Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 683177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #8700 dnia: 17 Maja 2012, 13:13 »
Di a tam majaczy - pamiętajcie, że kobiecie w ciąży wszystko wolno i zawsze ma rację  ;D ;D ;D kurcze, tylko czym ja będę się wykręcać jak już ciąża się skończy? Będę musiała coś wymyślić  8)

Mysikróliczek ooooooooo, jak miło :) nawet nie przypuszczałam, że zagoniłabyś się w te hektary forum  ;D ;D ;D witam i zapraszam częściej - bez ściemniania to ja Twój wątek też podczytuje ale jakoś nie wszędzie się ujawniam ;)
natalka przesyła buziaka  :-* w podziękowaniu i oczywiście dopisuję Cię do listy :)

Aga to jak będziesz wiedziała co i jak to daj mi znać to jakoś się zorganizujemy :)

Dzisiaj Natalka nie poszła do przedszkola bo miałyśmy wizytę w ośrodku Tęcza i od rana przechodzi po prostu samą siebie - wszystko rozwala, zrzuca, nic się nie podoba i wszystko jest na nie. A już w ogóle chciałam skwasić ją na kwaśne jabłko jak zwiała mi spod samochodu i biegła w stronę placu zabaw przez "ulicę" - no może nie jest to typowa ulica co uliczka osiedlowa ale jeżdżą tu też szaleńcy, którzy pędzą o wiele za szybko aż się kurzy a ten bąk pędził na złamanie karku uchachany i oczywiście ja co? Brzuch pod pachę i dosłownie SPRINTEM (!!!) za nią!!! No myślałam, że ją przełożę przez kolano i zleję... Złapałam ją, kucnęłam i mówię do niej że  tak niewolno i cała pogadanka i za chabety i do domu... Ta z miną skwaszoną grzecznie szła...

Ale mówię Wam, takiego przyspieszenia to ja dawno nie miałam... A po tym oczywiście wszystko zaczęło mnie boleć... Teraz odpoczywam bo Natalka śpi, a dziś do samego wieczora jestem z nią sama i nie wiem co ja z nią będę robić bo ledwo żyję...

No i coś jeszcze miałam napisać i wyleciało mi z głowy... Skleroza nie boli... Może potem mi się przypomni.

Kiedy Dominiś wyda swój powitalny okrzyk na tym świecie??

10.05 - kurczaczek83

21.05 - Anjuszka
22.05 - Edzia
23.05 - marcella
24.05 - adamiewa
25.05 - Anjuschka
26.05 - LilithGoth, agu-s
27.05 - Żaneta_81
28.05 - pamela
29.05 - bubulina
30.05 - malgosiask
31.05 - Di
01.06 - marzenieee
02.06 - aadaa, Elcik
03.06 - Ninka, chlebosia, Mysikróliczek
04.06 - ~anulka~, nikola/23
05.06 - Gabiś
06.06 - Lovisa, ASIA39, gagatka
07.06 - .caril.
08.06 - japcio
09.06 - ika3w, olkahof

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8701 dnia: 17 Maja 2012, 13:21 »
Pati to się zgadamy jakoś ;)

No ale wiesz co? Żeby z brzuchem sprintem zapierdzielać?  :P Wytłumacz Natalce, że jak będzie tak uciekać to jej takie szelki ze smyczą zamontujesz  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8702 dnia: 17 Maja 2012, 13:25 »
W tym dziale odwiedzam póki co Ciebie i Rybkę :)
No, ale wiesz... powoli sama rozeznanie robię gdzie by tu kiedyś wątek ulokować  :los:

Natalka Cię dzisiaj nieźle przegoniła, czort mały  :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8703 dnia: 17 Maja 2012, 13:37 »
Aga wiesz co, mi zamiast szelek to się inne niecenzuralne słowa pchały do powiedzenia... Ale już zachowałam to dla siebie  8)

Mysia no tak, warto wiedzieć gdzie, co i jak  ;D choć ogólnie chyba w te rejony zapuszcza się dużo mniej dziewczyn niż w wątki mężatkowe :) dlatego większość tam pozostaje :)
Ona mnie przegoniła ale ja już dla niej znajdę coś na popołudnie...  :twisted: oczywiście po pierwsze to potrącę jej z kieszonkowego jakie będzie kiedyś dostawać  :twisted:

A już wiem co chciałam Wam napisać  ;D ;D ;D

Będzie to mało interesujące, ale i  tak napiszę - ostatnio non stop chodzą za mną jajka! Mogłabym je cały czas jeść na kanapkach (do tego majonez i szczypiorek) a dziś na obiad zaszaleję i będą młode ziemniaczki, jaja sadzone i mizeria z ogórków - mniam, już mi ślinka cieknie :)

A i podsumowując temat jedzenia to ostatnio non stop chodzę głodna. Co zjem to zaraz znów mnie ssie...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #8704 dnia: 17 Maja 2012, 13:45 »
To Ci Natalka gimnastykę fundnęła :P Łobuziara mała :)

Za mną od miesiąca chodzą pierogi z Kaszubskiej, a ciągle mi tam nie po drodze  ::) Jutro zrobię tam napad ;) Od razu zapas wezmę :P

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #8705 dnia: 17 Maja 2012, 13:49 »
super, że udało się zrobić na końcówce zdjęcia!
Pati, masz taką sympatyczną, dziewczęcą buzię, że aż się chce do Ciebie zacieszać :)

ciągle głodna? Dominik magazynuje pewnie prowiant na wyjście ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8706 dnia: 17 Maja 2012, 13:53 »
Obiad super, aż żałuję, że już mięso się mi rozmraża.. ale jutro gapię, pycha :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8707 dnia: 17 Maja 2012, 13:57 »
Jedz jajka jedz, bo tfu tfu jak maluch będzie miał skazę to możesz nie tknąć jajka dość długo  :P czego oczywiśce nie życzę

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8708 dnia: 17 Maja 2012, 14:07 »
Ewa a jakie to są pierogi z Kaszubskiej? Co tam jest? Bo nie znam tego rewiru - no oprócz tego, że wiem że tam jest areszt śledczy  ;D

Karolina dzięki! Teraz gęba pulchna to i bardziej dziewczęca ;) ale niech no schudnę i pożegnam się z tym moim drugim podbródkiem to od razu poczuję się lepiej :)
Muszę chyba z Dominisiem pogadać, bo on chyba nie wie że tu na zewnątrz czeka na niego mleczko :) tzn mam nadzieję, że będzie czekać ;) hehehe

Mysia jak do jutra mi nie minie to jutro też mężowi taki obiad zasponsoruję :) Ale w ogóle chyba jaja są ciężkostrawne? Bo się zastanawiam czy ewentualnie na kolację można zjeść jaja na kanapce  ;D

Marta no mam nadzieję, że żadnej skazy ani innych alergii nie będzie mieć. Bo chyba bez tego to jaja można od początku? Pewnie niedługo już mi przejdzie zapęd do jaj i nie będę mogła na nie długo spojrzeć ;)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #8709 dnia: 17 Maja 2012, 14:09 »
A i podsumowując temat jedzenia to ostatnio non stop chodzę głodna. Co zjem to zaraz znów mnie ssie...

Kurcze ja mam to samo .. a waga leci do gory ... :(
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8710 dnia: 17 Maja 2012, 14:26 »
Kaszubska się troszkę ciągnie ;D Pierogarnia jest w okolicach Medicusa :)
Mają pyyszne pierogi, polecam! Tutaj link do ich strony http://pierogarnia.szczecin.pl/index.html - można spojrzeć co oferują ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8711 dnia: 17 Maja 2012, 14:30 »
Ada ja już się wagą nie przejmuję i mam zamiar taki stan rzeczy utrzymać przez pierwsze miesiące co by udało się karmić piersią trochę dłużej niż Natalkę ;)

Ewa no to muszę tam kiedyś przy okazji zajrzeć - choć teraz to już nie wiem kiedy będzie ta "okazja"  ;)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #8712 dnia: 17 Maja 2012, 14:52 »
Nadrobiłam parę ostatnich stron i pierwsze co to zachwycam się zdjęciami. Ślicznie wyszłaś. I brawa dla fotografki.  :brawo_2:
Ciągoty do jajek nie rozumiem, bo ja jajek nie lubię, no ale o gustach się nie dyskutuje.  :P ;D
A pierogi z Kaszubskiej jadłam i potwierdzam, że są pyszne.  :)
I jako że jeszcze nie obstawiałam kiedy Dominiś pojawi się na świecie, to proszę mnie wpisać na 01.06.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8713 dnia: 17 Maja 2012, 14:54 »
Jak będziesz karmić to raczej nie tak prędko :P Dlatego muszę się teraz najeść, aby później móc pościć ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8714 dnia: 17 Maja 2012, 15:06 »
Ania dziękuję  :-*
Ja jajka ogólnie raczej jem od święta ale teraz to mam jakiś boom jajkowy ;)

