Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 88933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #720 dnia: 16 Września 2009, 09:15 »
Witajcie forumeczki :)

Było już o sukience.. teraz pora na garnitur! :)

Wbrew opiniom, że wybór sukni dla panny młodej jest sporym problemem, zajmuje sporo czasu, wymaga wielu przemyśleń i konsultacji to jak same pamiętacie zapewne u mnie poszło to gładko, szybko i ogólnie obyło sie bez ofiar.. ;)

W skrócie powiem, że przy wyborze garnituru dla mojego przyszłego męża jest ODWROTNIE ...

Wczoraj moje kochanie "obudziło się" z myślą, że w sumie to nie mamy już tak dużo czasu.. i że dziś (czyli wczoraj) koniecznie musimy pojechac na zakupy..

Tak też się stało.

Nie będę Wam opisywała naszych min kiedy w chyba 3 z kolei sklepie dowiedzieliśmy się, że nie ma takiego rozmiaru, który by pasował na mojego PM  :-\ Czyli generalnie pozostało nam szycie. A to z kolei przyprawiało o drgawki Ł., bo stwierdził On musi zobaczyć garnitur już na sobie i wtedy zdecydować czy go chce czy nie, a takie decydowanie o materiale na podstawie za małego garnituru to dla niego nie to samo..

I co w takiej sytuacji ?

A no dalsza wycieczka po salonach.. chyba w jednym z ostatnich, nie pamiętam już który to był, w każdym razie w naszej sosnowieckiej Plejadzie znaleźliśmy świetny garnitur, tzn świetny, bo Ł. sie podobał a to najważniejsze, chociaż ja też stwierdzam, że jest extra.. Oczywiście padło pytanie z naszej strony jaki jest możliwie największy rozmiar, chodziło tu o obwód klatki piersiowej. . Pani na to, że 124 cm..  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

czyli znów to samo... a Ł. ma 130 cm w klacie..

Nie dała jednak na wygrana i prosiła aby Ł. przymierzył, bo według niej mają zaniżoną rozmiarówkę..

Dziewczyny, pasował! :jupi:

Jedyny problem jest taki, że trzeba go troche w pasie zwęzić, czyli przesunąć guziki, ale to już jest pikuś..

Dziś odbiór :)

Myślałyście, że to będzie post z happy endem.. muszę Was rozczarować.. kamizelka haftowana rozmiar XXL jest za mała na mojego narzeczonego.. aaaaa  
:glowa_w_mur: :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #721 dnia: 16 Września 2009, 09:39 »
Kolejna rzecz załatwiona  :brawo_2:  Czyli kamizelka będzie szyta? Czy szukacie dalej?
Mój małżonek od razu wiedział, że będzie szył garnitur :) W końcu nie wiadomo, czy podobna okazja się nadarzy :)
Pozdrawiam :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #722 dnia: 16 Września 2009, 09:59 »
Japcio właśnie na to wygląda, że będziemy musieli zlecić uszycie kamizelki..
No trudno, ale sukcesem jest to, że w ogóle Ł. zgodził się na taka kamizelkę, bo dawniej był stanowczo na NIE :)
Ale wczoraj sam stwierdził, że bez tej kamizelki to jakoś tak pusto by było ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #723 dnia: 16 Września 2009, 10:56 »
No jeden dzien to i tak nie tak źle :)  a uszycie kamizelki to na  pewno mniejszy problem niż szycie gajerka i dobierzecie dobrze amterial do kiecki
my ostatnio myslimy o smokingu, ale to zależy jaka ja kiece wybiore

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #724 dnia: 16 Września 2009, 11:47 »
Julcia :) aaa to z kamizelka nie ebdzie problemu :) Uszyjecie i juz :))

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #725 dnia: 16 Września 2009, 11:51 »
Kamizelka to mały pikuś będzie!  :) Super, że garnitur znaleźliście, to najważniejsze! Gratuluję zakupu!  :D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #726 dnia: 16 Września 2009, 12:18 »
Dziewczyny kolejna dobra wiadomość sprzed kilku minut!

Pamiętacie jeszcze sprawe mojego zalanego mieszkania?

Sprawa wyjaśniona, po wielu telefonach zjawił się kierownik administracji, obejrzał dwa zalane pokoje i kazał zadzwonić dziś. Więc dzwonię. Decyzja zarządu jest taka, że mam do wyboru:

• wpuścić ekipe remontową, która pomaluje mi pokoje, naprawi futrynę drzwi, zdrapie popękany lakier, nałoży nowy..
  • zgłosić się do wskazanego przez nich sklepu, odebrać materiały (oni płacą) i wykonac remont na własną rękę..

