Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2914010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .monia.

  • * * * * *
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4690
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6000 dnia: 15 Kwietnia 2013, 15:13 »
Mleczną i dużo z jajek kinder  :)

Offline marta082008

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14122
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6001 dnia: 15 Kwietnia 2013, 15:27 »
Hmmm, z mlecznej to nie mam pomysłu. Ewentualnie możesz robić pitną czekolade z niej, dodając śmietanki i podgrzewając. Ja lubię, ale raz na jakis czas. Hmmm, pomyślę jeszcze. Ja wczoraj robiłam mufinki z płatkami czekoladowymi, bo mi sporo gorzkiej zostało po wielkanocy.


Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6002 dnia: 15 Kwietnia 2013, 18:45 »
Może do muffinek?

O, tu na szybko znalazłam: http://allrecipes.pl/przepis/4043/muffiny-z-kinder-czekolad-.aspx

Offline morgaina

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3431
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6003 dnia: 15 Kwietnia 2013, 19:24 »
A babkę czekoladową http://www.mojewypieki.com/przepis/babka-czekoladowa piekłam wielokrotnie z wielkanocnych królików i z mikołajów. Jest pyszna.



Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6004 dnia: 15 Kwietnia 2013, 19:25 »
moze murzynek z moje  wypieki? w oryginale jest z gorzkiej ale w komentarzach pisali ze wola z mlecznej niektorzy ;))


Offline marta082008

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14122
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6005 dnia: 15 Kwietnia 2013, 23:08 »
Ja nie przepadam za wypiekami z mleczna, sa dla mnie za slodkie. No, ale jak ktos lubi to moze brownies? Tam potrzeba sporo czekolady.


Offline carollaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5375
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6006 dnia: 16 Kwietnia 2013, 08:54 »
Wystarczy dać mniej cukru niż w przepisie, ponieważ ta z jajek jest jeszcze z masą mleczną, więc słodsza.

Wszelkie ciasta czekoladowe, muffinki, babeczki, do polewy, do sosu czekoladowego.



Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2835
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2 lipca 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6007 dnia: 18 Kwietnia 2013, 08:53 »
Dziewczyny, z czym podajecie golabki?

Offline .monia.

  • * * * * *
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4690
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6008 dnia: 18 Kwietnia 2013, 09:07 »
Ja jem same, wiem że podają z ziemniakami

Offline mon_ka98

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3673
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6009 dnia: 18 Kwietnia 2013, 09:37 »
ja z niczym...
po prosty gołąbki w sosie pomidorowym
ale też słyszałam, ze podają z ziemniakami



Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6010 dnia: 18 Kwietnia 2013, 09:38 »
z ziemniakami, a znam takich, co jedzą z chlebem.

Offline marta082008

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14122
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6011 dnia: 18 Kwietnia 2013, 09:55 »
Ja jem i z chlebem i z ziemniakami. Chlebem sie fajnie sosik zagarnia, ale z ziemniakami sa najlepsze. Slyszalam, ze to zalezy od regionu.
Nie w sensie ze z oboma dodatkami razem, czasem chleb, czasem ziemniaki.


Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 2835
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2 lipca 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6012 dnia: 18 Kwietnia 2013, 09:59 »
U mnie w domu tez jada sie z ziemniakami, tato dodatkowo z chlebem :mdleje:
Ale mam dzis kolacje ze znajomymi i nie dam im ziemniakow do ryzu (we Fr mieszkam)... Sos bedzie grzybowy, bo uwielbiaja :) I tak sie wlasnie zastanawiam, z czym mozna podac golabki...

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6013 dnia: 18 Kwietnia 2013, 10:12 »
Cytuj
z czym podajecie golabki?

sos pomidorowy (z pomidorów z puszki), sos pieczarkowy/grzybowy.
Czasem do tego ziemniaki, czasem pieczywo tylko (w gołąbkach jest ryż więc rozbieg nie za duży) ;D
Znam też gołąbki z tartymi ziemniakami zamiast mięsa ;)
Cytuj
Ja nie przepadam za wypiekami z mleczna, sa dla mnie za slodkie.

zawsze zamieniam na gorzką, wg mnie ma lepszy smak (bardziej czekoladowy)


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6014 dnia: 18 Kwietnia 2013, 10:40 »
u mnie tez sos pomidorowy i ziemniaki.
a u mojego meza do tego jeszcze surowka... np mizeria ;)) dla mnie dziwnie bo juz kapusta z glabkow jest warzywem hhehe


Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5294
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6015 dnia: 18 Kwietnia 2013, 10:57 »
moja babcia robiła dwa sosy do wyboru, pomidorowy i biały.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6016 dnia: 18 Kwietnia 2013, 11:03 »
Dziewczyny, z czym podajecie golabki?
zawsze z ziemniakami i sosem pomidorowym
czasem na szybko z kromką chleba
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline .monia.

