Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #900 dnia: 14 Stycznia 2010, 10:39 »
marta gratuluję więc Twoich minionych 200 dni!! :brawo_2:

akirka czekamy na foto zaproszeń! ;D

Pozdrawiam Was wszystkie! :-*

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #901 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:37 »
Witam kochane po przerwie :-*
hehe kiedy u mnie te 200 dni było ;) my dziś mamy 170 :o ten czas zdecydowanie za szybko biegnie ::)
ale zrobiliśmy kolejny krok do przodu w przygotowaniach- dziś załatwiliśmy samochód z przystrojeniem, ubranie kościoła i bukiet ;D wszystko w jednej kwiaciarni, może jeszcze jakiś rabat da się załatwić :D zostało jeszcze jedno- ustalenie dokładnej liczby gości.. bo M. jest tylko do końca stycznia w Polsce  :'( potem przyjedzie dopiero na Wielkanoc, a wtedy rozdamy zaproszenia, załatwimy wszystkie formalności w USC i kościele no i zakupimy alkohol...
Póki co ta nieszczęsna lista gości.. no i sukienka, ale na razie z mgr walczę, może w lutym ::)
pozdrawiam gorąco w mroźny wieczór :-* :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #902 dnia: 14 Stycznia 2010, 20:08 »
To kolejny krok za Wami. Super. A ile kosztuje taki pakiet w kwiaciarni?

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #903 dnia: 14 Stycznia 2010, 21:05 »
marta ja również gratuluje już minionych 200 dni :)
lecę do odliczanka cherry
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #904 dnia: 14 Stycznia 2010, 21:34 »
aagatkaa   jak dostane papier, to zrobię zaproszenie próbne - nie mam jeszcze dokładnej listy gości więc do właściwych zaproszeń jeszcze trochę czasu.

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #905 dnia: 15 Stycznia 2010, 08:55 »
Cześć Panienki ;D

Nie pisze ostatnio bo miałam już kilka kolokwiów i zakuwam, poza tym nie mam żadnych postepów w związku ze ślubem.

Marta dzięki ;) kurcze jak ten czas leci, jeszcze tylko pół roczku :o

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #906 dnia: 15 Stycznia 2010, 14:28 »
Jejku, to wiązanki i bukiety na śluby  w lipcu zamawia się już??  :Olaboga:
ja tam planowałam z tydzień może dwa wcześniej się tym zainteresować :). Ewentualnie co do przybrania Kościoła to jakaś decyzja w maju zapadnie :). Ale szalejecie z tymi przygotowaniami. Ja dopiero w lutym idę sukienkę wybierać .... a potem pewnie zacznę resztę podszykowywać w maju. Obrączki w maju, itp. Nawet zaproszenia to jakoś od maja zacznę rozdawać.
Fajnie że jesteście, może jakiś przykład zacznę brać  ;D

pozdrawiam

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #907 dnia: 15 Stycznia 2010, 15:19 »
Szargiel ja sukienkę dopiero w maju zacznę szyć......

Z bukietami to też nie wiedziałam że aż tyle wcześniej trzeba zamawiać. Pytałam u fryzjera kiedy mam sie umówić na fryzurę ślubną to powiedziała że koło maja :o strasznie szybko

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #908 dnia: 15 Stycznia 2010, 15:36 »
Uff  :brawo: to są jednak tacy, którzy "śpieszą się powoli"  :skacza:

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #909 dnia: 15 Stycznia 2010, 15:55 »
ja z bukietem się nie spieszę, jeszcze nie wiem nawet dokładnie jaki bym chciała. tzn chciałbym tulipany, ale boję się, że mają zbyt delikatne łodygi i się połamią, a znając moje zdolności to powinnam może wybrać kaktusa  ;D

zresztą znajoma mamy powiedziała, że zrobi mi wiązankę do łapy i na samochód, nic wymyślnego to nie będzie, a ona ponoć ma zdolności więc na razie w ogóle o tym nie myślę. Muszę się wybrać do kuzynki z pytaniem czy będzie umiała zrobić mi fryzurę, którą sobie wymyśliłam, bo jak się okaże, że nie to będę musiała szukać kogoś hehe :)

teraz to zastanawiam się nad biżuterią ślubną i jestem w kropce. Sądzicie, że można założyć srebro na taki dzień? w końcu ludzie zakładają nawet sztuczne perełki na żyłce więc chyba nie ma specjalnego "wymogu" ::) nachętniej to postawiłabym na prosty łańcuszek z jakąś ładną i dość widoczną, ale nie ekstrawagancką zawieszką z cyrkonią, ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłam. no i kolczyki, eh..