Bardziej wygodna wydaje się oczywiście pierwsza opcja, ale ma kilka minusów, po pierwsze teraz ta ekipa remontuje jakieś klatki schodowe w innych kamienicach i będą wolni za ok. 2 miesiące Po drugie remontowaliby to w godzinach porannych a my w tych godzinach jesteśmy w pracy - nie ma szans na wzięcie wolnego.. a po trzecie jakoś im nie ufam, że zrobią mi to tak jak bym chciała.. :) Wolę sama :) Także wybieramy to drugie rozwiązanie.. będzie nareszcie ślicznie :) A i tak chciałam przemalować sypialnie ;D Ten drugi pokój to w sumie jest tylko tak dla gości jak ktoś u nas nocuje ale też zawsze można odświeżyć.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #727 dnia: 16 Września 2009, 12:21 »
alez Julcia jakie to sa dobre wiesci!!!
Zobacz caly czas sie uklada w sumie po Waszej mysli! :))
Przed Ślubem będzie zrobione ;)) a jeszcze pogoda w miare wiec lepsze schnięcie ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #728 dnia: 16 Września 2009, 13:11 »
Właśnie aż się boję, że zapeszę jeśli będę sie tak bardzo cieszyła :D

Ale tak na powaznie to właśnie na tym mi zależało aby było to gotowe do ślubu, to oczywiste. A jak bym miała czekac na tą ekipę to by mnie listopad a może i grudzień zastał :D Jak to wtedy wyschnie?

Ciesze się, nawet bardzo :)

Roboty troszkę będzie, bo nasza sypialnia ma 35 m2, a ten pokój dla gości ok. 20 m2. Ale to nic, najważniejsze, że ruszymy z tym.. :)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #729 dnia: 16 Września 2009, 14:27 »
No to bombowo :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #730 dnia: 16 Września 2009, 15:36 »
Ja tam też wychodzę z założenia, że lepiej zrobić samemu, a dokładniej :) Jeśli oczywiście ma się jakiekolwiek pojęcie, bo my to jeszcze nogi w tych sprawach jesteśmy ;) Ale zawsze jest też pewnie chętna do pomocy rodzina! :)

Co do garnituru - gratuluję znalezienia tego jedynego :) U nas też było baaardzo ciężko, zjeździliśmy pół Śląska, w żadnym salonie nie było nic co by się podobało, a co więcej pasowało na mojego A. - w tej sytuacji chodzi o to, że A. za chudy jest ;) . No i w końcu trafiliśmy do firmy która ma wystawione garnitury, ale szyje na miarę i jesteśmy mega zadowoleni :) Jakbyście jeszcze garniaczka nie znaleźli, to bym Ci poleciła tą firmę, bo jest naprawdę super :) W sumie to mam do polecenia dwie tego typu firmy, a w nich garniturów do wyboru masa :) W razie czego to i kamizelki szyją(A. też miał szytą na miarę), więc jeśli chcesz to mogę Ci dać namiary :) Ale to w Rybniku lub w Żorach jest.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #731 dnia: 16 Września 2009, 15:41 »
Madziu możesz mi wysłać.. i tak niedługo będziemy jechac do Jastrzębia Zdroju bo tam mieszka moja przyjaciółka (i jednocześnie świadkowa) także nic nie zaszkodzi spróbowac :)

Za 20 minut zmykam do domku... Nareszcie :)  8)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #732 dnia: 16 Września 2009, 16:47 »
A pytaliście w Rafaelu w Centrum DG? My tma szylismy garniak dla mojego Tomka, bo też był za chudy ;) I góre musielismy wziac wieksza a spodnie mniejsze ;) Julcia sprawdz jeszcze tam! :) To dokładnie naprzeciwko Merkurego tego małego targu. Tam jak szkoła 2ka.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #733 dnia: 16 Września 2009, 18:30 »
super wieści Julka :) oj pamiętam ile było łażenia za gajerkiem dla Kocura... dobrze, że kamizelkę bez problemu znaleźliśmy bo jak przymierzył do garnituru to od razu się przekonał... wcześniej był sceptyczny :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #734 dnia: 16 Września 2009, 22:07 »
Fajnie, że historia z feralnym zalaniem ma swój happy end, gratuluję  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 17 Września 2009, 10:41 »
My na szczeście kupiliśy pierwszy garniak który G przymierzył  ;D ;D ;D i to jeszcze w sklepie gdzie pracuje kumpela wiec mieliy 30 % zniżki  ;D
Kamizelki nie miał wcale bo wyglądał w niej beznadziejnie  ::)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #736 dnia: 17 Września 2009, 20:14 »
witaj ula po przerwie!!
oj coraz blizej i coraz wiecej spraw zalatwionych, garniaka moj M.szyl na miare, a nawet 2, wtedy idealnie pasuje, a kamizelki nie mial wcale, bo jakos nie podobaja nam sie typowo slubne biale haftowane kamizelki, a zreszta do muchy i tak nie pasuje. fajnie, ze kiecka juz dobra, szkoda, ze nie mozemy cie w niej zobaczyc. a gdzie bedziesz ja trzymac? u was w domku?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #737 dnia: 18 Września 2009, 11:14 »
Halo halo co tam u Ciebie? :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #738 dnia: 18 Września 2009, 13:25 »
Witajcie moje drogie!

