Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 135065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #1200 dnia: 29 Marca 2009, 12:15 »
Margolko jeśli chodzi o pieśń na wejście to napisze Ci co wymarzyłam sobie, zeby było grane u mnie-Kanon D Pachelbela. Tutaj jest link do posłuchania http://www.wrzuta.pl/audio/sXm5KDyOJI/johann_pachelbel_-_kanon_in_d. Mnie przy tej melodi do ołtarza będzie prowadził tata.

Co do innych utworów w czasie mszy to też jeszcze nie mam do końca sprecyzowanych pieśni, też jestem na etapie szukania. Dziś np odkryłam pieśń, której wcześniej nie znałam:  http://ivee.wrzuta.pl/audio/2eown8874a/reke_ci_daje   . Ma przepiękne słowa:

Rękę CI daję, miłość Ci daję cenniejszą niż pieniądz
Siebie Ci daję niech potwierdzi to Kapłan przed Bogiem
Czy Ty dasz mi siebie i powędrzujesz ze mną
I czy trwać będziemy ja przy Tobie Ty przy mnie dopóki żyjemy.                               

(to raz śpiewa chłopak raz dziewczyna a na koniec śpiewają razem i zmieniają końcówkę na:

Tak ja dam Ci siebie, powędrujemy razem
I tak trwać będziemy ja przy Tobie Ty przy mnie dopóki żyjemy.

Co do dzieci na zaproszeniach to może zrób tak, że wyprzedzisz pytania gości o dzieci, żeby nie było niezręcznej sytuacji i przy ich wręczaniu powiedz od razu, że dzieci też są zaproszone, ale nie wypisywaliśmy ich na zaproszeniach. Właśnie żeby nie było głupiej sytuacji jak piszesz  to wyprzedz pytania zapraszanych gości o dzieci i wtedy moim zdaniem wyjdzie dobrze.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1201 dnia: 29 Marca 2009, 14:00 »
Hej  :)

Diunia dziękuję za pomoc  :-*

Kanon jest piękny, ale mnie się wydaje troche smutny, nie wiem czemu  ??? Może się mylę, mojemu M. bardzo się podoba i pasuje mu na ślub  :)

Tego drugiego utworu - Rękę Ci daję - nie znałam - ale strasznie mi się spodobał! Śliczny bardzo :D

Jeśli chodzi o te dzieciaczki, to chyba właśnie tak zrobię, jak radzi Diunia. Dziś rano przeczytałam na forum trzy wątki o zapraszaniu/niezapraszaniu dzieci na wesele. No i chyba w takiej sytuacji, kiedy mamy już wydrukowane zaproszenia i wypisani są tylko rodzice, przy zapraszaniu będziemy mówili, że:

dzieci też są zaproszone, ale nie wypisywaliśmy ich na zaproszeniach.

Ale jeśli macie inne pomysły, to podzielcie się  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1202 dnia: 29 Marca 2009, 14:25 »
Agatko- my zamówiliśmy tablice z tej ocynkowanej blachy :) niebawem powinny przyjść i ocenię na żywo jak wyglądają. Wydaje mi się,że nie będą wcale za ciężkie,a w razie jakiegoś(odpukać ) deszczu się nie zniszczą.

Ja proponuję również pieśni wypisane przez Justynę :) jeśli u mnie będzie grał mój organista ,to wiem,że cokolwiek zagra,to będzie mi się podobało :) Poza tym u mnie w parafii śpiewają też dziewczyny w scholi i jakoś nie wyobrażam sobie narzucania im pieśni. Nieraz już śpiewały na ślubach i wiedzą, co zaśpiewać, a jak coś słyszysz poraz pierwszy,to jest to taka miła niespodzianka. Uważam,że czasem warto zdać się na ludzi, którzy często śpiewają ,bo oni doskonale wiedzą, co pasuje ,a co nie.

