Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 136027 razy)

Offline margolka

• Chuck Norris
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #1380 dnia: 11 Kwietnia 2009, 23:07 »
Pisz , pisz ja tam z miła chęcią poczytam co było w poniedziałek  ;)

Jutro opiszę poniedziałek  ;) Teraz już oczka mi się zamykają - praktycznie cały dzien byliśmy w Dublinie, no i jestem troszkę zmęczona  :P

Madziulka, Ilonka, Diunia, Fasolek, Justyś, Madzia - bardzo dziękuję za życzenia! I te śliczne rysuneczki!

Oczywiście Wam wszystkim również życzę wesołych Świąt, spokojnych i zdrowych  ;D

PS. Ola - Fasolek- miała rację - rzeżucha nie zdążyła nam wyrosnąć  :(
Ale przynajmniej jaja mamy kolorowe  ;)

Ładne, prawda ?  ;)

Smacznego śniadanka jutro i mokrych podkoszulków pojutrze  ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1381 dnia: 11 Kwietnia 2009, 23:36 »
Śliczne!! :D  :skacza:

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1382 dnia: 11 Kwietnia 2009, 23:50 »
a no prawda bardzo ladne jajeczka :)

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #1383 dnia: 12 Kwietnia 2009, 11:48 »
Wesołych Świąt

a pisaneczki ładniutkie, czekamy na daleszy opis :D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1384 dnia: 12 Kwietnia 2009, 12:02 »
bardzo ladne pisanki wam wyszły  :brawo_2: czekamy na dalsze opowieści  :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1385 dnia: 12 Kwietnia 2009, 12:56 »
No no no , jajeczka bardzo ładne  :D

miłego dzionka  ;D ;D ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1386 dnia: 12 Kwietnia 2009, 19:43 »
Witam świątecznie  :Kurczak:

Anulka dziękuje za życzenia  :)

A teraz czas na dalszą opowieść  ;)

Poniedziałek 6 kwietnia

Rano, na 9.30 poszłam do dentysty  :) Moje wszystkie ząbki są na szczęście zdrowe  ;D Zapytałam pana dentyste o wybielanie - i wiecie co, odradził mi! Powiedział, że on jako lekarz odradza wybielanie zębów, ze względu na nadwrażliwość jaka może się pojawić po zabiegu. Oczywiście nie u każdego musi się pojawic, ale tak sobie myślę, że u mnie by wystąpiła, bo ząbki mam wrażliwe, na ciepło, zimno i w ogóle. Powiedział, żebym sie dobrze zastanowiła czy naprawdę chcę wybielić sobie zęby, no więc się zastanawiam  ::) Najwyżej będę je wybielała tylko tą pastą polecaną przez Darudę, której jeszcze nie miałam okazji zakupić  ;)

Przed południem, dokładnie na 11.00, PM zawiózł mnie do gina. Oczywiście znowu muszę się leczyć, bo mam jakąś infekcję, do tego nadżerka ehh  :-\ Dostałam tabletki, globulki, jakiś krem - bez sensu  >:( Jeszcze mi pani chciała dać tabletki na uregulowanie cykli, ale w końcu zdecydowała, że mi przepisze na następnej wizycie...
Ogólnie wizyta była dość przyjemna - pani mnie dokładnie "obmacała" - i piersi zbadała, i jajniki  :)
No i w ogóle powiedziałam pani ginekolog, że po ślubie przestaniemy sie zabezpieczać z przyszłym mężem, a ponieważ do ślubu pozostały niecałe 3 miesiące, pani powiedziała, że moge już zażywać kwas foliowy  :) A wszystkie potrzebne badania mam sobie zrobić, jak wrócę do Polski na stałe  :)

