Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #480 dnia: 13 Października 2009, 20:39 »
madziatko chodzilo mi oczywiscie o sytuacje kiedy wszyscy rodzice moga byc obecni na weselu. przykro mi, ze u Ciebie nie moze tak byc i oczywiscie to jest zrozumiale, ze podziekowania beda w gronie tylko najblizszych badz nawet samych rodzicow. w takiej sytuacji postapilabym dokladnie w ten sposob w jaki Ty planujesz to zrobic i wiem, ze wiele osob tak robi. a tata bedzie patrzyl na Ciebie z gory, na pewno.

wlasciwie jestem ciekawa jak tam poszly te nauki u Ciebie i o co chodzilo z "pania doktor". dlatego jesli masz ochote to napisz na forum, a jesli nie to prosze przeslij mi na priw. ciekawe jak bedzie u nas w poradni, na razie nie pali mi sie zeby tam isc bo najwazniejsza sprawa bylo dowiedziec sie jak wygladaja formalnosci koscielne. a z tego co slyszalam, to pani z poradni juz najmlodsza nie jest wiec moze byc zabawnie :P

pozdrawiam goraco.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #481 dnia: 13 Października 2009, 20:44 »
my podziękowania będziemy mieć nagarne wcześniej przez kamerzystę i puszczone na ekranie w trakcie wesela, także emocji będzie mniej na żywo, ale to dobrze, bo dla mnie to też trudne z innych względów, ja jak słyszę cudownych rodziców to beczę jak głupia :-[ale wiadomo, że pomysł na jakiś ciekawy prezent zawsze się przyda ;D

jeśli chodzi o przygotowania, to w sobotę jedziemy podpisac umowę z restauracją, no i słysząc o tym złocie zaczęłam ogladać wzory obrączek, jest tego mnóstwo także ciężko będzie, choć podobją mi się klasyczne. mamy o tyle dobrze, że mamy bliskiego znajmego, który jest złotnikiem więc zrobi nam obrączki praktycznie po kosztach ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #482 dnia: 13 Października 2009, 21:54 »
Było tragicznie. Ale od początku. U mnie nauki trwają pięć tygodni (spotkania co niedziele). Byliśmy na pierwszym dopiero. Najpierw msza z ojcem kamilianinem. I ok, żadnych zastrzeżeń nie mam. Później przyszła na nieszczęsna pani lekarz i zaczęły się moje nerwy (a muszę przyznać, że spokojną osobą jestem ogólnie rzecz ujmując). Pani mówiła, że antykoncepcja jest zła, bo prowadzi do częściowej utraty zdolności poczęcia dziecka. Jedynie naturalne metody są ok. Tutaj opowiedziała, że zna parę, w której to mąż jest tak zaangażowany w prowadzenie kalendarzyka żony, że robi to skrupulatnie w Exelu i cytuje "chomikuje jak chomik". I takie rozwiązanie wszystkim pani polecała, bo przecież tylko 14 dni w miesiącu nie można współżyć (co z tego, że to niemal połowa miesiąca) i przecież nie jest to wcale takie wielkie poświęcenie. I oczywiście jest to niezawodne (bo przecież stres, choroba czy inne czynniki nazwę je zewnętrzne nie wpływają na nasze ciało).A tabletki są złe z kilku powodów. Po pierwsze, bo są niezgodne z naukami Kościoła (i na ten temat nie dyskutuje), bo są sztuczne (jak każdy lek), bo mają skutki uboczne (jakby aspiryna choćby nie miała czy zwykły środek przeciwbólowy) i są głównym powodem późniejszej bezpłodności (i tu mnie krew zalała, bo na studiach miałam ten temat dość obszernie omawiany przez osoby pracujące z klinikach leczenia bezpłodności). i dodała, że właśnie metody naturalnego cyklu kobiety są podstawą w leczeniu niepłodności (i tu się pytam, gdzie choćby genetyczne badanie chromosomów, że nie wspomnę o innych metodach, które niewiele mają wspólnego z mierzeniem temperatury czy badaniem śluzu). Powiedziała, że ona jako kardiolog i neurolog (co z tego, że pediatrą jest) widziała takie powikłania po tabletkach nie raz na izbie przyjęć w szpitalu. I mi nasunęło się pytanie, czy jeśli tabletki antykoncepcyjne używane są w celu np. uregulowania cyklu czy zmniejszenia jego "natężenia" to są akceptowalne czy tez nie? Odpowiedzi nie uzyskałam. Prezerwatywy też są złe. Tutaj nawet pani lekarz od prezerwatyw przeszła to eutanazja w bardzo krótkim powiązaniu (dla mnie bezsensowna insynuacja związku). Omówiła nam jeszcze nawet po krótce, co to jest jajnik, plemnik i pęcherzyk Grafa (na poziomie VI klasy podstawówki). Może nie do końca potrafię to wam przedstawić, ale kobieta mówiła jakbyśmy żyli co najmniej 50 - 100 lat temu. I wstyd mi było za nią, że taki poziom wiedzy prezentowała, takie zacofanie. Ok jeśli ktoś nie chce niech nie stosuje antykoncepcji, ale niech przynajmniej potrafi porozmawiać na ten temat i przedstawić wiarygodne argumenty.
Później przeszła to tzw sfery duchowej. Bo wiecie, dziewczyny, teraz to my tylko na randki chodzimy i wszystko jest takie różowe, a dopiero po ślubie będziemy mieć jakieś wspólne problemy. teraz sielanka i życie usłane różami. Powiedziała, że przed ślubem to się mówi do siebie "misiu i kwiatuszku" (za grosz uśmiechu w tych słowach nie było, że nie powiem o uczuciu), a później to już się zapomina. Czułam się tak, jakbyśmy żyli w czasach , kiedy to rodzice wybierali kobiecie męża i ona go prawie nie znała. A przecież obecnie część par mieszka ze sobą przed ślubem, a nawet jeżeli nie mieszka to dzielą się ze sobą i radościami i problemami.
Ale się rozpisałam, a to i tak w wielkim skrócie. Mój narzeczony to chciał wyjść po kilku minutach i go wręcz "nosiło". Stwierdził, że został tam tylko dla mnie, bo jak dla niego to ślub kościelny nie jest mu potrzebny, jeśli ma takich herezji słuchać i zgadzać się z nimi po części. Mam nadzieję, że za tydzień będzie lepiej. Bo ja naprawdę chciałabym kościelny wziąć (choć na naukach zaczynałam mieć wątpliwości).

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #483 dnia: 13 Października 2009, 22:04 »
jedyne co mi się nasuwa madziatko to "o rany":Olaboga: :Olaboga: :Olaboga:
dla Ciebie to musiało być szczególnie trudne skoro jak się domyślam jesteś po studiach medycznych

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #484 dnia: 13 Października 2009, 22:50 »
madziatko narazie nie wiem jeszcze, ale bardzo będę czekać na relację ze spotkania, a także nie ukrywam na kwotę jaka ci powie:)

elemelka a gdzie załatwiałaś taki ekran?

pomysł z filiżankami super:)

dziewczyny z zagłębia lub śląska trochę zmienię temat wybieracie się na targi ślubne?? w innym wątku dowidziałam się, ze są w sosnowcu 8 listopada

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 13 Października 2009, 23:12 »
A gdzie dokładnie te targi? Może byśmy się wybrali.

Zdam relację, jak tylko wrócimy. Choć wląśnie mi mężczyzna oznajmił, że ten czwartek to mu średnio pasuje. Może piątek. Zobaczymy

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #486 dnia: 13 Października 2009, 23:36 »
więc w Sosnowcu 8.11. są na Hali na Zagórzu ul. Braci Miroszewskich 91
ale są tez w Chorzowie na Hali MORiS ul. Dąbrowskiego 113 :)

Będę wyciągała mojego , może nawet na ten w Chorzowie bo wtedy mam na bank wolne, a w listopadzie to nie wiem jak będę pracować, chociaż sama robię grafik, ale to nigdy nie wiadomo:)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #487 dnia: 14 Października 2009, 11:23 »
o matko to rzeczywiscie jakas zenada  :o nie no mozg sie wazy normalnie. mam nadzieje, ze my na kogos takiego nie trafimy bo juz widze mojego mena jak zrobi tam porzadek. bysmy pewnie pol nocy siedzieli i dyskutowali bo chcialby udowodnic, ze baba nie ma racji  ;D kurde szkoda slow normalnie, ja nie rozumiem jak to jest, ze takim ludziom pozwala sie prowadzic nauki i co gorsza wmawiac ludziom takie glupoty. ktos babe powinien uswiadomic chyba.
ale wydaje mi sie, ze te panie od poradni rodzinnej to chyba zazwyczaj sa takie zacofane z wiadomosciami sprzed 50 lat i mentalnoscia sprzed wieku. jakbym ja cos takiego uslyszala to chyba bym padla ze smiechu ;/

