Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #750 dnia: 7 Grudnia 2009, 15:57 »
asiul   ja moge polecić Ci makjiażystkę, która mnie będzie malować. Dojeżdża do klientki w dniu ślubu i jest tak długo, jak potrzeba.
bardzo bardzo poproszę o dane na prv. a jest sprawdzona?
Asiul ale Twój Luby ma wygórowane smaki!! ;) :D
no nie da się ukryć :) nawet nie tyle chodzi o wygórowane smaki, co o to, że szaleje za wszystkim, co bananowe i jogurtowe, mniej więcej podobnie jak ja za czekoladą i poziomkami ;D

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #751 dnia: 7 Grudnia 2009, 17:54 »
My płacimy 210 zł za osobę. Może się wydawać dużo, ale jak już pisałam wszystko w cenie. Zresztą jak zaczęliśmy się rozglądać za salą to już dużego wyboru nie było.

Ani fryzjerki ani makijażu nie mam jeszcze na oku. Nawet nie myślałam o tym. Tak jak i o kwiaciarni (jedynie przejmowałam się, że żadnych kwiatów chyba mieć nie będziemy)i całej reszcie "dodatków"...

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #752 dnia: 7 Grudnia 2009, 19:19 »
Witam wieczorową porą piękne panie :)
Mamoko gdzie dokładnie macie wesele? bo my też w Będzinie, płacimy 180zł/os a w cenie nie ma prawie nic prócz jedzenia a herbata z kawą przypada 1 na osobę - za pozostałe trzeba dopłacić, do tego dochodzą ciasta i tort, zimne napoje i alkohol, a jeśli chcemy owoce to za dodatkową opłatą bo sami nie możemy sobie ich kupić podobnie jest z dekoracją sali kwiatami. Jednak był to nasz świadomy wybór ze względu na ilość miejsc - pokoi jaka będzie nam potrzebna dla gości.

A skoro jestesmy przy temacie alkoholu to ja też proszę o radę. Będziemy mieli ok 60 osób na weselu ale połowa nie pije wódki. Stąd też moje pytanie. Ile kupić wódki dla 30/40 osób ile wina i ile piwa. Dla mnie to abstrakcja wymyślić kto ile wypije. A nie che potem zamiast winnicy mieś wódkownię

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #753 dnia: 7 Grudnia 2009, 19:31 »
Akirka i Aagatkaa, makijaż i fryzurę będę robić w Szczecinie, wykonawczynią będzie p. Kasia ze Słonka ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #754 dnia: 8 Grudnia 2009, 10:22 »
Ooo Iza proszę Cię, wyślij mi namiary na panią Kasię :)
Miałabym blisko ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #755 dnia: 8 Grudnia 2009, 11:55 »
epata, z tym alkoholem to rzeczywiście nie jest taka prosta sprawa. Ale zawsze trzeba zakładać ten "gorszy" scenariusz, czyli licz, że jednak wódkę będzie piło te 40 osób, a nie 30. No i jeśli weźmiesz wtedy dla tych 40 osób po pół litra na głowe to chyba będzie ok. Co do win to ja jeszcze sama nie wiem jak będzie u nas, ale w lato jak byłam na weselu to nie dużo osób piło wino, ja chodziłam do stolika z winami i ubywało go tylko jak ja sobie nalewałam, takie miałam wrażenie :P ale myślę, że tak z 15 butelek może... sama nie wiem. A co do piwa to już w ogóle nie mam pojęcia, ale tak po 3 na głowę chyba...  ??? może poradźcie się rodziców, albo kogoś kto miał wesele jakiś czas temu?

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #756 dnia: 8 Grudnia 2009, 13:41 »
tez się zastanawiałam ile wina? nie mam pojęcia, może ktoś na forum pomoże, ja jak byłam u kuzynki na weselu to może z 4 osoby piły winko, ale to tez zależy od tego co kto lubi...więc trudno będzie dobrać odpowiednia ilośc, ale oczywiście moim zdaniem lepiej za dużo, bo na pewno się nie zmarnuje, a winko to zawsze mozna dac komus w prezencie na jakieś urodzinki i czy imieniny:)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #757 dnia: 8 Grudnia 2009, 13:44 »
 ;D hej, wracam mega zadowolona od fotografa, świetny facet i piękne zdjęcia robi. Podpisaliśmy juz umowę więc przynajmniej jedna sprawa z głowy :)

Epata no 0,5 na głowe musisz liczyć a i to nie iem czy nie mało na calą noc, my też musimy się nad tym zastanowić ::)

też jeszcze nie mam na oku żadnej makijażystki hmm............macie może kogos sprawdzonego z okolic Jaworzna?