W południe przyjechała do nas (tzn do mieszkania moich rodzicow) mama M. Razem z przyszłą teściową i moją mamusią (która miała urlop) pojechaliśmy do Kamionek - do restauracji, w której mamy wesele  :)
Mama Miłosza pierwszy raz widziała naszą salę  :D Całe Kamionki w remoncie i teściówka załamana  :P Chyba jej się nie spodobało! Nam za to bardzo!  :D I mojej mamie również sie podobało, tylko że ona już wcześniej widziała restaurację  :)
Nie wiem czemu, ale wcześniej myślałam, że nasza sala jest żółto- bordowa, tymczasem ona jest zielono-bordowa  :) Naprawdę dawno tam nie bylismy i sala spodobała nam się na nowo  :hopsa: No i myśle, że nie jest taka mała, jak mi się wydawało - chyba się zmieścimy, a i tańczyć będzie gdzie  ;)
W remoncie był ogródek i pokoje, nowo wybudowane, o których tak właściwie dopiero niedawno się dowiedziałam.
Już sobie wyobrażam jak będzie ślicznie i zielono w ogródeczku  :D Teraz rzeczywiście niezbyt to wygladało, pełno ziemi, jakieś taczki, ale jestem pewna że do czerwca wszystko skończą!
Jeśli chodzi o pokoje - to oprócz takich pokoi dla gości, których i tak gosciom nie będziemy wynajmować, będzie do wykupienia pokój dla nowożenców!
Jest to dla mnie super wiadomość!  :skacza:
Pani jeszcze nie potrafiła podać ceny za ten pokój, gdyż jeszcze go nie ma, ale ja już się napaliłam i go chcę!
Poza tym wreszcie zobaczyliśmy toalety w naszej restauracji - nie wiem czemu kiedy ją ogladalismy po raz pierwszy , drugi i trzeci ( jeszcze przed wylotem), nie przyszło nam do głowy żeby zapytać choćby o wc  ;)
Mile się zaskoczyliśmy wyglądem toalat - no ale one też po remoncie  :)
Jeszcze miałam napisać o cenach menu - z tego co zrozumiałam, będą nas obowiązywać ceny z zeszłego roku, mimo że nie mamy w umowie wyszczególnione które menu chcemy. Sama kierowniczka nam powiedziała, że jak umowa była podpisywana w 2008 roku, to ceny obowiązują z 2008 roku. Dobrze by było, gdyż w tym roku, jest już 20 zł drożej za każdą osobę  ::)
Ogólnie po wizycie w Kamionkach jestem pozytywnie nastawiona. Następnym razem pojadę tam pewnie jeszcze przed powrotem M. - żeby zobaczyć jak im kończenie remontu wychodzi  :) A jak M. wróci to pojedziemy jeszcze raz - ustalić menu i uzgodnić szczegóły, to będzie akurat 3 tygodnie przed ślubem  ;)

Po południu poszliśmy do księdza spisać protokół! Pół dnia próbowałam się dodzwnic do proboszcza, z którym to podobno mieliśmy spisac ten protokół - chciałam się z nim umówić na konkretną godzinę - zresztą on sam tak powiedział mojej mamie (kiedy była u niego tydzien wcześniej), że mam dzwonic i się z nim umówić. Ponieważ się nie dodzwoniłam, poszlismy do kancelarii bez umawiania się, ale za to w godzinach, kiedy kancelaria była czynna.
Proboszcza nie zastaliśmy, więc protokół spisaliśmy z innym księdzem.
Powiem Wam, że byłam bardzo zestresowana  ::) Nie wiem czemu  ??? Bałam się chyba jakichś dziwnych pytań. Ale pytania były tylko takie "książkowe". Ale z tego stresu zapomniałam zapytać księdza o to co chciałam, czyli co organista gra na ślubach, co na wejście, co na wyjście, co oni na to, żeby nam ktos na ślubie śpiewał i teraz już nie pamietam o co jeszcze. Aha - już wiem, chciałam wiedziec kto nam bedzie ślubu udzielał - mam nadzieję, że nie ten, z którym spisywaliśmy protokół, bo on był jakiś dziwny...
W ogóle mamy przyjść jeszcze raz do kancelarii (na początku czerwca) i podać dane naszych świadków. I mamy być wtedy po pierwszej spowiedzi. No i wtedy chyba dam dopiero na zapowiedzi. W mojej parafii zapowiedzi wiszą przez 2 niedzieli z rzędu, to chyba mogą to być te niedziele przed ślubem - to nie będzie za późno, jak myślicie ??
I ciekawe czy już wtedy trzeba bedzie zapłacić za ślub  ???

Po wizycie u księdza, pojechaliśmy znów do Zawiercia  :)
Po drodze odwiedziliśmy dwóch kumpli M., którym wręczyliśmy zaproszenia  :D

Wieczorkiem - najpierw byliśmy na hali sportowej, gdzie M. grał w siatkówkę  :mdleje:
                      - później byliśmy w pubie na piwku - razem z jego kolegami  :)
Wszyscy koledzy M. zgodnie stwierdzili, że bardzo schudłam  :-\ A właściwie to ujęli mniej więcej tak: Kiedyś chyba miałaś większe piersi i większą pupę  ::)

Do domku M. wróciliśmy wyczerpani! W końcu był to czwarty dzień z rzędu, spędzony bardzo intensywnie  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1387 dnia: 12 Kwietnia 2009, 19:53 »
ale mieliście bieganinę w poniedziałek... wiesz ja też myślałam o wybielaniu zębów, ale raczej się nie zdecyduję ze względów finansowych i szkoda mi zębów... mogłabyś napisać coś więcej o tej paście do wybielania? bo ja nic nie wiem...
co do zapowiedzi, to mnie się wydaje że 2-3 tygodnie przed ślubem to trochę późno, ale jeśli ksiądz się na to zgadza to tak zrobicie, u nas już wiszą zapowiedzi na czerwiec, my gdzieś za 2 tygodnie będziemy wisieć  :D
buziaki wieczorne  :-* :-*

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1388 dnia: 12 Kwietnia 2009, 20:18 »

Wesołego Alleluja życzy Ewela :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1389 dnia: 12 Kwietnia 2009, 20:36 »
Buraczku pasta, którą polecała mi Daruda nazywa się Hollywood smile pearl drops - whitening toothpolish  :) I jest dostępna w irlandzkim tesco - nie wiem czy w polskim też  ;)
Ja pytałam pana dentystę, czy on mi może coś polecić - jakiś preparat wybielający zęby, który można kupić w aptece. Powiedział, że on nic nie poleca  :) I żebym nie wierzyła reklamom, bo wszystkie osoby pojawiające się w reklamach past i innych środków wybielających zęby, są na pewno po zabiegu wybielania  :)
A zabieg - rzeczywiście jest bardzo kosztowny.

Jeśli chodzi o te zapowiedzi, to ja właściwie nie wiem, czy one będą 3 tygodnie przed ślubem i czy ksiądz się godzi, żeby dać kasę 3 tygodnie przed ślubem. Po prostu nie zapytałam ile należy się na zapowiedzi, sama wymyśliłam sobie, że damy dopiero na początku czerwca... A może i nas wywieszą wcześniej, no ale jak nie daliśmy nic, to wywieszą ? Pewnie nie  ::)

Ewelinko dziękuję za życzenia  :)

« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2009, 20:40 wysłana przez margolka »

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1390 dnia: 12 Kwietnia 2009, 21:31 »
dzięki za namiary na pastę, sprawdzę w najbliższym czasie czy jest u nas w tesco.
jeśli byliście spisywać protokół to chyba automatycznie będziecie na zapowiedziach  ??? szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to jest... nie wiem czy się płaci za zapowiedzi czy nie... poza tym zapowiedzi muszą pojawić się w parafii Twojego narzeczonego, załatwialiście to już? buziaki na dobranoc  :-* :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1391 dnia: 12 Kwietnia 2009, 21:45 »
Kurcze, ja też już nie wiem jak to jest z tymi zapowiedziami, płaceniem za nie i w ogóle  :drapanie:
Wyślę mame do kościoła, żeby zobaczyła czy wisimy w gablotce - może rzeczywiście jest tak jak mówisz, że po spisaniu protokołu przez parę narzeczonych, księża automatycznie wywieszaja zapowiedzi o ich ślubie...

poza tym zapowiedzi muszą pojawić się w parafii Twojego narzeczonego, załatwialiście to już?

Tak  :) Tzn. PM dostał kartkę z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi w jego parafii  :) Jego babcia miała iść z tą kartką do księdza - my już nie zdążyliśmy  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1392 dnia: 12 Kwietnia 2009, 22:33 »
wow niezła bieganina  :o :o :o

Co do tej pasty to jest dostepna tez w aptekach  :P  :D ja używam pasty blanx med i musze przyznać ze efekt jest , może to nie jest jakaś super biel ale już pare osób zauważyło że mam bielsze zęby , od czasu do czasu , bo zazwyczaj zapomniam zakladam te szyny z zelem biała perła wiec może to też w jakis sposób pomaga  ;)

Co do zapowiedzi nie martw się, my idziemy dopiero na spisanie protokołu i wtedy tez załatwimy zapowiedzi 21 kwietnia - pytałam się księdza czy to aby ine za późno - bo para która ma ślub w ten sam dzień co my już wisi na zapowiedziach - ale powiedzial ze spokojnie zdążymy będziemy wisieć 26 kwietnia i 3 maja  ;) wtedy tez zapłacimy za wszystko  :)
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2009, 22:42 wysłana przez Justys851 »

