Sprawdzony Robiłam nie raz i ciągle jestem zachwycona ZAWIJANIECCiasto francuskie z farszem - szpinaczek(liście), kurczaczek,feta,oscypek z przyprawami No to tak - na patelni rozpuszcza sie dwie łyżki masła, czosnek przeciskamy przez praske im wiecej tym lepiej -wg uznania, podsmazamy chwile dodajemy szpinak i smazymy chwilke, dodajemy sól i pieprz - przekładamy do miski, potem na tej samej patelni podsmazamy kurczaczka przyprawionego wg uznania ja wole na ostro, jak kurczak bedzie gotowy to dodajemy szpinak, kruszymy fete i smazymy to wszystko razem, jesli macie oscypka to warto posypac nim na koniec, zrobi sie z tego taki zbity farsz- sprobowac jesli czego brakuje do dosmaczyc , farsz nakładamy na ciasto francuskie, zawijamy w rulon, ja jeszcze naciełam na skos troche to ciasto, smarujemy roztrzepanym jajcem i do pieca 215stop na 15-20minut Pychota Mam gdzieś nawet fotkę A na deser? Mmmm no i tu pytanie co lubicie, jakieś ciasto?galaretke?budyń z sosem?lody z polewą na ciepło?
Cytat: s_erduszko w 25 Marca 2013, 11:24Sprawdzony Robiłam nie raz i ciągle jestem zachwycona ZAWIJANIECCiasto francuskie z farszem - szpinaczek(liście), kurczaczek,feta,oscypek z przyprawami No to tak - na patelni rozpuszcza sie dwie łyżki masła, czosnek przeciskamy przez praske im wiecej tym lepiej -wg uznania, podsmazamy chwile dodajemy szpinak i smazymy chwilke, dodajemy sól i pieprz - przekładamy do miski, potem na tej samej patelni podsmazamy kurczaczka przyprawionego wg uznania ja wole na ostro, jak kurczak bedzie gotowy to dodajemy szpinak, kruszymy fete i smazymy to wszystko razem, jesli macie oscypka to warto posypac nim na koniec, zrobi sie z tego taki zbity farsz- sprobowac jesli czego brakuje do dosmaczyc , farsz nakładamy na ciasto francuskie, zawijamy w rulon, ja jeszcze naciełam na skos troche to ciasto, smarujemy roztrzepanym jajcem i do pieca 215stop na 15-20minut Pychota Mam gdzieś nawet fotkę A na deser? Mmmm no i tu pytanie co lubicie, jakieś ciasto?galaretke?budyń z sosem?lody z polewą na ciepło?Pytanie ile ma być tego kurczaka? podwójna pierś starczy? I ile sera? Ja z tych co lubią dokładne proporcje mieć w przepisie podane
dziewczyny zaczynam dopiero przygode z parowarem. ...stad pytanie. czy na samym dole kladzie sie mieso ryby ? a na wyzsze poziomy ziemniaki i warzywa?