  • * * * * *
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4690
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6017 dnia: 18 Kwietnia 2013, 11:42 »
Ja jem same, wiem że podają z ziemniakami
miałam na myśli same z sosem pomidorowym  ;)

Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6018 dnia: 20 Kwietnia 2013, 19:49 »
zawsze uzywalam papieru od ciasta francuskiego, ale dawno nie kupowalam i mi sie skonczyl wlasnie upieklam buleczki z twarogiem na innym papierze i wszystkie sie przykleily wrrrrrrrrrr :'(

jaki papier do pieczenia jest najlepszy?
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6019 dnia: 21 Kwietnia 2013, 00:26 »
Ja mam firmy Paclan, wsio ok.


A może upiekłaś na zwykłym śniadaniowym papierze, co?

Offline asashia

  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 833
  • Płeć: Kobieta
  • ~so be it~
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6020 dnia: 21 Kwietnia 2013, 00:50 »
A ja polecam jak czesto pieczecie -wielorazowa mate silikonowa zamiast papieru, wystarczy umyc i gotowe, nic nie przywiera, dodatkowo czasem maja miarke do walkowania ciasta wg srednicy, ale ja nie uzywam.
Ostatnio maty za grosze w lidlu byly:) co jakis czas sie pojawiaja tam.

Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6021 dnia: 21 Kwietnia 2013, 15:40 »
no wlasnie nie pieklam na sniadaniowym tylko na papierze do pieczenia  wszystko sie poprzyklejalo


ja mam ta mate silikonowa tylko nigdy na niej nie pieklam, walkuje, ukladam buleczki, pierogi ale nie pieke bo wydaje mi sie ze cizko bedzie to umiescic w piekarniku, a ty jak to wkladasz?
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline marta082008

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14122
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6022 dnia: 21 Kwietnia 2013, 15:59 »
Na szczebelki ;D


Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6023 dnia: 21 Kwietnia 2013, 16:18 »
no wiem ze na szczebelki :P

ale to jest dosc gietkie i jak uloze na tym bulki i przenoszac z blatu do piekarnika to mi wszystko pospada. A moze ty ukladasz bulki od razu na macie w piekarniku?
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline asashia

  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 833
  • Płeć: Kobieta
  • ~so be it~
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6024 dnia: 21 Kwietnia 2013, 17:02 »
Ja ukladam na blaszce tej piekarnikowej co jest wewnatrz oprocz szczebelkow:) wtedy jest sztywno:) mozna ja wczesniej przed nagrzaniem wyjac i wtedy mozna na blacie poukladac i wlozyc mate z blaszka do srodka:)
Ogolnie silikony sa fajne, bo ladnie trzymaja wilgoc wypiekow, np muffiny tez pieke w papilotkach silikonowych elastycznych wlozonych do blaszki muffinkowej:) polecam
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline marta082008

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14122
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6025 dnia: 21 Kwietnia 2013, 17:46 »
No wlasnie tak jak asashia, ukladam poza piekarnikiem mate na szczebelkach, a potem wszystko razem do srodka. Oczywiscie zalezy co sie piecze, jak cos plywajacego to lepiej na twardej blasze.


Offline anka332

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2009-09-05
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6026 dnia: 21 Kwietnia 2013, 18:05 »
dzieki :) nastepnym razem tak zrobie, chociaz dobrego papieru do pieczenia nadal szukam
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6027 dnia: 21 Kwietnia 2013, 21:16 »
A ja polecam jak czesto pieczecie -wielorazowa mate silikonowa zamiast papieru, wystarczy umyc i gotowe, nic nie przywiera, dodatkowo czasem maja miarke do walkowania ciasta wg srednicy, ale ja nie uzywam.
Ostatnio maty za grosze w lidlu byly:) co jakis czas sie pojawiaja tam.


Ja kupiłam tą matę z lidla i nie mogę używać
wyczuwam smak silikonu i nie mogę potem jeśc tych potraw
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Lovisa

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1889
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6028 dnia: 21 Kwietnia 2013, 21:26 »
ja mam mate teflonowa wlasnie i ja polecam...



Offline asashia

  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 833
  • Płeć: Kobieta
  • ~so be it~
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #6029 dnia: 21 Kwietnia 2013, 23:05 »
Mariolka u mnie cale szczescie nic nie czuc, umylam tylko dokladnie z detergentem przed 1 uzyciem, czytalam tez opinie na necie, inne dziewczyny tez zadowolone, moze jakis felerny egzemplarz sie trafil :(
Probowalas jakos wyparzyc lub w zmywarce z naczyniami nastawic?
Co do papieru jeszcze, kiedys kupilam genialny, taki ciemno brązowy, cienki i bardzo gładki, idealnie odwieraly od niego potrawy, nie wiem jak sie nazywal, a nigdy pozniej juz na taki dobry nie trafilam:)
Jak kiedys znajde to napisze, a moze ktos widzial ktos wie?
:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!