Hm... wydaje mi się, że jak na mój smak, ze zwykłym byłby jeszcze kwaśniejszy, a cukru i tak jest tam dużo, dlatego doszedł ananas i sok z ananasa i jest gucio

Przepis i tak zostawam na kolejne zapasy, jak te się skńoczą

A patrz, nie pomyślałam, przecież moge zrobić te muffiny piernikowe i je ozdobić, dzięki za pomysł

WARZYWA PO CHIŃSKU
150 l swieżego bulionu
100g ananasa z puszki i 8 łyżek soku
1 średnia marchewka
1 mała papryka czerwona i zielona
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki octu winnego
1 łyżka drobnego cukru
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku
Zagotować bulion z sokiem z ananasa. Dodać marchew pokrojoną w słupki, papryki pokrojone w kostki i ananasa pokrojonego na kawałki. Gotować 5 min pod przykryciem. Dodać pozostałe składniki, gotować często mieszając. Doprawić solą, pieprzem. Jeśli sos będzie za rzadki można zagęścić kartoflanką.
Najczęściej podaję z ryżem i kurczakiem. Mozna z tego zrobić danie jednogarnkowe i użyć ryżu do risotto

Wtedy super przechodzi smakiem warzyw.
Zapomniałam jeszcze ,
madziq, robiłam ostatnio tartę cytrynową poraz kolejny (uwielbiam!) i wpadłam na pomysł, by na święta zrobić wariant pomarańczowo-korzenny. Do spodu dodałam Twojej przyprawy do piernika, a do masy zamiast cytryny, sok i skorke z pomaranczy. Smak super, tylko ten kolor taki szary

Masz jakiś pomysł co dodac, poza sztuczynm barwnikiem, by barwa była jakaś intensywniejsza, a kolor pomarańczowy?
Normalnie zaraz założę wątek "Listy do M. - czyli zapytaj madziq - kulinarne podpowiedzi"