Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Portal
Strona główna forum
Szukaj
Zaloguj się
Rejestracja
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
...
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
[
196
]
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
...
568
Do dołu
Autor
Wątek: Forumkowe gotowanie (Przeczytany 2945921 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sylwiq
Chuck Norris
Wiadomości: 21329
Płeć:
data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5850 dnia:
15 Marca 2013, 14:45 »
ja srednio jestem za miesem na slodko
zjem bo zjem. moj maz nie cierpi
Zapisane
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5851 dnia:
15 Marca 2013, 14:47 »
Moj tez nie cierpial, do czasu az nie sprobowal tego. Zawsze robi furrore na imprezach i pierwsze znika
Zapisane
sylwiq
Chuck Norris
Wiadomości: 21329
Płeć:
data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5852 dnia:
15 Marca 2013, 15:26 »
czekaj czekaj Marta... przeciez moj karol sam robil na raclecie piers z ananasem pod pierzynka z sera.... a jak np ktos poda schab ze sliwka lub indyk z zurawina to kreci nosem.. dopiero sobie to uswiadomilam
Zapisane
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5853 dnia:
15 Marca 2013, 15:27 »
Haha, ma cos w sobie ta piers
Zapisane
s_erduszko
Chuck Norris
Wiadomości: 10507
Płeć:
:-D
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5854 dnia:
15 Marca 2013, 15:33 »
o ja też dopisuje się do uwielbiających mięsa na słodko
, jednak rzadko jem, bo wlaśnie druga połówka nie je takich cudów
Zapisane
pyh
uzależniony
Wiadomości: 1285
Płeć:
data ślubu: mężatka od 7.7.7
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5855 dnia:
15 Marca 2013, 16:36 »
Anusiaaa, chyba wycofali tą przyprawę, bo dawno jej nigdzie nie widzialam, wlasciwie przyprawic mozesz czym lubisz, byle dosc delikatnie, bo to ma byc taka orzezwiajaca salatka, zreszta ma tyle smakow, ze nie ma co dokladac na sile
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5856 dnia:
15 Marca 2013, 20:06 »
Ponawiam prośbę mariolki o podawanie przepisów na dania z parowaru. Właśnie zzaczynam przygodę z parowarem i chłonna jestem każdej wiedzy w tym temacie.
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
«
Odpowiedź #5857 dnia:
15 Marca 2013, 20:22 »
Już nikt nie gotuje na parze?
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5858 dnia:
15 Marca 2013, 21:46 »
Właśnie zajadam "uparowany" kalafior i marchewkę
Pycha
Dzielcie się przepisami, proszę, bo w necie jest ih bardzo mało
Zapisane
anulla_p
Chuck Norris
Wiadomości: 6506
Płeć:
data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5859 dnia:
16 Marca 2013, 00:19 »
Loona ja wrzucam, paruję i zjadam. Nie robię tego wg żadnych przepisów i jak paruję rybę czy filety kuraka to nawet tego nie solę ani przypraw nie dodaję bo lubię wszystko takie czyste, nie skażone dodatkami. Ewentualnie warzywa już na talerzu kropię oliwą z oliwek i tyle.
Zapisane
Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5860 dnia:
16 Marca 2013, 08:39 »
A ja juz poprobowalam rozne dania i mi najbardziej smakuja warzywa, ryby i te pulpeciki, pozostale mieso jest bez smaku troche
Zapisane
sylwiq
Chuck Norris
Wiadomości: 21329
Płeć:
data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5861 dnia:
16 Marca 2013, 10:06 »
a jak robicie pulpeciki z pary???
Zapisane
anulla_p
Chuck Norris
Wiadomości: 6506
Płeć:
data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5862 dnia:
16 Marca 2013, 12:29 »
sylwusia zrób normalnie pulpeciki tak jak robisz zawsze tylko zamiast je gotować czy smażyć to wrzuć do parownika, pychota
Zapisane
Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera
sylwiq
Chuck Norris
Wiadomości: 21329
Płeć:
data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5863 dnia:
16 Marca 2013, 12:58 »
aa oki. dzieki anulla
Zapisane
:martyna:
Chuck Norris
Wiadomości: 17583
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5864 dnia:
17 Marca 2013, 08:17 »
Ja mam Thermomix i wyparowane pulpety uwielbiam. Paruje się je ok 20 min i są tak pyszne, pulchne. Mają zupełnie inny smak jak gotowane.
Ja do mięsa oprócz jaka, bułki tartej/kaszy manny i przypraw dodaję pietruszkę.
Zapisane
liliann
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 37559
Płeć:
data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5865 dnia:
17 Marca 2013, 08:18 »
martyna
z jakiego mięsa robisz?
Zapisane
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos
:martyna:
Chuck Norris
Wiadomości: 17583
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5866 dnia:
17 Marca 2013, 08:26 »
Najczęściej ze zmielonej łopatki.
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5867 dnia:
17 Marca 2013, 10:55 »
Ja wczoraj robiłam kluski na parze z jogurtem o smaku leśnym. Pychota
A ktore ryby najlepiej smakują "z pary"?
