Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83990 razy)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #450 dnia: 8 Października 2009, 17:46 »
aagatka jeśli chodzi o zaproszenia to ja bym zrobiła tak że cioci i wujkowi osobno a np. ich córce osobno (zależy ile ma lat) bo jak jest mała to razem z wujkiem i ciocią, a jeśli ma np.25 lat i ma narzeczonego/chłopaka to wysłałabym osobno do niej.
neowina z chęcią bym zrobiła zaproszenia, ale na mojego K. nie mam co liczyć... a po drugie nie mam za bardzo czasu, może winietki sama zrobię chociaż z tego będzie satysfakcja :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #451 dnia: 8 Października 2009, 18:47 »
marta_b21 będziemy mieć ten sam zespół na weselu :P Dobry wybór :)

neowina ja niestety też nie mogę liczyć na pomoc narzeczonego w robieniu zaproszeń. On dwie lewe ręce ma do tego, niestety.

aagatkaa A my dajemy zaproszenia osobno cioci i wujkowi, a osobno ich dzieciom. Nie są one już takie małe, najmłodsze 18 lat prawie, i każde dostanie osobne zaproszenie dla siebie i osoby towarzyszącej. I nie jest to równoznaczne z przymusem dania nam osobnego prezentu.

A właśnie jak wygląda u was na weselu stosunek ludzi młodych (kuzynostwo, przyjaciele itp) do starszych (ciocie, wujkowie, bacie i dziadkowie). B u nas to większość młodzieży będzie :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #452 dnia: 8 Października 2009, 19:10 »
u nas też niewiele ale więcej będzie młodych
Dziękujemy

Offline visienka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10 07 2010
« Odpowiedź #453 dnia: 8 Października 2009, 20:11 »
Generalnie u Nas ok 60% to osoby młode, mniejszą część stanowią wujkowie ciocie itp.  wynika to głównie z tego, że moje kuzynostwo to osoby pełnoletnie, studiujące albo dopiero co po ślubie.  Ciocie i wujkowie obowiązkowo musza być, ale z obserwacji wynika że na takie imprezy i tak przychodzą głównie takie ciotki które i do tańca i do różańca ;)
Co do zaproszeń to muszę się pochwalić że mój PM jest artystą plastykiem i zaproszenia  ozdoby i dekoracje będziemy ustalac wspólnie :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 8 Października 2009, 21:21 »
visienka to ja zazdroszczę plastyka w domu, potem pokażesz wasze dzieła
Dziękujemy

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #455 dnia: 8 Października 2009, 23:13 »
madziatko no to fajnie, że ten sam zespół, a umowe juz podpisałaś? my jutro jedziemy, pan mówił, że bez zaliczki, ale umowa jest taka, ze zobowiązuje obie strony - więc myslimy, że coś może na zasadzie zrezygnujemy z usług płacimy im określona kwotę za to :)
neowina super, że Ci się trafił taki profesjonalny kamerzysta

Co do zaproszeń to imię i nazwisko będę wypisywać ręcznie, a reszta będzie gotowa-na dziś dzień jest taki plan a jak będzie dalej to zobaczymy.
A co do zaproszeń to ja też jedno zaproszenie dam przykładowo cioci i wujkowi a osobne kuzynce (no chyba, ze jest jakaś młodziutka)  głównie z takiego względu, ze wszyscy ujęci na jednym zaproszeniu raczej wykluczają osobę towarzyszącą kuzynki-a właśnie ostatnio moi rodzice dostali takie zaproszenie (co prawda na komunie), że byli na nim wypisani moi rodzice , ja i mój brat, a mojego Marcina zabrakło - nie to, żebym się czepiała, ale my już ze sobą prawie 8 lat jesteśmy, więc on jest prawie jak rodzina wszędzie już jeździ, wszystkich zna  a tu tak głupio wyszło...ja się głupio poczułam i mój M tez:)

A ta z innej beczki: może któreś z Was dziewczyny z Zagłębia lub Śląska mają jakieś namiary na fajnego kamerzystę lub fotografa?

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #456 dnia: 9 Października 2009, 12:54 »
hej dziewczęta, witam w piątek :) wpadam szybko napisać, że zmieniłam login, ale to wciąż ja, żebyście nie były zdziwione :) buziaki

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #457 dnia: 9 Października 2009, 18:08 »
witajcie dziewczynki :) nie bylo mnie chwile a Wy sie juz tak rozpisalyscie  ;D postaram sie nadarzyc.
Co do organizacji mojego zycia to studia i praca i gdyby nie to, ze mam jakies urozmaicenie to chyba bym popadla w totalna rutyne. na zajeciach spedzam tylko dwa dni wiec chyba umarlabym z nudow :) a z kolei cenie sobie niezaleznosc finansowa juz od dosc dawna, wiec pracuje, chociaz akurat to co robie nie daje mi w ogole satysfakcji (a pracuje w sklepie z odzieza, cale szczescie nie w zadnej sieciowce). ale jest to stan przejsciowy bo w szczecinie niestety w ogole trudno o prace (no procz marketow) wiec trzymam sie tego poki mam dzienne studia, potem juz bedzie latwiej. mimo wszystko jednak zalapuje dola czasami bo zwyczajnie mam stracha, ze cos mi nie pojdzie. a jeszcze mamy oboje obrony tez przed slubem i dodatkowo mnie to stresuje. ale staram sie jakos trzymac :P

co do oprawy koscielnej to my dostalismy ja w prezencie od moich rodzicow, bo niestety w moim kosciele pan organista spiewa tak, ze uszy wiedna. a gra calkiem zwyczajnie. a ja nie chce dostac ataku smiechu na wlasnym slubie :P

zaproszenia chyba jednak bede robic sama bo te, ktore mi sie podobaja sa drogie, a tanie sa brzydkie. mam juz wybrany wzor, musze jechac jeszcze po papier i do pasmanterii po tasiemke i kwiatuszki takie satynowe. bede drukowac na komputerze a reszta wypisywac recznie. kuzyni dostana osobne, bo sa w wiekszosci przypadkow dorosli i beda miec zaproszenie z osoba towarzyszaca. tak jak napisala marta, zeby potem glupio nie wyszlo :)

no a co do proporcji to u nas mlodych to jakies 50% moze troszke wiecej. reszta w wieku moich rodzicow, bo sa to przewaznie ciocie i wujkowie, natomiast osoby starsze to tylko nasi dziadkowie i babcie. no i to chyba tyle.
ciesze sie, ze juz jestemy po naukach, jeszcze zostala poradnia rodzinna, ale juz sie tak nie spieszymy.

a obraczki to bedziemy miec przetapiane ze zlota od mojej babci :) ma takie stare pierscienie, ktorymi chce obdzielic wnuczki, wiec ciesze sie, bo dla nas wyjdzie taniej a pamiatka bedzie bardziej wartosciowa, bo z rodzinnego zlota. wzor juz mamy upatrzony, wiec jeszcze tylko musimy znalezc odpowiedniego jubilera i czekac na wykonanie :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 9 Października 2009, 22:07 »
Dzięki dziewczynki za rady :-*

Zaproszenia wolę kupić, bo chociaż nie powiem, mam małe zdolności plastyczne, to jednak cierpliwości zabrakłoby mi już przy drugim ;)

A młodych gości mamy mniej więcej tyle samo co starszych. Ale ci starsi to w wieku naszych rodziców, czyli tak po 40 ;)

Asiul ale wciąż Ty, czyli kto?! bo się nie podpisałaś ;D

Pozdrawiam weekendowo! :-*

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #459 dnia: 10 Października 2009, 23:33 »
neowina, tylko ze zmienionym już na stałe loginem ;) przynajmniej jest teraz bardziej po imieniu :*

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 11 Października 2009, 00:30 »
marta_b21 ja Ci mogę mojego fotografa polecić, ale z tego co mówił ma zajęte. Mogę Ci też da namiary na tego, na którego my się nie zdecydowaliśmy (ale nam się mniej podobał). A kamerzystę, hmm, sami nie mamy do końca. Mamy tylko wstępnie termin zaklepany, ale nie widzieliśmy się z nim jeszcze. Jak po spotkaniu z Marcinem z No Name? Wg mnie bardzo miły facet :)

asiul witamy po raz kolejny :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #461 dnia: 11 Października 2009, 11:18 »
madziatko spotkanie bardzo fajnie, przyjemnie się rozmawiało, ale też konkretnie:) Marcin bardzo miły facet rzeczywiście, przyjechał z córką Zuzią, która w ogóle była the best:)w sumie to Nam  polecił jednego kamerzystę z Gliwic chyba(ale nie wiem jak się nazywa, bo dostałam tylko telefon) i jednego fotografa z Sosnowca. Ale chcę mieć takie rozeznanie, więc jak możesz to poślij mi namiary:)  A wybrałaś sobie  te bajery typu bański i lasery?
A tak ogólnie to pisałam maile do kilku fotografów i kamerzystów ogólnie i z jedną odpowiedzią byłam w szoku 2500 za samego fotografa....więcej niż orkiestra, masakra :o
ile dziewczyny macie zamiar płacić w ogóle za fotografa?

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 11 Października 2009, 11:21 »
witaj ponownie Asiulek :)
wydaje mi się że fotograf bierze ok. 1000zł minimum
Dziękujemy

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #463 dnia: 11 Października 2009, 12:37 »
witam niedzielnie :) dziwczyny, fotograf to bardzo indywidualna finansowo sprawa. biorą 800zł, ale również 3000zł. wszystko zależy od fotografa. warto zapytać, za ile zdjęć jest dana cena, ile zdjęć będzie wywoływał, czy mamy możliwość wyboru formatu zdjęcia, czy dostaniemy wszystkie zdjęcia w formie elektronicznej, czy tylko wybrane. bo może być tak, że np fotograf wywołuje 200zdjęć, a na płycie daje wszystkie powiedzmy 1000 zrobionych. to jest najlepsza opcja. no i z wyborem formatu zdjęcia - warto zapytać, żeby np mieć od razu większe formaty dla rodziców w prezencie itd. i ważne, żebyście sobie wszystkie te sprawy zaznaczyły koniecznie w umowie. buziak:)

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #464 dnia: 11 Października 2009, 17:17 »
więc tak jak myślałam lekka przesada ten fotograf napisał, że pakiet podstawowy za 2000 to reportaż od przygotowań do oczepin+dojazd w tym 1 album ze 100 zdjęciami format 15X20 + 200 zdjęć na płytce + krótki plener tego samego dnia a za 2500 plener w następny dzień i w albumie 50 zdjęć więcej i na płytce też...
pozdrawaiam Was niedzielnie :grin:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 12 Października 2009, 10:35 »
My za fotografa płacimy 3000zł ale w tym mamy reportaż, godzinną sesję w sudiu, no i plener w środę po weselu.
Do tego piękny album. Zdjęć co prawda dużo nie będzie, bo chyba po 20 czy 30 z każdego, czyli razem ok 80 zdjęć,
no i można dopłacić 20 zł za każde dodatkowe zdjęcie.
Na płycie chyba będą wszystkie zdjęcia? szczerze to nie wiem, muszę dopytać...

Offline visienka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10 07 2010
« Odpowiedź #466 dnia: 12 Października 2009, 14:08 »
kurcze. . .  dziewczyny my postawilismy na fotografa choć kamera też będzie, ale osobno
mój PM twierdzi ze jak cos jest od wszystkiego to tak naprawde. . .  no same wiecie
Wybór fotografa pozostawiłam jego doświadczeniu bo sam jest fotografem,
ostatecznie decyzję podjęlismy razem płacimy 1850 za sesję z przygotowania, ślubu, wesela do godz 1:00, pleneru w dowolny dzień w tym pakiecie mamy album 100 fotek, 2 albumy dla rodziców pamiątkowe po 20 fotek wszystkie fotki na płycie i prezentacje multimedialna z wybranych zdjęc, bylismy na spotkaniu z Panem oglądalismy album jest dobrej jakości. . .  no i mozemy sobie wybrac kolor dołozyć fotki i takie tam bajery aha  w tym 150 zł to dojazd do mojej miejscowości rodzinnej.
Mój PM zadawał baaardzo duzo pytań no bo z branży i zapowiada sie obiecująco.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 12 Października 2009, 19:12 »
My za fotografa płacimy 1900zl. A w tym jest on z nami przez cały dzień (przygotowanie u mnie i u Młodego, błogosławieństwo, kościół, sala do 1 w nocy) i plener w innym dniu (do wyboru przez nas). I w cenie są też takie zdjęcia z gośćmi (parami, z osobna, grupami), żeby każdy pamiątkę miał :) W cenie wszystkie zdjęcia na kompa, jeden piękny album w skórze dla nas, dwa małe w skórze dla rodziców. Oglądaliśmy tańszych fotografów, ale nie spełniali wymogów, że tak powiem.

