Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 89013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #870 dnia: 2 Października 2009, 09:42 »
Juleńko, wątpliwości jak widzisz są normalne, ślub to bardzo ważna decyzja. Ja ani razu nie zastanawiałam się czy P. to ten jedyny... tyle się razem przeszło by w końcu doszło do ślubu... za to w pewnym momencie się zastanawiałam czy wytrzymam jego rodzinę, czy wszystkiego nie popsują... ale okazało się, że się pomyliłam co do P. i on się już w ogóle nie daje swojej rodzince, teraz ja jestem dla niego najważniejsza i liczy się przede wszystkim ze mną.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #871 dnia: 2 Października 2009, 10:34 »
Witajcie moje drogie, jesteście niazastąpione :D Nie chcę tutaj za bardzo się rozpisywac ale każdej z Was należy się ogromny buziak za ciepłe słowa!

Malavi :bukiet:  :-*
Morgan :bukiet:  :-*
Madzia :bukiet:  :-*
Selena :bukiet:  :-*
Mysikróliczek :bukiet:  :-*
Pamelka :bukiet:  :-*
Castia  :bukiet:  :-*

W całym tym niepotrzebnym dołku nie zauważyłam że na moim liczniku zagościła już dwójka z przodu :) Niesamowite jak ten czas leci.. Skoro mamy mniej niz 3 miesiące do ślubu to możemy wybrać się z Ł. do USC i podpisac wszystkie dokumenty, poza tym trzeba jeszcze załatwić sprawę odpisów chrztu i bierzmowania, Ł ma uproszczone zadanie bo wszystkie sakramenty przyjmował w jednej parafii, do tego w naszym mieście.. Nie to co ja :) Wszystko gdzie indziej..
Do tego musimy załatwić jeszcze poradnie przedmałżeńską..

Dziewczyny ze śląska, możecie mi napisac gdzie się zgłaszałyście? Bo szczerze to nie mam pojęcia, na szczęście nauki w kościele zakończyliśmy.. :)

Miłego dzionka, zrobię pare rzeczy w pracy i poodwiedzam Was  :id_juz: :id_juz: :id_juz:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #872 dnia: 2 Października 2009, 11:04 »
Mimo checi to ja Ci z poradnia nie pomoge niestety ;) My nie mielismy ;))
A aktami sie nie przejmuj ;) zalatwisz wszystko szybciutko... ja musialam jezdzic do Wadowic bo tam sie urodzilam i tam mieszkalismy wczesniej ;) wkoncu stamtad pochodze ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #873 dnia: 2 Października 2009, 11:15 »
I za chwilkę kolejna rzecz będzie załatwiona :) No jak już papierkowe sprawy możesz załatwiać to oznacza tylko jedno - coraz bliżej naszego forumkowego zimowego ślubu! :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #874 dnia: 2 Października 2009, 11:42 »
Tylko ze storczykiem mam problem, bo wystają mi z doniczki takie jasne pędy.. czy ja  mam je wyciąć? A sam storczyk jest też w takiej plastikowej doniczce.. czy mam go przesadzić? Czy tylko wstawić do osłonki?

Kochana o pędach już Ci pisałam - nie wolno ich obcinać a co do doniczki to nie przesadzaj bo storczyk musi mieć ciasno w doniczce... jak przesadzisz to padnie. Najlepiej też żebyś kupiła osłonkę przezroczystą a nie jakąś kolorową... musi przepuszczać światło do korzeni.

Co do wątpliwości to rozumiem Cie doskonale... tak jak pisały Dziewczyny.. małżeństwo to poważna sprawa i jeśli traktujesz ją poważnie to wątpliwości mogą się pojawić. Poza tym przed ślubem jest dużo stresów i powodów do kłótni... i człowiek się zastanawia czy wiązać się na zawsze z kimś z kim właśnie się kłóci o jakąś pierdołę. Może warto powiedzieć narzeczonemu o obawach... taka rozmowa może zdziałać cuda :) W końcu robicie to razem  ;)

:-* :-* :-* zostawiam

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #875 dnia: 2 Października 2009, 12:15 »
No jak już papierkowe sprawy możesz załatwiać to oznacza tylko jedno - coraz bliżej naszego forumkowego zimowego ślubu! :)

Pewnie nie podarujecie relacji z zimowego ślubu, prawda ? :) hihihi

Wisienko, dziękuję za radę odnoście storczyka :przytul: Kupię taką osłonke, wiedziałam w markecie właśnie przeźroczyste.
A z Ł. tez porozmawiam, masz rację, że jeśli się traktuje poważnie małżeństwo to będą wątpliwości, bo to powazna decyzja na całe życie, jakby nie było!