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #758 dnia: 8 Grudnia 2009, 16:03 »
na pewno trzeba liczyć więcej, bo przecież potem wódkę weselną jeszcze się gościom daje przy wyjściu. Pewnie nie wszystkim, ale zapomniałyśmy o tym chyba :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #759 dnia: 8 Grudnia 2009, 17:50 »
no dokładnie gościom też się daje:) a przecież jeszcze jako nagrody na weselnych zabawach, dzień wcześniej na bramy trzeba mieć, na zastawy spotkane po drodze, to wszystko trzeba tak skrupulatnie przemyśleć

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #760 dnia: 8 Grudnia 2009, 18:15 »
Aagatkaa nr poszedł na priv :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #761 dnia: 8 Grudnia 2009, 18:59 »
Właśnie co do tych bram to w mieście jest to takie popularne? w końcu skąd obcy ludzie będą wiedzieć :P a sąsiadów to raczej nie mam takich żeby chcieli się bawić w jakieś fanty, zbyt gburowaci są ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #762 dnia: 8 Grudnia 2009, 19:57 »
Dziewczyny właściwie to mam do Was pytanie. Nie wiem czy zauważyłyście, ale gotowe obrączki u jubilerów zazwyczaj mają taką samą szerokość jeśli chodzi o damską i męską. Wy chcecie mieć identyncze obrączki czy  może damska ma byc węższa a męska szersza? bo my chcielibyśmy różne, ja 3mm a narzeczony tak 4-5mm, a chyba jednak zdecydujemy się na sprzedaż złota i kupno gotowych obrączek bo po 1. zaintrygowały mnie ceny w Kruku (musz jeszcze pójść do Terpiłowskich bo na stronie nie ma cen), a po 2. boje się, że u złotnika coś pójdzie nie tak i potem będą problemy. Jednak co gotowe to pewniejsze i człowiek spokojniejszy. Tylko właśnie zauważyłam, że w gotowych wzorach obie obrączki są jednakowej szerokości, nie wiem czy można dopierać je osobno, skoro cena jest podana za sztuke, czy to tylko taki chwyt marketingowy?

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #763 dnia: 8 Grudnia 2009, 20:26 »
Epatko, my mamy dokładnie w Gródkowie zaraz na granicy z Będzinem, restauracja nazywa się 'Pod lwem'. Też sugerowaliśmy się noclegami dla gości, bo będziemy mieć tak ok 50 osób przyjezdnych i tam jest akurat tyle miejsc noclegowych. W cenie noclegu jest śniadanie. A w tych 170zł mamy 4 ciepłe posiłki, wspomniany torcik i ciasto, część zimnych napoi, a ciepłe napoje bez ograniczeń (ale one będą na osobnym stoliczku w dzbanach). Nie pamiętam jak z owocami, musiałabym zerknąć do menu i umowy, a te obecnie ma mój K. A Wy gdzie macie weselicho? Może w Jubilacie? To mi pierwsze do głowy przyszło :)

A co do alkoholu to my na 80 osób planujemy kupić tak z 100 - 110 butelek 0,5. Ale w tym właśnie od razu liczymy flaszeczki na rozdanie (czyli po 0,5 na parę), i troszkę też pewnie pójdzie na następny dzień, bo mamy takie małe poprawiny. Wiemy też, że sporo osób będzie piło tylko wino lub piwo, wiec wódeczki powinno wystarczyć. A winka planujemy kupić tak z 20 butelek.

Ciężko doradzić co kto ile powinien kupić, bo każda rodzina jest inna, jedni piją to, inni tamto, a jeszcze inni nie piją w ogóle. Ale każda z nas ma przecież jakieś rozeznanie w rodzinie i znajomych, i wie na co kogo stać w temacie wypitego alkoholu :P Także radziłabym spokojnie przemyśleć temat pod kątem osób które zapraszamy + policzyć butelki na rozdanie, i jakiś rachunek powinien wyjść :)

Kiniu gratuluję załatwienia kolejnej sprawy! Idziecie normalnie jak tornado :D Pochwal się co to za pan, ma swoją stronkę? :)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #764 dnia: 8 Grudnia 2009, 20:46 »
stokrota86 my mamy takiej samej szerokości obrączki, nie wiem czy robią różnej ale najlepiej iść się zapytać
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #765 dnia: 8 Grudnia 2009, 23:13 »
Iza dziękuje Ci ślicznie za namiary!! :-*

Stokrotko nie wiem jak u innych, ale u Terpiłowskich na pewno możesz kupić osobno obrączki!
Męską np. z innego kompletu :) Dla Was dobre rozwiązanie.
Ja też się nad takim zastanawiam ;)

