Autor Wątek: Julenkowe odliczanie :)  (Przeczytany 89126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Julenkowe odliczanie :)
« Odpowiedź #330 dnia: 4 Sierpnia 2009, 15:44 »
A ja mam segregator, do którego wpinam ciekawe przepisy, np. z czasopism :)  Tylko muszę wam się przyznać, że rzadko z nich korzystam :) ale po ślubie pewnie się to zmieni :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 4 Sierpnia 2009, 16:10 »
Jeśli chodzi o DJ to najdroższy zaśpiewał 2,5tys. Drożej się nie spotkałam  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #332 dnia: 4 Sierpnia 2009, 16:30 »
A ja juz się spotkałam z cena 3000..  :(

Wiśniowa oczywiście masz racje, że może być większa ta kwota z racji naszej specyficznej daty, liczymy się z tym. Oczywiście tak jak piszesz - siedmiu zawodowych muzyków nie powie 1000 zł za noc, mają prawo rządac więcej. Ale tak na prawdę cena zawsze idzie w parze z jakością o czym już się niejednokrotnie przekonałam i to nawet nie w kwestii muzyki :)

To mam jeszcze jedno pytanko do Was.. bo zawsze takie pomocne dziewuszki jesteście ;D Jak myślicie ile powinno sie kupić winka białego/czerwonego/likieru na przyjęcie? Tzn. jak to policzyć?? Tak na oko.. ?? ;) Wiem, że kilka osób nie będzie piło wódki (w tym i ja :)) ale nie do końca moge to przewidzieć.. Wódkę kupimy "w ilości większej" - wiadomo, że jeszcze troszkę się porozdaje na ewentualnych bramach, potem w pracy itp.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #333 dnia: 4 Sierpnia 2009, 16:36 »
Ten dj co miał szwagier kosztował 400 zł za poprawiny od 16 do 22  ;)
a zespół 4800 zł za jeden dzień  ;D
nie no tego to ja nigdy nie przeboleje jak Oni mogli tyle kasy na to wydać  ::)
czyli muzyka kosztowała ich 5200 zł więc wiśniowa Twoja cena przy tym aż tak bardzo nie straszna  ;)

My płaciliśmy 2200 zł za 3 os zespół i ja jestem bardzo zadowolona  ;)

wysyłam kilka namiarów co miałam ,a ten jeden jeszcze podeslę  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 4 Sierpnia 2009, 17:38 »
Też będę brała winko oprócz wódki. Myślałam żeby kupić 1 butelkę na 4 osoby. Jeśli zostanie to płakać nie będę, kupuję winko, które z Łukaszem bardzo lubimy więc żadna strata :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #335 dnia: 4 Sierpnia 2009, 23:40 »
Kochana powiem Ci jak u mnie było.

:!: 75 osob

Wódka - mialam 56 butelek 0.7 - został prawie 20 butelek.
Białe wino - 18 butelek - zostalo ponad 10 !!
Czerwone wino - 12 butelek - zostalo moze z 5.
Do tego wisky, bacardi, scheridan, martini biale, martini rozowe i takie dwa male wynalazki ktore chyba jako pierwsze poszly - nie pamietam nazwy- tego wszystkiego co napisalam mialam po 3 male butelki - i tego wlasnie poszlo bardzo duzo - i chyba dlatego tyle wodki zostalo :) Te dodatkowe staly na stole z boku i gdy goscie uslyszeli haslo - drinkbar to az sie z nimi kurzylo bo tak chetnie z niego korzystali  ;D ;D ;D