Zapisane
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5868 dnia:
17 Marca 2013, 11:12 »
Chyba łosoś, ale ja łososia najbardziej lubię generalnie ze wszystkich ryb, może dlatego
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5869 dnia:
17 Marca 2013, 11:18 »
Marta? A napiszesz mi jak go przyrządzasz? Parujesz samego, a potem przyprawiasz czy parujesz w folii?
Zapisane
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5870 dnia:
17 Marca 2013, 11:35 »
Troszkę soli, pieprzu, skrapiam cytryną, troszkę czosnku i paruję. Nie robiłam w folii jeszcze, ale moim zdaniem nie ma potrzeby i tak jest super wilgotny
Zapisane
anulla_p
Chuck Norris
Wiadomości: 6506
Płeć:
data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5871 dnia:
17 Marca 2013, 12:15 »
Dorsz na parze też jest rewelacyjny
Zapisane
Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera
liliann
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 37559
Płeć:
data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5872 dnia:
17 Marca 2013, 15:15 »
ryby zdecydowanie wolę z piekarnika z folii
ale to kwestia gustu...
Zapisane
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos
marcella
Chuck Norris
Wiadomości: 10942
Płeć:
data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5873 dnia:
17 Marca 2013, 20:45 »
Ojjj muszę tutaj dołączyć.. Ostatnio uwielbiam gotować a 3 dni temu kochany mąż kupił mi parowar.. Wczoraj zrobiłam łososia (przyprawiłam go wieczorem przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym) oraz warzywa: marchew, cukinia, por, cebula, czosnek, brokuły i jak się zrobiły przyprawiłam je przyprawą do grilla i dałam troszkę masła.. Warzyw było bardzooo dużo.. Genialnie wyszło.. A dziś te same warzywa a zamiast łososia były filety z flądry.. przyprawiłam tak samo ale posypałam jeszcze bardzo mocno koperkiem świeżym... Również pyszne..
Jak macie jakieś przepisy na parowar.. to proszę napiszcie
Zapisane
anulla_p
Chuck Norris
Wiadomości: 6506
Płeć:
data ślubu: 27-06-09
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5874 dnia:
17 Marca 2013, 21:16 »
Marcella jest na te przepisy z parowaru osobny wątek ale tam nikt nie piesze
Zapisane
Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera
gosiaczekk
Chuck Norris
Wiadomości: 5114
Płeć:
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
«
Odpowiedź #5875 dnia:
17 Marca 2013, 21:44 »
Dziewczyny tu są strony z gotowaniem na parze:
http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/
i
http://www.naparze.pl/
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
«
Odpowiedź #5876 dnia:
18 Marca 2013, 20:40 »
Gosia- dzięki za namiary. Kilka przepisów wpadło mi tam w oko :0
A u mnie dziś:
Pierś z kurczaka w curry:
z kaszą jęczmienną:
i brokułem
Zapisane
marcella
Chuck Norris
Wiadomości: 10942
Płeć:
data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5877 dnia:
18 Marca 2013, 20:42 »
Dzięki już tam patrzyłam
Dziś dla odmiany zrobiłam tajskie jedzonko.. Pierś Kurczaka pokroiłam na kosteczki i mieszam w marynacie: 2 duże łyżki sosu rybnego, 2 duże łyżki sojowego, 1,5 łyżeczki zielonego curry, 1 łyżeczka kminku , 1 łyżeczka trawy cytrynowej suszonej bo nie mogę nigdzie dostać w łodyżkach lub chociaż marynowanej.., pół łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczka czosnku granulowanego - można dać świeży, 1 łyżeczka mielonego imbiru. Do tego pokroiłam warzywa jakie miałam marchew, cukinia, papryka, cebula, czosnek.Usmażyłam kurczaka do tego dodałam warzywa i na koniec wszystko zalałam mlekiem kokosowym 1 puszką.. A i do tego zrobiłam jeszcze kus kus.. Przepis lekko zmodyfikowany przeze mnie. Mam go od Marty.. niedawno dała go u siebie.. tylko tam były pałki kurczaka..
Wyszło Genialnie!!!!!!!!!!
Zapisane
stokrota86
uzależniony
Wiadomości: 1491
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #5878 dnia:
18 Marca 2013, 21:21 »
Marcella, fajny ten przepis, muszę zrobić odpowiednie zakupy, bo u nas ani sosu sojowego, ani trawy cytrynowej ani innych orientalnych przypraw... Ale wypróbuję na pewno, ostatnio poluszeram swój kulinarny repertuar
Zapisane
Mariolka
Chuck Norris
Wiadomości: 16728
Płeć:
data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
«
Odpowiedź #5879 dnia:
18 Marca 2013, 21:31 »
loona ale Ty malutko jesz...
Zapisane
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein
Drukuj
Strony:
1
...
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
[
196
]
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
...
568
Do góry
« poprzedni
następny »
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie