęcia? Ostatnio wklejam bardzo dużo zdjęć, więc kilka jakiś zbiorczych pewnie będzie ;) ale za kilka dni :)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8485 dnia: 2 Maja 2012, 21:41 »
Ja mam jednego maleg "piega" i niech tak zostanie, przebarwien mi nie potrzeba, w tej ciazy ze skora przebojow nie mam, w pierwszej, kiedy nawet jeszcze o ciazy nie wiedzialam tak mnie wszedzie wysypalo i swedzialo, ze szok, a bylismy na kanarach, po powrocie wszystko minelo.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8486 dnia: 2 Maja 2012, 22:01 »
Ewa Ty weź mnie nie dołuj - ja nie mam żadnych bóli, jeszcze urodzisz przede mną :) hahaha, nie no jakieś tam bóle czasami są, ale jak dla mnie to małe i lajtowe ;)

Różnie PAti może być... Obawiam się tylko porodu przed 38 tygodniem - mnie ciągle coś boli... Jak nie kłuje szyjka to brzuch twardnieje, a czasami dołączają się bóle @ ... W końcu rozwarcie i skrócenie szyjki skądś się wzięło, aczkolwiek ostatnio między wizytami nic się nie zmieniło i wymiary pozostały takie same. Ciekawe co będzie za tydzień na wizycie...  ::)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #8487 dnia: 2 Maja 2012, 22:15 »
Patryniu ;) Tyle naskrobałaś w wątku przez 1,5 tygodnia, że nie ogarniam tak więc wybaczysz, że nieco opuszczę i uściskam Was mocno?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8488 dnia: 3 Maja 2012, 21:50 »
Nie Ilonko, tak nie można! Nadrabiaj  :P :P :P  :-*

Ewa szkoda, że nie rodzimy w tym samym szpitalu bo może byśmy się spotkały w jednym terminie ;) Dziś miałam straszne kłucia i bóle podbrzusza dosyć mocne ale na tym się skończyło. Poza tym ok :)

Dzień dosyć aktywny, bo znów pojechaliśmy sobie nad Miedwie na grilla. Co prawda pogoda nie zachęcała, ale po co mamy siedzieć w domu w wolny dzień. Pojechaliśmy na zwiady i jak się okazało nie tylko my byliśmy tacy chętni na grilla - grillujących było pełno nad Miedwiem. Dziś już z towarzystwem znajomych posiedzieliśmy, trochę zaskoczył nas deszcz ale było fajnie :) Fotek dziś nie robiłam żadnych bo nie chciało mi się latać z aparatem.

A na kolejne dni planów żadnych nie mamy. Pogoda już coraz gorsza, więc będziemy kombinować z dnia na dzień.

Mieliśmy jechać do szpitala do Stargardu na zwiady ale w końcu nie pojechaliśmy bo cały czas gdzieś coś i w sumie muszę zadzwonić do mojego dr umówić się na inny termin.

No i przydałoby się torbę spakować :) Jutro chyba jak Natalka pójdzie do przedszkola to ja spakuję to co wydaje się najpotrzebniejsze do torby :) Ale chyba ;) nie wiem ile mi z tego wyjdzie ;) jeszcze mi są potrzebne małe pojemniczki na jakieś kosmetyki.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8489 dnia: 3 Maja 2012, 21:52 »
Patrycja, a my zdążymy się jeszcze umówić przed Twoim porodem?
Mam dla Ciebie osłonki na piersi - jak chcesz oczywiście - bo kupiłam i w ogóle się nie przydały (są tylko wyparzone, nie używane).