W kwestii alkoholu niestety nic Wam nie podpowiem, bo my mamy alkohol w cenie, czyli wódkę i stolik winny ;D
Bardzo fajne rozwiązanie! Teraz to doceniam, jak widzę, jak się biedulki głowicie, czego ile kupić... ???
Trzymam kciuki aby starczyło! ;) ;D

Kolorowych snów! ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #766 dnia: 9 Grudnia 2009, 09:05 »
Witam :)

My będziemy mieć około 70 osób, i wszyscy mówią że 150 butelek musi być ??? dla mnie to stanowczo za dużo, z tym że u nas to się jeszcze daje sąsiadom, na bramach, Panom którzy rozwożą gości. Lepiej żeby zostało niż miałoby braknąć, najwyżej reszta wódki będzie na chrzciny ;D

Momoko tu chyba nie mogę wkleić linka, więc posyłam priv :)

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 9 Grudnia 2009, 10:20 »
Powiem Wam szczerze, ze ilości alkoolu o których mowa są dla mnie kosmiczne. Normalnie jak z innej planety. Aż się nie chce wierzyć, że tyle tego schodzi.

Ja do dziś wspominam, gdy na jednym weselu do picia był poncz :) piłam go chyba tylko ja i jedna koleżanka, ale cudowny był. Słodki, a przy tym dość mocny.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #768 dnia: 9 Grudnia 2009, 10:50 »
dzięki Agatko, to dobra wiadomość :) trochę sobie nie wyobrażam, żeby mój facet, bądź co bądź nie żaden chudzielec nosił obrączkę szerokości 3 mm. Szersza na pewno wyglądałaby ładniej.

Madziatko, może tyle nie schodzi, ale na wszelki wypadek musi być zapas. Jakby to potem wyglądało gdyby nagle zabrakło wódki, a goście by sie upominali  ;D jak pisałam, mojej cioci syn kupił po 0,5 na osobę i starczyło im to spokojnie na poprawiny i potem chrzciny. Fakt, że trochę kasy to kosztuje, ale przecież nie zmarnuje się, bo można rozdawać gościom, kierowcom busów czy tam autokarów, członkom zespołu, kamerzyście i fotografowi, a jak zostanie to i tak będzie na jakąś imprezkę :) Dla mnie to też są duże ilości, ale tak już jest. A słuchaj skoro masz alkohol w cenie, to może właściciel lokalu mówił Ci czy to co proponują wystarcza spokojnie na wesele? No i jaka to jest ilość na osobę przede wszystkim?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 9 Grudnia 2009, 11:01 »
U mnie też jest alkohol w cenie, tak jak pisałam ;) i nie ma wyliczonego na głowę.
Ile będą pić, tyle będą stawiać! ;D i to jest super rozwiązanie!!
Kupimy wódkę tylko na bramy i np. na nagrody :)
Pozdrawiam!

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 9 Grudnia 2009, 11:36 »
tak jak napisała aagatkaa ile będą pić, tyle będą stawiać. My też tylko wódkę na bramy kupimy. Zastanawiamy się właśnie nad zwyczajem dawania wódki na odchodne. aagatkaa u Was ta wódka też jest w cenie? Bo ja nie spytałam, ale wątpię. A z tym zostawaniem wódki to jest tak, że ani ja ani P. wódki nie pijemy, bo nam nie smakuje. O chrzcinach też nie myślimy w najbliższym czasie. Chyba by do piątek rocznicy ślubu stała :) 

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #771 dnia: 9 Grudnia 2009, 12:03 »
Dzięki wszystkim za rady w sprawie kupna alkoholu.
Mamako my mamy wesele w Hotelu Cumuls to jest na tej samej wysokości co zamek w Będzinie tyle że po drugiej stronie ulicy.

Co do obrczek o wiem że w Kruku i Aparcie można kupic tylko komplet i to w standardowej szerokość, My też chcemy 2 różne ja 4 lub 5 mm a Kot 6mm bo on lubi szerokie poza tym m duże dłonie i długie palce wiec będą obie prezentować się podobnie na naszych palcach. U niego 5 mm jakoś tak śmiesznie cienko wygląda

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #772 dnia: 9 Grudnia 2009, 13:02 »
My chyba będziemy robić obrączki u złotnika, te ceny w sklepach mnie przerażają :o np 2000 zł za komplet, a my jeszcze chcemy łączone złote białe-żółte to dla nas niestety za drogo. Mamy w mieście wypróbowanego złotnika co komplet robi na 1100 zł taki jaki chcemy, ale do tego to jest jeszcze troche czasu.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 9 Grudnia 2009, 14:58 »
Madziątko tak, mamy wódkę w cenie i stolik winny oraz soki, napoje, ciacha i tort ;)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #774 dnia: 9 Grudnia 2009, 15:54 »
Dziewczyny wiecie coś o tym że od stycznia ma podrożeć alkohol? Znam pary które biorą ślub mniej więcej tak jak my i już mają alkohol bo podobno ma zdrożec :-\ Sama już nie wiem czy to prawda bo nie umiem znaleźć informacji.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #775 dnia: 9 Grudnia 2009, 18:15 »
cherry to może być prawda, co roku ceny wszystkich produktów idą w górę więc wcale się nie zdziwię jak i alkohol podskoczy do góry.

