Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 89270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #750 dnia: 20 Września 2009, 14:07 »
Moja też wisi w szafie :) :) :) Jeszcze.....

Pozdrowionka :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #751 dnia: 20 Września 2009, 14:27 »
Moja została odebrana... Z pralni przed wczoraj, i też wisi w szafie ;D ;D ;D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #752 dnia: 20 Września 2009, 18:36 »
Witajcie.. macie rację, to wspaniałe uczucie.. muszę jednak o nią bardzo teraz uważać, bo jak już Wam pisałam wcześniej szykuje nam się remont w domku, także jest szczelnie zaklejona w worku i niech tak już zostanie..  potem będzie sobie wisieć właśnie w ostatnim pokoiku, tym który będzie odnawiany.. Ale jest piękna!

Ogólnie to był fajny weekendzik.. zakupy też nam się udały.. w sumie kupiliśmy stolik, dywan większy, dywanik mniejszy, dwie firanki, komplet pościeli :)
Łukasz umył okna w domku, powiesił firaneczki.. no i jest pięknie :)
Szukaliśmy też kamizelki dla Ł. no i wszędzie jest ten sam problem, że jest dobra w pasie ale.. w plecach się nie mieści.. Zostawiliśmy numer telefonu w jednym salonie, mają nam zadzwonić czy będzie jeszcze większy rozmiar czy też będą szyli jako nietypową.. taki nietypowy jest ten mój PM ;D

Tylko jeden przykry moment był w tym całym weekendzie.. dostaliśmy odmowę przyjścia na nasze wesele.. :( Tym bardziej jest mi bardzo przykro, że są to przemili ludzie ale jednak mają już jakieś plany sylwestrowe.. :(

Wiem, że powinnam to brać pod uwagę.. ale wiecie - gdy robicie przyjęcie na 30 osób i jeszcze ktoś odmawia to nie sposób nie posmutnieć.. :(

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #753 dnia: 21 Września 2009, 08:20 »
Julcia ciesze sie ze sukieneczka juz w domku :)))

A co do odmowy... niestety kazda z Nas musi sie z tym liczyc... nie przewidzisz kochana....  :przytul: :przytul:

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #754 dnia: 21 Września 2009, 08:35 »
Z odmowami niestety trzeba się liczyć, każda z Nas to przeszła  :) Będzie zdjęcie w sukience, a może już było a ja jak zwykle przegapiłam?  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #755 dnia: 21 Września 2009, 09:12 »
Dziewczyny, postanowiłam, że nie będę robiła zdjęć w sukience, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie..
Chciałabym zostawić to na dzień ślubu :)
Wtedy będzie dużo zdjęć - obiecuję!!

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #756 dnia: 21 Września 2009, 09:17 »
No jakoś wytrzymamy  :P :P :P

Ale powiem Ci ze juz nie moge doczekac sie tej relacji z zimowego slubu ;D ;D ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #757 dnia: 21 Września 2009, 09:31 »
Skoro tak postanowiłaś,niech tak będzie  :) Ja też nie robiłam wcześniej zdjęć, dopiero w dniu ślubu  ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #758 dnia: 21 Września 2009, 10:25 »
Pewnie, że rozumiemy z kiecką :)
A z gośćmi to rzeczywiście szkoda, zwłaszcza, że tyle przed wiedzieli. Na szczęscie będziecie wy i nni goście i będzie pieknie :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #759 dnia: 21 Września 2009, 10:28 »
Też będę niecierpliwie czekać na relację ;D

Buziaczki na miły poniedziałek i cały tydzień  :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #760 dnia: 21 Września 2009, 12:19 »
to ja już się naprawdę relacji doczekać nie mogę! :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #761 dnia: 21 Września 2009, 12:47 »
Bardzo jest mi miło czytać takie słowa :przytul: Mam nadzieję, że relacja Was nie zawiedzie :)

W sumie to nie pierwsi goście, którzy nam odmówili, bo nie wiem czy pamiętacie ale jako pierwszy postawił nieciekawie sprawę mój tata.. jeszcze nie wiem jaka będzie jego decyzja, ale jak tak sobie teraz o tym myślę to jeśli ma przyjść i powiedzieć mi cos przykrego w dniu ślubu to chyba wolę go w ogóle nie widzieć..

