to podaję:)
Spód jest biszkoptowy. Można upiec, ale ja użyłam gotowych biszkopcików.
Do masy potrzebne będą:
-700g Jogurtu naturalnego ( dałam typu greckiego, bo jest bardziej gęsty)
-300g kremówki
-łyżka żelatyny( albo galaretka rozrobiona w mniejszej ilości wody)
-3/4 szklanki cukru. ( ja dałam pół szklanki cukru pudru)
-owoce

(ja miałam borówkę)
- galaretka do polania wierzchu.
Wykładamy spód biszkoptami.
Jogurt i cukier mieszamy, dodajemy żelatynę (lub galaretkę). Ubijamy śmietanę i delikatnie łączymy z masą jogurtową. W tak zwanym międzyczasie, wstawiamy galaretkę, którą polejemy wierzch.
Masę jogurtową wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki.
Owoce myjemy, przebieramy. Kiedy galaretka ostygnie i lekko się zetnie, wykładamy owoce na masę serową, zalewamy galaretką i z powrotem do lodówki. Po 2 h zajadamy