Ewa no może i nie prędko ale najważniejsze karmienie. Tzn ogólnie to mam nadzieję, że apetyt będę mieć i będę normalnie jeść, bo przy Natalce to gardło mi się zamknęło i apetyt gdzieś uciekł to i kurek z mlekiem się szybko zakręcił  ;)

Znów przyszedł listonosz i obudził mi Natalkę... Na moje za każdym razem żeby tak nie dobijał się domofonem to on zawsze odpowiada że jak zrobię polecenie aby polecone były wrzucane do skrzynki to nie będzie dzwonił... I dogadaj tak się...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8715 dnia: 17 Maja 2012, 15:25 »
Pati Ty urodz wreszczcie, bo moja psiapsióła ciekawe togi wiadra do kapieli  ;D ja z resztą również.
Ja celuje w 1 czerwca  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8716 dnia: 17 Maja 2012, 15:34 »
hahaha, sama jestem go ciekawa :) w sumie wiadro jak wiadro ale co to wymyślili żeby dziecko w nim kapać :) I mi o nim przypomniałaś :) bo ja w ogóle zapomniałam że je mamy :)

Kiedy Dominiś wyda swój powitalny okrzyk na tym świecie??

10.05 - kurczaczek83
21.05 - Anjuszka
22.05 - Edzia
23.05 - marcella
24.05 - adamiewa
25.05 - Anjuschka
26.05 - LilithGoth, agu-s
27.05 - Żaneta_81
28.05 - pamela
29.05 - bubulina
30.05 - malgosiask
31.05 - Di
01.06 - marzenieee, żonka, aaaneta
02.06 - aadaa, Elcik
03.06 - Ninka, chlebosia, Mysikróliczek
04.06 - ~anulka~, nikola/23
05.06 - Gabiś
06.06 - Lovisa, ASIA39, gagatka
07.06 - .caril.
08.06 - japcio
09.06 - ika3w, olkahof

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #8717 dnia: 17 Maja 2012, 16:03 »
To może ja się o wiadrze troche wypowiem, bo małe doświadczenie mam.
Kąpaliśmy w nim tylko gdy musieliśmy - gdy małego bolał brzuszek - bo kąpiel w wiadrze przynosiła mu zauważalną ulgę, dużo większą niż w trakcie kąpieli w wanience. Jednakże zdecydowanie wolę kąpać w wanience, jest to po prostu dużo wygodniejsze, a szczególnie na poczatku gdy dziecką jest takie "lejące", główka mu się majta i trzeba uważać żeby się nie podtopiło.  ;) Gdy mały zaczął główkę trzymać sztywno kąpiel była już łatwiejsza, ale odkąd pożegnaliśmy bóle brzucha, to nie kąpałam go w wiadrze ani razu.
Podsumowując - polecam na kolki, gdy kolek brak, moim zdaniem, szkoda wywalać 100 zł na zwykłe wiadro.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #8718 dnia: 17 Maja 2012, 16:15 »
Pati piękne zdjęcia i bardzo fajna pamiątka. Cieszę się,że u maluszka wszystko w porządku.

A i że tak spytam Ewcię - czemu masz po porodzie zapomnieć i pierogach czy innych pokarmach?kiedyś coś o cieście jakimś pisałaś.Ja od początku jem wszystko,bo czemu by nie? Mały nie ma alergii,brzuch nie boli to jem i się niczego nie wyrzekam. 

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8719 dnia: 17 Maja 2012, 16:46 »
też nie do końca rozumiem takie ścisłe diety mam karmiących - zwłaszcza gdy nie ma do tego wskazań

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8720 dnia: 17 Maja 2012, 17:45 »
Ewciu piszę z lekka na wyrost, ponieważ mój mąż miał skazę białkową i może się okazać, że i nasza mała ją odziedziczy, a wtedy nabiałowi powiemy papa - chociaż mam nadzieję, że tak nie będzie... Poza tym ja wolę dmuchać na zimne i stopniowo wprowadzać nowe pokarmy, aby w razie W wiedzieć co uczuliło. Nie mówię o mega ścisłej diecie, ale smażonej cebuli w ruskich wolałabym uniknąć  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8721 dnia: 17 Maja 2012, 17:55 »
Mi samej też szkoda wywalać tyle kasy na wiadro, ale jako że dostaliśmy  no to wypróbuję :)

Ewa dziękuję  :-*

Ja nie jestem może za tym aby się ograniczyć ale za tym aby od razu nie rzucać się na wszystko. Jakoś sensownie to jeść żeby potem w razie co wiedzieć co mogło spowodować ból brzucha czy inne krzyki.

Ubranka dla Małego do szpitala mam mniej więcej przygotowane - 3 pajace, bodziak na długi rękaw + półśpiochy, 2 bodziaki na krótki rękaw i skarpetki. Nie wiem co tam się sprawdzi bo w Zdrojach dzieciaka w pieluszce zawijali w tetrówkę i tyle. W razie co też przejdę na ten system, tylko już nie pamiętam jak to się wiązało ale położna pokaże.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #8722 dnia: 17 Maja 2012, 18:07 »
Wyglądasz prześlicznie! Masz taką pogodną buzię, że aż serce się raduje, jak się Ciebie ogląda ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8723 dnia: 17 Maja 2012, 18:33 »
Dzięki Ania  :-*

Ale jakbym wkleiła Wam jakieś zdjęcie z moją krzywą miną to byście zmieniły zdanie  :P hahaha, rzecz jasna tego nie zrobię bo wtedy nikt nie chciałby u mnie nic pisać  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #8724 dnia: 17 Maja 2012, 21:04 »
Jak czytam na temat twojego apetytu, to przypomina mi sie jak w pewien piatek zjadlam doslownie wszystko co mialam w lodowce, a w sobote rano Amelia juz byla z nami   ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8725 dnia: 17 Maja 2012, 22:16 »
Ola no to u mnie ten Twój "pewien piątek" trwa już całkiem długo ;) więc się nie nastawiam  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8726 dnia: 17 Maja 2012, 23:06 »
Hehe ;D No w sumie PAti jutro piątek ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #8727 dnia: 17 Maja 2012, 23:10 »
Widziałam już zdjęcia na fb i już tam Ci pisałam.. ale i tutaj napiszę, że ślicznie wyszłaś i zdecydowanie najbardziej to z autkiem mi się podoba.. super, że się zdecydowałaś bo to świetna pamiątka na potem będzie.. Ania dobra robota :)
Z tą ucieczką to nie dziwię się, że tak się zdenerwowałaś.. moja Zuza gorszy mi numer zrobiła bo w zbawie z innymi dziećmi zaczęła biec (rok temu już) i zaczęła biec w stronę bardzo ruchliwej ulicy.. Szosy Polskiej........ I co najgorsze ja byłam cholernie daleko od niej.. i nie zdążyłam dobiec.. miałam szczęście że jakiś facet akurat wysiadał z samochodu i mi ją złapał.... przepłakałam cały dzień... nie mogłam do siebie za nic dojść.. zresztą do tej pory nie mogę o tym myśleć co by mogło się stać gdyby nie ten facet...

Mój termin się zbliża tak więc szykuj się :)
I tak na marginesie jak ja miałam rodzić gin też pojechał na urlop hehe :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8728 dnia: 18 Maja 2012, 08:39 »
Ewa na dzieńdobry raczej się nie zapowiada na dziś dzień :) ale kto wie - do wieczora daleko ;)

Marcelko dziękuję  :-*
No faktycznie z Zuzią miałaś straszną przygodę... Najważniejsze, że dobrze się skończyło  :-*

Kolejny krok do przodu w pakowaniu - wyciągnęłam dodatkową torbę dla Natalki i Dominisia - co by w skurczach nie latać po krzesłach i szafach. Większość już będzie przygotowana, w ostatniej chwili dołoży się tylko ubranka czy coś i będzie ok.

Dzisiaj mam zamiar wziąć się trochę za to. Mam chwilę czasu jak Natalka jest w przedszkolu to może uda się coś zrobić  ;D hahaha, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pewnie niewiele zrobię ;)

Natalka miała dziś jakąś gorszą noc. Co jakiś czas budziła się z płaczem, w końcu jakoś w nocy zasnęła w moich ramionach, potem przełożyłam ją na poduszkę obok i spałyśmy razem.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #8729 dnia: 18 Maja 2012, 09:00 »
ja jak zwykle docieram na finiszu  ;) :D
zdjęcia cudne i takie rozesmiane :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA