Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #420 dnia: 4 Października 2009, 12:02 »
W następnym tygodniu będę się umawiać na Wielkie Przymierzanie. Tylko terminy muszę zgrać, bo mi niestety tylko weekend pasuje z racji pracy. Na szczęście mam już upatrzony salon, w którym sukienkę chcę kupić. I w ogóle czy trzyosobowa "obstawa" przy wybieraniu sukienki to aby nie za wiele? Bo zarówno moja mama, mama narzeczonego i starsza chcą ze mną wybierać :) i tak myślę, czy kobieta się nie załamie jak zobaczy taka ekipę ;) A sukienkę chciałabym bez większych udziwnień, żadnego stosu falban itp. I do tego jestem bardzo niziutka i szczupła, więc nie chcę w niej utonąć i żeby mnie widać spod niej było.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #421 dnia: 4 Października 2009, 12:26 »
chyba nie powinno to nikogo dziwic w koncu suknia slubna to wazny wybor. zazwyczaj sie chodzi z obstawa :) gorzej jak te osoby maja zupelnie inne gusta i kazda chce postawic na swoim, zwlaszcza tesciowa :P ale twoja pewnie jest w porzadku i nie bedzie miala problemu :)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #422 dnia: 4 Października 2009, 13:19 »
myślę że 3 osobowa obstawa będzie ok ja widziałam kiedyś 5 osobową :)
jak przymierzałam sukienkę to jednego dnia byłam z jedną koleżanką a na drugi dzień poszłam z drugą i miały różne gusta, tej drugiej podobała się bardziej ta sukienka co mi
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #423 dnia: 4 Października 2009, 21:40 »
Myślę, że te przyszła teściowa nie będzie się wtrącać za bardo. Bardziej doradzi. A poczuje się potrzebna i ważna, że jej zdanie się liczy. Zresztą zobaczymy jak to będzie. na bank nie dam sobie wmówić, że coś jest piękne jeśli moim zdaniem nie będzie. Wstępny termin poszukiwań 17 lub 24 październik. Zobaczymy jak starsza ma czas :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #424 dnia: 5 Października 2009, 09:20 »
zazdroszcze. u mnie tesciowa zawsze ma inne zdanie i zawsze "ma racje" ;)
a my dzis idziemy na pierwsze nauki nie moge sie doczekac  ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #425 dnia: 5 Października 2009, 14:42 »
Ooo Daisy zdaj nam koniecznie relację! ;D

Co do sukienek, to u mnie było troszkę inaczej, bo te co mi się podobały w necie, uważałam, że nie będę w nich wyglądać tak ładnie jak te modelki. A o dziwo, wyglądałam rewelacyjnie!! ;D a nie mam jakiś idelanych wymiarów, do tego jestem niska.
Byłam w szoku jak siebie zobaczyłam w tych cudach!! Mam nadzieje, że w Szczecinie odniosę podobne wrażenie, bo tamte suknie choć piękne, to cena troszkę powalająca... niestety...
Ja w następnym tygodniu również planuję obskoczyć parę salonów. Ale tylko z mamą, no i może siostra dołączy ;)
Teściowej nie biorę, bo jakoś źle bym się czuła...
Pozdrawiam! :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #426 dnia: 5 Października 2009, 18:45 »
daisy86 u mnie przyszła teściowa nauczyła się akceptować moje zdanie i liczyć się z nim. Na początku też chciała dominować i długo trwało zanim zaczęłyśmy się dogadywać. I teraz też nie zgadzamy się zawsze i mamy odmienne zdanie, ale szanujemy je nawzajem :) Chyba tyle. Oczywiście będę się przebierać za zasłonką i teściowa zobaczy dopiero mnie w sukience. W bieliźnie nie będę przed nią biegać :P
Na pierwsze nauki w niedziele się wybieramy i tak przez pięć tygodniu z rzędu :P

aagatkaa No ja się też właśnie boję, że nie będę w tych sukienkach ładnie wyglądać. Ale czas pokaże. Jestem dobrej myśli. :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 5 Października 2009, 19:05 »
daisy daj znać jak było na naukach? nam ksiądz kazał przyjść po nowym roku...
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #428 dnia: 5 Października 2009, 20:28 »
no to juz po :) bylo calkiem spoko, ksiadz jest ok wiec nie bylo sie w zasadzie do czego przyczepic. mialo trwac godzine ale ksiadz chwile sie spoznil, pogadal troche o Maryi i Jozefie, co wedlug mnie mialo byc wstepem do wykladu i nagle sie okazalo, ze juz koniec:P jutro ma byc inny temat wiec to nie byl jednak wstep :P trwalo nie cale 45 minut. zostaly jeszcze dwa spotkania a potem trzy w poradni.

co do tesciowych to moja niestety nie liczy sie ze zdaniem nikogo, bo tylko ona moze miec racje. nie mowie ze sie od razu wykloca bo taka nie jest ale umie zrobic pranie mozgu i rozmowca po prostu sobie odpuszcza ;] a ja nawet nie powiedzialam, ze kupilam suknie bo wiem, ze powiedzialaby ze za bardzo sie spiesze i po co tak wczesnie skoro jeszcze tyle czasu. no coz nie jest mi milo z powodu, ze musze pewne fakty zatajac, ale przynajmniej mam swiadomosc, ze to nie moja zasluga. juz i tak sie nasluchalam, jaka sukienke kupila sobie moja przyszla szwagierka na swoj slub, tyle, ze ona brala slub za granica i to nawet nie koscielny, wiec nie miala sukni slubnej. znowu musialam sobie ponarzekac niestety :) na szczescie nigdy nie dochodzi miedzy nami do spiec wiec o tyle sie ciesze bo wiem ze i najwieksza klotnia nie przynioslaby skutku a tylko bym sie nadenerwowala. zreszta nie wypada sie klocic z tesciowa... przed slubem  ;D

pozdrawiam

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #429 dnia: 5 Października 2009, 21:24 »
no to super daisy, a ja się właśnie tych nauk najbardziej obawiam bo nam księży pozmieniali i nie znam ich, był fajny to go przenieśli :(
Dziękujemy

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 6 Października 2009, 10:36 »
Daisy dobrze powiedziane!! ;) ;D
a gdzie chodzicie na nauki? do jakiego kościoła?

Madziątko ja też się bałam! ale okazało się, że wyglądam ładnie! oczywiście nie w każdej, ale to co mi się podobały najbardziej były ok :)
więc nie masz co się denerwować! zawsze znajdzie się suknia, w której wygląda się rewelacyjnie! :)
Pozdrawiam :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #431 dnia: 6 Października 2009, 11:36 »
hej, dziewczynki :) witam ponownie. nie mam za dużo nowego do powiedzenia, za sukienkami jednak jeszcze się nie będę oglądać, pewnie wybiorę się z mamą pod koniec roku kalendarzowego. jutro mamy natomiast spotkanie z kamerzystą. będziemy wpłacać zaliczkę i podejmować decyzję o wizji naszego filmu. pan kazał zarezerwować sobie ze dwie godziny przynajmniej, bo chce nam pokazać kilka fragmentów z wesel, ma bowiem pełno opcji w stylu - kamerowania błogosławieństwa i wejścia pana młodego z kwiatami, przeplatanie w filmie zdjęć z naszej młodości itd. zobaczymy, jak nam to wyjdzie. ale cieszę się, że facet tak do sprawy podchodzi, bo widać, że profesjonalista:) chcę mieć fajną pamiątkę. co do dalszej części przygotowań, to zamierzam się zapisać na siłownię jakoś na dniach, będę chodzić do samego lipca, więc mam nadzieję być supe babeczką  ;D no i jak pójdę w grudniu powiedzmy na przymierzanie, to już pewnie będzie jakaś różnica. co do nauk, bo widzę, że ten temat na fali, to my pójdziemy nie do mojej parafii (bo tu jest dwa razy w tygodniu przez 3 miesiące, no to bez przesady), tylko na weekendowy. mam nadzieję, że będzie miło i szybko, ten kurs dopiero w lutym nas czeka, więc jeszcze sporo czasu. poza tym zaczęliśmy ostatni rok akademicki i mam z tego powodu depresję :D buziaki na nowy dzień

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #432 dnia: 6 Października 2009, 12:04 »
A ja wracam na magisterkę i bardzo się cieszę ;D
Zrobiłam sobie rok przerwy po licencjacie, i powiem Wam szczerze, że trochę się stęskniłam za tą studencką lataniną ;) ;D
A teraz tylko 2 latka, więc nie jest aż tak źle ;)

Neowina, powodzonka z kamerzystą!
Pozdrawiam

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #433 dnia: 6 Października 2009, 14:27 »
a ja mam autko :auto:, w końcu :skacza:

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 6 Października 2009, 18:36 »
no no widzę że przygotowania idą do przodu
ja też w tym roku zaczynam mgr i też się trochę stęskniłam :)
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 6 Października 2009, 21:04 »
A ja już po studiach. trochę szkoda, teraz już tylko praca, na szczęście w zawodzie :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #436 dnia: 6 Października 2009, 23:42 »
elemelka gratuluję samochodu:)

co do sukienek to  też jeszcze nie myślałam kiedy się wybrać na buszowanie po salonach, ale jak się wybiorę to raczej nie zabiorę teściowej-chociaż jest spoko babka nigdy nie miałam z nią spięć, dogadujemy się , mam nadzieję, ze po ślubie też tak będzie:) choć obawiam się trochę tego jak to będzie jak kiedyś w przyszłości pojawi się na świecie bobasek wtedy mogą być spięcia....no cóż czas pokaże, chyba narazie trochę za daleko wybiegam w przyszłość :D

ja w tym roku mam bronic magistra....czekam na termin:) ale szczerze Wam powiem jakby mi ktoś teraz zaproponował studia jakiekolwiek, nawet jakby za nie zapłacił to bym się nie zdecydowała, studia+praca w zeszłym roku dały mi popalić, może kiedyś się stęsknię za studiowaniem, ale nie będzie to prędko....

a tak poza tym to chciałam Wam powiedzieć, że bardzo mnie to forum zmobilizowało do szybszego załatwienia zespołu:)
 więc w piątek jedziemy podpisać umowę :jupi:, cieszę się bardzo, ale oczywiście mam taki niedosyt czy wszystkie zespoły sprawdziłam , posłuchałam itd. i czy ten wybrany zespół to jest ten co powinien zagrać na naszym weselu i czy zrobi to dobrze?? starając się by optymistką na pewno to jest ten zespół i będzie super zabawa:)

pozdrowionka

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 7 Października 2009, 11:05 »
Marta to jest na pewno ten zespół!! nie martw się tak! ;) no i gratuluję podjęcia decyzji ;)
Elemelka również gratuluję autka!
Powoli odhaczamy kolejne pozycje z naszych list...  :) ale ten czas leci! ;D
Pozdrawiam!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 7 Października 2009, 11:10 »
Ale Wam zazdroszczę, chetnie cofneła bym sie w czasie i jeszcze razyprzygotowywała Wesele, to jest naprawde fajny okres!

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 7 Października 2009, 18:05 »
marta_b21 to na pewno ten zespół, gratuluję, my jak wybieraliśmy salę to ta pierwsza nam się spodobała, to samo z dj i sukienką także pierwszy wybór jest najlepszy
oj tak czas szybko leci, nawet się nie obejrzymy a już mężatkami zostaniemy  ;D
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 7 Października 2009, 18:24 »
marta_b21 A co to za zespół?
Ja bardziej tęsknie za ludźmi, za klimatem niż za uczeniem się. I też studiowałam i pracowałam jednocześnie. I drugi raz zrobiłabym to samo. Samodzielność finansowa przede wszystkim. :) A i na zabawę też znalazł się czas :)

aagatkaa A co macie załatwione nowego?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 7 Października 2009, 18:43 »
Madziątko praktycznie nic nowego, ale lada dzień wybiorę się na poszukiwanie sukni oraz może pójdziemy wybrać obrączki.
Poza tym mam już prawie wybrane zaproszenia, ale poszukam jeszcze... może znajdę coś ciekawszego ;)
Jestem również na etapie szukania oprawy kościelnej.
A Wy dziewczynki jak tam!?

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #442 dnia: 7 Października 2009, 18:45 »
U mnie tak jak bylo, w sumie juz wszystko mamy i nic sie nie rusza. Poza tym chyba sobie pomarudze:( Oczywiście zacząl sie rok akademicki i od razu i psychicznie i fizycznie czuje sie totalnie źle. Jak wy znosicie boje codziennosci? Ja poprostu ostatnio mam dosc wszystkiego.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #443 dnia: 7 Października 2009, 19:05 »
aagatkaa madziatko, słonce ok? ;)
My już praktycznie mamy wybrane obrączki, ale jeszcze nie kupujemy, bo narzeczony uważa, ze za szybko i mu palce urosną :) a ja się nie będę kłócić. Później też takie będą i nikt nich nam nie zabierze.
Zaproszenia chcę do początku grudnia wybrać, gdyż od stycznia chcemy zacząć je rozwozić. Ale nie mam jeszcze nic upatrzonego. W necie jest kilka ładnych, ale cena też ładna niestety. Ile Twoje "prawie wybrane" kosztują?
Specjalnej oprawy w kościele mieć nie będziemy. Organista potrafi takie cuda zagrać, że nic już do szczęścia nie potrzeba. I Ave Maria jego córka śpiewa na wyjście. Naprawdę bomba :)

cherry Codzienność? Hmm wstaje o 5:45 i do pracy. Od poniedziałku do piątku. Wracam koło 17:30. Niewiele tej codzienności zostaje. Niestety dojazdy mi trochę czasu zajmują.Zdecydowanie za dużo. Ale nie było opcji pracy w swoim mieście, a chciałam w zawodzie doświadczenie zacząć zdobywać. I tak powoli do przodu. Jeszcze codziennie z pieskiem na spacer idziemy (chyba, że narzeczony dwa spaceru zrobi :P ).

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #444 dnia: 7 Października 2009, 19:14 »
ja też pracuję i się uczę, wiadomo czasem ma się już dość, chce się odpocząć, ale jak się obroniłam to dziwnie mi było że nie muszę się uczyć bo nie mam czego :)
my nadal mamy to samo załatwione, zastanawiam się czy nie zamówić już zaproszeń, co radzicie?
może jutro pójdę do jubilera żeby wygrawerował nam datę ślubu
Dziękujemy

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #445 dnia: 7 Października 2009, 20:15 »
My planujemy zaproszenia zamówić w grudniu i w przerwie świątecznej przy choince wypisac, bo chciałabym zeby imie i nazwisko danej osoby było wpisane ręcznie, tak jakoś, wydaje mi sie że komputerowo to tak mniej od serca.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #446 dnia: 7 Października 2009, 21:34 »
moniq ja nie studiuje, ale i tak muszę się uczyć. Mam wręcz przymus "doskonalenia zawodowego". Nie ma łatwo. Trzeba być na bieżąco. :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #447 dnia: 7 Października 2009, 22:45 »
Dziewczyny przede wszystkim dzięki za miłe słowa:-)
madziatko zespół No name z Gliwic:-) w sumie to podobał mi się bardzo Introband ale jak mi napisali kwotę, to myślałam, że padnę....dwa razy tyle co No name :o

co do szkoły na licencjacie miałam jakieś dorywcze pracę typu: promocja, inwentaryzacja i takie tam, a na magistrze już  miałam prace stałą (dalej aktualną) i najbardziej mnie wykańczało to, że każdy weekend wolny musiałam iśc do szkoły....(pracuje po 12,5 h i z reguły mamy po dwa weekendy w miesiącu wolne i musiałam chodzić wtedy do szkoły:( ani nigdzie nie mogliśmy jechać, bo z kolei mój miał tylko weekendy wolne....a że lubimy sobie tak  wyskoczyć na weekend do Wisły, Ustronia itp. to trochę mnie to dobijało:-)

pozdrawiam wieczorową porą

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 8 Października 2009, 12:43 »
Oj tak dziewczynki! nie ma lekko!
Ja też studiuję i pracuję jednocześnie. Tylko, że pracę mam lajtową, bo moim szefem jest... mój narzeczony! ;D
Tylko to ranne wstawanie wykańcza mnie :mdleje:
A teraz to nawet w weekendy trzeba będzie skoro świt, być już na uniwerku :-\
no cóż... to na własne życzenie... ;)

Cherry ja również zastanawiam się nad wypisywaniem ręcznym, z tych samych powodów ;)

Madziatko moje "prawie wybrane" kosztują 3,50 zł za sztukę.
A te po 5zł/szt. to dla mnie już przesada, bo równie ładne można spotkać np. za 3 zł...

A właśnie! jak wysyła się zaproszenia?
Jedno na parę to wiadomo, ale jak zaprasza się np. ciocię i wujka oraz ich dzieci, ale dorosłe, to można na jadnym wypisać, czy dla każdego osobno??!
jak robicie dziewczynki?

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #449 dnia: 8 Października 2009, 12:53 »
no mnie się kochane też zaczął rok akademicki, dostaję w kość już w pierwszym tygodniu, najśmieszniejsze jest to, że oboje z Michałem będziemy mieć obrony zdaje się w okolicach tygodnia przed ślubem :D ale będzie komedia. kamerzysta załatwiony, jestem absolutnie zachwycona. wczoraj spędziliśmy u nieo trzy godziny, bo chciał dokłądnie nam wszystko omówić, żebyśmy byli zadowoleni. oglądaliśmy osiem filmów ze ślubów, które nakręcił, żeby wybrać odpowiednie opcje. jestem naprawdę zachwycona tym profesjonalizmem, który zastałam :) teraz już właściwie najważniejsze rzeczy gotowe. pozostają ciuchy, ale to pod koniec roku, kwiaty, ale to już po owym roku i robienie zaproszeń. projekt mam już właściwie gotowy, teraz szukam hurtowni papieru, żeby nie przepłacić :) oczywiście jak zacznę robić, to się pochwalę zdjęciami :) dziewczyny, a wy nie myślałyście o robieniu zaproszeń? wiem, że to sporo roboty, ale myślę, że z narzeczonego pomocą powoli damy radę, a satysfakcja będzie nieporównywalnie większa:) zrobimy zaproszenia, winietki, zawieszki na wódkę i pudełeczka na prezenciki dla gości. już mi nóżki tupają radośnie, jak sobie wyobrażę to nasze wspólne przesiadywanie na podłodze w otoczeniu dziurkaczy ozdobnych, nożyczek, wstążek i papierów :) buziaki z deszczowej bydgoszczy :)
aagatko, , my będziemy robić tak, że jeśli osoby mieszkają w jednym domku, to dostają jedno zaproszenie - np ciocia, wujek i kuzyn (mimo, ze ma 22 lata). a jeśli kuzynostwo mieszka juz osobno, to dostaja osobne zaproszenia. czyli np ja mam ciocie i wujka, ktorzy maja troje dzieci doroslych, ale wysylamy do nich jedno zaproszenie z wpisanym jednym kuzynem studiujacym, ktory wciaz z nimi mieszka, a oddzielne do kuzynki z mezem oraz do kuzyna, ktory ma trzydzieche i mieszka juz sam. tak mi podsunela mama. bo w ogole podobno jest trend taki, ze jesli ktos dostaje osobne zaproszenie, to obliguje go to (powiedzmy) do oddzielnego prezentu. dlatego ja nie chce wszystkim dawac osobnych, zeby sie kuzynowie nie zlapali za glowy. wiec wlasnie tak robimy - wysylamy po jednym zaproszeniu do kazdej z rodzin, ktora mieszka w jednym miejscu :)