Buziaki zostawiam na spkojna noc   :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #336 dnia: 5 Sierpnia 2009, 00:26 »
Kochana, nie pomogę z winami, bo my ich jednak nie kupujemy. Mimo, że wiem że część ludzi woli wino, część piwo, to jednak stawiam na wódkę. Bo kupując piwoi, musiałabym kupić ogromne ilości :P A co do wina to jakoś już sama nie wiem ::)
Co do muzyki tez nie pomoge. Wszelkie wizytówki jakie miałam, dawno temu wyrzuciłam ::)
Japcio u nas były zaproszenia że tylko my zapraszamy, bo i sami sobie wesele robimy. Ale i tak rodzice dostali całkiem inne zaproszenie niż wszyscy :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #337 dnia: 5 Sierpnia 2009, 08:05 »
My płaciliśmy 3000 zł. za samo wesele, za zespół, ale to po znajomości, podobno biorą dwa razy więcej i po tym jak grali na Naszym weselu wcale się nie dziwię, jak łupneli to wszyscy byli w szoku, grali po prostu rewelacyjnie  :) A jak usłyszałam saksofon to wymiękłam  :) Grali tak że prawie nikt nie siedział i nie musieli wymyślać żadnych zabaw i tym podobnych, bo muza sama ciągnęła ludzi na parkiet  :) Zresztą jak chcieli jakieś zabawy poza oczepinami to ludzie prosili żeby coś zagrali, bo wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem i nieskromnie powiem ( choć to nie moja zasługa, bardziej Męża) że takiej muzyki jak na naszym weselu jeszcze nigdzie nie słyszałam  ;) Dlatego wszystkich zachęcam do brania zespołów, ale tych dobrych  :) Za kogoś kto tylko puszcza muzykę, ewentualnie wymyśla zabawy nie zapłąciłabym więcej jak 1000 zł   ::)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 5 Sierpnia 2009, 08:31 »
Hallo laseczki ;)

:serce:  5 sierpnia - urodziny mojego kochanego Łukaszka    :serce:

O 5:00 złożyłam mu życzenia urodzinowe, dałam prezent - baaardzo sie podobał :jupi:, zrobiłam kanapeczki i pomknął mi narzeczony do Chorzowa przygotowywać jutrzejszy koncert... Ale najprawdopodobniej przyjedzie na noc do domu, wtedy zaskocze go jeszcze tortem :)

Justyś dziękuję jeszcze raz na namiary :przytul:

Mysikróliczek, Natalka dziękuję za wskazówki :)

Madzia_n wiesz, u nas też nie będzie piwa, bo według mnie na wesele to troszkę nie pasuje, tzn piwo każdy może wypić w knajpie a poza tym faktycznie musiałabym tego kupic mnóstwo, bo piwo jest słabsze i wypić go moża na prawdę dużo - znam takich piwoszy, którzy poniżej 10 sztuk na wieczór nie schodza ;D Ale winko to będzie - i myślę tu o mojej mamie, ciociach, kuzynkach.. i o sobie :) Wódki nie cierpię a jakby nie było nic innego to pozostałby mi soczek, bo drinków z wódki tez nie pijam :)

Olucha najwazniejsze, że jesteście zadowoleni z zespołu :) Może 3000 to nie mało, ale tak jak piszesz jeśli był to tak dobry zespół z różnymi nstrumentami i wziął 3000 to nie można tego porównywac do jednego człowieka, który będzie puszczał muzykę z płytek i też krzyknie 3000 - bo z takim właśnie ja się spotkałam..  :-\

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #339 dnia: 5 Sierpnia 2009, 09:13 »
Udanego urodzinkowania

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #340 dnia: 5 Sierpnia 2009, 09:51 »
My tez placilismy za zespol 3 osobowy 3000zł i jestesmy meeega zadowoleni! I gdybym miala powtorzyc jakas impreze to ich bralabym znow! :))

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 5 Sierpnia 2009, 10:29 »
A my płacimy za zespół 110 zł za godzinę grania. Tak więc zaleznie od tego ile będą grali, tyle zapłacimy.
Na początku, gdy usłyszeliśmy i zobaczyliśmy u naszej Pani Fotograf film z wesela gdzie był DJ, zachorowaliśmy na niego,MUSIAŁ BYĆ i już. Ale po skontaktowaniu się z tym Panem, już nie byliśmy tacy pewni. Chciał ponad 3 tys! Dla mnie to jest troszkę dziwne. jedna osoba puszczająca muzykę z płyt, a cena większa niż orkiestra. No i dlatego mamy orkiestrę. Jak mój A. powiedział - jakby miał tyle za DJ wywalić, to juz by sam dj-ował na weselu ;D

Wszystkiego najlepszego dla Łukasza! :) :bukiet:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 5 Sierpnia 2009, 10:34 »
Ja się zastanawiam czy nie postawić kega na sali  ;D Wiem, że niektórzy powiedzą, że to dziwne i że nie pasuje, ale z drugiej strony niektórzy nie piją wódki, wina - są piwoszami - niech też coś mają  :)

Wszystkiego dobrego dla Twojego Łukasza!  :piwo_2:

