Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #780 dnia: 10 Grudnia 2009, 19:40 »
hello :)
jeśli chodzi o alkohol to wczoraj widziałam ulotkę z Reala i była Wyborowa 0,5l za 19,99 wydaje mi się że chyba tanio - ale ja szukam 0,75

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #781 dnia: 10 Grudnia 2009, 21:55 »
momokoJa mówiłam o jakimś jubilerze? :) Zabij mnie, ale nie kojarzę. Przypomnisz kiedy i w jakim kontekście?

A my dziś zaproszenia odebraliśmy :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #782 dnia: 11 Grudnia 2009, 10:15 »
Madziatko super, że macie już zaproszenia! :brawo_2:
Też muszę zacząć coś oglądać ;)

Zostawiam weekendowego buziaka! :-*

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #783 dnia: 11 Grudnia 2009, 15:41 »
O kurcze, wybacz Madzatko, coś mi się pokręciło  :drapanie: To z KaroLLką pisałam o tych obrączkach na Targowej, musze ją podpytać :)

I gratuluję zaproszeń :) muszę popatrzyć w Twoim wąteczku czy wkleiłaś już zdjęcia :D

Dzięki Epatko za info o cenie wyborowej w realu, miałam się tam właśnie jutro wybrać żeby sprawdzić, ale oszczędziłaś mi drogi  :Daje_kwiatka: W takim razie uderzę na auchan, bo tam z tego co wiem jest jeszcze taniej. Chciałabym jednak dać mniej niż te 20zł. Kurcze jak se przypomnę ostatnią cenę z selgrosa to aż mnie skręca, niecałe 16zł za 0,5l! Ale z koncesją, a my do takowej dostępu nie mamy  :Placz_1:
Dziewczyny jak tu koncesje skombinować??

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #784 dnia: 11 Grudnia 2009, 15:46 »
momoko Nie a problemu. A te obrączki to w Zabrzu czy Sosnowcu? Jakieś dobre i tanie?

Koncesję nie wiem skąd skołować. Hmmm niestety nie pomogę.

Zdjęcia zaproszeń dziś się pojawią, a najpóźniej jutro..

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #785 dnia: 11 Grudnia 2009, 16:01 »
Obrączki są w Sosnowcu właśnie na Targowej (w samym centrum), już parę dziewczyn potwierdziło, że jest duży wybór i robią tam naprawdę solidnie i tanio. No ale właśnie mam problem, bo tam tych złotników jest od groma i muszę się dopytać Karollki o którego dokładnie chodzi.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #786 dnia: 11 Grudnia 2009, 16:04 »
To jak się dowiesz to się pochwal, bo ja też chcę wiedzieć. W końcu Sosnowiec nie tak daleko. A jaka mniej więcej cena?

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #787 dnia: 11 Grudnia 2009, 17:26 »
co do koncesji na alkohol, bo tak rozumiem Wasze pytanie to wydaje mi się, że mogą ją zdobyć jedynie firmy, które zajmują się potem dalszą jego sprzedażą bądź to w knajpach bądź to w sklepach. także dla nas zwykłych smiertelników to chyba nie jest możliwe do zdobycia. tak mi się wydaje.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 11 Grudnia 2009, 22:32 »
Stokrotka dobrze mówi! załatwić na pewno nie da rady!
Ale madziątko może masz kogoś znajomego, kto ma sklep, gdzie sprzedawany jest alkohol, bądź prowadzi pub czy coś takiego :)
Oni mogą Ci kupić taniej alkohol! ;)
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę!

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #789 dnia: 12 Grudnia 2009, 09:48 »
Witam

Ja cała happy, wczoraj załatwiliśmy zespół na weselicho ;D cieszę się że juz mamy to z głowy.

