Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Kwietnia 2009, 10:21 »
Witam dziewczynki:)

Daisy jesteśmy w tym samym wieku! i też dosyć młodo wyglądam. Do tego jestem niziutka... ;) więc dobrze Cię rozumiem :)
Również boję się iść do salonu, więc na razie o tym nie myślę. Może po wakacjach się odważę! ;) ;D

Co do kamerzysty to w Dziedzic Film robią filmy w HD! znaczy się, w cenie jest jeden film HD a reszta w DVD.
Chociaż do naszych wesel jeszcze może się to zmienić i wszystkie kopie będą już w BlueRay'u :)
Epata bardzo ambitnie z tymi zaproszeniami! Brawo! :brawo_2:
No i powodzonka z tym kursem tańca! Na pewno będziecie przepięknie tańczyć na weselu :)

Pozdrawiam Was serdecznie :-*
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2009, 10:25 wysłana przez aagatkaa »

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Kwietnia 2009, 10:34 »
to wy moje drogie martwicie się, że jesteście za młode. ja się martwię że za stara jestem. No ale chyba nie ma określonego "dobrego" wieku na ślub :D
moja przyjaciółka brała ślub jak miała 21 lat teraz ma 24 i roczne dziecko - ja nawet o dzidzi jeszcze nie pomyslałam no może po ślubie ale to tak z rok wiec pewno bedzie tak ze dopiero po 30 bede rodzic. Dobrze że sie młodo czuje :D a zbyt powazna tez nie jestem, wiec skoro dziecko ma miec matke wariatke - ojciec wcale nie bedzie lepszy :P - to chociaż wiekiem bede sprawiala poważne wrazenie :D

a co do zaproszeń to dziekuje bardzo. wczoraj troszke kompinowaliśmy z takim "prototypem" ze zwykłych kartek, ale zastanawiam sie czy nie kupic po 1 sztuce zaproszenia winietki i zawieszek pomierzyc, rozłóżyć na częśći pierwsze. bedzie duzo łatwiej

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Kwietnia 2009, 17:42 »
Agatko dzieki za info :) chyba wiekszosc film taki robi, ze jest jedna kopia HD a reszta DVD. my jeszcze myslimy na kogo sie zdecydowac, poki co mamy dwoch kandydatow ale zapomnialam juz nazwy:P w sumie to gadalismy z nimi ponad miesiac temu wiec musimy sie sprezyc i podjac decyzje.
Epata teraz duzo dziewczyn ma dzieci dopiero po 30 wiec nie masz co sie martiwc, zwlaszcza, ze jak mowisz, jestes mloda duchem:P poza tym 30 to jeszcze mlodo przeciez:D

a w ogole powiedzcie mi dziewczyny taka rzecz. maz znajomem mojej mamy (:P) jest ponoc kamerzysta, ale ja go nie chce na swoj slub bo nie przepadam za nimi szczerze mowiac. ale nie o to chodzi. ta kobitka powiedziala, ze podobno kamerzysta/ fotograf musi miec zgode kurii na krecenie/ pstrykanie zdjec mlodym podczas slubu. ona to ujela jako "pozwolenie za wejscie na oltarz" ale dokladnie nie wiem czy chodzilo jej ze nie bedzie mogl chodzic po oltarzu czy ze w ogole nie bedzie mogl pracowac bez tego zezwolenia. slyszalyscie cos takiego??
u nas fotografem ma byc znajomy ktory wprawdzie jest profesjonalista ale nie pracuje w tym fachu na codzien wiec na bank nie ma zadnych zezwolen.

pozdrawiam i zycze milego weekendu:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Kwietnia 2009, 20:20 »
Daisy nie wiem jakie firmy jeszcze robią w HD, bo z tymi co rozmawialiśmy to żadna. No oprócz Dziedzica;P

A co do fotografa to raczej Ci nie pomogę.
Co prawda coś tam mi się obilo o uszy z tym pozwoleniem, ale myślę, że wystarczy zapytać księdza?!
Przecież podczas mniejszych imprez, takich jak np. I Komunia, rownież "wynajmuję się" kamerzystów, czy fotografów.
Ale najczęściej są to wujkowie z lepszą kamerą i ksiądz nie robi problemów.
Myślę, że warto więc zapytać księdza o pozwolenie.

