Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 142712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hania3033

• Chuck Norris
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #2490 dnia: 26 Czerwca 2009, 11:10 »
Hello :)
No no, brzusio jest cudny ;D i rzeczywiście większy :D
Tez bym sobie wciągnęła czeresienki... Mmmm..... Aż mi ochoty narobiłaś i chyba sobie kupię ;D
Buziaki :-*

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2491 dnia: 26 Czerwca 2009, 16:45 »
Witam

Brzusio Fasolku prześliczny i nabiera już bardziej takich kształtów ciążowych :) z tym Twoim brzuszkiem to Ty mnie tylko w kompleksy wprowadzasz taki on ładny i zgrabniutki, chyba muszę się bardziej postarać bo mój to wygląda bez ciązy jak z ciążą gdzieś około przynajmniej 5/6 miesiąca :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2492 dnia: 28 Czerwca 2009, 13:29 »
halo halo co tam słychać Fasolki  :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #2493 dnia: 28 Czerwca 2009, 13:31 »
Hej kochane!!
Strasznie mi działa forum- wolno, muli i w sumie to od paru dni w ogóle nie mogę się na nie dostać- dziś pierwszy raz od dawna udało mi się w ogóle je "odpalić" ::)

Z nami wszystko po staremu- mały rozrabia- ostatnio osiągnął umiejętność kopania mnie w żebra- nie wiem jak to możliwe, jutro ginki wypytam czy już na tyle wysoko dno macicy jest, żeby tam mógł sięgać ::) Jutro też ważenie... bosz, nie lubię tego ::)
Przyjechały kafle do naszej drugiej łazienki u góry-  są piękne ;D Mieliśmy nei robić łazienki w tym roku, ale z racji kojących właściwości wody podczas porodu postanowiliśmy jednak ją zrobić- będę mogła rodzić w wannie, jeśli oczywiście wszystko będzie szło dobrze :taktak: Bardzo się cieszę z tego, bo zawsze o takim porodzie myślałam :)
Poza tym w piatek mieliśmy spotkanie z położną, która będzie nam towarzyszyć- bardzo miła i sympatyczna osoba- pasuje tak mi do niej imię Aniela, że parę razy się przejęzyczyłam i tak do niej powiedziałam :P Czujemy się przy niej z K bardzo bezpiecznie i pewnie. Wiemy, że jeśli coś będzie nie tak, to ona będzie w stanie odpowiednio szybko zareagować, a poza tym jeśli akcja się przeniesie do szpitala to będzie mogła zostać z nami- tak się umówiliśmy :) W razie kłopotów jedziemy na pomorzany do szpitala, gdzie "nasza" położna zna personel i nie będzie problemów z tym, żeby nam towarzyszyła.  :)

Poza tym K miał "psychotesty" które musiał przejść po przekroczeniu liczby punktów karnych... Zaliczył i...teraz w sumie nie wiadomo co dalej, bo nikt nic nie wie ::) Jutro postara się jakieś informacje uzyskać, ale jak dla mnie to paranoja, że komenda policji, babka od "psychotestów" i wydział komunikacji w urzędzie miasta mają inne teorie na temat dalszego postępowania... Bajzel bajzel bajzel... Niczym w PZU ;D ;D ;D ;D

A ze spraw ślubnych to właśnie tworzę listę co musimy zrobić jeszcze, bo kompletnie zgłupiałam i już nie wiem co mamy załatwione a co nie :P Jak mi forum będzie działać to wkleję potem :)
Muszę też wymyślić co kupić K na urodziny... :mdleje:  Myślałam o jakimś dobrym krawacie, tylko że ja nie umiem dobierać krawatu do koszuli :P Wiecie, jakie są zasady doboru krawata? Bo ja się na tym kompletnie nei znam, a nie chcę kupić czegoś, czego potem K nosić nie będzie ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2494 dnia: 28 Czerwca 2009, 13:42 »
wow odważna jesteś Fasolku... nie dość, że poród w domu to jeszcze w wodzie... dobrze, że masz zaufaną położną  :) z drugiej strony jak czytam relacje z porodów forumek to włosy się jeżą co czasem w szpitalu taką rodzącą spotyka... może rzeczywiście lepiej w spokoju w domu to przeżyć  ::)

co do krawata to myślę, że panie w salonie mogą Ci bardzo pomóc bo one się znają na takich rzeczach... ja tam nigdy się mojemu Kocurowi nie wtrącam... on jakoś lepiej potrafi te kolory na sobie dopasować  ;) nawet jak łączy coś co wydaje się kompletnie nie pasować na pierwszy rzut oka to potem się okazuje, że super zestaw mu wyszedł  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2495 dnia: 28 Czerwca 2009, 13:44 »
Oj tak forum chciało jakby nie mogło  ;)

Mam nadzieje ze uda Ci się wkleić listę  ;)

Jeśli chodzi o krawat ... w dziale moda jest wątek modny maż - może tam cos pisze  ;)
w sumei to wszystko zależy od koszuli jesli jest gładka można wybrać jakiś pasiasty , a jeśli koszula w paski to albo takie paski mało widoczne albo gładki, w sumie chyba najpewniej by było gładki jednokolorowy , ale tez zalezy do jakiego garniaka, zeby np sie nie gryzł z nim  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2496 dnia: 28 Czerwca 2009, 14:10 »
Co mamy:
-   sala
-   dj
-   fotograf
-   samochód
-   moja suknia (jakoś w lipcu powinna być, w sierpniu odbiór)
-   moje buty
-   biżuteria
-   parasolki białe w razie deszczu
-   makijażystka
-   manicure umówione
-   fryzjer umówiony (próbna już była)
-   garnitur PM
-   buty PM
-   kamizelka + musznik
-   świadków
-   auto (Volvo XC 90)
-   gości rozlokowanych wstępnie przy stołach (w 2 wersjach)
-   wybrana kwiaciarnia
-   USC

Czego nie mamy:
-   obrączek - idziemy w poniedziałek zobaczyć jak wyszły i mam nadzieje że już je mieć będziemy :mdleje:
-   kupić welon dłuuuuuuuuuugi do sesji
-   zamówić kwiaty (wybrać bukiet i ozdobę na auto)
-   wybrać salon kosmetyczny i zrobić na próbę opalanie natryskowe, ew. potem umówić się na finalne
-   dodatków dla PM (2 koszule, skarpetki)
-   transport dla gości z USC do restauracji
-   Księga gości- nie wiemy nawet czy ją zamawiać
-   Winietki
-   Plan stołów
-   Wybrać zabawy oczepinowe
-   Zaklepać urlop u PM- a w pracy
-   Owoce
-   Alkohol
-   Wybrać cukiernię i zamówić tort i ciasta
-   Ustalić menu w restauracji
-   Ustalić harmonogram dnia
-   Kontakt z DJ i fotografem w celu ustalenia szczegółów
-   bielizna, prawdopodobnie na ostatnią chwilę jakiś stanik będę musiała dobrać
-   skompletować niezbędnik (wkładki higieniczne, zapasowa bielizna i pończochy, lód w sprayu, błyszczyk, puder, waciki, plastry, nożyczki, chusteczki higieniczne )
-   spakować torbę na nocleg w hotelu
-   umówić termin manicure dla PM-a
-   wysłać ostatnie zawiadomienie, które wczoraj znalazłam ;D

Wychodzi na to że lista "czego brak" jest dłuższa od tej "co mamy" :drapanie: A ja mam lenia jak stąd na księżyc i z powrotem i kompletnie nei chce mi się nic załatwiać :mdleje:
Czy o czymś zapomniałam? :boje_sie:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2497 dnia: 28 Czerwca 2009, 14:12 »
nie est tak źle  ;) większość rzeczy, które są na liście do załatwienia da się załatwić raz dwa
winietki robicie sami czy zamawiacie?

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2498 dnia: 28 Czerwca 2009, 14:43 »
Mało rzeczy zostało, na dobrą sprawę w parę dni się z tym uwiniesz, ale rozumiem cię że ci się nie chce  :) a co z podróżą, jedziecie gdzieś ?
Co do położnej to moja Babcia ma na imię Aniela, choć położną nie jest, cudowna kobieta  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2499 dnia: 28 Czerwca 2009, 14:48 »
tak naprawde zostały same pierdółki :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2500 dnia: 28 Czerwca 2009, 15:18 »
No faktycznie zostały pierdółki ;)
Pozwól Fasolku że też wykażę się leniem i skorzystam z Twojej listy co mamy, a czego nam jeszcze brak ;) :P

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2501 dnia: 28 Czerwca 2009, 17:23 »
do listy trzeba dodać:
- ustalić co dać na podziękowanie rodzicom
- zastanowić się, czy dajemy jakieś słodkości gościom

Winietki chyba zamówimy razem z księgą gości ::)
Co do wyjazdu to mi się nigdzie nie chce jechać... Robi mi się ciężko szczerze mówiąc, a wysiedzieć w jednej pozycji nie umiem dłużej niż jakieś 20 minut... Po tym czasie jest mi niewygodnie i mam ochotę się położyć... Odpada więc wg mnie jakikolwiek lot samolotem czy długa jazda autem... Pewnie pojedziemy nad nasze morze we wrześniu, może uda się do jakiegoś hoteliku, żebym nie musiała gotować ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2502 dnia: 28 Czerwca 2009, 22:56 »
i już nie wiem co mamy załatwione a co nie

no ale juz liste zrobilas a ja jakos sie zebrac nie moge chociaz powinnam w sumei po to jestem etraz ale co tam najwazniejsze zrobioone wlasnie tcyh "duperelek"sie boje  i przez to tak wszystko odkladam ale jutro chyba tez musze walnac liste

i tez sie zastanawiam co kupic mojemu N. na ur co prawda ma je juz juro ale z racji tego ze nie bedziemy razem tylko dopeiro 6 mam troszke czasu a pomyslow brak

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
« Odpowiedź #2503 dnia: 28 Czerwca 2009, 23:26 »
A ja swojemu PM kupiłam na urodziny breloczek na klucze do naszego mieszkanka - razem z moim tworzą serce  ;D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2504 dnia: 28 Czerwca 2009, 23:34 »
Tez mam taki breloczek - dostalam od P na jakas tam okazje juz dawnooo temuuuuu :)
Fajna sprawa  ;)

A moze jakas koszula .... ??
Ja lubie mojemu P kupowac koszule  ;)
Zawsze sie bardzo cieszy  ;D
(a sprobowal by nie  :P )

Buziaki zostawiam na nowy tydzien   :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2505 dnia: 29 Czerwca 2009, 13:56 »
Koszula, koszulka - tego facetowi nigdy za wiele ;D
Super wygląda brzusio :) Za 2 tygodnie znów będzie większy :)
Z listą raz dwa sobie poradzisz, jak dostaniesz weny na sprawy ślubne, to pozałatwiasz w kilka dni większość spraw :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2506 dnia: 29 Czerwca 2009, 17:58 »
chyba musze skopiowac sobie Twopja liste  ::)

co do prezentu, moj odwieczny problem...
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2507 dnia: 30 Czerwca 2009, 09:00 »
Witam z rana ;D

Wczoraj odebrałam obrączki- są piękne :skacza: Kamień ładnie osadzony, boczki oszlifowane i K powiedział, że wygodnie mu się teraz jego nosi :D Jestem zachwycona, mimo że 100 zł musiałam za te poprawki zapłacić. No ale warto było :)

Wczoraj byłam u gina- będę miała zakładany krążek na szyjkę. Ginka powiedziała, że wszystko z ciążą ok, ale ona woli się upewnić, że ta szyjka nie będzie dalej się skracać i to tak bardziej profilaktycznie ze względu na uroczystości które mnie jeszcze czekają ::) W sumie to się cieszę, bo ta szyjka mnie trochę niepokoiła, szczególnie w perspektywie wesela na którym na pewno zbyt wiele nie odpocznę i przygotowań do niego, które jeszcze trochę biegania wymagają :) Poza tym ważę 65,7 kg :o Nie jestem załamana, ale jakoś mnie ten przyrost nie cieszy :P

Kochane, poza tym mam mało czasu i dużo na głowie, w dodatku trzeba solidnie przysiąść i się do nauki na obronę wziąć, bo to już za tydzień, więc wybaczcie, ale znowu mnie będzie mało na forum :( Mam nadzieję, że się nie pogniewacie :Daje_kwiatka:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2508 dnia: 30 Czerwca 2009, 09:09 »
Czyżbym znów przegapiła zmianę okienka w suwaczku? :)

Czyli w niedługim czasie założą ci dwa krążki - jeden na palec, a drugi na szyjkę hihi :)

Owocnej nauki życzę :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2509 dnia: 30 Czerwca 2009, 09:14 »
no to zycze owocnej nauki :)

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #2510 dnia: 30 Czerwca 2009, 09:53 »
Na tyle na ile to możliwe przyjemnej nauki życzymy! :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2511 dnia: 30 Czerwca 2009, 10:22 »
owocnej nauki!

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2512 dnia: 30 Czerwca 2009, 11:54 »
o rany Fasolku i tak ważysz duuużo mniej ode mnie  ;)
owocnej nauki życzę  :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2513 dnia: 30 Czerwca 2009, 12:55 »
Rety laski, jak mi gorąco... umieram na kanapie, zimny ręcznik na czole i staram się uczyć, ale kompletnie mi nie idzie ::)

Wiśniowa, może i tak jest, ale ja biję kolejne rekordy swojej wagi... ::) Zaczynam się czuć jak mała orka :P
O 14.45 przyjedzie siostra K po mnie i zawiezie do szpitala na usg szyjki, potem pojedziemy wymienić ten krawat i wracając do domu zatrzymamy się w kwiaciarni, którą wybrałam w celu zamówienia bukietu dla mnie, butonierki dla K i świadka, bukieciku na rękę dla świadkowej i małej dekoracji autka- chcę tylko ozdoby na klamkach- boje się coś na maskę przyczepiać, żeby teściowi, który ma fisia na punkcie swojego auta, nie porobić jakiś problemów z lakierem. Niby wiem, ze te przyssawki czy taśmy są bezpieczne i nic się po nich nie powinno dziać, ale mam jakieś wewnętrzny opór. Wolę nie ryzykować i być spokojna :)
Marzę o zimnym piwie, albo o mojito.... :beczy:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2514 dnia: 30 Czerwca 2009, 13:12 »
Fajnie ze jestescie zadowoleni z obrączek :) a co do obrony, to oczywiście zrozumiemy, ze będzie cie mniej na forum... Wiem coś o tym :P ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2515 dnia: 30 Czerwca 2009, 13:26 »
Haniu, póki co ciągle zalegam na forum, a nauka leży :P Nie mam weny- trudno ;D Hmmm, chciałam Wam wkleić moje ulubione bukiety, ale nie chcą się wklejać... Może pójdzie linkami ::)

1. http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Storczyki/slides/W28.html
Tylko że te calie chciałabym zamienić na coś innego, a białe storczyki zamienić np na różowe ::)

2. http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Storczyki/slides/dekoracje_13.html
Ten bukiet zdecydowanie zrobiłabym krótszy o 3/4, a nie taki do ziemi ;)

3. http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Storczyki/slides/00000089.html
Tutaj najbardziej podoba mi isę kolor tych ciemno różowych storczyków.

4. http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Storczyki/slides/1L.html
Tu dałabym nie białe tylko właśnie różowe albo zielone kwiatki- nie chcę białych.

Co myślicie? Nie chcę typowego bukeitu kulki- bo brzuch będzie kulka i wolę żeby bukiecik był podłużny, choć troszkę.
Myślicie, że będzie pasować do mojej sukni któryś z tych bukietów?  ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2516 dnia: 30 Czerwca 2009, 13:34 »
Nie chcę typowego bukeitu kulki- bo brzuch będzie kulka
hahaha!!  :los: dobre i wiem o co ci chodzi, tylko ze kurcze mi się jakoś nie widą te bukiety... Ale może dlatego ze po prostu nie są w moim stylu ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2517 dnia: 30 Czerwca 2009, 13:36 »
bardzo fajny ten pierwszy bukiet i kolory właśnie takie mi się podobają (ale  z różowymi też fajnie by wyglądał)
ten ostatni też świetny tylko na czym te kwiaty są mocowane? to jakiś stelaż?

powiem Ci Fasolku, że przy wyborze bukietu powinnaś się kierować też wygodą... bukiet ślubny lekki nie jest  ::) a trochę z nim trzeba się nałazić... mój ważył ze dwa kilo a przecież jakiś specjalnie duży nie był... pewnie takie zwisające są trochę cięższe  ;)

p.s. a mi się właśnie bukiety kulki podobają najbardziej... ale podobno takie lejące rzeczywiście wyszczuplają optycznie Pannę Młodą

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2518 dnia: 30 Czerwca 2009, 13:39 »
p.s. a mi się właśnie bukiety kulki podobają najbardziej... ale podobno takie lejące rzeczywiście wyszczuplają optycznie Pannę Młodą
no mi właśnie też się podobają i taki pewnie będę mieć. Ale ja tam się mogę pogrubiać ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2519 dnia: 30 Czerwca 2009, 13:44 »
mi z tych podoa sie 3 :) wlasie dlatego ze lubie tradycyjne :)

całkiem nowa JA