Za to obliczyłam wczoraj ile nas będzie to wszystko kosztowało i bez drobiazgów 23000 zł ??? matko, ja myślałam że wyrobimy sie w mniejszej kwocie, ech co ja bym miała za te pieniądze :P hehe

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #790 dnia: 12 Grudnia 2009, 11:28 »
No niestety, kasy na wesele trzeba bardzo duzo, my mamy wesele na 60 osob, i razem z podróżą poślubną i wszystkim obliczylismy ze minimum 30 000 musimy miec... a wcale jakis wielkich balów, wypożyczania aut i innych miec nie bedziemy, raczej skromnie;/

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #791 dnia: 12 Grudnia 2009, 13:07 »
Cherry właśnie my też skromnie, i tez tak koło 60 osób będzie to myslałam że na tak niewielkim weselu zaoszczędzimy a tu taka kasa. Też chcięlibyśmy pojechać w podróż poslubna ;D ale czy to wyjdzie to sie okaże dopiero po weselu, czy zostana nam jakieś pieniążki

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #792 dnia: 12 Grudnia 2009, 19:42 »
Kinia gratulacje :)
kurde tak mnie wystraszyłyście z tymi kosztami, że podsumowałam nasze i jestem przerażona. wychodzi na razie 27 tysięcy, bez poprawin :o przy 90 osobach. ale część pewnie też nie przyjedzie więc i za osobe na weselu odpadnie trochę kosztów i od razu za alkohol.

w ogóle pomyślałam sobie, że część z Was chce już kupować alkohol bo potem będzie drożej ale czy nie lepiej poczekać, aż będzie wiadomo ile tych osób będzie na weselu??

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #793 dnia: 12 Grudnia 2009, 19:53 »
Właśnie my tak dzisiaj rozprawialismy o tym alkoholu, i może zdecydujemy sie jeszcze przed nowym rokiem na kupno. W Selgrosie 0,5 żołądkowej delux kosztuje 16,99 zł, to całkiem okazyjne, a nie wiadomo co będzie sie działo w 2010 ???

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #794 dnia: 12 Grudnia 2009, 23:28 »
Dziewczyny, to możecie np. większą część kupić teraz, a po nowym roku tylko ewentualnie kilka brakujących butelek dokupić! ;)
Skoro mówicie, że nie wiadomo jeszcze jaka liczba gości. Przecież nie trzeba wszystkiego teraz kupować! :)

A co do kosztów, to ja Wam nawet nie będę mówiła ile nas wyniesie... ;)
Pozdrawiam! :-*

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #795 dnia: 13 Grudnia 2009, 00:18 »
hehe to my i tak dobrze z kosztami wychodzimy- 100osób z poprawinami i wódką na butelki, z naciąganiem cen, planowo ok.23tys zł.. dochodzi do tego ewentualna podróż poślubna ( marzy nam się Turcja, ale zależy jak całość kosztów wyjdzie).. mam nadzieje że na końcu całość nie wyniesie więcej niż 25tys..

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #796 dnia: 13 Grudnia 2009, 10:25 »
sezorg to rzeczywiscie nieźle u Was z kosztami. Ja do naszych nie doliczam podróży poślubnej, bo uznałam, że skoro nie jest to element niezbędny i jedziemy dlatego, że po prostu chcemy to nie będę liczyć :P osobno na to kasę odłożymy. Ja bym chciała do Grecji, najlepiej na Rodos, bo mój mężuś pływa na windsurfingu, a tam podobno jest raj dla windsurferów więc mógłby poszaleć jak ja będę się opalać :P A jak nie to może Hiszpania lub Włochy.

co do poprawin to nawet nie wiem ile osób mam liczyć, bo wiadomo, że zaprasza się tylko część osób, ale u nas dużo będzie przyjezdnych, których przed podróżą trzeba nakarmić i nie wiadomo ile ich będzie. Na szczęście za poprawiny będziemy płacić dopiero po weekendzie imprezowym jak już będzie wiadomo ile osób się stawiło :)

a z alkoholem to jeszcze chyba poczekamy, na razie mamy wydatki związane z wyjazdem sylwestrowym i obrączkami, a poa nowym roku to chciałabym się zacząć rozglądać za garniaczkiem :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #797 dnia: 14 Grudnia 2009, 10:09 »
U nas podróż poślubna nie tak wymyślna, ale przecież ważne żeby byc razem;) Ponieważ jeździmy na wczasy w góry, to dla odmiany w podróż poślubną wybieramy się nad polskie morze:) Oczywiście wybraliśmy pokój o bardzo wysokim standardzie, bo to w koncu podróż poślubna;) Mam nadzieje ze w Darłówku spędzimy urocze 2 tygodnie;) Policzylismy to i za ta kase za granicą byłoby o wiele mniej wspólnych dni.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #798 dnia: 14 Grudnia 2009, 10:28 »
Cherry dobrze powiedziane!