Miłego weekendu dziewczynki:) :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Kwietnia 2009, 10:05 »
Witam Wszystkie Lipcowe Panny :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Kwietnia 2009, 10:34 »
Witaj serdecznie Elemelko! :-* :-* :-*

A jak tam u Ciebie przedstawiają się sprawy ślubno-weselne?! ;)

Pozdrawiam i miłej Niedzieli życzę :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Kwietnia 2009, 12:01 »
przeczytałam sobie wątek, na razie krótki ale podejrzewam, że się rozwinie, tak naprawde to jeszcze sporo czasu :)
jeśli chodzi o wybór miesiąca  - to był jedyny wolny termin w lato w sali na którą się zdecydowaliśmy,trochę szkoda w ogóle bo tydzień póżniej mam urodziny więć gdybyśmy wcześniej coś pomyśleli to byłoby fajnie tak w urodziny brać ślub ;Dale u nas to było dość spontaniczne więć i tak jestem zdziwiona, że nam się udało w fajnej sali znależć termin na przyszły rok :)
więc mamy salę, kościół i zespół. pewnie po majówce weźmiemy się za fotografa i kamerzystę i na razie to chyba tyle :)
jeszcze w marcu podpuszczałam mojego R., że w przyszłym roku w urodziny to może panieński bym zrobiła, a tu proszę będę już MĘŻATKĄ ;D ;D ;D

jak oglądaliśmy sale to chyba w trzech był wolny termin 24.07. i tak sie zastanawialiśmy czy to czasem nie wypadają finały MIstrzostw Świata w piłce nożnej, ale na szczęścię nie, bo gdyby tak faktycznie było to chyba byśmy mieli telebim na sali  >:(bo mój R. to niestety uwielbia piłkę ;)

daisy86 jak oglądałam strony różnych fotografów to jeden pisał, że ma specjalne przeszkolenie w kurii, jakis kurs ,zaświadczenie  które właśnie sprawia, że księża nie mają się doczego przyczepić, ale myślę, że to juz takie wymyślanie, trzeba się z księdzem dogadać no i wiadomo, że fotograf też musi się umieć zachować odpowiednio.

pozdrawiam:)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Kwietnia 2009, 12:56 »
no wlasnie, pogadam z ksiedzem lepiej bo jak sie potem okaze ze nie wypali jeszcze z fotografem to sie zalamie.

elemelka ja przez chwile juz mialam stracha z tymi mistrzostwami bo tez mamy slub 24 lipca, wiec mam nadzieje ze na pewno wtedy one nie wypadaja:P chociaz u mnie nie ma zbyt wielu kibicow w rodzinie, tak mi sie wydaje. ale lepiej dmuchac na zimne ;)
pozdrawiam.

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Kwietnia 2009, 17:20 »
witam niedzielnie drogie panie :)
elemelka witaj w wątku :) zdradzisz jaką sale wybraliście i w którym Kościele będziecie ślubować?

o do fotografa to nasza pani fotograf juz przez telefon przy pierwszej rozmowie informowa nas o skonczeniu takiego szkolenia. wiec chyba o cos bardziej oficjalnego chodzi niż pozwolenie ksiedza. Ale może nie w każdej parafii jest to wymagane....
nie znam sie

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Kwietnia 2009, 21:04 »
Witam wieczorową porą :)

jeśli chodzi o fotografów to ten jeden pisał, że ma takie zaświadczenie właśnie z kurii , że przeszedł specjalne przeszkolenie, jak będę szukać fotografa to zapytam o to, ale mam nadzieję , że ksiądz nie będzie robił problemów :)

epata, czy Ty jestes z Sosnowca?czy Twoja Połówka?
my będziemy brać ślub w katedrze w S-cu bo to moja parafia, a wesele będziemy mieć w Katowicach w Dworku pod Lipami, to jest na Giszowcu. szkoda, że tak daleko bo w zeszłym roku widziałam dziewczyny prawdziwą karocę!!!!!wyglądała jak karoca z bajki o Kopciuszku, po prostu niesamowite!!!!trochę było bez sensu bo konie były czarne a do takiej bajkowej to obowiązkowe białe :Dale ze względu na odległość odpada >:(
a Ty epata, gdzie bęziecie mieć weselicho, bo teraz sobie przypomniałam , że pytałaś o zespoły, zdecydowałaś się już???

a mistrzostw na pewno nie ma, już sprawdziłam :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Kwietnia 2009, 22:03 »
Dziewczynki!! ale mnie wystraszyłyście!!! :(
Mistrzostwa trwają do 11 lipca a my mamy wesele 10 lipca!! a poprawiny 11!!!! :Olaboga:
Myślicie, że jacyś goście przez to mogą nie przyjść na nasze wesele?!
Nastraszyłyście mnie okropnie! :tak_smutne: :depresja:
Kurdeee! Akurat wtedy musiały wypaść!! :klnie:    ;)

No zobaczymy...