Namiary na kamerzystę wyślę na priva, ale pewnie już je masz, bo też dostaliśmy od Marcina. Z Zabrza jest :) Chyba, że innego dostaliście ;)

Zdecydowaliśmy się na te lasery. Może być niezły efekt :)Jak nam się nie spodobają to się wyłączy najwyżej.
Mała faktycznie rewelacja. Nas jabłkiem częstowała, bo akurat u Marcina w domu byliśmy. I jeszcze jedną córeczkę ma, malutko, jeszcze na rączkach :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #468 dnia: 12 Października 2009, 20:04 »
uf ciesze sie, ze nie musimy brac fotografa, straszne sa te ceny  :o no ale tak niestety jest, slub to niezly biznes. my za kamerzyste placimy 2 tysiaki.
ja dzis za to naczytalam sie i naogladalam zaproszen slubnych i juz na pewno wiem, ze sama je bede robic. moj facet tez zdolnosci nie ma, chyba jak wiekszosc ;D a i checi niezbyt bo to wlasciwie dla mnie radocha jest  ;D dlatego jego rola ogranicza sie do tego ze mowie na bierzaco co wymyslilam a on zatwierdza :P  pomoze mi troche mama, w pracy wydrukuje tresc na ladnym papierze, bo u mnie problem z drukarka. mam juz gotowy tekst i projekt, nie moge sie doczekac az zaczne je robic :) zrobie tez zawieszki na butelki i podziekowania dla gosci, maly rulonik z krotkim tekstem bedzie wlozony do organzowego woreczka z jakims slodkim drobiazgiem. mysle, ze to dobry pomysl.

dziewczyny a myslicie juz o podziekowaniach dla rodzicow? my musimy skonstruowac jakis tekst, niezbyt dlugi i nie melancholijny. jakis utwor puscimy po podziekowaniach, ale chyba nie powiemy, ze to dla rodzicow, bo bysmy musieli wybrac conajmniej dwie piosenki, dla kazdych po jednej a tesciowie to na pewno sie nie okresla co do utworu, natomiast my nie mamy zielonego pojecia raczej co oni tak na prawde by chcieli uslyszec. wiec po prostu wybierzemy cos ladnego, ale na pewno nie "cudownych rodzicow mam" bo ja nie przepadam za ta piosenka, moja mama na szczescie tez, a poza tym moja kuzynka puscila ja swoim rodzicom ostatnio na 25 rocznice ich slubu wiec ja nie chce odgapiac :P takze tu mam maly problem na razie. nie mam tez pomyslu co do prezentow dla rodzicow, ale podobaja mi sie takie kosze ze slodkosciami i jakims dobrym winem. mysle, ze takie cos sama moglabym skonstruowac tylko gdzie to schowac:P co o tym myslicie? nie chce dawac zadnych ksiag ktorych to pelno jest na allegro bo troche mi to zalatuje tanizna, jak widze te wszystkie zdobienia, zlocenia, kwiaty itd. takze stawiam na prostote i uzytecznosc, bo slodycze lubia wszyscy :P nie wiem czy dolaczac do takiego kosza kwiaty??  ???

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 12 Października 2009, 21:11 »
ja myślę że dobrym prezentem będzie fotoksiążka z waszymi fotkami, ale ten kosz ze słodyczami też fajny pomysł, kwiaty może już niekoniecznie
ja też oglądałam zaproszenia i już miałam kupić ale się wstrzymam jeszcze z miesiąc albo dwa
mój to w ogóle nie pali się do organizowania wesela, a my to uwielbiamy... faceci
Dziękujemy

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 12 Października 2009, 21:29 »
A ja właśnie pisałam w innym wątku, że my z moim Ł. wszystko razem ustalamy :)
Nie ma rzeczy, którą sama bym wybrała, no oprócz sukni!  ;D
No i chyba zaproszenia nie będą Go, aż tak interesowały jak reszta,
ale tak to wszędzie ze mną chodził, sam wydzwaniał i oglądał... ach co to był za cudowny czas... tacy zalatani ;D
Teraz to tylko drobnostki zostały, ale przed samym ślubem znowu będzie zakręcony czas ;)
Pozdrawiam

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #471 dnia: 12 Października 2009, 21:45 »
A my nie będziemy mieć podziękowań dla rodziców na weselu. Ja nie wytrzymałabym tego w jednym kawałku niestety, więc rezygnujemy w tym dniu.

Mój mężczyzna też tylko akceptuje bądź też nie moje wybory. Ja szukam. On nie ma do tego cierpliwości i za szybo rezygnuje. Ale i tak dużo mi pomaga, wspiera i robi masaż gdy już mnie plecy bolą od siedzenia przy kompie :) zaproszenia widziałam w miarę ładne na allegro, ale nie było w komplecie wkładek do nich, zawieszek itp, a ja chcę wszystko takie samo i mam problem. Może faktycznie sama zrobię, Kartki na święta zawsze robię, to z tym też dałabym radę.

Wczoraj byliśmy na pierwszych naukach przedślubnych. Porażka. Były z panią lekarz pediatrą. I powiem Wam jedno było mi wstyd za nią, bo mamy podobne, a wręcz bardzo pokrewne wykształcenie. I nie wiem jak człowiek, który jest przede wszystkim lekarzem może takie brednie mówić. Gdyby wypowiadała się tylko w aspekcie religijnym to nie negowałabym tego, bo to sprawa osobista każdego z nas, ale poruszając aspekty medyczne wręcz się pogrążyła. Cytować nie będę, dla dobra ogółu.

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #472 dnia: 12 Października 2009, 22:44 »
madziatko ten sam kamerzysta, ale dzięki za namiary:)

o podziękowaniach nie myślałam konkretnie, ale wiem, że jak słuchałam, kiedyś rożnych piosenek na necie odnośnie podziękowań to łzy mi poleciały a co będzie na żywo? mi się bardzo podoba cudownych rodziców...ale to trochę takie standardowe, podoba mi się też piosenka dzięki Wam wykonawcą chyba jest  mały chór wielkich serc.
Ale jeśli chodzi o prezent to myśleliśmy  o fotoksiązce i kiedyś przyszło nam do głowy: koszulka z napisem najlepsza mama/ tata pod słońce  czy coś w tym stylu (takli pomysł był tez dla świadków) albo są tez takie medale czy puchary chcemy coś w takim stylu wykombinować:) a pomysł z koszulką był taki, żeby założyc rodzica a wcześniej każemy im zamknąc oczy i ich w nie ubierzemy...ale jak to wypali to czas pokaże

pozdrawiam

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #473 dnia: 13 Października 2009, 09:30 »
moniq, też myslalam o takiej fotoksiazce jednak tu jest jeden podstawowy problem... moj narzeczony praktycznie nie ma zdjec z dziecinstwa. dla mnie to jest jakies dziwne i nie zrozumiale, kiedys juz chcialam poogladac jego fotki za dzieciaka ale znalezlismy doslownie kilka sztuk. a z drugiej strony mysle sobie, ze dla tesciow to chyba zadna pamiatka oni w ogole nie sa sentymentalni. a co do koszulek to tez o tym myslalam, ale sadze, ze moja tesciowa by sie raczej wstydzila cos takiego zalozyc. oczywiscie nie mowie, ze pomysl mnie sie nie podoba, ale podejrzewam, ze jej na pewno by sie nie przypadl do wyrafinowanego gustu... ;] :P trudno dogodzic. dlatego pomyslalam o tym koszu, slodycze oczywiscie jakiejs dobrej firmy plus dobre winko, kosz oczywiscie bylby sporych rozmiarow zeby wygladal dosc efektownie. no nie wiem moze jeszcze wymysle cos lepszego. bo w ogole ten pomysl wzial mi sie z tego, ze czytalam, ze daje sie taki kosz tylko z kwiatami. moim zdaniem skromnym to troche malo a poza tym kwiaty szybko zwiedna to raz, a dwa my dostaniemy z milion kwiatow tego dnia wiec to juz raczej straci swoj urok. a potem po weselu jak juz wywolamy zdjecia to kupie ladne albumy i oczywiscie rodzice dostana je w prezencie razem z filmem. to tez bedzie dla mnie frajda, ze bede mogla sama je zrobic, juz po imprezie  ;D

asiul
mam pytanko, jak dokonalas zmiany nicka?? :>

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #474 dnia: 13 Października 2009, 11:38 »
hej dziewczyny:)
daisy86, napisałam do administratora z prośbą o zmianę :) to jest jedyna możliwość.
co do podziękowań dla rodziców, to po pierwsze wiadomo, kwiaty, po drugie będą podziękowania na papierze, sami je zrobimy w stylu podobnym do zaproszeń (kolorystyka podobna). nie podobają mi się żadne tandetne złote księgi z różowymi różyczkami i jakieś sucharowe "dziękuje za blebleble". nasze podziękowania będą od serca,ale pisane własnoręcznie na zasadzie za co tak naprawdę dziękujemy, a nie zgapione z netu dziękujemy za wszystko. do tego będzie jakiś prezent, ale jeszcze nie wiemy co to będzie. ja się zastanawiam nad kompletem ręczników (np brązowy z napisem - najlepszy tata, albo z datą naszego ślubu i podpisem Asia i Michał, a dla mamy np beżowy. chcę, żeby to było coś użytecznego. może np po dwie filiżanki też z naszymi imionami i datą ślubu? jest kilka opcji zrobienia personalizowanych prezentów, ale nad tym akurat będę się zastanawiać po nowym roku, bo prezent kupi się szybciej, niż się żrobią zaproszenia, dlatego najpierw to :)
przy okazji - jak widzę ceny fotografów, to też współczuję wszystkim i Bogu dziękuję za mojego brata :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #475 dnia: 13 Października 2009, 13:33 »
asiul dzieki. z tymi filizankami super pomysl. no i te wlasnorecznie pisane podziekowania super, nie wiem czemu sama na to nie wpadlam. cos pamiatkowego przeciez powinno byc z tego dnia dla rodzicow.

kurde ale sie wkurzylam pojechalam na zajecia po czym sie okazalo, ze ich nie ma a zapomnialam parasolki wiec zmoklam i zmarzlam :[ eh ide cos zjesc :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 13 Października 2009, 18:41 »
marta_b21 i co umawiacie się z Nim? My się w czwartek po mojej pracy mamy spotkać (koło 18). Facet specjalnie dla nas przyjedzie, bo zakład będzie już zamknięty. Mogę później zdać relacje, jeśli chcesz?

Świetny pomysł z tymi filiżankami i ręcznikami. Bomba. W innej sytuacji zapewne też dalibyśmy właśnie jakąś praktyczną pamiątkę. Jakby pili sobie herbatkę czy kawkę to pomyśleliby sobie o nas :)

daisy86 ja też zmokłam. Ale wczoraj było gorzej. Gdy wracałam z pracy dwa autobusy nie przyjechały. Masakra.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 13 Października 2009, 19:22 »
fajny pomysł z filiżankami czy ręcznikami dla rodziców
dziś jest okropna pogoda zimno i ogólnie bleeee
ja się dalej zastanawiam czy robić podziękowania dla rodziców na weselu czy przed...
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #478 dnia: 13 Października 2009, 19:59 »
co do pogody to jedno a druga sprawa, ze bezmyslni kierowcy widza, ze ida sobie ludzie chodnikiem a tuz obok ogromna kaluza i nawet nie zwolnia! dzis mnie tak jedna blondyna prawie zalatwila, zdarzylam odskoczyc na bok na szczescie. ach szlag by trafil tepych kierowcow ;/

moniq my robimy podziekowania na weselu z tego wzgledu, ze rodzice duzo nam pomagaja finansowo. tzn glownie moi nie oszukujmy sie. ogolnie sa (moi) zaangazowani i zawsze sluzyli mi dobra rada i pomoca i po prostu uwazam, ze im sie to jak psu buda nalezy, ze tak nie ladnie sie wyraze :P wedlug mnie oficjalne podziekowanie bardziej ich wzruszy, niz takie "po cichu" co nie znaczy, ze po cichu jest zle, ale ja wole pierwsza forme. a poza tym nigdy tak na prawde nie umialam powiedziec rodzicom, ze im za wszystko dziekuje i wiem, ze gdybysmy zrobili tylko "dziekczynny obiad" to pewnie slowa bym nie wyksztusila a tak to nie mam wyjscia :P oczywiscie na wlasne zyczenie. nie jestem zbyt wylewna i jak juz mam cos mowic to niech sluchaja wszyscy  ;D no a tesciowie na podziekowania sie zalapia przy okazji :twisted:   :brewki: takze zastanow sie dobrze, bo tak na prawde nic nas taki gest nie kosztuje, nie ma zadnych wad a jest to wlasciwie jedyna okazja zeby powiedziec to glosno i dla takiej rzeszy ludzi ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 13 Października 2009, 20:13 »
daisy86 Są wady. ja bardzo chciałabym podziękować na weselu obu mamom, ale nie zrobię tego. Mój ojciec nie żyje od roku czasu (wczoraj miałby urodziny) i jest to dla mnie zbyt bolesne. Marzyłam, że w dniu ślubu pójdziemy razem przez kościół i zatańczymy na weselu. Niestety nie będzie mi to dane. Zazdroszczę. Bo ja będę się na własnym weselu czuła jak po części sierota. Mój przyszły mąż ma oboje rodziców (mimo że po rozwodzie) i dwie babcie i dziadka, a ja tylko mamę.