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1393 dnia: 13 Kwietnia 2009, 12:45 »
w moim przypadku bylo wwlasnei tak ze spisalismy etraz protokol bo pozniej mzoe nie byc czasu no i ksiadz automatycznie wywiesil zapowiedzi w sumie nic za nie nie placilismy, bo po 1 ksiadz nic nei pwoiedzial, nawet nie powiedzial nic o zapowiedziach ze juz je wywiesi i  

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #1394 dnia: 13 Kwietnia 2009, 13:19 »
justys a gdzie to można dostać na zabki???

agatko nono... jestem podważeniem  ;D ;D a wiesz tych kościelnych spraw nie zazdroszczę... gr... ale każda para musi przez to przebrnać  ;) i nie znam się (jeszcze  :brewki: ) wiec nie pomogę  ::) ::) ::)

:-* :-* zostawiam

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1395 dnia: 13 Kwietnia 2009, 14:22 »
zostawiam śmigusowo-dyngusowe  :-* :-*

:o ale mieliście bieganinę w Pl... 

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1396 dnia: 13 Kwietnia 2009, 14:26 »
werka23 w aptece  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1397 dnia: 13 Kwietnia 2009, 16:03 »
ciekawi mnie ile taka pasta wybielająca w aptece kosztuje... wiecie? bo nie chciałabym dostać zawału przy okienku...  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1398 dnia: 13 Kwietnia 2009, 16:31 »
nie pamietam wszystkich cen dokładnie  ;D ale coś około :
- Hollywood smile pearl drops - whitening toothpolish ok 16 zł za 50 ml
- blanx med ok 30 zł za 100ml ja miałam opakowanie jeszcze ze szczoteczką  ;)
- biała perła ok 50 zł - to jest taki zel wybielający - 130 g plus te szyny  ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1399 dnia: 13 Kwietnia 2009, 20:53 »
wow!! ależ pozałatwialiście! super :D
co do płacenia w kościele to pewnie wszędzie to wygląda inaczej.. ::) Ja tam planuję dać po spisaniu protokołu, ale jesli "coś tam wypadnie" że nie dam wtedy to po prostu trochę później - np przy podawaniu danych świadków (jak u ciebie).
Natomiast co do wybielania - ostatnio rozmawiałam ze znajomą, której kumpela ma śliczne ząbki, tyle że chciała je sobie wybielić. Właściwie to dentystka zapytała czy by nie chciała. No i się zgodziła. Zapłaciła 600 zł, tylko jakoś tak zapomniała, że po tym zabiegu przez bodajże 48 godzin nie wolno pić i jeść barwiących rzeczy, typu kawa, herbata, ciemne soki... No i napiła się soku porzeczkowego! Zęby przebarwiły jej się na bordowo-fioletowo, wiecie - jak po jagodach :o :o i zostało jej już tak, no bo ten kolor wżarł sie w osłabione wybielaniem ząbki... No więc poszła zaraz po tym na kolejne wybielanie (bo co bidulka miała zrobic) i na szczęście pomogło, tylko że musiała wydać kolejne 600 zł, a zęby po tym drugim wybielaniu miała już rczej nie białe, takie "grube", a dosłownie półprzeźroczyste... ::)
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2009, 20:56 wysłana przez hania3033 »

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1400 dnia: 13 Kwietnia 2009, 23:38 »
Hihi  :) No ja chyba z tego wybielania w gabinecie zrezygnuje i kupie tylko paste  :P Jak nie kupie tu w Irlandii, to kupie w Polsce  :)

Hmmm... czy ja wiem, czy tak dużo pozałatwialiśmy... Właściwie to załatwiliśmy tylko urząd stanu cywilnego i spisalismy protokół w kościele  :) No ale wszystkie dni i tak mieliśmy całe zajęte  :D  :hopsa:

A - no i rozdaliśmy zaproszenia  ;) Aczkolwiek nie wszystkie  ;)

PS. Policzyłam sobie własnie ile rozdalismy - 27 sztuk  ;D Poza tym 2 wysłalismy do Holandii - dla mojej kuzynki i mojego kuzyna, 2 już wczesniej poleciały do Londynu.  Kilka zaproszeń zostawilismy naszym rodzicom, aby rozdali rodzince, do której było nam za daleko, żeby pojechać. My sami musimy jeszcze tylko dać zaproszenie bratu i bratowej PM-a, a także moim rodzicom (które to chcę stworzyć po powrocie do Polski).