Miłego tygodnia życzę!
Pozdrawiam :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Kwietnia 2009, 22:12 »
aagatkaa, no to nieźle masz :Dmyślę, że to nie jest powód żeby nie przyjść na wesele!!!będzie dobrze, nie przejmuj się tym zbytnio :)

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Kwietnia 2009, 08:54 »
witam poniedziałkowo
jakoś nie myślałam o mistrzostwach w tych kategoriach ale i tak my bierzemy ślub tydzień wcześniej wiec luzik :)

elemelko ja mieszkałam w sosnowcu przez 24lat. teraz oboje z PM mieszkamy we Wrocławiu ale ślub będzie w Sosnowcu a wesele w Będzinie w Hotelu Cumulus. Nam potrzebna była sała z 30 mijscami noclegowymi dlatego zdecydowaliśmy się na ten hotel. a na weselu bedzie grał DJ nie chcieliśmy orkiestry. zastanawialismy sie nad tym na poczatku ale nawet rodzice wolą DJ niż "wyjący" :) zespół.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Kwietnia 2009, 10:53 »
elemelka dzięki za pocieszenie ;) :D
Mam nadzieje, że nikomu nie odwali na tyle, żeby przez mistrzostwa nie przyjść na nasz Ślub! ???
Ale raczej wśród naszych gości nie ma aż takich zapaleńców! ;) :D

Buziaki poniedziałkowe dla Was:) :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Kwietnia 2009, 20:18 »
u mnie niestety R. dość soobie lubi popatrzeć na panów uganiających się za piłką, a i sam czasami pobiega, choć to akurat dobrze ;D
musiałam się jakoś przyzwyczaić, choć czasami było ciężko.

epata ja tez potrzebuję hotelu, cała moja rodzina jest przyjezdna, zarówna od strony mamy jak i taty. też myślałam żeby to był hotel i od razu noclegi, ale my się za póżno wzięlismy za to wszystko, a jak chcieliśmy w przyszłym roku to trzeba było z czegoś zrezygnować, na szczęście blisko jest jakiś hotel, nie bardzo drogi a standard się wydaje się być w porządku:)

zresztą Dziewczyny przyznam Wam się ze my obejrzeliśmy tylko jedną salę!!!spodobała nam się i zdecydowalismy, zresztą zespół też w końcu wybraliśmy taki, który był pierwszym jakim oglądaliśmy, u nas często pierwsza decyzja to ostateczna :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Kwietnia 2009, 20:33 »
my z sala mielismy podobnie. wlasciwie ogladalismy trzy z czego jedna (podobno willa) okazala sie po prostu przerobionym domkiem jednorodzinnym, wiec tego nie licze:P ogolnie decyzja byla bardzo szybka.
zespol wzielismy pierwszy bo od razu nam sie spodobal, jak szukalam w internecie to do kazdego mialam zastrzezenia jakies.
nagorzej z kamerzysta bo albo cena za wysoka albo jakosc kiepksa albo osoba niekompetentna. trudny wybor a czasu co raz mniej. ale mam nadzieje ze sie uda.

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Kwietnia 2009, 22:05 »
my w sumie tez nie oglądaliśmy wielu sal w zasadzie lwią część poszukiwań załatwiłam przez telefon z wrocławia. Obejrzeliśmy tylko 3 sale z czego 1 była kompletną pomyłką (choć na zdjęciach wyglądała nawet ładnie) wiec zostały nam 2 sale do wyboru Cumulus i :Pod Lwem: ale w tej drugiej były 2 osobne sale czego bardzo nie chcieliśmy, a fakt że właścicielka nie chciała wpisać kwoty/osobe na umowie zdecydował ostatecznie. Poza tym w hotelu pokoje mają dużo wyższy standard i nie muszę zastanawiać sie jak rozmieścić gości bo pokoje sa tylko 2-osobowe.
Dlatego jeszcz tego samego dnia podpisaliśmy umowę z hotelem - 14 lutego to dopiero walentynki ;)
ah i daisy86 nie martw się kamerzystą na pewno coś znajdziecie my dopiero 1 maja będziemy podpisywać umowę - mam nadzieję, bo 1 raz od 8 lat zobaczymy dzieło tego pana :) ale jestem dobrej myśli.

w końcu mamy początek 2009 myślę że tak do lipca możemy na luzie podchodzić do większości spraw.
słodkich snów Forumki :*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Kwietnia 2009, 22:07 »
wiecie w sumie to się teraz trochę zmartwiłam bo wszystkie z Was mają juz podpisane umowy z salami a my wpłacilismy zadatek a umowę mamy podpisać gdzieś koło października, listopada - tak nam mówiła właścicielka. myślicie żeby jednak podpisac tą umowę, że może być coś nie tak :-\

idę już spaćku ;)

jak mówiła Scarlet "pomyślę o tym jutro" 8)
« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2009, 22:11 wysłana przez elemelka »

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Kwietnia 2009, 11:30 »
Hej dziewczynki! :-*

Daisy a braliście pod uwagę Dziedzica?
Uważam, że robi świetne filmy! i jest prawdziwym profesjonalistą :)
Wzruszyłam się na filmie obcej pary!! Mówi to więc samo za siebie...  ;)
Cena nie wiem, jak dla nas przystępna - chyba 2300 zł.

Elemelka to dziwne, że wzięli od Was kasę a umowy nie podpisali...
Ja na Twoim miejscu zajęłabym się czym prędzej tą sprawą.
Koniecznie podpisujcie umowę, żeby Was nie oszukali!!
Jeżeli zerwą umowę, to będzie z ich winy i oddadzą Wam zaliczkę!
A jak umowa jest nie podpisana to nic nie możecie zrobić!

Powodzonka życzę i miłego dzionka :)
Pozdrawiam :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Kwietnia 2009, 12:41 »
elemelko moim zdaniem lepiej naciskac na podpisanie umowy. wedlug mnie placenie za cos bez umowy jest niebezpieczne i podejrzane. no chyba, ze dostaliscie jakis porzadny dowod wplaty. mozliwe, ze wlasciciel chce podpisywac umowe dopiero przed koncem roku bo moga wzrosnac ceny a po podpisaniu umowy juz niemoglby sie juz wycofac i np. zwiekszyc kwoty. jednak powinien po prostu podac wam jaka cena obowiazuje na przyszly rok i podpisac umowe, u nas tak bylo.
agatko bralismy go pod uwage jednak dla nas cena troszke wysoka w porownaniu np. z Panem Degórskim, ktory bierze 1800. jednak opinie ma w sumie srednie wiec troche sie waham. jest jeszcze studio "a tre" (nie ma to zwiazku z zespolem muzycznym) i tam biora 2 tysiaki i jakosc jest bardzo dobra. mam nadzieje ze mamy jeszcze na to czas bo na prawde ciezko podjac decyzje...;/

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Kwietnia 2009, 13:55 »
p.s. a moze wiecie cos na temat studia MJBfilm przu ul. Pińskiej?
jutro idziemy na spotkanie ale moze zdaze sie jeszcze czegos dowiedziec :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Kwietnia 2009, 13:25 »
dziewczeta chcialam zyczyc wam udanej majowki. pogoda poki co dopisuje, oby tak dalej bo ja zamierzam opalac sie na kaszubach wraz z narzeczonym i znajomymi :P
pozdrawiam serdecznie :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Kwietnia 2009, 14:25 »
Witaj Kochana Daisy! :-*
O studiu MJB film niestety nic nie słyszałam.

Dziękujemy pięknie za życzonka!! :)
Tobie również życzymy udanej i pełnej słońca i uśmiechu majówki!!!:)))

Do zobaczonka po weekendzie!!
Pozdrawiam :-* :-* :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 4 Maja 2009, 09:49 »
Witam Dziewczęta po Weekendzie!! :-*

I jak tam? Wypoczęłyście?? ;D
Bo ja powiem szczerze, że tak się wyhasałam na zielonej trawce, że mało co odpoczęłam! ;) ;D
Ale chociaż dotleniłam się troszkę! Bo tak cały czas w domku się siedzi ;)

Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę! :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Maja 2009, 21:24 »
Witam:)
szkoda, że ten długi weekend był taki krótki, a teraz jeszcze na dodatek pogoda się zepsuła:(

