Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83875 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #810 dnia: 15 Grudnia 2009, 21:10 »
Ja uważam, że młode ciotki właśnie się bawią, a takie "łepki" po 14 lat nie!
Więc takich gości wolałabym nie zapraszać, bo nas niestety ogranicza sala, na którą może wejść tylko 110 osób.
Ale chodzi przede wszystkim o to, że mamy taki problem, gdzie w rodzinie jest np. ciotka z wujkiem, którzy mają dorosłe dzieci w naszym wieku (których chcemy zaprosić) i jednego syna w wieku 15 lat...
I co mamy napisać w zaproszeniu ??? "Zapraszamy całą rodzinę oprócz Pawełka"?! :D Nie wypada...
I o to właśnie się rozchodzi, że tacy niby dorośli goście zajmują nam miejsce...
Ale chyba nie będzie wyjścia jak prosić?
A Wy jak robicie dziewczyny?

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #811 dnia: 15 Grudnia 2009, 21:22 »
madziatko no to masz orzech do zgryzienia
ja zaprosiłam najbliższą rodzinę z która utrzymuję kontakt, czasem lepiej się ciotki bawią niż młodzież
stokrotka a co do wina to masz rację kilka butelek wystarczy
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #812 dnia: 16 Grudnia 2009, 00:33 »
madziatko, ja w swojej rodzinie mam tak, że siostra mamy ma 5 dzieci, z czego 3 jest dorosłych i ma swoje rodziny.. dwójka najmłodszych ma 14 i 16 lat. zaprosimy więc całą czwórkę, a na zaproszeniu piszemy po prostu kogo zapraszamy, np. A.B.C.D Kowalskich... Zaproszenia będziemy rozwozić osobiście, więc powiemy, o co chodzi i w ogóle... mam nadzieję że się nie obrażą ::)
Kochane, zostało 199 dni do najszczęśliwszego dnia w moim życiu ;D uwierzyć nie mogę, czas leci jak oszalały :P a jak pomyślę, że to już prawie styczeń, sesja, potem ostatni semestr studiów, obrona i ślub to aż mnie ciarki przechodzą 8) ale i tak jestem strasznie szczęśliwa ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #813 dnia: 16 Grudnia 2009, 10:24 »
Hihihi Sezorg super! gratuluję!! :brawo_2:
i cieszę się razem z Tobą, bo ja zaraz też będę miała 200 dni!!! :skacza:
Buźka! :-*

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #814 dnia: 16 Grudnia 2009, 10:50 »
Sezorg tak tak czas leci jak szalony ;D 199 dni to prawie już :D mnie też niedługo stuknie ;D

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #815 dnia: 16 Grudnia 2009, 18:49 »
kurcze, napisałam posta i widzę, że go wcieło gdzieś.
W każdym razie jeśli chodzi o naszych gości to nie ma takiego problemu, kuzynki mojej mamy mają dzieci, ale my nie zapraszamy żadnych dzieci i nie mamy skrupółów, wesele to impreza dla dorosłych. Sama pamiętam jaka to była "przyjemność" kiedy ciągano mnie na takie imprezy jak miałam 15 lat czy jeszcze mniej. Najmłodsza osoba będzie miała 16 lat i jest to moja bliska kuzynka, więc ją trzeba zaprosić. No i być może moja kuzynka inna zjawi się ze swoją pociechą, ale mimo, że mała ma 3 latka niecałe to umie się bawić na rodzinnych imprezach jak mało kto, a tańce to dla niej wielka atrakcja :) poza tym to chrześniaczka mojej siostry i wszyscy ją uwielbiamy więc tu akurat nie ma problemu.

Ogólnie zapraszamy osoby, z którymi utrzymujemy kontakt i które lubimy. Młodzi ludzie są w naszym wieku, następny przedział wiekowy taki jak rodzice, a ze starszych praktycznie tylko dziadkowie, a ciocie i wujków w starszym wieku, to na palcach jednej ręki można poloczyć, nawet jeszcze bym ich nie zaliczała do "starszaków" :P

Boże, wiecie jaki miałam koszmar, jak sie obudziłam to aż byłam wkurzona. Nie wiem skąd to się bierze, bo aż tak przecież się jeszcze nie denerwuje, a jednak coś mi siedzi w głowie. Sen się zaczął od tego, że było już tylko 2 miesiące do ślubu, a mój narzeczony nie miał jeszcze garnituru i wcale się tym nie przejmował. Potem cały dzień próbowałam ubrać się w suknię, która była za duża i ciągle ze mnie spadała, mało tego miała jakies wielkie, okropne bufiaste rękawy, staroświeckie koronki i złote nitki... koszmar :||| potem już był kościół gdzie wygoniono nas z głównej sali do jakiejś mniejszej (w ogóle nie ma czegoś takiego u nas w kościele) gdzie ołtarz był postawiony na wysokich, stromych schodach i my musieliśmu stać tam u góry na samym brzegu tych schodów i się bałam, że spadnę. Ale najlepsze było to, że co chwile przychodził inny ksiądz bo żaden nie miał czasu udzielić nam ślubu, to już się strasznie wkurzyłam, zwłaszcza, jak jakaś baba zaczęła się z tego śmiać więc w końcu ją pobiłam :P straszne, mój facetów mówi, że z tych moich snów to by można książkę napisać. I pewnie coś w tym jest :P

sezorg gratulacje :)
Mi też niedługo stuknie 200 dni, ale odliczania chyba nie będę zakładać, wystarczy mi temat lipcówek :D

Aha, jeszcze chciałam dodać, że "z Maleństwem" brzmi rewelacyjnie  :D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #816 dnia: 16 Grudnia 2009, 18:52 »
skrupułów, a nie skrupółów, Boże... ::)

jeszcze zapomniałam dodać madziatko, że jeśli macie problem z tym jak uwzględnić zaproszenie tylko niektórych osób z rodziny to lepiej rodzicom i dzieciom dać osobne zaproszenia. Przynajmniej nie będzie dziwnie :) ale swoją drogą to nie wiem czy zdobyłabym się na pominięcie tylko jednej osoby z rodziny, zwłaszcza, że jest już pełnoletnia. Lepiej się zastanówcie, bo to tylko jedna osoba, a rodzina może się obrazić, różnie to bywa niestety. Chociaż teraz wiele osób rozumie, że koszty często są dla Młodych ograniczeniem.

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #817 dnia: 16 Grudnia 2009, 19:06 »
Mi też pozostało 199 dni :D :D :D

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #818 dnia: 16 Grudnia 2009, 19:39 »
aagatkaa Wiem, że młode ciotki się bawią :) Dlatego też właśnie takie osoby zapraszamy, tylko że u mnie to kuzynostwo a nie ciotki. Ciotki i wujkowie to już pokolenie moich rodziców, a więc z reguły po 50.

Niby tylko jedna osoba, ale tak naprawdę dwie, bo przecież samego nie zaprosimy (w końcu dorosły jest i byłyby jedyny z pojedynczym zaproszeniem). Muszę zobaczyć ile więcej gości byłoby.

Staramy się zapraszać tych, których lubimy, a nie tych których wypada. Baaa nie staramy się, tylko tak właśnie robimy.

Ciężka decyzja, a w niedzielę wielkie wypisywanie :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #819 dnia: 16 Grudnia 2009, 21:31 »
madziatko rzeczywiście ciężka decyzja, my na szczęście nie mamy takiego problemu, zapraszamy tylko najbliższą rodzinę, zrezygnowałam z tej dalszej właśnie dlatego, żeby nie robić takich problemów, bo wiem, ze ja sama jak zostałam raz pominięta na zaproszeniu było mi po prostu przykro... ja chyba wolałabym całej danej rodziny nie zapraszać niż z niej pominąć jedną, ale na pewno podejmiecie dobrą decyzję:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #820 dnia: 16 Grudnia 2009, 21:55 »
Izabela również gratuluję!! :brawo_2:

Macie racje dziewczyny, chyba trzeba będzie zaprosić całą rodzinkę, a nie wybierać z nich kogo bierzemy, a kogo nie ;) :D
Tylko, że u nas chodzi o to, że takich przypadków jest więcej, i gdyby tak obciąć tą "młodzież" to moglibyśmy zaprosić jeszcze z 4 pary... :-\

Madziątko mówisz o wypisywaniu zaproszeń?! Już?!
A kiedy planujesz wysyłać?

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #821 dnia: 16 Grudnia 2009, 22:11 »
Stokrotka o matko jaki sen, koszmar z ta suknią hehe, musiałas byc nieźle zdenerwowana i szczęśliwa że to tylko sen ;D mnie też się ostatnio śnił nasz pierwszy taniec ale wszystko było pięknie :D

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #822 dnia: 16 Grudnia 2009, 22:19 »
Oj przeoczyłam sen Stokrotki... a raczej koszmar! ;)
Mogę pocieszyć Cię kochana, że mówi się, iż sny to odwrotność, a więc Twój ślub będzie jak z bajki!! ;) ;D

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #823 dnia: 16 Grudnia 2009, 22:40 »
Agatka ooo mamo to znaczy że mój pierwszy taniec będzie niewypałem :o hihi dobrze że w to nie wierzę bo juz bym schizowała :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #824 dnia: 17 Grudnia 2009, 11:30 »
Kinia oczywiście, że nieee! to się tyczy tylko tych złych snów!! ;) :D

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #825 dnia: 17 Grudnia 2009, 12:48 »
aagatka no to caaaałe szczęście :D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #826 dnia: 17 Grudnia 2009, 17:44 »
dokładnie tak jest ze snami:P na szczęście dzień okazał się szczęśliwy, bo dowiedziałam się, że być może dostanę nowa pracę :) jutro się dowiem więcej. a w dodatku odebrałam moją magisterkę i promotorka jest bardzo zadowolona, więc w końcu moge psychicznie odpocząć :)

Dziewczyny macie już oprawę muzyczną mszy załatwioną? Jaką opcję wybieracie w ogóle, jakiś wokal, instrumenty, cały zespół? My bardzo chcemy skrzypaczkę, jedna ma do mnie oddzowonić czy ma wolny nasz termin więc czekam... trochę się martwię, bo z tego co widzialam na forum to już takie osoby mają terminy zaklepane, a organistę mamy wyjącego przeokropnie więc chciałabym jego głos zastąpić melodią skrzypiec właśnie. A jak tam u Was z tym? :)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #827 dnia: 17 Grudnia 2009, 19:26 »
Stokrota hmm nie myślelismy w ogóle o tym. Chyba będziemy mieć organistę tego co jest normalnie w kościele, na szczęście ten tylko troche wyje ;D :P

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #828 dnia: 17 Grudnia 2009, 19:35 »
Postanowione. Zapraszamy cztery osoby z tej pierwszej rodziny, ale na zaproszeniu napiszemy po prostu rodzina Taita :). Natomiast z drugiej rodziny zaprosimy wszystkich. Mama powiedziała, że jakby co to się dorzuci za te kilka osób jeszcze :)
Zaproszenia wypisujemy w niedzielę... tak, tę niedzielę :) Wysyłać pocztą będziemy tylko poza Polskę. Wszystkie inne będziemy osobiście rozdawać. A cała rodzina dość daleko od nas, więc chcemy wykorzystać święta do tego. Jedziemy do rodziny i okazja ku temu będzie :) Dlatego tak wcześnie.... Ale potwierdzenie przybycia do ostatniego maja mamy :P
stokrota86 Ja też już koszmar ślubny miałam ;( Masakra :(
Oprawy muzycznej w kościele mieć nie będziemy. Organista gra cudnie, a jego córka śpiewa pięknie. Nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #829 dnia: 17 Grudnia 2009, 19:42 »
no jak nie potrzeba to zazdroszczę, u nas niestety nie jest tak różowo z tym organistą :P dlatego będzie skrzypaczka, bo skoro miałam się już na coś zdecydować to właśnie na to :) sam ksiądz z którym rozmawialiśmy zdaje sobie sprawę, że organistów (jest ich dwóch) mamy nieciekawych w kościele, ale powiedział, że jak coś to brać tego młodszego  ;D grają obaj ok, ale wolę mieć pewność, że nie będą się wokalnie udzielać, bo się zdenerwuję  >:( ;)

A potwierdzenie przybycia też mamy do końca maja, rozdawać będziemy marzec- kwiecień, bo skoro to wakacje to wolę mieć pewność, że goście sobie nie zaplanują sobie wyjazdu akurat na nasze wesele... chociaż wszyscy już oficjalnie powiadomieni, ale pewnie większość nie pamięta daty, bo kto by pamiętał, w końcu jeszcze czas ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #830 dnia: 17 Grudnia 2009, 19:50 »
Nasz organista ma swoja scholę i zespół muzyki dawnej. Oba zespoły zdobywają nagrody i wyróżnienia nie tylko w Polsce ale i poza nią. I organy są rewelacyjne. A jak ktoś potrafi na nich takie cuda wyczarować to już w ogóle bajka...

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #831 dnia: 17 Grudnia 2009, 21:31 »
stokrota86 gratuluję napisanie mgr a jeśli chodzi o oprawę do Kościoła to ja będę miała koleżankę która śpiewa i może skrzypce bo bardzo mi się podobają, organisty bym raczej nie chciała bo trochę smęci
Dziękujemy

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #832 dnia: 18 Grudnia 2009, 00:07 »
Stokrotko no to graratuluję!! super, że praca podoba sie promotorce ;)
Oprawę będziemy brali na pewno. Chyba pana Darka. Nie wiem czy się orientujecie, który to?
Właśnie! muszę do niego zadzwonić, czy jest jeszcze wolny ???

Madziatko super macie! tylko pozazdroscic ;)
A zaproszenia rzeczywiście szybko, ale nie ma to jak osobiście je wręczyć :)

Kinia jak tylko trochę wyje to ok! ;) ;D ;D ;D

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #833 dnia: 18 Grudnia 2009, 08:48 »
mnie się strasznie podobają skrzypce na ślubie, na nich Ave Maria to poezja.....ale wiem na 100% że jak bym je usłyszała na swoim to będę ryczeć ryczeć i ryczeć......cała się rozkleję dlatego nie załatwiamy skrzypaczki. Ale podobać mi sie podoba :D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #834 dnia: 18 Grudnia 2009, 09:22 »
mi też bardzo się podobają skrzypce, ale wczoraj jedna skrzypaczka napisała, że ma zajęty termin, więc muszę się sprężyć, bo może być krucho z terminami. Tobie agatko radzę to samo  ::) A o panu Darku czytałam tu na forum, pobodno jest rozchwytywany też.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #835 dnia: 18 Grudnia 2009, 10:06 »
Masz rację Stokrotko! muszę się za to wziąć jak najszybciej!!

Kinia tak to prawda! skrzypce powodują u mnie podobne reakcje, więc boję się, że będę płakać jak bóbr!
Bo my bardzo chcemy mieć skrzypce... no chyba, że już wszystko będzie zaklepane... ???

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #836 dnia: 21 Grudnia 2009, 19:07 »
mnie też się skrzypce podobają, a myślicie że ksiądz nie będzie miał nic przeciwko temu?bo ja osobiście go jeszcze o to nie pytałam...
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #837 dnia: 21 Grudnia 2009, 21:38 »
Nasz nie ma. Ogólnie odniosłam wrażenie, że nasz kościół jest tolerancyjny jeśli chodzi o kaprysy Młodych. Ale to oczywiście kwestia indywidualna, więc lepiej zapytać zanim się coś załatwi. U nas np. musi być organista, bo podobno czasem z organami są problemy i osoba z zewnątrz nie będzie sobie mogła z nimi poradzić...

pozdrawiam.

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #838 dnia: 21 Grudnia 2009, 22:41 »
hehe nasz ksiądz powiedział że możemy sobie nawet skrzypka na dachu zażyczyć i co tylko chcemy to będziemy mieć, bo to jest nasz dzień i ma on wyglądać tak jak się nam podoba.. i powiedział jeszcze że nie chce żebyśmy za parę lat mówili że ten stary łysy ksiądz nie pozwolił nam czegoś tam zrobić ;D hehe normalnie kocham tego księdza 8)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #839 dnia: 21 Grudnia 2009, 23:06 »
A przystojny chociaż ten ksiądź?
Bo narzeczony zazdrosny będzie :P