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #343 dnia: 5 Sierpnia 2009, 12:40 »
Mysikróliczek my też kupimy beczkę piwa, a nawet ze trzy beczki :) bo na poprawinach to większość jednak się piwem leczy ;) U nas na sali jest mały bar i tam będzie beczka. Pani kelnerka będzie nalewała piwo, jeśli ktoś sobie zażyczy. Ale byłam tez na takim weselu gdzie beczka stała sobie na zewnątrz na tarasie i każdy mógł sam sobie nalać.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 5 Sierpnia 2009, 12:52 »
Wszystkiego Najlpeszego dla Narzeczonego  ;)

Mam andzieje ze znajdziecie jakiegoś odpowiedniego Dj  ;)

Madzia_n - bardzo mało płacićie za tą godzinę grania  :o :o :o , u mnie zespół grał niecałe 12 h to by  wyszedł nas tylko 1320 zł  :o :o :o
Mój szwageier za dodatkową godzinę grania zapłacił 400 zl  ;D ;D ;D nie przepraszam ale to jest dla mnie i mojego meza smieszne wydac za muzykę na wesele 5200 zł a na ciastach oszczedzać i prosić mame o pieczenie  ::)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 5 Sierpnia 2009, 13:41 »
malavi dziękuję  :-*
Madzia_n dziękuję, przekażę :) Nie wiele płacicie za zespół, a z ilu osób się składa?? Bo gdzieś niedoczytałam :)
Mysikróliczek, Zabawex mówicie kega.. hmm.. nie spotkałam sie z tym nigdy prawdę mówiąc :)
Justys dziękuję  :-* Juz gdzies właśnie czytałam o tym Twoim szwagrze - wiesz, ludzie maja różne priorytety, ale jeśli się oszczędza to masz rację, że nie wydaje sie takiej kwoty na zespół, na pewno znalazło by cos równie dobrego za połowe tej kwoty  ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #346 dnia: 5 Sierpnia 2009, 13:42 »
my długo się zastanawialiśmy czy kupować piwo ale okazało się, że dobrze się stało, że było bo smakoszy się trochę znalazło i na weselu i na poprawinach

nie chcieliśmy brać kega z knajpy bo jakby to nie zeszło to by się zmarnowało więc kupiliśmy takie fajne małe kegi carlsberga... nie dość, że piwko z tego pysznie smakuje to jeszcze mogliśmy to co zostało zabrać do domu na dalszy dzień poprawin  ;) poszły chyba 3 albo 4 takie beczułki

wina mieliśmy 20 butelek rożnych i zostały 4  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 5 Sierpnia 2009, 13:57 »
Justys a powiem Ci że to na moment w którym zamawiałam zespół, była cena z takiej pośredniej półki :) Były zespoły za 70, 80, 90 zł za godzinę :) 100 to była norma.  No, jeden znalazłam co kosztowała godzina 190. A nasz taki pośredni akurat był :)
Julenko nasz zespół składa się z trzech osób - dwóch mężczyzn(jednego znamy "z widzenia" bo zbiera pieniążki "na ofiarę" czy "na tacę" w kościele ;) ) i jednej kobietki :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 5 Sierpnia 2009, 14:04 »
Takie małe kegi to też jakieś wyjście  :) Jeszcze się zastanowię  ;D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #349 dnia: 5 Sierpnia 2009, 20:40 »
Julenko
Po pierwsze - wszystkiego najlepszego dla Twojego PM!!!!
Jeśli chodzi o DJ to "mój" zażyczył sobie kwotę 2500 zł bez poprawin (ale ich jest sztuk 2) za sylwestra biorą od 3500 - 5000.
W alkoholach raczej nie pomogę bo z matmy noga  jestem  :-\
Też mam zeszyt z przepisami ale takimi które już wypróbowałam bo niestety nie mam głowy do ich zapamiętania - nawet mam tam wpisane placki ziemniaczane!!!
Buźki dla Ciebie!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 6 Sierpnia 2009, 09:59 »
Witajcie dziewczynki czwartkowo.. chociaż, nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się jakby dziś był piątek....  ::)

Frezyjko dziękuje za zyczenia w imieniu Łukasza :) Tymi plackami ziemniaczanymi wcale mnie nie zaskoczyłaś ;D Ja za każdym razem patrze jak upiec biszkopt ;D Kurcze, tak dużo biorą DJe..  :(

Nie wiem co zrobimy, nie zapłacę 3000 za sama muzykę, bo to będzie 1/3 kosztów całego wesela, a z drugiej strony wesele bez DJa ??? Co wtedy z muzyką ???  Byłyście na takim weselu? Nie wiem jak to rozwiązać..