Ciągle pamiętam jak zabolała mnie jego reakcja na wieść, że wychodze za mąż.. po tym jak powiedział żebym sie nie martwiła tym, że może go nie być powiedział, że będzie jeszcze okazja.. Ja na to "jaka może być jeszcze okazja, przecież to ślub kościelny, bierze sie go raz w życiu", a on wtedy powiedział "ee tam raz w życiu, Twoja prababcia brała 3 razy ślub kościelny", wtedy mówię mu "ale prababcia 3 razy owdowiała, dlatego mogła brać ślub kościelny ponownie".. Na to on się tylko uśmiechnął.. I przy tym wszystkim był Łukasz, ale wtedy chyba był zajęty czymś i nie słuchał uważnie, tylko potem jak rozmawialiśmy to Ł. zapytał co tata miał na myśli, jak mu wytłumaczyłam to nie chciałybyście widzieć jego miny..
Dla mojego ojca to były fajne żarty, uwierzcie, że dla mnie nie..

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 21 Września 2009, 13:01 »
Ja nie robiłam fotek, bo nie mogłam ;) Jak tylko chciałam, to tata zabierał mi komórkę ;)
Co do odmów kochana to niestety trzeba się z tym liczyć, chociaż faktycznie przykre to musi być bardzo, bo te osoby, ta wybrana 30, to już pewnie i tak sami najbliżsi... Ale nie przejmuj się :)  :-* :-* :-*
Co do sukni...  Kochana, a panie z salonu nie zastrzegły, żeby nie trzymać sukni w worku, bo może zaparować? Ja odbierałam swoją 5 dni przed ślubem, i nawet wtedy kazały przyjechać do domu i od razu powiesić ją albo samą, albo w poszewce po kołdrze, czy czymś takim, co "oddycha". Oczywiście tak zrobiłam, bo lepiej dmuchać na zimne... Może też na wszelki wypadek tak zrób? Na pewno masz jakąś jasną poszewkę która nie jest bardzo potrzebna, i przez którą nie widać sukni :)
Ah i jeszcze jedno! Nie boisz się, że przed ślubem schudniesz? Ja na miesiąc przed miałam suknię zmniejszaną o całe 6 cm w spódnicy i 4 cm w gorsecie, bo schudłam. Mało tego, w dzień ślubu suknia była minimalnie za luźna(bo jeszcze schudłam mimo że jadłam wszystko).

Przykro mi, że tata tak do tego podszedł :( Nie mogę w dalszym ciągu pojąć jak tak można.. Ale też nie chcę się rozpisywać, bo nie chcę robić Ci przykrości czy coś. Pewnie bardzo to przeżywasz. A co do Łukasza, to wyobrażam sobie jak się czuł :( W końcu to tak, jakby Twój tata od razu zakładał ze wam w małżeństwie nie wyjdzie  ::) Jak tak można...
Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko napisać: NIE PRZEJMUJ SIĘ KOCHANA! Albo przynajmniej postaraj się nie przejmować...  :-* :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 21 Września 2009, 13:08 »
Super że suknia już jest  ;)
Własnie nie boisz się ze np schudniesz ?? czy raczej nie masz takich tendencji ??

Mam nadzieję ze te odmowy będa jedyne  ;)

Co do Twojego taty to przykro mi bardzo  :(

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #764 dnia: 21 Września 2009, 13:19 »
Nie rozumiem zachowania Twojego ojca... to że jemu w zyciu nie wyszło nie znaczy, ze ktos pojdzie w jego slady i powieli jego bledy... masakra... dla mnie to strasznie dziecinne zachowanie. Po tym co napisalas, to ja sie zastanawiam czy Twoj ojciec to oby naprawde kochal ta jego obecna partnerke... czy tak sobie tylko z nia jest, bo przeciez zawsze moze byc ktos nowy. Przykro mi Bardzo Ulcia!