Wybaczcie chwilową nieobecność, wczoraj tak dużo się działo.. ale od początku.

Odebraliśmy obrączki! :) Są śliczne!!! Takie jak chcieliśmy, niby delikane, ale maja cos w sobie.. oczywiście moja obrączka przy obrączce Łukasza wygląda jak zabawkowa ;) Na chwileczke tylko założyliśmy aby przymierzyć czy rozmiar pasuje, ale wszystko jest dobrze. Teraz leżą schowane w eleganckim pudełeczku i czekają na TĄ CHWILĘ   :hopsa:
Następnie odebraliśmy garnitur w salonie, Panie spisały sie na medal - jest tak jak Ł. chciał, czyli zwężony w talii, do tego skrócone rękawy i trochę nogawki.

A dziś.. nie wiedziała, że piątek może być takim pracowitym dniem ;D Ogólnie w pracy wielka afera, musiałam w związku z tym wyskoczyć na pocztę zgłosić reklamację.. ehh szkoda gadać.. Dopiero teraz miałam chwilkę aby do Was zajrzeć :)

Dziś po pracy będzie to co tygrysy lubia najbardziej czyli.. wycieczka do IKEI ;)

Morgan oczywiście kojarzę to miejsce, będę miała na uwadzę, dziękuję Ci :przytul:

Wiśniowa
- dokładnie tak jak u Łukasza - musiał przymierzyć aby sie przekonać.. ehh faceci! ;)

Pamelka
ciesze się, że wróciłaś :) Wyczekuje relacji z niecierpliwością! Suknie będę trzymała w domku w ostatnim pokoju, ale już zapowiedziałam Łukaszowi, że będzie szczelnie zamknięta i niech nie waży się nawet próbować do niej dostać! ;D

Madziu
, dziękuję za info na prv :przytul:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #739 dnia: 18 Września 2009, 14:06 »
Kochana odpoczywaj wiec w weekendzik! :))

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 18 Września 2009, 14:21 »
Proszę, mam nadzieję że pomogłam :)
Super że macie już obrączki, ale to fajne uczucie, co ;D ;D ;D ? Pamiętam jeszcze jak odbieraliśmy swoje i wtedy jak ją założyłam, to nie chciałam już ściągać. Co jednak nie zmienia faktu, że w dniu Ślubu to uczucie jest dużo, dużo, dużo przyjemniejsze ;D ;D ;D
Oj jak fajnie musicie się czuć, ja bez tych przygotowań ślubnych umieram z nudów! ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #741 dnia: 18 Września 2009, 14:47 »
No coś Ty Reniu, w weekend mam już plan na to aby poprzątać mieszkanko przed remontem, który ma być mam nadzieję w przyszłym tygodniu.. :)

Liczę, że właśnie w Ikei znajdziemy parę drobiazgów, które mnie interesują.. dodatkowo chciałabym kupić dywan do pokoju dziennego, będzie przytulniej, jakieś nowe zasłonki..

Madziu, wiesz, ja to właśnie nie chciałam jej długo nosić aby nie przyzwyczaić się do tego uczucia, niech będzie to takie NOWE w dniu naszego ślubu.
Mimo wszystko to piękne uczucie ...  :Zakochany:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #742 dnia: 18 Września 2009, 14:55 »
Zazdroszczę wycieczki do Ikei... Uwielbiam  :skacza:

Buziaczki  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #743 dnia: 18 Września 2009, 15:12 »
Ja też nie nosiłam jej długo, bo mi nie pozwolili... Rodzice i A. :P Ale to było świetne uczucie :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #744 dnia: 18 Września 2009, 15:51 »
No to milej pracy zycze hihihi :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #745 dnia: 19 Września 2009, 10:17 »
zazdroszczę wycieczki do ikei! ech ale bym nakupowała :D
dobrze, że z garnitur już jest ;)
i obrączki :D :D :D ja już swoją mogę na szczęście na okrągło oglądać na paluszku ;p bo tak mnie do nich ciągnęło od kiedy je odebraliśmy...

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #746 dnia: 19 Września 2009, 22:05 »
Witam Was w ten miły sobotni wieczór.. :)

Pojawiam sie tylko na chwileczkę, aby napisac Wam, że ...

jest!!

Jest.. wisi w sypialni.. piękna.. śnieżnobiała..

czekająca na swój wielki dzień.. noc..

:Zakochany:

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #747 dnia: 19 Września 2009, 22:07 »
No to super! Ale Ci zazdroszczę :) ale tak pozytywnie oczywiście

Offline madzia_n

• Chuck Norris