Dziewczny jeśli chodzi o moje wątpliwości co do umowy z salą to zaczerpnęłam języka u dziewczyn z wątku o mojej sali i tam jest tak po prostu przyjęte, że umowę sie podpisuje póżniej i wszystkie dziewczyny tak mają, więc nie mam sie co martwić. Zresztą właściciele wyglądają na takich w porządku, gdyby coś było nie tak to negatywne opinie na necie szybko by sie znalazły, wiadomo jak to jest.Jeśli chodzi o zmianę ceny to u nas i tak się pozmienia bo jakieś poprawki i dodatki do menu pewnie będziemy wprowadzać.
My zresztą zrezygnowaliśmy  z jednej sali, która mi się bardzo podobała bo opinie o właścicielu były nie ciekawe i nie chcielismy sobie dodatkowych stresów fundować, epata jest z sosnowca więc pewnie wie o którą chodzi:) także w tym temacie jakoś się nie martwię:) generalnie na razie jestem dość wyluzowana, choć dziś miałam sen mam nadzieję, że nie proroczy!!!!sniło mi się, że godzine przed ślubem byłam nie umalowana, bez zrobionych paznokci, w nieodpowiednich rękawiczach i w sukni co prawda ślicznej ale, tez nie takiej jaka miała być!!na sugestię że może pójde nie umalowana, tupałam noga i krzyczałam, że co jak co, ale na własny ślub to nie pójdę nie umalowana. Przy tym wszystkim był R. i się zdenerwował i powiedział, że czeka w kościele i musiałam potem biec do koscioła a przed nim było błoto i musiałam po nim przejść zeby wejść i się obudziłam:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Maja 2009, 11:29 »
Elemelka witaj :-*
No sen rzeczywiście nieciekawy. Sprawdź kochana w senniku na necie, co to może oznaczać.
Ale mówi się, że sny odczytuje się odwrotnie, więc wszystko będzie super, a Ty będzie wyglądać przepięknie!! :)

Co do sali, to jeżeli są o niej dobre opinie, to nie masz się co martwić :)
Trzymam kciuki za powodzenie :)
Pozdrawiam ;)

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Maja 2009, 13:07 »
hello hello moje drogie po weekendzie majowym :)
osobiście tak pogrillowałam ze dopiero dzis odzyskalam glos taka chrype miałam :(
mnie poki co nie śni się nic zwiazane ze slubem za to juz ktorys raz rodziłam dzidziusia hmm... ciekawe w sumie nawet o tym nie mysle i nie chce przed slubem ale i tak sa to fajne sny :)
elemelko jesl mialaś na mysli sale nad jeziorem  to chyba wiem o ktorej mowisz, ale jesli nie to prosze napisz mi na priv o jaka chodzi. bede przestrzegła przed nia znajome :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #57 dnia: 7 Maja 2009, 14:02 »
Witam i pozdrawiam;)
Widzę że wiele osób boi się miesiąca bez "r";) My bierzemy ślub 31. 07. 2010:)
Mamy już: obrączki, zespół, sale, kamerzyste, fotografa, teraz rozglądamy się za naukami przedślubnymi.

Jak sobie radzicie z czekaniem? Mi się już bardzo dłuży, a jeszcze przed Nam tyle miesięcy. . .

Oby czas szybko przeleciał:)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 7 Maja 2009, 20:14 »
hej cherry!!!
masz świetną datę, moje urodziny:)
to juz duuużo macie spraw załatwionych, my musimy teraz się wziąć za fotografa...

jęsli chodzi o moje sny to w zeszłym roku miałam 3 takie sny pod rząd, zawsze coś było nie tak, a to się okazało przed ołtarzem, że nie jesteśmy zręczeni i nie mam pierścionka, potem, że R. się nie wyspowiadał, mam nadzieję, że nie zwariuję przez ten rok:)

Offline koot

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-07-2010
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Maja 2009, 21:01 »
Witam wszystkie LIPCOWE!

Wreszcie mam czas, aby do Was dołączyć.
Opowiem troszkę o sobie.
Mam 28 lat, mam 5-letnią córcię z poprzedniego związku, pracuję w kinie.
Na początku organizowania naszego wesela planowaliśmy zrobić je pod koniec czerwca, ale się odrobinko zmieniło.
Nasz ślub odbędzie się 03-07-2010:)
Sala wybrana: Feta, zaliczka zapłacona dzisiaj.
Zespół: Muzykanci, umowa dopiero w lipcu, dlatego,że zmieniają skład osobowy i podpiszę dopiero jak usłyszę nową wokalistkę. Jestem dobrej myśli.
Kościół trzeba będzie załtwić, ale mam w planach 3 parafie, więc jak nie jedna to druga będzie dobra na termin:)
Fotograf- mój chrzestny załatwiony.
Tyle na razie.

Pozdrawiam wszystkie:))