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #910 dnia: 15 Stycznia 2010, 16:11 »
stokrota86 popieram decyzję co do biżuterii, jeżli chodzi o to, żeby była delikatna, najlepiej malutka zawieszka.  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
Ja będę mieć tylko taką zawieszkę i odpuszczę sobie kolczyki, albo drobniutkie jedynie założę, żeby nie robić z siebie choinki. W końcu suknia z założenia ma być strojna.
Jak widzę w tych salonach ślubnych oferty biżuterii typu jablonex itp. to załamuje ręcę  :depresja: Wcale to nie jest ładne, a drogie jakby człowiek szmaragdy kupował :).

pozdrawiam

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #911 dnia: 15 Stycznia 2010, 16:37 »
Bukietu zamówionego jeszcze nie mam, też nie wiedziałam ze trzeba tak wczesnie zamawiać ;)
Za to dziwi mnie że dziewczyny piszą o zapisywaniu się do fryzjera w maju, ja już od początku stycznia jestem zapisana, i wiem ze na liścicie na 2010 było już dużo osób, to samo z kosmetyczką. Dodam że mieszkam w małej miejscowości, więc radzę dziewczyny się zorientować czy aby na pewno nie trzeba się już zapisywać ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #912 dnia: 15 Stycznia 2010, 16:49 »
Cherry od stycznia juz jesteś zapisana?? ja cieee............ja w ogóle wcześniej nie miałam pojęcia że to tak wygląda. Myślałam że jak się pójdzie ze dwa tygodnie wcześniej sie umówić to styknie:P

znalazłam stronkę z Boskimi sukniami slubnymi, no teraz to już na pewno sie nie zdecyduję ???

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #913 dnia: 15 Stycznia 2010, 17:42 »
kinia8900 Najlepiej przymierzać. W rzeczywistości, na nas suknie wyglądają zupełnie inaczej. Czasem coś co nam się nie podoba nam pasuje i czasem odwrotnie sukienka śłiczna wzrokowo na nas wcale nie ma prawa bycia.

A ja nie mam ani fryzjera ani kosmetyczki jeszcze. Fryzjera być może wiem, którego chcę. Za to o kosmetyczce nawet nie myślałam jeszcze. Dla mnie szok, żeby takie rzeczy załatwiać pół roku przed ślubem.. Pomyłka jakaś. Niedługo zaraz po urodzeniu dziecka będziemy myśleć i zamawiać wszystko na jego/jej komunię... :(

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #914 dnia: 15 Stycznia 2010, 17:48 »
Kinia 2 tygodnie to chyba trochę późno, w końcu śluby w zasadzie odbywają się raz w tygodniu, więc mnie nie dziwi, że trzeba wcześniej. ale zgadzam się z madziatko,  3 miesiące przed to też jednak przesada. tylko w sumie nie ma się co dziwić, ludzie sami napędzają kołowrotek, każda z nas myśli o tym żeby się nie spóźnić, bo potem będzie problem. Ja się zlękłam co do skrzypaczki, zwłaszcza jak wykonałam kilka telefonów i wszyscy byli zajęci :o ale na szczęscie trafiłam na wolny termin... wprawdzie u dziewczyny, o której nie mam pojęcia jak gra, ale ryzyk fizyk w końcu lepsze to niż pan organista hhyhhy :)

