0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek.
a z czym podajecie to chili von carne
a ja zapytam o ten przepisik na spagetti, zawsze robiłam po bolońsku a Twoja wersja brzmi równie przyjemnie
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucam boczek wędzony pokrojony w grube paski ( tak ze 6 plastrów), jak się ładnie przysmaży dodaję drobno pokrojone 2 cebule, 2 duże marchewki pokrojone w kostkę i 3 łodygi selera też pokrojonego w kostkę. Do tego 2 ząbki wyciśniętego czosnku i 2 łyżeczki suszonego oregano, chwilę wszystko smażę razem. Potem dodaję mięso mielone (zazwyczaj ok. pół kg) i 2 puszki krojonych pomidorów. Wszystko razem gotuję, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaję świeżą bazylię. Jeżeli całość wydaje mi się zbyt rzadka, zagęszczam przecierem pomidorowym. I oczywiście doprawić do smaku
Wczoraj zrobilam tarte curry z bloga Magdy moje co nieco Pyszna!!!
sałatka z fasola konserwową i papryką marynowaną puszka fasolki czerwonejpuszka kukurydzyokoło 2/3 słoika średniego papryki marynowanej pokroić w małe kawałki ser gouda ścierany na grubszych oczkach 20 dkgdrobiowa szynka w kostkę 20 dkg2 ząbki czosnku wyciśnięte majonez