Mam dla Was coś na wesoło w tematyce ślubnej...

http://www.smog.pl/wideo/29453/porazajace_wejscie_na_slub/

:D :D :D :D :D

Jak dla mnie RE-WE-LA-CJA!!!!!!

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #876 dnia: 2 Października 2009, 12:23 »
Siwtna sprawa !
Wszyscy się poporstu raduję a nie idą zwiednięci :)
Tylko to jest kosciół a u nas nigdy by to nie przeszło :(
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #877 dnia: 2 Października 2009, 12:45 »
julenko, nie podarujemy ;D

A co do tego wejścia, mój fotograf powiedział, że jeśli zrobimy takie wejście do kościoła to będzie focił za darmo  :brewki:  :D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #878 dnia: 2 Października 2009, 14:12 »
już gdzieś widziałam ten filmik :) super wejście :) he he

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #879 dnia: 2 Października 2009, 14:49 »
tak tak filmik byl juz u kogos w watku... jest rewelacyjny ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #880 dnia: 2 Października 2009, 14:57 »
mój fotograf powiedział, że jeśli zrobimy takie wejście do kościoła to będzie focił za darmo  :brewki:  :D
Hmm.. kuszaca propozycja.. trzeba ja wrzucić do działu "JAK ZAOSZCZĘDZIĆ" ;D

Fajnie, że filmik się podoba!

Mało dziś zaglądam tutaj, wybaczcie, ale tak mnie wciągnęła pewna książka.. jestem na 190-tej stronie..

Gdyby ktos był zainteresowany to dysponuję ebook-iem :)

A tak w ogóle to za godzinke zaczynamy WEEEEEEEEKKKKKKEEENNNDDDD :jupi: :jupi: :jupi:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #881 dnia: 2 Października 2009, 19:23 »
Hehe ;D Niezłe wejście :P
Widzę że czytasz Danielle Steel :) Moja mama uwielbia jej książki :) A ta którą czytasz, to  jakaś nowość? Bo ja już sama nie wiem :P

A co do poradni przedmałżeńskiej to po prostu zapytajcie Księdza :) Na pewno będzie wiedział :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #882 dnia: 4 Października 2009, 10:11 »
To wejście super, ale w żadnym chyba Kościele w Polsce nie przeszło by coś takiego!!! Niestety. A szkoda, bo przecież Bóg dał radość po to żeby, również żeby i Jego tym cieszyć. Ja miałam problem, żeby w Kościele na wejście grało "Dla Elizy" Bethovena!!! Ksiądz mi tłumaczył, ze to nie wypada. A niby czemu? Przecież to piękna muzyka klasyczna - również dar z samej Góry. Cóż... taki mamy kraj i Kościół - ale się u ciebie rozpisałam.
Co do Twoich "wątpliwości". Julenko to całkiem normalne - chyba każda z nas tak ma. Powiem Ci, że ja cały czas się zastanawiam czy sobie dam radę - kocham wolność, nie lubię wyznaczania granic - a małżeństwo wyznacza pewne granice normy ale kocham też swojego L i kiedy nachodzą mnie takie myśli, mówię sobie, że ta miłość wszystko przetrzyma.
Głowa do góry!!! Dobrze będzie!!!
Buźka
 :-*

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #883 dnia: 4 Października 2009, 23:53 »
dzisiaj z kumpelą oglądaliśmy ten filmik tylko na youtubie :) i też rozmawiałyśmy, że u nas by to nie przeszło ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #884 dnia: 5 Października 2009, 09:01 »
Witajcie poweekendowo :)

Kurcze, jak te dwa dni zawsze lecą szybko wrrr.. a tyle człowiek mógłby jeszcze porobic :) Nie pisałam do Was bo miałam pracowity weekend, tak w skrócie: skrobanie ścian pryskanie jakims preparatem po zalaniu, zakupy, sprzatanko.. o i książke skończyłam czytać.. jest CUDNA!

Widzę że czytasz Danielle Steel  Moja mama uwielbia jej książki  A ta którą czytasz, to  jakaś nowość?

Madziu.. ja nie wiem czy to jest nowość, bo to moja pierwsza książka tej autorki, ale teraz juz wiem, że nie ostatnia :)

Frezyjko, cieszę się, że zdąrzyłas jeszcze zajrzeć do mnie mimo napiętego planu przed ślubnego :) Również nie do końca rozumiem księży, którzy maja coś przeciwko innej muzyce w kościele, ok, niech to ne będzie taka jak w tym filmiku, ale DLA ELIZY to przecież poważna, bardzo stara i słynna pieśń..

Ok, teraz troszke będzie o ślubie.. w końcu to wątek ślubny ;D

Szukałam  rękawiczek do ślubu, o takich..