Od naszej Justynki dostałam kilka namiarów ( :przytul: ), podzwoniłam wczoraj i tylko jeden jest najprawdopodobniej wolny, ale ma mi jeszcze dziś oddzwonić..

Zapomniałam Wam napisać - wczoraj tak jak planowałam po powrocie z pracy upiekłam tort.. tzn.. byłam w trakcie pieczenia kiedy niespodziewanie wrócił Ł.  :P Kurcze, a miała być niespodzianka ;D Ale dokończyłam ciacho, fajnie wyszło nawet, były świeczki, i w ogóle było miło :) Dziś znów jedzie do Chorzowa i wróci dopiero jutro pewnie ok. 9-10 rano jak wszystko spakują spowrotem na auta i scena wyjedzie na kolejny koncert.. Także czeka mnie samotna nocka, jak ja tego nie lubię ... >:(

W drodze z pracy do domku wstąpiłam też do krawcowej i oczywiście uszyją mi taką kurteczkę/płaszczyk jak tylko chcę, podobno zmieszczę się w 150 zł z materiałem, także super :) Muszę poszukać jakiś fajnych przykładów, żeby im zanieść jako wzory.

Miłego dzionka Wam  życzę :)
« Ostatnia zmiana: 6 Sierpnia 2009, 10:06 wysłana przez julenka »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 6 Sierpnia 2009, 10:03 »
oj szkoda że tylko jeden :(
mam nadzieję ze jednak sie uda  ;)

hmmm no ja zawsze byłam na weselu gdzie była orkiestra więc cięzko mi powiedziec jakby to wyglądało  ::)

ewentualnie może jakiś znajomy który mógłby się tym zając , no tylko tak jest sylwester wiec każdy bedzie chcial go spędzić raczej na imprezie  ::)  :-\

Trzymam kciuki za znalezienie Dj  ;)

super ze tak tanio wyjdzie kurteczko - płaszczyk  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 6 Sierpnia 2009, 10:07 »
Ale ze mnie gapa! Zapomniałam dodac "0" ;D Płaszczyk oczywiście będzie do 150 zł a nie do 15 zł ;D Juz poprawiłam błąd.
« Ostatnia zmiana: 6 Sierpnia 2009, 10:12 wysłana przez julenka »

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #353 dnia: 6 Sierpnia 2009, 12:06 »
Julenko trzymam kciuki za znalezienie tego DJa! Kurcze faktycznie w tym terminie problem.... ale Bedzie Dobrze! :))

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 6 Sierpnia 2009, 14:13 »
Dzięki Reniu :)

Mam pytanko do dziewczyn ze śląska - czy miała któraś z Was skrzypaczkę/skrzypka na ślubie ?? Bardzo bym chciała aby ktos taki zagrał nam, ale nie moge znaleźć wątku na ten temat na naszym forum.. a wydaje mi się, że gdzieś widziałam..

Jeśli macie jakiś namiar to wiecie.. będę wdzięczna  :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #355 dnia: 6 Sierpnia 2009, 14:31 »
Kurcze ja tez gdzies widzialam o skrzypaczce... hm ale chyba to nie bylo na slasku Julcia... ja nie mialam na slubie ;)

Julcia zobacz ten wątek, moze ktos jakies namiary Ci da ;)

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=4587.0
« Ostatnia zmiana: 6 Sierpnia 2009, 14:37 wysłana przez Morgan »

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #356 dnia: 6 Sierpnia 2009, 20:48 »
Buziaki wieczorne zostawiam!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:23 »
Ja niestety nie pomogę... Moge tylko poradzić, że jeśli już znajdziesz skrzypaczkę, to najpierw zapytaj w kościele proboszcza, czy możecie coś takiego mieć. My nie mogliśmy - nie możemy miec nawet przystrojonego kościoła ::)
A to musi być koniecznie DJ? Może spróbuj poszukac orkiestry?

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:39 »
Witam piąteczkowo :)

W pracy luzik więc śmiagam po Waszych watkach, nadrabiając "conieco" :)

Morgan, dziękuję, już napisałam i mam nawet odpowiedź :)

Madziu, ja juz sama nie wiem co mam zrobic z tym DJ-em :( Wczoraj dostałam nowa ofertę - 5000 zł ..
Wysłałam Ci wiadomośc na PRIVVVVV

Pokażę Wam zaraz zdjęcia płaszczyka na bazie którego będzie mój szyty...

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #359 dnia: 7 Sierpnia 2009, 12:27 »
przesliczny :) elegancki
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA