Zupa Meksykańska:
1. 0,5kg mięsa mielonego,1,5 łyżki oleju,2 cebule - mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, gdy zmieni kolor dodać cebulę, dusić 15 minut.
2. 2,5 litra wody, dwie kostki rosołowe wołowa i drobiowa, 1 łyżka majeranku - zagotować wodę, dodać podduszone mięso, gotować 30 minut.
3. 2 ząbki czosnku, marchew(3 sztuki), por, seler, pietruszka (zetrzeć na tarce na grubych oczkach), łyżka Vegety, pieprz, listek laurowy, ostra papryka - wrzucić do zupy, gotować 15 minut.
4. Puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy - wrzucić do zupy,gotować 10 minut.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i można dodać sos meksykański w słoiku z Łowicza.
Ja jak robię nie trzymam się dokładnie proporcji, zwykle robię w dużym garnku w który wlewam więcej niż 2,5 litra wody.
Jak dla mnie najlepsza zupa