Poza tym bardzo ładna jest ta piosenka " Rękę Ci daję." :)

Co do zaproszeń- to też radzę po prostu uprzedzić pytania gości i powiedzieć,że dzieci również są zaproszone.

zostawiam niedzielne buziaczki  :-* :-* :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1203 dnia: 29 Marca 2009, 16:31 »
witaj Margolka  :D
ja też nie wypisywałam malych dzieci na zaproszeniach, mam w rodzinie 3 letniego Szymonka i 3 letnią Laurę i u nas tak to wyglądało,że jak przyjechałam do kuzynki, to nie zdążyłam zapytać czy zabiorą Laurę, bo dla kuzynki to było oczywiste, że mała idzie z nimi więc nie miałam problemu, natomiast u kuzyna pierwsza zapytałam czy zabiorą Szymonka, a oni od razu powiedzieli, że nie bo za bardzo rozrabia  :P
co do krzesełek, to nie wiedziałam, że za samo krzesło się płaci, my chcemy dla małej osobne krzesełko, bo przecież nie będzie cały wieczór u rodziców na kolanach  ??
ze stelaży podoba mi się 3, 4 i 5
a co do tablic, to też dostałam namiary od wiśniowej i bardzo podobają mi się te tablice, chyba sama takie zamówię  :)
buziaki  :-* :-* :-*

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #1204 dnia: 29 Marca 2009, 16:46 »
ale te torciki apetycznie wygladaja :) tablice fajniutkie :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1205 dnia: 29 Marca 2009, 17:02 »
Buziaczki  :-* :-* :-*
Margolko ja co do piesni nie pomogę... Nie wiem co jest przeważnie grane... ;)
Co do dzieci to racja - możecie uprzedzić pytania, i tak będzie chyba najlepiej :)
Tablice fajne :) Szkoda że nie widać tych drugich, no ale w wyobrażeniu je mam i chyba bym brała te drugie  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1206 dnia: 29 Marca 2009, 18:22 »
Hej slonko, trudna sprawa z tymi dzieciaczkami faktycznie, my najmlodsze 6 miesieczne zapraszalismy, wiedzac ze niebedzie jej na slubie i weselu, u nas byla 2 i 3 latka, ta starsza nemogla sie doczekac i niewyobrazalm sobie jej nieumiescic. Kolezanka swoje 2 i 3 letnie wziela na godzinke, potem mama jej juz pilnowala w domu, oni ze szwecjio jechali i ona nawet si epytala czy moze z dziecmi, bo niebyla pewna czy bedzie miala opieke dla nich. Nas sie wlasciel lokalu pytal czy dzieci beda na kolanach czy chcemy krzesla osobne, czy osobny stolik, kazde mialo krzeslo przy rodzicu, bo na swoj byly za male.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1207 dnia: 29 Marca 2009, 20:50 »
a my nie zapraszaliśmy i niektórzy sami zapytali czy mogą z dziećmi przyjechać bo nie mają z kim ich zostawić (wtedy oczywiście się zgadzaliśmy) a inni skoro nie pytali to widocznie mają z kim (np.: z jakąś rodziną)

ale skoro się obawiasz, że ktoś nie przyjdzie to może rzeczywiście uprzedzić pytanie tak jak radzi Diunia tylko też pomyśl o tym jak tym dzieciom zorganizować czas... może organizując jakiś kącik i zatrudniając jakąś nianię do nich (jest gdzieś o tym watek na forum), bo inaczej Ci goście, którzy przyjdą z dzieciaczkami nie będą się za bardzo bawić i szybko się zmyją z wesela a tego też pewnie nie chcesz

ciekawie wyszło z dziećmi znajomych.. tak 14-16 letnimi.... zastanawialiśmy się czy ich zapraszać bo w sumie też ich dobrze znamy (nawet niektóre mamy w znajomych na nk) ale w końcu ich nie zaprosiliśmy... ich rodzice jak dzwonili do nas z potwierdzeniem to byli zadowoleni z tego bo - jak mówili - gdyby przyjechali z dzieckiem to nie bawiliby się tak jak wtedy gdy przyjadą sami  :)

