Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #270 dnia: 10 Września 2009, 19:53 »
dzięki daisy86 za radę i już nic nie zmieniam, ja chciałam 16 ale już była zajęta ale co tam pierwszy wybór najlepszy :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #271 dnia: 10 Września 2009, 19:55 »
Dziewczyny wy już macie tyle załatwione, zdecydowane. A my, przy was, to prawie nic. No no nieźle.. Na dziś tak naprawdę to tylko salę mamy i noclegi dla gości :) Reszta w lesie.

Ale ślub chcemy o 14 mieć. Sesje w plenerze w innym dniu (na spokojnie i bez nerwówki).

No i obrączek nie kupujemy na razie. Narzeczony stwierdził, że za wcześnie i później też będą takie i pewnie za podobną cenę.

Widzę, że znajomi będą wam zdjęcia robić. My fotografa bierzemy. Dziś z nim rozmawialiśmy. Bardzo miły facet i konkretny. A bierzecie kamerzystę? Bo mnie to nikt na niego nie namówi. Oj nie nie

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #272 dnia: 10 Września 2009, 20:13 »
madziatko ja ogolnie nie przepadam za wszelkim organizowaniem czegokolwiek i zawsze sie spinam zeby miec z glowy  ;D dlatego my mamy juz:
1. sala
2. zespol.
3. kamerzysta.
4. fotograf
5. oprawa muzyczna do kosciola (to zalatwila moja mama w ramach niespodzianki i tez dlatego ze gdzies widziala i bardzo chciala, nie wiem co bo nic nie mowi :P)

jutro bede wiedziec czy mam suknie czy nie, a w sobote bede juz wiedziala jaka godzina slubu.

a jeszcze wieeeele przed nami. co do kamerzysty to wzielismy chociaz ja do konca juz nie jestem przekonana bo i tak bedzie wokol nas duze zamieszanie a ja nie bardzo lubie kamere. chociaz mialam okazje sie z nia oswoic nie raz bo nasz znajomy fotograf ma kamere full profesional i zajmuje sie tez kreceniem i montazem wesel. ale wzielismy obcego bo chcemy zeby kolega tez sie z nami bawil a cykanie fotek nie jest juz tak absorbujace jak film. no a gdyby nie on to moze nawet bysmy nie wzieli kamerzysty tylko nas namawia, glownie mojego przyszlego i oboje sie na to napalili bo chca pozniej z surowego materialu montowac jakies swoje "widzi mi sie" :P takze bedziemy miec pewnie wiecej niz jeden film. ogolnie to nie lubie ogladac sie w kamerze ale tak myslac dluzej to na studniowce nie bylo az tak tragicznie i chyba wygladam normalnie na tym filmie ;>
a Ty madziatko dlaczego nie chcesz kamerzysty? wiesz z drugiej strony po wielu latach jest to swietna pamiatka, wspomnienia powracaja jak zywe, muzyka, tance, zyczenia od gosci. no mysle ze to fajna sprawa moze byc :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 10 Września 2009, 20:21 »
Czemu nie chce kamerzysty? Bo nie wyobrażam sobie, że ktoś będzie za mną chodził pół dnia :) jak nie cały. Nie czułabym się komfortowo. A poważnie to wolę zdjęcia. Będzie to wystarczająca pamiątka, bo około 500 zdjęć to prawie jak film :) A bardziej wyobraźnia działa. Widzisz zdjęcie i sobie myślisz: A pamiętasz kochanie to zdjęcie? Ale jaja były :) Dla nas o wiele lepsza pamiątka. Dlatego też szukaliśmy fotografa, który zrobi świetne zdjęcia i mam nadzieję takiego mamy (cho umowa jeszcze nie podpisana).
Jutro ślub w kościele mam nadzieje ustalimy. Oczywiście jak proboszcz będzie.
Zespołu nie ma. Bo co do kaprysu mam ciągle wątpliwości i szukam i się zastanawiam.
Suknia, hmmm... Pierwsza przymiarka (wiecie taka, żeby zobaczyć w czym nam ładnie) pod koniec miesiąca lub na początku października.
A co najgorsze nie mam starszej :( Nie umiem się zdecydować.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #274 dnia: 10 Września 2009, 21:06 »
a kto to jest "starsza"?  ;D
co do kamerzysty i fotografa no to kazdy ma swoje zdanie. my bedziemy miec jedno i drugie wiec potem nie bede sobie pluc w brode ze sie na cos nie zdecydowalismy. a jeden dzien chodzenia za mna z kamera, jakos to przezyje. poczuje sie jak gwiazda z hollywood  ;D zdjec tez bedziemy miec duzo bo w zasadzie moj tesc tez troche zajmuje sie fotografia, ma profesjonalny sprzet, jego bliski znajomy takze wiec 3 aparaty + plus cyfrowki to juz nawet nadmiar szczescia. ale nie moge marudzic zeby komus przykro nie bylo. tylko potem oczywiscie zrobie dokladny wglad i selekcje materialu  ;D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #275 dnia: 10 Września 2009, 21:19 »
Starsza = Świadkowa = pani świadek

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 10 Września 2009, 21:26 »
ja bym chciała kamerzystę ale mój nie chce się zgodzić, co prawda nie lubię się oglądać na video, a fotki to też fajna pamiątka
co do sukni to mam jeszcze czas
teraz szukamy dj albo małego zespołu bo sama już nie wiem co wolę...
ze świadkowa nie miałam problemu :) będzie nią moja siostra
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #277 dnia: 10 Września 2009, 21:29 »
aaa ;) no u mnie tez bedzie siostra. natomiast co do narzeczonego nie wiemy, bo nasi koledzy raczej sie do tego nie nadaja, to musi byc osoba odpowiednia. w dodatku chyba mamy wiecej kolezanek niz kolegow a w rodzinie praktycznie same baby tez  ;D mamy typ, jednego kolege, wprawdzie bliskiego, ale mieszka az w katowicach i z doswiadczenia wiemy, ze niespodziewanie moze troche nawalic. dlatego jeszcze czekamy z decyzja. jeszcze jest troche czasu przeciez :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 10 Września 2009, 21:40 »
moniq Powodzenia w szukaniu zespołu. Masz coś na oku?

A my właśnie przyjaciół chcemy za świadków. narzeczony bez problemu, od razu wiadomo kto. A ja mam problem, bo nie wiem która z dwóch dobrych koleżanek wybrać. Gdzieś już to pisałam. W sumie to po części się zdecydowałam, ale właśnie ona się do Krakowa przeprowadziła teraz, a pracować będzie jeszcze w innym mieście. No i nie chciałabym jej zbytnio zamęczać dojazdami do mnie, bo to i chciałabym żeby mi sukienkę pomogła wybrać i salę przybrać jak będzie trzeba i w ogóle takie sprawy "organizacyjne". Także nie wiem czy to nie za duży problem dla niej będzie. A druga dziewczyna ode mnie z miasta, więc bez takich problemów.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 10 Września 2009, 21:50 »
miałam kilka na oku ale życzą sobie ponad 2600zł. jak dla mnie za drogo, jutro dostanę namiary na gościa który sam śpiewa, dj mam upatrzonego ale jeszcze konkretnie się nie zdecydowaliśmy, ale nie dziękuję :)
no właśnie moja siostra jest obecnie w Anglii więc pewnie przyjedzie tydzień przed weselem więc w wyborze sukni raczej mi nie pomoże a szkoda, ale znajdą się inne osoby do pomocy :) mam nadzieję
ja to najbardziej się boję pierwszego tańca bo mój K. nie umie tańczyć i na kurs tańca też nie chce iść i co ja mam zrobić ?
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 10 Września 2009, 21:59 »
moniq ja mam namiary na zespól za 1000zl ale nie wiem czy będzie ci odpowiadał. My się na niego bynajmniej nie piszemy. Czasem lepiej dać więcej, ale żeby impreza była dobra. Ja byłam w stanie dać 3,5tys, jeśli tylko Panowie mieliby czas :P

Też mogę zrobić tak, że świadkową będzie ta koleżanka z Krakowa, a gdy ona nie będzie w stanie dojechać to będzie mi pomagać koleżanka ode mnie z miasta. Tylko, czy ona wtedy nie poczuje się źle, że ją tym obciążam, a nie jest świadkiem? Wiem, za dużo myślę.