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 14 Października 2009, 11:40 »
marta_b21 ekran jest kamerzysty i to on nam zaproponował taką formę podziękowań. a powidz jeszcze w którym kościele będziecie ślubować bo nie doczytałam.

jeśli chodzi o targi to mam nadzieję, że się wybierzemy choćby po to żeby obejrzeć jeszcze raz nasze autko cudowne bo będzie ;D
no i może jeszcze coś ciekawego wpadnie nam w oku, może jakiś salon z sukienkami albo cóś ;) szkoda w sumie, że te targi katowickie w spodku są tak późno bo dopiero w lutym:(

dziewczyny to może pilnujmy tego tematu to uda nam się spotkać na żywo :D

aha, w dziale  modowym w wątku czerwone dodatki wkleiłam sukienkę, która mi wpadła w oko na samym początku. jednak po przemysleniu sprawy doszłam do wniosku, że tylko raz się wychodzi za mąż w białej sukence ;D ale widziałam ostatnio na zdjęciu czerwone buciki do białej sukni i też fajnie wyglądało:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 14 Października 2009, 12:54 »
Dziewczynki dzisiaj ruszam na salony w Szczecinie!! ;D
Trzymajcie kciuki ;)
Oczywiście zdam relację jutro!
Pozdrawiam :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #490 dnia: 14 Października 2009, 13:27 »
elemelka super ta suknia  ;D ale ja bym sie nie zdecydowala mimo wszystko. trzeba miec odwage do takiej sukni :) ale na jakis duzy bal sylwestrowy jest swietna :P najbardziej podoba mi sie, ze jest tak dopasowana.

agatka, czekam na relacje, ciekawa jestem do jakich salonow sie wybierasz :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 14 Października 2009, 14:02 »
daisy86 ja też już z niej zrezygnowałam, myślę, że co starsza rodzina i ksiądz to by mogli mocno przeżyć ;)
więc dalej szukam:)fajnie, że Ty masz już swoją Wymarzoną:)

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #492 dnia: 14 Października 2009, 16:54 »
jeny nie straszcie, My idziemy na kurs przedmałżeński teraz w ten weekend, mam nadzieje,ze nie bedziemy chcieli wyjsc po 5 minutach,bo nigdy tego kursu nie zrobimy :(

a za sukienke tez muszę sie zacząc rozglądać, są promocje to może cos wypatrze, chociaz z drugiej strony to nie wiem ,bo ja to zmienna jestem dzisiaj podoba mi sie ta a jutro zupełnie inna ,ale licze na to, ze jak założe TĄ to rozwieje swoje wszystkie wątpliwości :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #493 dnia: 14 Października 2009, 17:10 »
madziątko, no ja szczerze mówiąc wcale nie jestem zdziwiona przedstawieniem, jakie odstawiła cudowna pani doktor. tak po prawdzie, dziewczyny, to nie ma się co cudu spodziewać - wszystkie (wszyscy, bo panowie nasi też) musimy przejść przez dokładnie to samo. że antykoncepcja jest be, że prezerwatywa jest duszeniem nienarodzonych dzieci, że mąż jest stworzony niemal do badania własnoręcznego śluzu swej niewiasty i blablabla. paranoja, wiadomo. ale oni tak gadają od zawsze, tak muszą gadać, tak gadać będą, a nasza rzecz to tylko wysiedzieć swoje i spróbować nie paść ze smiechu albo się nie zdenerwować za mocno. już mojego PM nastawiłam i ładnie poprosiłam, żeby nawet nie zadawał pytań, bo to nie ma sensu. co prawda jedno będę musiała powiedzieć, jak tam trafimy: jak nas pani zapyta, czy wiemy co to jajeczkowanie, to powiemy, że w tym roku bronimy się na akademii medycznej i tyle w tym temacie. jeśli pani będzie mądra, to wyczai, że o jajeczkowaniu wiemy więcej niż ona :D hihi.
znalazłam w internecie filiżanki takie właśnie z mozliwością personalizacji, le mi się strona zapodziała. jak znajdę, to wam wkleję.
trzymajcie kciuki - za przykładem wielu z Was idąc, jutro idę po raz pierwszy oglądać suknie :) :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 14 Października 2009, 18:44 »
asiul raz jeszcze owocnych łowów :) ja w sobotę idę polować :) Ja skończyłam Uniwersytet Medyczny, a dokładnie analitykę medyczną, pisałam prace mgr na katedrze genetyki i o bezpłodności wiem o wiele więcej niż ona (i nie żebym się wywyższała i chwaliła bez powodu)

marta_b21 a w Chorzowie w ten sam dzień te targi?

Dziewczyny Wy nie traficie to taką wariatkę. Jedna na Polskę to wystarczająco. I na dodatek on nie była z Poradni Przedmałżeńskiej ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 14 Października 2009, 18:49 »
madziatko to co opisałaś to jakaś paranoja mam nadzieję że my na taką babę nie trafimy
odnośnie podziękowań to ja też nie mam taty zmarł 14 lat temu więc podziękujemy rodzicom przed weselem, doskonale cię rozumiem
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 14 Października 2009, 18:56 »
moniq a jedziecie na grób ojca? W dniu ślubu, przed czy po? Bo ja już nic nie wiem. Myślałam, żeby pojechać po Kościele, a przed salą, ale nikt nie chce się z tym zgodzić. Bo w dzień ślubu nie idzie się na cmentarz, bo biała piękna suknia, bo mi się humor zniszczy na cały wieczór, bo się poryczę i makijaż rozmarzę.... i nie wiem... A w poniedziałek ojciec miałby urodziny...

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #497 dnia: 14 Października 2009, 19:02 »
dziewczyny, to od Was zależy, przecież jeśli chcecie się w ten symboliczny sposób połączyć z ojcami, to nieważne, że suknia, albo zabobony, że pech bo na cmentarz się nie chodzi... ja rano, co prawda jeszcze przed ślubem, ale jednak, jadę na cmentarz do dziadka, bo zmarł niedawno a całe życie marzyłam, żeby był ze mną w TEN dzień. nawet chciałam, żeby mnie prowadził... prowadzić będzie mnie tata, ale nie wyobrażam sobie, żeby do dziadka nie iść i nie powiedzieć chociaż paru słów... żeby mnie trzymał za rękę tam z góry, żebym nie zemdlała :) to będzie dla mnie nie pechowa wizyta na okropnym cmentarzu, ale hmm... no może nie mogę powiedzieć radosna, ale jednak wizyta u kogoś, kogo zabraknie, a z kim chcę się radością tego dnia podzielić. i nikomu nic do tego . a jak mi skapnie łezka z oka, to trudno. nie pierwsza i nie ostatnia tego dnia. i mam nadzieję, że po wizycie nabiorę spokoju, a nie roztrzęsienia. nie sądzę, by dziadek chciał mnie rozdygotaną ze swojego powodu widzieć... takie to może sucharowate trochę, co mówię, ale tak czuję. że nie mogłabym tego dnia przeżyć bez wizyty na cmentarzu... bo może dziadek to nie to samo, ale w moim przypadku to niezwykle ważna osoba, od której się nauczyłam życia...

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #498 dnia: 14 Października 2009, 19:06 »
ja się jakoś nie przejmuję tymi wszystkimi zabobonami, do taty na pewno na cmentarz pójdę i tak wiem że w ten dzień będzie przy mnie...
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #499 dnia: 14 Października 2009, 22:12 »
madziatko w Chorzowie są 25.10. są targi

elemelka suknia niestety mi się nie wyświetliła... a co do Kościoła do na Pogoni przy ul. Gospodarczej a ty?

aagatkaa czekamy na relację?

co do cmentarzy to ja tez się wybiorę w dniu slubu, ja mam na cmentarzu siostrę, więc pewnie byłaby na ślubie świadkową...a zresztą sam fakt:) tak samo mam z dziadziusiem, tylko nie wiem czy do niego nie pojadę wcześniej dzień, bo juz troche dalej cmentarz, a jak nie dotrę to napewno go będę miała tego dnia w sercu:) tak jak zawsze zresztA:)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #500 dnia: 15 Października 2009, 17:53 »
madziatko może dobrym, kompromisowym rozwiązaniem byłoby   pojechanie z rana, jeszcze przed Kościołem, jeśli inni wysuwają argument białej sukni i rozmazanego makijażu. z tonu Twoich wypowiedzi widać, że chyba byś się źle czuła gdybyś tam nie pojechała, więc posłuchaj swego serducha :)

marta_b21 my mamy w katedrze, a zdjęcie mi się wyświetla normalnie, nie wiem co może być nie tak.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #501 dnia: 15 Października 2009, 18:06 »
ja tez mysle, ze to dobry pomysl, zeby odwiedzic bliskich rano. mozna poddac sie refleksji i pomodlic a tak to bedziedziec sie jeszcze denerwowac, ze gosci czekaja, ze komus nie pasuje itp. ale tez bym postapila tak jak mi by najbardziej odpowiadalo i nie ogladala sie na innych.

jeszcze wracajac do nauk przedmalzenskich to faktycznie jak sie tego nie wezmie na przetrzymanie i "odbebnienie" w tych gorszych przypadkach to tez mozna zwatpic w slub koscielny. moj narzeczony jest bardzo na takiej sprawy ciety, na krotkowzrocznosc ksiezy i w ogole na sama instytucje kosciola, ktora czasem probuje sobie wszystko podporzadkowac. juz nie wspomne o pomyslach ojca dyrektora hehe  ;D u nas na szczescie poszlo gladko, bylo krotko, zwiezle i na temat i do tego zabawnie, wiec nie mielismy na co narzekac. na szczescie nie trwaja nauki tak strasznie dlugo, zeby na prawde myslec na powaznie, zeby sie wycofac :)

a tak z innej beczki to kupilam wczoraj papier na zaproszenia i chyba jest troche za gruby. takze jak bedziecie dziewczyny kupowac to zwroccie uwage na gramature, moj papier ma 250 i uwazam, ze zle sie bezie zaginal. niby drobiazg a jednak kasa wydana i bede kombinowac teraz ;)

pozdrawiam w kolejny jesienny dzien. i bynajmniej nie jest to niestety "zlota polska jesien".

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 15 Października 2009, 18:39 »
marta_b21 to, kurcze, mój men na studia. Nie da rady. Może więc do Sosnowca się wybierzemy :)

daisy86 jeszcze jakieś rady? Bo zaczynam się poważnie zastanawiać nad robieniem zaproszeń. Masz jakiś projekt/pomysł już? Pochwalisz się?

A co do pogody to wygląda to tak, że u mnie w mieście pada deszcz i jest plucha, a w mieście, gdzie pracuje (pół godziny autem, godzina autobusem) leży śnieg na chodnikach. Normalnie biało. Wyobrażałyście sobie kiedyś ślub w zimę?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 15 Października 2009, 19:01 »
No i byłam w tych salonach... no i nic...  :(
Byłam w Nikol, Marietta i Arvena
Powiem tak, nic nie było WOW!
A ja muszę się właśnie tak poczuć...
Mojej Mamie podobała się jedna suknia w Nikol, mi również, bo nawet ładnie w niej wyglądałam, ale jak napisałam, nie było tego Wow...
Najbardziej wkurza mnie to, że niektóre suknie będą dostępne np. tylko do końca roku, a niektóre tylko do końca października!!
Potem wchodzi nowa kolekcja a oni nie szyją wstecz!! :-\
I co tu robić? teraz zostały same resztki w salonach.
Chciałabym poczekać do stycznia na nowe, a jak nie trafie na taką ładną jak wczoraj, to będę sobie w brode pluć...?!
Ach! ;) my to się mamy ;)

madziątko ślub zimą... nieeee!! :nie:

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #504 dnia: 15 Października 2009, 19:56 »
hej dziewczyny, ja dziś na salonach byłam od 12 do 18..wariatka :) ale wybieralysmy dwie suknie, dla mnie i dla kolezanki, wiec to podwojny czas. i powiem tylko, ze chyba mam TĘ :D ale jeszcze nie zapeszam i nie wiem do konca, zobaczymy.jutro ide z mama. buziak

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #505 dnia: 15 Października 2009, 20:34 »
madziatko chyba na razie zadnych rad nie mam, napisze jak juz zaczne je robic. jedyne co moge dodac to to, ze wychodzi o wiele taniej niz gotowe zaproszenia. za 60 arkuszy A4 zaplacilam 21zl. z jednego arkuszu wyjda dwa zaproszenia. do tego koszt za kalke woskowa 8zl wiec nadal nie wiele. druk bedzie za darmo a nawet gdybym musiala drukowac sama to i tak nie umiem policzyc kosztow druku :P liczac nawet hmmm 30-40zl jest to nadal o wieeeele taniej. dla porownania podam, ze ogladalam w sklepie zaproszenia, ktore mi sie podobaly to kosztowaly 3zl za sztuke i uwaga, zwykla koperta kosztowala dodatkowo 70gr/szt. troche przesadzaja chyba :P podsumowujac, kupilam materialy na 60 zaproszen i jak dokupie wstazeczki czy cos w tym rodzaju to gdzies w zaokragleniu wyjdzie mnie to 40-50zl. a zaproszen kupic bym musiala ok 50 czyli wyszloby jakies 200zl. takze warto  ;D i zajecie na zime juz mam:) zabiore sie za to jak tylko skoncze pisac prace, czyli w grudniu chyba.
aha projekt no to juz mam, prosty. kartka formatu a5 czyli jak zwykly zeszyt bedzie zlozona w pionie na 3 rowne czesci. albo nie rowne jeszcze nie wiem :P na prawym "skrzydle" beda obraczki i napis zaproszenie. w srodku bedzie tekst, oczywiscie na srodku, a u gory po lewej stronie jakas ladna krotka sentencja. bilecik "z prosba" bedzie oddzielnie. dodatkowo bedzie w srodku przywiazane wstazeczka (lub czyms co sie nazywa rafia) zdjecie wydrukowane wlasnie na tej bialej kalce. widzialam podobnie gdzies i spodobalo mi sie ze wzgledu na prostote i taki nowy styl jakby. takich tradycyjnych bym sie nie odwazyla zrobic, bo nie mam az takich zdolnosci i pewnie bylyby badziewiaste :)

no to sie rozpisalam...

aagatkaa, nie trac wiary! :) jest jeszcze wiele salonow, zajrzyj do CMŚ tam widzialam duuuzo ladnych sukienek. mnie jednak cena odstraszyla, ale bylo na czym oko zawiesic. mozesz tez dowiadywac sie o szycie pod wypozyczenie. nic innego chyba nie poradze :/

asiul faktycznie wariatka :D ale gratuluje wyboru i trzymam kciuki za "finalizacje" :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
« Odpowiedź #506 dnia: 15 Października 2009, 23:08 »
elemelka właśnie widziała sukienkę:) nie wiem czemu wczoraj się nie wyświetliła, ale jest śliczna tylko  na maksa odważna:)

madziatko ślub zimą  wyobrażałam sobie taki piękny jak z bajk, biały śnieg dookoła, ślub w jakiejś małej drewnianej kapliczce a to wszystko żeby się działo w górach, a najlepiej w Zakopanym:) tylko nie w centrum, gdzieś na uboczu, żeby było spokojnie:)  ale ogólnie to ślub zimą odpada! zimno, ciapa i wogóle

aagatkaa jeszcze czas także spokojnie:) jak nie znajdziesz czegoś teraz to znajdziesz po nowym  roku , ale napewno będzie to "ta sukienka"

daisy86 projekt zaproszenia fajny:) mamy nadzieję, że się pochwalisz jak kiedyś tam w przyszłości zrobisz pierwsze:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 16 Października 2009, 00:25 »
Dzięki dziewczyny za wsparcie! :-* ;)
Daisy dzięki za podpowiedź! Bo powiem szczerze, że tam nie miałam zamiaru się wybierać, bo coś mi się ubzdurało, że tam są tylko takie wielkie suknie, nie w moim typie ;)
Ale na pewno zajrzę! dzięki!:)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #508 dnia: 16 Października 2009, 00:43 »
Hej dziewczyny. Zauważyłam, że wiele z nas chce samodzielnie wykonać zaproszenia, postanowiłam więc założyć wątek (w dziale dekoracje i zaproszenia), w którym będziemy mogły dzielić się pomysłami i doświadczeniami. Serdecznie zapraszam.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #509 dnia: 16 Października 2009, 10:05 »
dzieki marta :) jak zrobie to oczywiscie wkleje zdjecie, mam nadzieje, ze mi w ogole wyjdzie :P

aagatkaa, rozne suknie tam maja, jak ja bylam to wlasnie nie bylo bez, tylko rozne, a materialy byly po prostu przepiekne. na ich stronie wypatrzylam sobie 3 suknie, ale potem sie okazalo, ze byly ze starej kolekcji i juz ich nie mieli. jedna spodobala mi sie na manekinie, ale kosztowala chyba z 2 tysiace wiec podziekowalam. ale zajrzec warto.