Jeszcze jeden PS. Strasznie chce mi sie spać, a tu trzeba do pracy iść na noc  :-\

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1401 dnia: 14 Kwietnia 2009, 09:05 »
 :-* zostawiam

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1402 dnia: 14 Kwietnia 2009, 09:05 »
Dobrze, że sprawy kościelne pozałatwiane :) Co do zapowiedzi to się kompletnie nie znam, więc niestety nie pomogę...
Za to co do wybielania- trochę mam to przerobione.
Po zdjęciu aparatu ortodontycznego miałam mieć wybielane, ale nie w gabinecie dentystycznym, tylko w domu. Jedna kuracja trwa 2 tygodnie, żel wybielający nakłada się na szynę, (wcześniej z odlewu gipsowego zrobioną- plastikowa szyna, która ma dokładnie kształt i wielkość moich zębów), trzyma na zębach 4-5 godzin, po czym szynę należy zdjąć i umyć zęby. Żel + 2 szyny (górna i dolna szczęka) to koszt 1500 zł. Co do nadwrażliwości zębów, to też na nią cierpię- wina leży po stronie odsłoniętych szyjek zębowych. Na tą przypadłość dostałam od mojej ortodontki płynny fluor + specjalną szczoteczkę i mam smarować te 4 zęby z odsłoniętymi szyjkami na noc. Powiem Ci tak- żadna pasta mi tak nie pomogła jak ten specyfik na nadwrażliwe zęby- może też o coś takiego zapytaj? To jest taka malutka brązowa buteleczka, jest na niej napisane :"Fluor protector 0.4 ml Dent. Anw. / Dental use" Stosuję to tylko na te odsłonięte szyjki, tuż przy dziąśle i w końcu zapomniałam, co to nadwrażliwe zęby :D
A co do szkodliwości wybielania na zęby- pijąc colę bardziej się te zęby niszczy niż wybielając je.  :) JA niestety nie mam jak teraz ząbków wybielić, gdyż nie wytrzymuję 4-5 godzin bez jedzenia i picia :P A nie mogę doprowadzać do sytuacji że głodna jestem, bo mnie mdli wtedy. Mam nadzieję, że za jakiś miesiąc się powybielam, to wtedy dam znać jak idzie :)
No to się rozpisałam ;) Buziole zostawiam wtorkowe :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1403 dnia: 14 Kwietnia 2009, 09:26 »
To własnie ta biała perła jest na takiej zasadzie jak ten żel i te szyny, tylko tam sa takie gumowe która zanurza sie w goracej wodzie , wkłada sie do buzi i one sie dostosowuja do szczęki i zastygaja, ja nakładam czasmi na noc, czasmi na dzień ten żel w te szyny i szyny do szczęki, jest słabszy od tego co w gabinecie, ale efekt jest , a koszt tego to ok 50 zł  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1404 dnia: 14 Kwietnia 2009, 10:02 »
No i na pewno tańsza od tego mojego :P A ile to trzeba na zębach trzymać i ile dni używać? Bo jak krócej na zębach się to trzyma to może sobie kupię ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1405 dnia: 14 Kwietnia 2009, 10:25 »
Margolka fajnie że tyle udało już Wam się załatwić... u nas na zapowiedzi dałam tylko ja bo mam w innej parafii niż ślub a płacić za ślub będziemy tydzień przed ślubem

co do wybielania to ja też kiedyś miałam wybielane w salonie (po zdjęciu aparatu ortodontycznego) ale niestety już śladu po tym nie ma (wszystko przez kawę, czerwoną herbatę i wino  ;)) ... niedawno - za namową Justys - zamówiłam na allegro Białą Perłę... dam znać jak na mnie zadziała

:-* :-* :-* wtorkowe zostawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1406 dnia: 14 Kwietnia 2009, 11:52 »
Tam pisze żeby to nakładac na jakieś 20 min ale doczytałam że ten żel od dentysty jest 2 razy mocniejszy i oni każa na dłużej, wiec ja sobie zakładam na 1 - 2 h, czasami na noc- chociaz sie przebudze i musze to wypluśc bo mi przeszkadza  ;D ;D ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1407 dnia: 14 Kwietnia 2009, 11:58 »
Hmmmm, to pomyślę ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1408 dnia: 14 Kwietnia 2009, 12:13 »
ja tez :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #1409 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:05 »
Buziaczki Agatko  :-* :-* :-* Pozdrawiam cieplusiooo   :D