A co masz zrobić? Ćwiczcie w domu :) Muzyka na full i dajecie czadu. :) Poradzicie sobie. Ty poprowadzisz i będzie cudownie :)  My też tak będziemy chyba, bo nie wiem czy będzie nas stać na szkołę tańca, a poza tym musiałaby być w weekend, bo w tygodniu praca.

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
« Odpowiedź #281 dnia: 10 Września 2009, 22:07 »
k8libby świetny wybór :)

my tez nie wiemy co z kamerzystą, na początku byliśmy na nie, ale ostatnio oglądalismy film z wesela znajomej i powstały watpliwości...., bo fajnie mieć pamiątke taka, ale z drugiej strony znając nas obejrzymy ja tylko raz moze dwa z najbliższymi i odłozymy na półke i bedzie sie kurzyła...

narazie sobie to odpuścilismy a tym czasem szukamy dobrego fotografa, bo na dobrych zdjeciach nam bardzo zależy

zostawiam wieczorne :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 10 Września 2009, 22:10 »
ja poprowadzę :) no pozostaje w domu ćwiczyć, troszkę szkoda kasy na szkołę tańca, ja za zespół nie dam 3tyś. szukam czegoś tańszego
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 10 Września 2009, 22:16 »
moniq Ile byście chcieli dać za zespół? No i czego szukacie dokładniej? Może będę mogła coś podpowiedzieć, bo trochę zespołów już przejrzałam.

Tak sobie myślę, że może jak zaoszczędzimy na zespole (bo ten drogi nie ma czasu) to pójdziemy na kurs tańca.
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2009, 22:21 wysłana przez madziatko »

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
« Odpowiedź #284 dnia: 10 Września 2009, 22:19 »
ja uważam, że muzyka to podstawa, dużo od zespołu zalezy wesele, końcu chodzi o to, zeby wszyscy sie dobrze bawili, wydatek nie mały 3tys, porozglądaj sie jeszcze troche za innymi zespołami, moze znajdziesz tańczy, ale poprowadzą wesele tak samo jak Ci drożsi....

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #285 dnia: 11 Września 2009, 09:25 »
zgadzam sie, zespol procz jedzenia jest najwazniejsza rzecza na weselu. bez dobrej muzyki nie spospob sie bawic. prawda ze to duuuzy wydatek, my dajemy 2900 ale przynajmniej mam pewnosc, ze mnie nie zawioda.

co do swiadkowej to tez mialam problem bo mam 3 bliskie kolezanki, w dodatku dwie tez sie ze soba przyjaznia i jedna z nich wiem, ze moglaby byc zazdrosna gdyby nie zostala wybrana :P postanowilam wiec, ze wezme siostre, bedzie najsprawiedliwiej. a mam ja na miejscu wiec nie ma problemu z pomoca w razie czego :) fakt, ze jest ode mnie mlodsza i nie ma doswiadczenia, ale cieszy sie, ze moze sie zaangazowac a mi to odpowiada :)

Agii
, ja tez uwazam, ze film odlozymy na polke i bedzie sie kurzyl wiele lat. ale po tych wielu latach na pewno nie raz jeszcze bedziemy miale ochote go obejrzec :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 11 Września 2009, 10:06 »
Jade do kościoła. Może w końca będę miała godzinę ślubu zamówioną. :)

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #287 dnia: 11 Września 2009, 10:13 »
Drogie macie te zespoły;) my płacimy 1400 i tez jestem za nich pewna;)

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #288 dnia: 11 Września 2009, 11:06 »
za dobra kapele placi sie ponoc 3-5 tys, dobry dj tez mniej niz 2 tys nie bierze...

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #289 dnia: 11 Września 2009, 12:05 »
ja szukalam tanszej. to nie jest tak ze mnie stac i biore pierwsza z brzegu byleby byla dobra i nie patrze na cene. cena do dla mnie jedno z glownych kryteriow i wybralam najtaniej jak sie dalo. owszem, przesluchiwalam i tansze opcje ale niestety rece mi opadaly za kazdym razem.

fajnie cherry, ze Tobie sie udalo, ja musialam wybrac drozsza opcje, ale nie wynajmujemy auta, kwiaciarka nam odpada bo bukiet itp przygotuje kolezanka mamy, fotografa nie bierzemy, garnitur nie wyniesie nas 1000zl jak to w sklepach sa ceny slubnych, bo tez mamy swoje dojscia, wiec moglismy dolozyc do zespolu za to :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 11 Września 2009, 13:06 »
cherry a cóż to za zespół?

Zarezerwowaliśmy ślub w kościele. 31 lipca 2010 godzina 14. Jest dobrze ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 11 Września 2009, 13:19 »
Madziątko cieszymy się bardzo! :)
My płacimy za zespół 3500zł ale jesteśmy pewni, że impreza będzie udana, bo są z polecenia właścicielki Dworku.
Polecała nam jeszcze inne ale o nich mówiła, że są rewelacyjni. A kto lepiej wie, jak grają zespoły i przy jakich najlepiej bawią się goście jak nie ona ;)

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić. W poniedziałek jadę z Narzeczonym do Warszawy w interesach ;) i wpadłam na genialny plan! ;D
Pójdę na przymiarki do salonu Madonny!! dzwoniłam do nich i zapytałam, czy jeśli zdecydowałabym się na suknię, czy przysłaliby mi ją do Poznania, bo mam bliżej, a pani powiedziała, że bez problemu! :hopsa:
Ale się cieszę!! Marzyłam, żeby kupić tam suknię!
jestem brdzo podekscytowana, bo przymiarki miałam w planach może pod koniec października, albo dopiero po Nowym roku! :P
Ale muszę wykorzystać taką okazję! tym bardziej, że za miesiąc będę znowu :)
No i wezmę siostrę, która będzie moją świadkową, żeby mi doradziła.
Kto wie, może i kupię już coś w poniedziałek...?!
Mam jakieś takie przeczucie... ;D
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2009, 13:22 wysłana przez aagatkaa »

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 11 Września 2009, 13:31 »
aagatkaa Udanych łowów :) No no może faktycznie sukienkę kupisz :) Powodzenia :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #293 dnia: 11 Września 2009, 13:46 »
aagatkaa w takim razie trzymam kciuki i czekamy, az wrocisz i dasz znac jak poszlo  ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #294 dnia: 11 Września 2009, 21:05 »
no to ja juz po ostatnich przymiarkach i wiecej poszukiwan nie bedzie  ;D pierwszy wybor byl jednak najlepszy, jestem zadowolona i ciesze sie, ze juz z glowy :D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #295 dnia: 11 Września 2009, 21:52 »
daisy86 pochwal się sukienką ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #296 dnia: 11 Września 2009, 22:02 »
publicznie niestety nie moge bo narzeczony czasem tu zaglada albo ja zagladam bedac przy jego komputerze. ale jestem bardzo zadowolona i juz nie mam zadnych watpliwosci :) jak cos moge wyslac na maila czy cus :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 11 Września 2009, 22:19 »
Dzięki wielkie dziewczyny!! :-* :-* :-*
Daisy wow! jestem w szoku!!
Kupiłaś suknię w pierwszym salonie, do którego weszłaś??!!
No i właśnie ze mną może być podobnie hihi chociaż ja w takich sprawach nie jestem na tyle odważna, żeby tak szybko kupić suknię?!
Ale kto wie ;D Zobaczymy ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #298 dnia: 11 Września 2009, 22:21 »
no zwiedzilam kilka salonow, poprzymierzalam, ale ta jest pierwsza jaka zalozylam. zastanawialam sie nad nia zeby potem nie pluc sobie w brode ze wlasnie wzielam "pierwsza lepsza" ale ciagle o niej myslalam a jak ja przymierzylam drugi raz to juz wiedzialam ze musi byc moja i koniec. jeszcze wzielam ze soba siostre dla pewnosci (chociaz byla i mama) i wszystkie zgodnie stwierdzilysmy ze to jest to :) w dodatku cena atrakcyjna jak juz pisalam, nie nie ma zadnych minusow. sama jestem w szoku ze tak sprawnie mi to poszlo  ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 11 Września 2009, 22:31 »
Daisy cieszę się razem z Tobą! i zazdroszę jednoczeście, że masz już swoje cudo! ;)
to musi być wspaniałe uczucie! :skacza:
Udanego weekendu dziewczynki! :-*