szargiel ja właśnie nie mogłam się zdecydować, bo z jednej strony podobają mi sie długie wiszące kolczyki (w ramach rozsądku oczywiście), ale wtedy już na szyję coś raczej odpada. dlatego chyba postawię właśnie na łańcuszek z zawieszką, wszelkie kolie i obroże mnie przerażają, wpadam w panike jak mi sie za mocno zaciśnie szalik na szyi a co dopiero taka ozdoba, aż mam ciarki. no a z kolczykami to mam mały problem ponieważ dziurki miałam robione w wieku 2 lat i baba krzywo je zrobiła, dlatego jak noszę kolczyki na tzw. sztyft to widać, że nie są do końca równe. ale chyba oleję to w końcu to drobiazg a proste kolczyki na sztyft z małą cyrkonią są bardzo w moim typie :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 15 Stycznia 2010, 19:32 »
witam Wszystkie:)
i mi w końcu udało się znaleźć suknię:)i to był jeden z najradośniejszych momentów ostatniego czasu, bo tak naprawdę to wpadłam w dół mariański... nie chcę Wam dziewcyny smucić bo to w końcu radosne forum, chciałam założyć odliczanie, ale tak z tym zwlekałam, że jak przyszła ostatnia data jaką sobie wyznaczyłam, czyli 5 stycznia - to są urodziny Rafała i nasze 200 dni do ślubu, to musiałabym zacząc od tego, że zmarł brat mojego Rafała. ciężko mi o tym pisać, ale dzisiejszy dzień to już ponad moje siły, bo dziś zmarła ciocia Rafała, jutro idziemy na pogrzeb a żeby tego było mało to w dzień po pogrzebie brata dowiedziałam się, że mój brat cioteczny jest w szpitalu i ma właśnie wycicnany węzeł chłonny bo wykryto raka...na prawdę staram się trzymać jakoś, ale to wszytko mnie przerasta, jeszcze dziś jakiś kot się przybłąkał pod klatkę, a ja już nie mogę przygarnąć następnego kotka a jest zimno. wiem ż sprawa kotka to błahostka w kontekście tego całego dramatu ale poczułam się tak jakbym leżała na ziemi skopana, a jeszcze ktoś mi dokładał, straszne uczucie.
więc nie wiem jak będzie wyglądał nasz ślub, na prawdę aż się boje myśleć co przyniosą następne miesiące a tak się cieszyłam w Sylwestra, taka byłam szczęśliwa, że właśnie nadszedł rok w którym zostanę żoną Rafałka.
także tak to u mnie teraz wygląda, troszkę sobie popłakałam, a teraz idę obejrzeć suknie cherry i mam nadz, że nie macie mi za złe, że trochę z siebie wylałam żali, ale do tego wątku mi jakoś najbliżej
ściskam Was dziewczyny mocno :-*

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #916 dnia: 15 Stycznia 2010, 20:43 »
elemelka bardzo współczuję, sama niedawno dowiedziałam się o śmierci osoby, która za nic w świecie nie powinna po prostu z niego zniknąć :(, a potem o kolejnej ... brak słów w takich sytuacjach, zwłaszcza jak w duszy "gra marsz weselny". Takie jest życie i za nic go nie zmienisz, szczęście zawsze się miesza ze smutkiem. Powolutku sie wszytsko ułoży i na pewno zostaniesz wspaniałą żoną Rafała, a potem fajną mamusią.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #917 dnia: 15 Stycznia 2010, 20:46 »
Dobrze, że piszesz. Forum jest nie tylko wesołe, ale i na te gorsze chwile, gdy wsparcie potrzebne. Trzymaj się dzielnie i staraj nie pogrążać w złych myślach, choć domyślam się jakie to trudne. Do lipca dużo czasu, może pojawią się jakieś cudowne nowiny do tego czasu jeszcze  :przytul:

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #918 dnia: 15 Stycznia 2010, 20:51 »
Elemka bardzo bardzo Ci współczuję :-[  Jeśli masz taką potrzebę to pisz, forum jest także po to aby się wyżalić. Jesteśmy z Tobą :-* jak będziesz na siłach to napisz więcej i sukni, a najlepiej daj fotki. Ściskam mocno

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #919 dnia: 15 Stycznia 2010, 21:31 »
Dziewczyny dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy :uscisk:, myśli o tym, że po nocy zaawsze przychodzi dzień a po burzy słońce, mimo, że bardzo proste i banalne trzymają mnie jako tako:0 myślę też o mojej bliskiej koleżance, która rok temu przechodziła podobne trudne chwile a teraz jest żoną i w kwietniu urodzi im się syn:)w ogóle cała ta sytuacja uswiadomiła mi jak kruche jest życie i jak zaskakuje, czasmi nie zawsze pozytywnie. Nie wiem też dlaczego zmienił mi się pogląd na posiadanie dzieci, jeszcze nie dawno chciałam poczekać z rok, góra 2, a teraz?myślę, że nie warto, a dzieci są początkiem nowego życia i dają nadzieję, pokazują, że życie toczy się dalej...