Są długie. Bardzo długie. Czy Waszym zdanie powinnam je sciągnąć przed założeniem obrączki? bo mnie sie wydawało, że tak, ale już znalazłam kilka opini, że absolutnie.. Czyli, że obrączke na rękawiczkę się zakłada.. ? :-\

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #885 dnia: 5 Października 2009, 09:50 »
zazwyczaj ślubne rękawiczki mają odkryte palce... właśnie by tego problemu nie było.
Ja bym była za zdjęciem rękawiczek, ale nie wiem jak to powinno faktycznie być... troszkę dziwnie tak na rękawiczkę.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #886 dnia: 5 Października 2009, 09:51 »
Szczerze mówiąc nie wiem, ja chyba też bym ściągnęła, ale później obrączka zniknie pod rękawiczką ... sama nie wiem :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #887 dnia: 5 Października 2009, 10:52 »
uffff nadrobilam wszystko :) a bylo tego sporo :)

co do watpliwosci, chyba kazdy ma taka chwile a napewno powinien bo to w koncu powazna sprawa.
ja bardzo przezywalam nasz slub, sam fakt przygotowan jest bardzo stresujacy!

hmmm faktycznie do Twojej kiecki pasuje etola albo szal. ja bym wybrala futerko
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #888 dnia: 5 Października 2009, 11:08 »
ja bym rekawiczke sciagla, ale tylko dlatego ze nie podoba mi sie jak ktos na nia zaklada obraczke. co innego jesli palce sa odkryte.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #889 dnia: 5 Października 2009, 11:58 »
Też tak mi się wydawało, że wypada ściągnąć, w takim razie muszę poćwiczyć wcześniej abym nie mocowała się za długo z rękawiczką przed ołtarzem ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #890 dnia: 5 Października 2009, 13:29 »
Mi też wydaje się trochę dziwne zakładanie na rękawiczkę ;) Ale z drugiej strony później jak fotograf będzie pewnie robił zdjęcie Waszym dłoniom, to nie będzie widać obrączki ::) No ale tak dziwnie na rękawiczce obrączkę zakładać ::) Heh, taka niby mała pierdoła, a tyle kłopotu ;D ;D ;D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #891 dnia: 5 Października 2009, 13:40 »
Heh, taka niby mała pierdoła, a tyle kłopotu ;D ;D ;D

Hihihi, dokładnie! Chyba za bardzo człowiek się takimi bzdurami przejmuje! Jak przyjdzie co do czego i ten dzień będzie nadchodził to takie rzeczy będą schodziły na drugi plan..

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #892 dnia: 5 Października 2009, 13:45 »
Jak przyjdzie co do czego i ten dzień będzie nadchodził to takie rzeczy będą schodziły na drugi plan..
Potwierdzam, potwierdzam! :) W ten dzień najważniejsi będziecie tylko WY :serce: :) I mimo że czasem przejdzie przez głowę myśl, że coś miało być inaczej, to szybko ta myśl z głowy zniknie, a pozostanie tylko uczucie... :) :) :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #893 dnia: 5 Października 2009, 17:08 »
hehe uwielbiam ten filmik... kiedyś wklejałam go w mojej relacji :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #894 dnia: 5 Października 2009, 18:32 »
właśnie Juleńko, w tym dniu po prostu wszystko jest cudowne, nawet jak nie idzie po naszej myśli, więc spoko ;) nie nerwuj się niepotrzebnie

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #895 dnia: 5 Października 2009, 19:01 »
Myślę, że i tak do wielu rzeczy podchodzę spokojnie, bywa nerwowo, ale są też zabawne sytuacje.. :) ostatnio pojawiła się taka, którą to skwitowałam tylko uśmieszkiem.. opowiadałam w pracy jak to kuzyn Łukasza miał opis na GG: "W sylwestra bawimy się na weselu! Bosko!" a moja koleżanka z biura skomentowała to w taki sposób, że na moim miejscu to wcale by się nie cieszyła bo ona by ten opis odebrała jako ironię i żal, że ktoś nie będzie miał normalnego sylwestra tylko musi iść na wesele, skoro już dostał zaproszenie..  :D Ludzie to czasem mają nierówno pod sufitem, prawda? :D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #896 dnia: 5 Października 2009, 19:19 »
Hahahaha niezle... tylko ja bym tego ironicznie nie odebrala... :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #897 dnia: 5 Października 2009, 19:30 »
Dokładnie Reniu, mnie się bardzo miło zrobiło, że ktoś się cieszy z naszego ślubu i tak oficjalnie o tym pisze..
A tu mnie koleżanka "oświeciła" hahahhaah :D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #898 dnia: 5 Października 2009, 20:26 »
świetna koleżanka... też bym tego z ironią nie odebrała

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #899 dnia: 5 Października 2009, 22:30 »
"życzliwych" nigdy nie zabraknie :) ja dalej uważam, że to genialny pomysł i jestem pewna, że kuzyn się cieszy!