My za to dziś zamówiliśmy obrączki  :D strasznie się cieszę. Byliśmy jeszcze raz w Aparcie, potem u Terpiłowskich, żeby się rozeznać ponownie co do cen. I na nic się nie zdecydowaliśmy, poza tym chcieliśmy pooglądać co tam w ogóle mają i cenowo niestety nie ciekawie. Poszliśmy więc do poleconego złotnika, też w celu rozeznania o kazało się, że złoto, które mamy do przetopienia warte jest 700 zł  :o tego się nie spodziewałam. Poza tym pan powiedział, że robota u niego kosztuje 250zł za złote obrączki więc od razu się zdecydowaliśmy złoto zostawić i zamówić obrączki. Po długich negocjacjach zdecydowaliśmy się na dwu kolorowe, zrobienie kosztuje 450 zł. Oglądaliśmy już gotowe, te robione przez pana i są bardzo ładne więc nie widzę sensu płacenia u jubilera jeszcze więcej. Także moja będzie miała 4,5 mm a Kota mego 6mm, środkowy pasek będzie złoty, a brzegi szlifowane na skos białe złoto. Grawer i ewentualna zmiana rozmairu w cenie. Do odbioru 22 stycznia  :D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 9 Grudnia 2009, 20:30 »
aagatkaa Ale czy ta wódką, co się gościom na odchodne daje, jak do domu idą też jest w cenie czy nie już?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #777 dnia: 10 Grudnia 2009, 09:59 »
Madziatko nie nie! Na takie ofiarowywanie ;) będziemy osobno kupować wódkę!

Stokrotko no więc gratuluję decyzji!!
Pewnie mocno się cieszysz co?! ;D ja też już się nie mogę doczekać kupna obrączek!! :hopsa:
Pozdrawiam!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #778 dnia: 10 Grudnia 2009, 12:43 »
Rzeczywiście Agatko, bardzo się cieszę. Jeszcze wczoraj przed wyjściem na "obchód" pytałam mojego M. czy jak nam się jakieś bardzo spodobają to czy kupimy od razu lub zamówimy, a on powiedział, że po co tak wcześnie. Więc ja byłam gotowa się rozpłakać jak dziecko, że już chce je mieć :P ale potem się dogadaliśmy, że pooglądamy i potem podejmiemy decyzje. No i spontanicznie już w zasadzie zdecydowaliśmy się na te robione, potem był tylko problem ze wzorem. Powiem Wam, że to nie taka prosta sprawa, my byliśmy zdecydowani na proste złote obrączki, płaski kształt i ścięte na skos boki, często spotykane. Ale nagle jak zobaczyłam dwukolorowe, które wcześniej mi się nie podobały to zmieniłam zupełnie zdanie i w ciagu 5 minut się zdecydowaliśmy na takie :) Kształt bez zmian. Także brzegi białe złoto, a środek żółte, matowe. Trudna decyzja powiem szczerze :D Ale cenowo jestem zaskoczona, bo mama pytała u innych złotników to chcieli 500-700 zł za zwykłe złote, więc wyobrażam sobie ile by chcieli za dwa kolory :o

Madziatko mnie też się wydaje, że raczej ta wódka co jest w cenie to do wypicia na miejscu. Bo tak to by można wynieść kilka skrzynek  :hopsa: Ale i tak jest to super rozwiązanie, bo nie trzeba myśleć ile czego kupić, a potem jeszcze to tam zawozić. Jedna moja rada jest taka żeby dopilnować by alkohol był schłodzony. Byłam na weselu gdzie podawali ciepłą wódkę i to nie było fajne. Też nie pijam wódki raczej, ale próbowałam na toastach za Młodych i potem przerzuciła, się na winko ;)

pozdrawiam :)

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #779 dnia: 10 Grudnia 2009, 13:11 »
Kurcze dziewczyny, ale szalejecie z tymi obrączkami :D

A powiedz mi Madziatko, o którym dokładnie jubilerze mówiłaś na tej Targowej, bo jak ostatnio przeszłam ulicą to jest ich tam chyba z czterech..

A o zdrożeniu alkoholu też słyszałam, dlatego teraz jest to dla nas najbardziej nagląca sprawa! Trzeba ostro wyruszyć na hipermarkety i hurtownie, żeby zrobić dokładne rozeznanie cenowe.