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #765 dnia: 21 Września 2009, 13:30 »
To super że suknia już w domku, a co do Twojego taty ma bardzo dziwne podejście.
Może jeszcze wszystko przemyśli ........ ???

Zostawiam :-* :-* :-* :-* na cały dzionek

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #766 dnia: 21 Września 2009, 13:57 »
Madziu, dzięki za podpowiedź, dziś jak tylko wrócę do domku to ją przełożę do jakiejś jasnej poszwy i będzie sobie czekała :)

Pytałyście czy nie obawiam się, że schudnę.. hmm raczej nie mam takich tendencji, jednak jeśli nawet tak by się stało to sukienka jest w całości wiązana więc to tylko kwestia dopasowania, tak mi się wydaje :) A jak się mylę to będę się martwiła przed ślubem :)

Morgan, wiesz, ja nie znam tak na prawdę mojego taty.. 12 lat nie było go w moim życiu, nie jest mi tak bliski jak powinien być ojciec dla córki, ale gdzieś tam w środku myślałam, że będzie się cieszył i będzie życzył mi jak najlepiej. To jak On teraz żyje tez jest dla mnie wielką zagadką, bo mimo, że jest bardzo bogatym człowiekiem to zachowuje się tak dziwnie, że nie jednego by to zaskoczyło. Wszystko na pokaz dla obcych ludzi - imprezy, przyjęcia.. O mnie pamięta tylko wtedy gdy właśnie zbliża się jakaś impreza typu jego urodziny i zjedzie sie jakaś rodzinka, jego przyjaciele, wtedy musi pokazać, że ma na nowo wspaniały kontakt z córką  :-\
A mnie to tym bardziej odpycha od niego.. Wolałabym aby przyjechał do mnie którejś soboty, tak po prostu, porozmawiał.. może chciałby usłyszeć gdzie pracuje (bo nie wie do dzisiaj, jakoś nigdy to go nie interesowało), obejrzeć zdjęcia z tych lat kiedy go nie było ze mną, nie wie na co jestem chora, tak na prawdę nic nie wie..
Ostatnio zwróciłam się z pytaniem do znajomego czy nie użyczyłby nam swojej koncesji na zakup alkoholu, wtedy byłoby troszkę taniej. Oczywiście, że nam pomoże w tym, przecież jego to nic nie kosztuje a nam odejdzie niezła sumka :) Troszkę się zdziwił dlaczego nie zapytałam swojego taty o to, przecież ma sklepy i restauracje więc i ma koncesję na alkohol... Ale ja nie chcę, właśnie dlatego, że może odczułby, że wymuszam na nim zakup tego alkoholu, że coś on niego chcę, że potrzebuję jego pomocy finansowej i w ten sposób się do tego zabieram..

Przepraszam,że tak się wywnętrzam przed Wami, ale to taki mój czuły punkt w sprawach weselnych.. musze się wziąc w garść..

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 21 Września 2009, 14:09 »
Bardzo przykre jest to co piszesz na temat swojego ojca, pozostaje mi trzymać kciuki żeby w żaden sposób nie zepsuł ci tego dnia
« Ostatnia zmiana: 21 Września 2009, 14:11 wysłana przez Olucha »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 21 Września 2009, 14:15 »
Przede wszystkim:  NIE MASZ ABSOLUTNIE ZA CO PRZEPRASZAĆ. My jesteśmy po to, by doradzić w sprawach weselnych ale także innych, oraz do po to, by "wysłuchać" gdy zaistnieje taka potrzeba. Tak więc nie przepraszaj kochana :przytul:

Serce mi się kraje gdy czytam o takich sprawach. To bardzo przykre, zachowanie Twojego ojca. Nie wiem co Ci napisać, bo wiem że żadne słowa nie pomogą. Gdy masz gorsze dni, gdy czujesz ból z jego powodu... Pomyśl sobie o tym, że Wasze małżeństwo będzie bardziej udane, a WY - Ty jako Mama, Łukasz jako Tata, dacie swoim dzieciom wszystko to, czego zabrakło Tobie. Nigdy nie pozwolicie na to by Wasz owoc miłości tak cierpiał. Takie nastawienie nie zmieni przeszłości, nie wpłynie na przyszłość związaną z Twoim ojcem, ale pozwoli uwierzyć w lepsze jutro oraz w to, że życie może być piękne pomimo tego, że najbliższa osoba tak bardzo Cię zawiodła.
:przytul: :przytul: :przytul:
Ja również trzymam mocno kciuki, by w tym dniu wszystko było wspaniałe, i by nie zepsuł tego Twój ojciec.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 21 Września 2009, 14:23 »
Ojej, dziwna sytuacja.... ale życie często płata nam takie figle  :przytul:

Na szczęście masz w NAS wsparcie :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 21 Września 2009, 14:35 »
Oj mam w Was wsparcie i to nawet nie spodziewałam się, że tak wielkie :przytul: :przytul: :przytul:

Czekam na noworoczne spotkanie forumek z Zagłębia, chociaż gdybym mogła to spotkałabym Was wszystkie na jakims ogólnopolskim zlocie!

Nie sądziłam, że można tu spotkac tyle bratnich duszek, że już nie wspomnę o spotkaniu tutaj swojej rodzinki (prawda Madziu ;))

Jesteście super! :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 21 Września 2009, 15:09 »
Prawda, prawda ;D ;D ;D
Musimy się kiedyś spotkać :) Co utrudnia mi przeklęta Irlandia... Ale co tam, przeszkody są po to by je pokonywać ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #772 dnia: 21 Września 2009, 15:52 »
Julcia... rozumiem doskonale Ciebie i to co piszesz i pewnie wiekszosc z Nas zrobilaby to samo co Ty jezeli chodzi o ta kwestie alkoholu.
Wiem, ze to Twoj ojciec... ale nie przejmuj sie nim... ciesze sie ze zyjesz wlasnym zyciem itd... choc rozumiem co czasem w glebi czujesz.
Bedzie dobrze Kochana, glowa do gory!

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 22 Września 2009, 13:03 »
Witam Was Dobre Duszki!

Śpiesze donieść, że dziś mijają nasze wspólne  :serce:  3 latka  :serce:

3 latka pełne uczuć tak ogromnych, tak różnych.. pełne prób, pełne walki o NAS.. pełne miłości, której nie zamieniłabym na żadna inną..

Z tej okazji troszkę zebrało mi się na wspomnienia..  :Serduszka:

Tacy byliśmy dokładnie 3 latka temu.. zauroczeni, zakochani..

nieco szaleni..

ale zawsze RAZEM.. zawsze w jednym kierunku..

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #774 dnia: 22 Września 2009, 14:40 »
ojojo jacy młodziudcy  ;)
gratuluję 3 latek bycia razem - przed nami jeszcze to święto  ;D ;D ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #775 dnia: 22 Września 2009, 14:43 »
ale słodki post.... gratuluje Wam tych trzech lat i życzę kolejnych jeszcze piękniejszych  :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #776 dnia: 22 Września 2009, 16:57 »
Gratuluje Julcia :)) Nasza połowę macie za soba ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #777 dnia: 22 Września 2009, 20:25 »
Zmieniłaś się troszkę Ula przez ten czas :*
gratuluję Wam serdecznie :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #778 dnia: 23 Września 2009, 08:52 »
Mam nadzieję, że nadal jesteście zauroczeni, zakochani i nieco szaleni :) Gratuluję 3 latek :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #779 dnia: 23 Września 2009, 09:41 »
Gratulacje!!!