Jak Wam minął weekend dziewczynki?

Ja niestety w szkole siedziałam... :-\ i do tego zaliczenie miałam! ale napisałam wszystko ;)
A wczoraj wieczorkiem znowu wyszliśmy sobie ze znajomymi do czekoladziarni :hopsa:
Ach jak się najadłam pyszności! ;D
No a potem kino! Niedzielę więc, mogę zaliczyć do udanych! ;)
Pozdrawiam

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #799 dnia: 14 Grudnia 2009, 10:31 »
cherry pewnie, że to dobre rozwiązanie. My być może wybralibyśmy się gdzieś bliżej, ale ja tylko raz byłam za granicą więc chcę gdzieś pojechać póki jeszcze jest na to dobry moment. Później jak już weźmiemy kredyt, będą dzieci to pewnie kolejna okazja będzie na emeryturze :P A nie darowałabym sobie gdybym teraz nie pojechała póki jeszcze mogę. W końcu z weselnych prezentów trochę kaski się uzbiera to czemu by nie zaszaleć :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 14 Grudnia 2009, 12:52 »
Aaa zapomniałam się Wam pochwalić, że dzisiaj mija ROK od naszych pięknych ZARĘCZYN!!! :skacza:
I z tej okazji Ł. zabiera mnie na uroczystą kolację z winkiem :brewki:
Już się nie mogę doczekać!!
Myślałam nawet, żeby z tej razji założyć odliczanko, ale poczekam jeszcze tydzień do równych 200 dni do Ślubu! ;)
pozdrawiam!

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #801 dnia: 14 Grudnia 2009, 19:44 »
dziewczyny to ja jestem przerażona. Nam wstępnie wyszło 31 tys. za 76 osób (z nami), ale są w tym noclegi w hotelu dla częśći. Oczywiście bez podrózy pośłubnej. Może uda się jeszcze zbić troche koszty, ale wątpie. Strasznie dużo. Więcej niż wy :(

aagatkaa W której czekoladziarni się tam zakochaliście? I gratuluje roczku :P

A z tą podróżą poślubna to nie wiem sama. Z jednej strony mołoby być poslkie morze, ale z drugiej to ja nigdy samolotem nie leciałam. I może właśnie wtedy by ten pierwszy raz. Mi się Czarnogóra marzy, ale to czas pokaże :) Jak mówicie nie ważne gdzie, ważne z kim :P