zdjęcie sukienki wkleję poźniej, teraz idę już spać, głowa boli
Rafałka nie ma, umówił się z przyjacielem swoim, dobrze mu zrobi męska rozmowa, a nie to co z babą;)
mam nadzieję, żeWalle (ten z avatarka) pomruczy mi chociaż na dobranoc ;)
spokojnej nocy Wam życzę( albo i szalonej, kto co tam woli ;)
buźka :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 15 Stycznia 2010, 21:37 »
elemelka współczuję, czekam na fotki :) i nie martw się życie jest niesprawiedliwe, bardzo mądre słowa napisałaś

myślę że pół roku przed ślubem zamawiać fryzjera to troszkę przesada

Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #921 dnia: 15 Stycznia 2010, 22:14 »
Elemelka bardzo współczuję :( ja się dowiedziałam niedawno, że moja ciocia ma chłoniaka, nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja bo nie miałam okazji pogadać z mamą, ale też bardzo się martwię. najbliższa rodzina i w dodatku moja chrzestna. straszne to jest a najgorsze, że w momencie kiedy nasz wymarzony dzień jest właściwie na wyciągnięcie ręki. aż brak słów...

gratuluje wyboru sukni. fajnie, że Twój kotek może Ci pomruczeć do snu, mi to tylko piecho chrapie. całe szczęście, że przynajmniej "robi" za kaloryfer ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 17 Sierpnia 2001, 01:36 »
elemelka Musisz być dzielna. A czasem w takich chwilach lepiej nic nie mówić... Tylko z kimś posiedzieć i wysłuchać... Więc mów gdy tylko masz ochotę i jest Ci źle... A tymczasem  :przytul: specjalnie dla Ciebie...

stokrota86 Jakiego masz psiurka?

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #923 dnia: 16 Stycznia 2010, 23:20 »
Elemelka współczuję :(
dziewczyny, źle mnie zrozumiałyście- nie chodzi o to, że już teraz bukiet zamówiłam. byliśmy z M. w kwiaciarni, w której wypożyczają auto do ślubu. i przy okazji, gdy pani wpisywała nas na auto dopisała że będzie też bukiet robiony i strojony kościół. Szczegóły i tak będą ustalane dopiero w czerwcu ::)
a co do kosmetyczki i fryzjera to u nas terminy są na pół roku przed... ale ja się ciągle zastanawiam... nie wiem którego i w ogóle nic nie wiem :-\
pozdrawiam już prawie niedzielnie :-*

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #924 dnia: 18 Stycznia 2010, 14:05 »
elemelko współczuję, ale nie martw się, ten rok pewnie przyniesie też wiele dobrych chwil  :przytul:

Nawiązując do wypowiedzi elemelki co myślicie dziewczyny o dzieciach? Planujecie starać się od razu po ślubie, myślicie już o jakiś wcześniejszych przygotowaniach typu folik? My chcemy się starać od razu po ślubie, lekarka zaleciła mi ze tak 6 miesięcy przed dobrze jest brać folik i zadbać o siebie, o diete, kondycje ;) W sumie myśli o dziecku też jakoś napawają radością :) Chętnie poznam Wasze zdanie ;)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #925 dnia: 18 Stycznia 2010, 16:13 »
Cherry no mój G to mówi że w noc poślubną zaczyna produkcję dzieci bo on musi stworzyć drużynę piłkarską ;D on chce zaraz po ślubie, a ja w sumie się zastanawiam....może koło października zaczniemy się starać? chciałabym wycelować tak żeby rodzić we wakacje bo końcem czerwca 2011 będę się bronić na studiach, ale wiadomo że los pisze własny scenariusz i nie wiadomo jak to wyjdzie

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 18 Stycznia 2010, 16:39 »
My dzieciaczka planujemy 2 lata po ślubie majstrować ;) ;D
Chcemy się jeszcze sobą nacieszyć, za nim założymy rodzinkę ;)
Pozdrawiam Lipcówki! :-*

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #927 dnia: 18 Stycznia 2010, 17:43 »
U nas też Paulinka miała być po ślubie jakiś czas - wyszło inaczej - i bardzo dobrze, bo teraz nie wyobrażam sobie, że miałoby jej z nami nie być :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #928 dnia: 18 Stycznia 2010, 18:03 »
My tak półtorej roku po ślubie... Albo rok... Ale myślę, że w takich okolicach czasowych.

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #929 dnia: 18 Stycznia 2010, 19:21 »
hmm to tylko ja tutaj wyjdę na taką, bo my właściwie w ogóle nie myślimy jeszcze o dzieciach, a ich pojawienie się jest na pewno kwestią czasu no... powiedzmy kilkuletniego. tak myślę cztery, pięć lat jeszcze... oczywiście różnie bywa z planowaniem, ale jeśli uda się planować, to właśnie tak. jeśli jakiś dzieciaczek będzie miał ochotę się pojawić wcześniej, to go przyjmiemy z wszelkimi zaszczytami i miłością :) ale chcemy się jeszcze czas tylko dla siebie.