Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 89268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #1170 dnia: 28 Października 2009, 14:54 »
Tak znam to tez, orientowalismy się w tym u nas w Sosnowcu - ale tam są same ruiny  :-\
Mieszkania właśnie po 150 m2 ale do kompletnego remontu i w sypiących się kamiennicach w Sosnowcu  :-\  ::)

Tak poza tym to mój brat miał jeszcze lepiej bo znalazł pustostan i wszedł tam za darmo  ;D
dogadał się z UM i jeszcze przez pierwsze pół roku płacił 50 % czynszu z racji remontu , mieszkanie ma 86m2  ;)
Ale własnie mieszkanie wymagało kompletnego remontu , ściany to chyba pamiętały powstanie warszawskie  ::)

Tak poza tym to teraz można było kupić w centrum Sc mieszkanie w kamiennicy nawet za 50 tyś ok 90 m2 , ale tam to wogóle kompletna riuna , bałabym ise że budynek mi się zawali , no i na dodatek pewnie rury i cała elektryka nieźle przestarzała  ::)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1171 dnia: 28 Października 2009, 14:55 »
Ale duże macie to mieszkanko, super  :) Nowy plan podoba mi się, tylko zastanawaim się co w przypadku jak dzieci będzie dwoje ?  :) Choć to pewnie jeszcze odległa wizja, ale tak przyszłościowa pomyślałam  :) Pewnie też skoro to mieszkanie w kamienicy to jest wysokie i przestronne ? Uwielbiam stare budownictwo właśnie za to  :)

Offline poqsaa

• Jeszcze Narzeczona
  • bywalec
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #1172 dnia: 28 Października 2009, 14:59 »
Nawiązując do tego co napisała Olucha: może by później połączyć salon z jadalnią?

Poqsaa odlicza!

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1173 dnia: 28 Października 2009, 15:03 »
Justyś, bo widzisz, to właśnie zalezy od tego na co się trafi. W Będzinie jest mnóstwo żydowskich kamienic, jedne gorsze, inne lepsze. Ogólnie nasze nie było takie złe.. co prawda widac, że mieszkała w nim jakaś starsza osoba bo "wałki" na ścianach były :D Ale nie było żadnej wilgoci, rury w porządku, troszkę poprawiliśmy elektrykę, jeszcze na okna czekamy, ale za to ostatnie to juz administracja pokryje koszt. Poza tym na wprost mam prokurature czyli darmowy monitoring, autko jest bezpieczne na chodniku :D :D

Olu, wysokość tego mieszkanka to 3.20 m, sa wielkie, szerokie na 1.20 m dwuskrzydłowe drzwi z każdego pokoju - nie wyobrażam sobie ich wyrwać i wstawić nowoczesnych! :) A zanim będzie 2 dzieciaczków to jeszcze możemy 5 razy je przebudować :)

Poqsaa właśnie nie do końca chciałabym to zrobic ze względu na te drzwi - żal mi je wyrwac i wybić ścianę :D
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2009, 15:05 wysłana przez julenka »

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1174 dnia: 28 Października 2009, 16:19 »
Az mi szczena opadła jak zobaczyłam plan Waszego mieszkania! jest genialne i jeszcze w starym budownictwie, oczywiście jest to problem ogrzewaniowo remontowy, ale klimat nie do podrobienia :) super!

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #1175 dnia: 28 Października 2009, 18:00 »
Toż to apartament! :)
super macie pomysły ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #1176 dnia: 28 Października 2009, 18:24 »
Julenko!!!
Mieszkanie powala mnie na kolana i jestem z nie wymienianiem drzwi - zmiana ich byłaby barbarzyństwem na architekturze ;)

Samochód - super pomysł - wielkie auto na wielkie zimowe zaspy.

Co do Taty - moim zdaniem: uprzedź Rodzinę Twojego PM o takiej a nie innej sytuacji. Poza tym nie sądzę, żeby Twój tato z tą czarownicą robili jakieś "jazdy" - raczej będą czuli się nieswojo - pomyśl sobie - przecież większość osób na weselu zna wersję Twojej Mamy i raczej to oni będą na cenzurowanym. Z doświadczenia własnego powiem Ci, że moja teściowa też próbowała cuda wyczyniać na moim weselu ale została przez wszystkich (nawet własnego męża) zignorowana - wszyscy uznali, że to nie czas i nie miejsce na takie cyrki. Podziękowanie jeśli chcesz zrób - Mamie podziękuj pięknie od serca, a ojcu możesz powiedzieć, że dziękujesz mu za jego finansową obecność (to o alimentach). Ja zrobiłabym w ten sposób. Ja przy podziękowaniach pominęłam teściową, uznałam, że to bez sensu i wszyscy uznali, że zrobiłam dobrze (poza teściową - oczywiście).
Buźka dla Ciebie
 :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1177 dnia: 29 Października 2009, 00:20 »
Przeglądając stronki ślubne natknęłam się na takie buciki:

Postanowiłam wkleić :)
 :-*

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1178 dnia: 29 Października 2009, 09:24 »
Śliczne te butki Mysiu, fajnie, że pomyślałaś o mnie :) W moich poszukiwaniach nie trafiłam na takie :) Tylko ten fason bardziej pasuje mi do spodni rurek.. nie wiem sama :)

Malavi, Castia
dziękuję!!!

Frezyjko, właśnie tak się zastanawiałam oglądając Twoją relację jak w końcu ułożyła się sprawa z teściową.. I cieszę się, że nie wskurała za dużo swoim zachowaniem :) Mam nadzieję, że też tak u mnie będzie. Już jestem spokojniejsza. Rozmawiałam wczoraj dużo z mamą na ten temat i z tatą też zamierzam porozmawiać jeszcze przed ślubem. Ciekawie wybrnęłaś z podziękowań, my chyba zrobimy je przy błogosławieństwie - teraz tak to widzę, może jeszcze na jakiś inny plan wpadnę :)

Zmykam troszkę popracowac ... czasem trzeba ;)

Buziaki dla Was wszystkich za to że jesteście i mnie odwiedzacie! :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1179 dnia: 29 Października 2009, 09:28 »
ja miałam podobnie jak Frezyjka, w ogole zastanawialam sie nad podziekowaniami. w rezultacie zaparłam sie ze tesiowej nie zloze zyczen. na weselu wyszło inaczej ale bez zbednych czulosci itp poprostu podeszłam i tyle. nie miałam zamiaru robic czegokolwiek wbrew sobie. wiedziałam ze strzela pokazówke wrrrrrrrrr babsko wredne :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1180 dnia: 29 Października 2009, 10:14 »
Śliczne te butki Mysiu, fajnie, że pomyślałaś o mnie :) W moich poszukiwaniach nie trafiłam na takie :) Tylko ten fason bardziej pasuje mi do spodni rurek.. nie wiem sama :)

No, ale to są buciki ślubne zimowe  ;) Nie sądzę żeby jakaś Panna Młoda w rurkach wystąpiła  ;D

Miłej pracki julenko

Buziole  :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1181 dnia: 29 Października 2009, 11:53 »
zostawiam buziaki :)  :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1182 dnia: 29 Października 2009, 12:23 »
Fajnie że udało Ci się trafic na takie mieszkanko  ;)
Nam niestety cały czas sie trafialy kompletne riuny i to w nieciekawych miejscach wiec zrezygnowaliśmy z tego  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1183 dnia: 29 Października 2009, 16:39 »
No no ale macie cudne, wielkie mieszkanie! Kurcze, pozazdrościć ;) No i pomysł na zmiany jest super! :) Byłoby dużo lepiej niż teraz macie :)
Jak mielibyście dwójkę dzieci, zawsze idzie z Waszej sypialni zrobić drugi pokój dla drugiego dziecka, a Wy spalibyście w salonie :)
Sposób w jaki zdobyłaś mieszkanie - super, pierwszy raz o tym słyszę ;) Muszę się zorientować, czy u nas w okolicy jest taka możliwość.
A co do rodziców - rozmowa z pewnością nie zaszkodzi :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1184 dnia: 29 Października 2009, 16:49 »
świetne macie to mieszkanko... po zmianach to już w ogóle będzie fajnie... aleś Ty pomysłowa z tym przetargiem  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1185 dnia: 29 Października 2009, 20:25 »
Julenko, mi się wydaje, że na pewno tamta zołza nic nie zrobi na waszym weselu. Pewnie posiedzą trochę i ona będzie chciała już iść... pomyśl sobie jak ona będzie pod obstrzałem spojrzeń i plotek, to ona będzie na przegranej pozycji ;)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #1186 dnia: 29 Października 2009, 21:05 »
życzę Wam Julcia, żeby ojciec i czarownica dobrze się zachowywali :-* a co do mieszkanka gratuluję Wam i muszę się dowiedzieć czy u nas też coś takiego jest ;D , ale się podekscytowałam tym, że nie trzeba zaciągać się na 30 lat i rozmarzyłam, że nam się też tak może udać  ;D buziaczki wieczorne  :-*

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1187 dnia: 30 Października 2009, 13:26 »
Madzia, popytaj, może akurat będzie coś ciekawego w Waszej okolicy :)

Wiśniowa, ee tam zaraz pomysłowa ;D Raz mi się udało ;D

Castia.. oczywiście, że będzie na przegranej pozycji, dlatego troszkę sie dziwię co ja pcha do takiego desperackiego kroku ;) żeby jednak przyjść..

Matrix.. dziękuję Ci i tak jak i Madzi proponuje popytac, nawet jeśli byłoby do remontu to wizja wzięcia 50 tysięcy na remont a 200 na zakup mieszkania jest chyba ciekawsza :)

Dzisiaj troszkę więcej udzielam się w Waszych wateczkach bo nie za bardzo Wam co napisac u siebie więc nie chcę Was zanudzać.. Ogólnie u nas wszystko dobrze, tylko troszkę martwię się o Ł. i jego kregosłup bo nie najlepiej jest z nim, ostatnie 2 tygodnie niestety przesiedział w domku na L4, dostał silne leki przeciwbólowe, potem 2-razy dziennie zastrzyki i na tyle narazie koniec, teraz jest w pracy a we wtorek ma prześwietlenie a jak nic nie wykarze to skierują go na tomografie. Podejrzewam, że prywatnie, bo na kasę chorych to czeka sie około 2 miesięcy.
No ale cóż, musimy byc dobrej myśli, że wyjdzie z tego :)

Lecę dalej do Was :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1188 dnia: 30 Października 2009, 13:58 »
Mam nadzieję, że Ł. z tego wyjdzie... biedny,współczuję takiego bólu ;/
 :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1189 dnia: 30 Października 2009, 14:58 »
Na kasę chorych to na ten rok możecie się nie załapać  :-\

Dużo zdrówka dla Ł! :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1190 dnia: 30 Października 2009, 17:04 »
Oj współczuję Łukaszowi, biedaczek cierpi niesamowicie :(
Orientowałam się już jak to wygląda u nas w miejscowości - u nas licytuje się cenę całego mieszkania, i nie ma sensu tego robić bo agencje które sprzedają mieszkania też podchodzą do licytacji i zawsze wygrywają ::) Siostra próbowała właśnie tak walczyć o mieszkanie, i niestety nie ma najmniejszego sensu się u nas o to starać.

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #1191 dnia: 30 Października 2009, 17:11 »
 :-* :-* :-* zostawiam
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1192 dnia: 30 Października 2009, 18:22 »
Julcia? Moze pojedzcie do kreglarza z tymi plecami?
Milego weekendu! :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1193 dnia: 30 Października 2009, 18:51 »
To jest bardzo dobry pomysł, bo z doświadczenia wiem że służba zdrowia raczej nic Łukaszowi nie pomoże ::) Oczywiście może okazać się inaczej w Waszym przypadku, ale póki co widzę identyczny scenariusz jak u mojego A. ::)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1194 dnia: 30 Października 2009, 19:30 »
Dziękuję Wam w imieniu Łukasza! :przytul:

Madziu, u nas też wystawiają mieszkania na sprzedaż w formie przetargu, ale to w nowszych blokach, nie w kamienicach.. No szkoda, ale zawsze możecie poszukać mieszkanka w Będzinie ;)

Wiecie, pomyślimy o kręglarzu jak Ł. będzie miał wyniki badań..
Kurcze, tak to jest - w pracy u Ł. zawsze jak trzeba coś podnieść to wołają Ł. bo najsilniejszy, 200 kg kowadło jak trzeba było przenieść to kto? Oczywiście Ł... Poza tym robią dachy, więc wciąganie na dach pap i innych sprzętów tez dużo waży no i teraz to wszystko wychodzi :(

Jakby tego było mało biedaczek załapał jakiegoś wirusa.. wiecie co to znaczy chory mężczyzna w domku?

:biala_flaga: :biala_flaga: :biala_flaga: :biala_flaga: :biala_flaga:

A jaki milutki jest dla mnie.. No ale dbam jak mogę najlepiej o Niego.. W końcu o kogo mam dbać jak nie o Niego?

Zmykam dziewczynki..

Życzę Wam miłej nocki i do jutra!  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1195 dnia: 30 Października 2009, 19:57 »
Oby mu jak najszybciej przeszło! Chory mężczyzna to mężczyzna trudny do wytrzymania ;) Ale my kobiety dajemy radę! :)
No pewnie,że zawsze możemy popatrzeć za mieszkaniem w Będzinie. Może dla nas to byłoby lepsze? Większe możliwości na znalezienie przez A. kiedyś w przyszłości pracy? No nie wiem :) Szkoda,że siostra nie ma możliwości zamieszkania w Będzinie czy gdzieś gdzie te przetargi są na tej zasadzie o której piszesz.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #1196 dnia: 30 Października 2009, 20:47 »
Chory mężczyzna, masakra... współczuję ;/  trzeba się z takim obchodzić jak z jajkiem.

Co do przenoszenia ciężkich rzeczy to dobrze Cię rozumiem, mój P. musi szyby samochodowe przenosić, a jak jest jakaś szyba od ciężarówki to wiadomo jakie to ciężkie... cały czas narzeka na bóle kręgosłupa...

:-* :-* :-*

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #1197 dnia: 30 Października 2009, 22:15 »
oj tak, tak - chory facet to zły facet i to gorzej jak z dzieckiem, ale na szczęście mój podczas wspólnego chorowania zawsze o mnie dba.

Julcia życzę zdrowia dla Ł.

a mieszkanko fajnie to sobie wykombinowałaś - no i rozkład świetny, dobrze pomyślany, tylko nie psuj drzwi :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1198 dnia: 30 Października 2009, 22:23 »
Oj tak, podczas wspólnego chorowania A. też zawsze dba o mnie bardziej, co mnie czasem wkurza bo on też potrzebuje pomocy a zajmuje się tylko mną :P

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1199 dnia: 31 Października 2009, 05:37 »
chory facet w domu... tragedia!