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #802 dnia: 14 Grudnia 2009, 20:54 »
fazę depresji z powodu kwoty jaką wydamy na wesele już przeszłam, ale było ciężko, zwłaszcza jak wybraliśmy kamerzystę, ta kwota mnie totalnie powaliła, no ale cóż raz w życiu wychodzi się za mąż :Pteraz tylko muszę uważać na inne wydatki ;)ale wszystko sobie zapisuję, żeby po wszystkim wiedzieć dokładnie, ile nas impreza wyniosła, bo jestem ciekawa.dodam tylko, że jak wszyscy goście dopiszą to ze 120 osób się uzbiera, w tym połowa przyjezdnych, no ale zobaczymy jak to wyjdzie, już wiem, że jeden kuzyn nie przyjedzie bo ma zespół muzyczny i gra wesele, podpisał umowę zanim się dowiedział o naszym :(
teraz jestem na etapie zamartwiania się sukienką, bo już sama nie wiem co mam o tym wszystkim mysleć ???ale zrobię sobie przerwę na zaproszenia, tylko chcielibyśmy włassny projekt, bo nie znalazłam fajnego z kotami, jeśli, któraś by się natknęła na "kocie" zaproszenia to będę wdzięczna :)zastanawiam się też ile dodatkowo jest płatne zrobienie projektu ???
w ogóle to łapię jakiegoś doła, najchętniej to bym teraz wyjechała na bezludną wyspę i wróciła już mężata :)jakieś choróbska nam się w rodzinie przyplątały i aż wole nie mysleć czasmi co będzie dalej, ale jak to jest w przysiędze  "w zdrowiu i chorobie, na dobre i złe" :)
sorrki, że Wam tak przysmęciłam, ale troszkę mi już lepiej jak się wypisałam :)
buziaczki dla Was Wszystkich dziewczyny :-* :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #803 dnia: 14 Grudnia 2009, 21:01 »
ja bym się chciała zamknąć w 20tyś. a wesele będziemy mieć max na 50 osób
aagatkaa gratuluję rocznicy zaręczyn, czekam na twoje odliczanko z niecierpliwością
my w sobotę chcemy jechać po wódke i winka na wesele (tylko nie wiemy gdzie kupić) myślimy o Lidlu bo tam nam smakował Bols jak kupiliśmy ewentualnie Auchan albo Kaufland hmmm... a ile win kupić nie mam pojęcia pomóżcie.
dobranoc
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #804 dnia: 14 Grudnia 2009, 21:29 »
oj elemelka, też mam czasami nastroje "depresyjne" związane z weselem. przeraża mnie trochę to wszystko, nie tylko jeśli chodzi o pieniądze, ale też organizację, mieszkanie później z teściami, no i w ogóle sam fakt, że będę żoną... :) z czego oczywiście bardzo się cieszę i też wychodzimy z założenia, że ślubuje się tylko raz więc nie ma co żałować, oczywiście w granicach rozsądku. a co do chorób w rodzinie to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
a widzę, że też jesteście kociarzami :D ja wprawdzie w domu mam piesa, ale mój narzeczony uwielbia koty, więc ma jednego w domu, którego ja mu przytargałam jak jeszcze było to maleństwo (znalezione). ostatnio nam kicia zachorowała, miała ataki padaczkowe i myśleliśmy, że już po niej ale jakimś cudem wyszła z tego. no i jak już było dobrze, to uciekła z domu i nie było jej kilka dni i już straciliśmy nadzieję, ale mimo wszystko daliśmy ogłoszenia do okolicznych sklepów. Najlepsze z tego wszystkiego, że zadzwoniła wczoraj pani, że znalazła naszego kota, który siedział sobie przy sklepie dokładnie pod ogłoszeniem :) także historia z happy endem na szczęście i to tylko dzięki szczęśliwej zielonej obróżce. uff rozpisałam się...

moniq co do win to też mam problem, ale główną "atrakcją" jest wódka, więc chyba wystarczy kilka-kilkanaście butelek zależy ile gości będzie i jakie mają preferencje. trochę białego, trochę czerwonego i już.

aagatkaa gratulacje :D my się zaręczyliśmy w maju więc jeszcze sporo czasu do naszej małej rocznicy, ale w marcu będziemy obchodzić 8 lat związku. kurczę, ale ten czas leci.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #805 dnia: 14 Grudnia 2009, 21:38 »
A ja mam pytanie w sprawie zapraszania na ślub i wesele. Otóż... Mam bardzo liczną rodzinę i gdybym chciała wszystkich zaprosić to wyszłoby koło 150 osób minimum. Dlatego też powstały ograniczenia i pomóżcie mi to teraz rozwiązać. Np jak rodzina jest siedmiososbowa (rodzice i piątka dzieci, z czego trójka to już młodzież) i chcemy zaprosić czwórkę z nich tylko (i jest nam obojętne kto przyjdzie, bo wszystkich bardzo lubimy), to jak to napisać na zaproszeniu? To jedna sprawa, a druga wygląda tak. Postanowiliśmy zapraszać jedynie osoby z "naszego pokolenia" (plus minus 8 lat :P)... Jest taka rodzina. Wujek i ciocia, dwóch synów (jeden starszy ode mnie i z dziewczyną od dobrych kilku lat, drugi teraz niedawno 18 lat skończył, oboje z rodzicami mieszkają jeszcze) i córka (z mężem i dwójką dzieci). Od nich też chcemy zaprosić cztery osoby (i tu chciałabym na bank tego starszego kuzyna). Ale nie wiem jak z pozostałą dwójką. Czy byłoby niezręczne zaprosić kuzynkę z mężem (czy młodszy kuzyn nie będzie obrażony i ona że bez dzieci? [wszystkich bez dzieci zapraszamy]) Nie chcę jakiejś ogromnej gafy strzelić... I jeszcze sprawa zaproszenia dla mojej siostry. Otóż czekają na dzieciaczka... Mój P. ma być chrzestnym... I chcielibyśmy na zaproszeniu ując Maleństwo (jedyny wyjątek jeśli o dzieci chodzi, choć pewnie i tak teściowie siostry zostaną z dzieckiem)... Tylko co napisać? Jak uwzględnić dziecko? ma być Małgosi, czy napisać na zaproszeniu już jej imię? A jak zrobi niespodziankę i chłopcem się okaże? :P
Pomocy... Sami nie damy z tym rady...

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #806 dnia: 14 Grudnia 2009, 22:27 »
stokrota dzięki :)dobrze, że Wasza kicia się znalazła:)my mamy 2 koty i chciałabym prosić zamiast kwiatów o datki do puszki na taką kocią chatkę u nas w mieście, mam nadzieję, że to wypali, tzn. wiem że starsze osoby pewnie przyniosą kwiaty, ale młodzi mam nadzieję uszanują nasz wybór:)

madziatko bardzo skomplikowane koligacje rodzinne, u Rafała w rodzinie częto jest tak, że rodzice idą na wesele a on nie jest proszony bo młodzi proszą tylko jakby to starsze pokolenie bo jest bliższą rodziną dla rodziców, Rafał też pewnie tak będzie robił, a raz byliśmy na weselu gdzie nie było jego brata, bo młodzi nie utrzymywali z nim za bardzo kontaktów, a też musieli się jakoś ograniczyć gości, jakoś nikt się nie obrażał, to wszystko zależy od rodziny. jeśli chodzi o siostrę, to może zapytaj, to w końcu siostra, więc pewnie zrozumie Twoje rozterki, albo możesz poczekać z oficjalnym wręczeniem zaproszenia aż dzidzia się urodzi i wtedy będziesz wiedziała na pewno jakie imię wpisać, bo tausiowie w USC to czasami różne potrafią zrobić niespodzianki ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #807 dnia: 14 Grudnia 2009, 22:32 »
Madziatko to macie nie lada orzech do zgryzienia. Myślę że nikt nie powinien sie obrażać, powinni zrozumieć Waszą sytuację chociaż ludzie sa rożni. Jeśli chodzi o dziecko to napisałabym albo "maleństwo" albo zapytałabym po prostu siostrę, hmm w sumie nie wiem. A jesli chodzi o tą siedmio osobową rodzinę to jest gorzej, chyba że zaprosic tylko rodziców a tych ich dzieci już wtedy nie, bo głupio napisać "zapraszamy tylko piątkę z Was". Jestem ciekawa opinii innych dziewczyn

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 15 Grudnia 2009, 11:30 »
Dzięki dziewczyny :-*
Madziatko Czekoladziarnia na ul. Wojska Polskiego! wpadaj na ciacho! :D

Co do zaproszeń, to jest to rzeczywiście duży problem.
My również nie wiemy jak prosić rodzinę, żeby reszta np. młdszego pokolenia się nie obraziła.
Albo co gorsza rodzice młodszego kuzynostwa i wtedy oni też nie przyjdą...
Bo my nie chcialiśmy prosić "dzieci" na wesele, czyli np. takie co mają 12, 14, czy 16 lat też nie...
Ale boimy się, że jak ich nie zaprosimy, to się te ciotki poobrażają się, że ich dzieci nie zaporszone i same nie przyjdą ;)
Chyba takie dylematy zostawimy sobie na sam koniec i zobaczymy kto potwierdzi przybycie, a kto odmówi i wtedy ewentualnie pozapraszamy tą "młodzież" ;) ;D

Madziątko, ja napisałabym "wraz z Maleństwem" ;)
Pozdrawiam!

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #809 dnia: 15 Grudnia 2009, 18:09 »
A my właśnie nie zapraszamy ciotek i wujków tylko kuzynostwo. Tylko właśnie nie możemy wszystkich. Chcemy bawić się w gronie ludzi, którzy się będą bawić, a nie tylko pić. Będzie impreza. Jak wymyślimy co zrobić z naszymi dylematami. A z siostrą to faktycznie napiszemy "z Maleństwem" :)