buziaki  :-* :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1208 dnia: 29 Marca 2009, 21:14 »
ja myślę że mówienie "dzieci też są zaproszone, ale nie wypisywaliśmy ich na zaproszeniach" jest jak najbardziej ok :D albo możecie powiedzieć, że co prawda na zaproszeniach widnieją tylko dorośli, ale jeśli mają ochotę zabrać ze sobą pociechy to ok, tylko prosicie prędzej o uprzedzenie" ;) Wtedy rodzice sie zastanowią czy chcą sie bawić na weselu sami czy z dzieciaczkami i dadzą wam po prostu znać. To jest taka bezpieczna otwarta furtka. Moim zdaniem ;)
buziaki :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1209 dnia: 29 Marca 2009, 21:31 »
Tylko na chwilkę - przepraszam  ;)
Ja chce miec własnie na wejście "Ty tylko mnie poprowadź "
Też nie chce narzucac komuś co ma śpiewać ale poprosic o dane piesni nie zaszkodzi  ;) Tymbardziej że akurat ja chce piesni które i tak u nas śpiewają na ślubach  ;)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1210 dnia: 29 Marca 2009, 22:37 »
Zgadzam się z Hanią :)...z pieśniami nie pomogę... przyjemnego poniedziałku życzę :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1211 dnia: 30 Marca 2009, 00:14 »
Ile tu u mnie odpowiedzi!  :D Dziekuje Wam kochane  :)

Już za tydzień w poniedziałek idziemy do księdza spisac protokół, no i przy okazji zapytamy jak wygląda zawsze taka oprawa muzyczna mszy, co organista gra i jak zapatruje się na to, żeby ktoś śpiewał  :)

Troszkę się uspokoiłam jeśli chodzi o te dzieciaczki. No, wasze wypowiedzi na pewno mi pomogły  :) Mam nadzieję, że przy zapraszaniu nie zaczne sie platać, tylko wyjdzie to naturalnie  ;) Ja to jakaś dziwna jestem, nabiłam sobie tym głowe, tym, że nie wypisałam tych dzieci, a teraz widze, że niektóre z Was takich maluchów też nie umieszczały na zaproszeniach a logiczne było że rodzice mogą je zabrać  :)
Haniu - fajnie wszystko napisałaś  ;)
Zupełnie się z Tobą zgadzam  :)

Jeśli chodzi o jakiś kącik dla maluchów to nie przewiduje, niestety nasza sala do dużych nie należy, nawet nie wiem gdzie stolik z winkiem ulokować  ::) Tak więc jeśli rodzice wezmą dzieciaczki, to będą sami musieli się nimi zająć  :) No ale tym to już chyba
nie powinnam się martwić  ???

Tablice jeszcze nie wybrane  :P
Domyślam się Ewelinko że zamówiłaś dokladnie te tablice z ocynkowanej blachy które upatrzyłam ( te"moje" sa od tego samego sprzedawcy, u kórego zamawiałysmy zaproszenia, a te "Twoje" też? )
Chyba wstrzymam się z zamówieniem tych tablic do urlopu - choć teraz coraz bardziej podobają mi się od Wiśniowej - z płytki PCV  :glupek:

A teraz pokażę Wam jeszcze naszą drugą pizze hihi  ;D Zrobilismy tym razem z innymi składnikami, ale była tak samo pyszna, a może nawet pyszniejsza  :hahahaha:

Składniki

I gotowa pizza  :D

Śpijcie dobrze  :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1212 dnia: 30 Marca 2009, 00:24 »
mmm jakie smakowitości  ;) dobrze, że po kolacji jestem  ;)
dobranoc Agatko  :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1213 dnia: 30 Marca 2009, 08:33 »
hmm ja z dzieciakami zapraszam tylko braci i chrzestnego. mam nadzieje ze nikomu nie wpadnie pomysl zabierania swoich dzieci, chodzi najbardziej o jedno kuzynostwo, poniewaz ja bylam w wieku ich dzieci kiedy oni sie pobierali a nie bylam zaproszona.

mhmmm pychota :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1214 dnia: 30 Marca 2009, 10:13 »
Mmmm pychotki :D
Jedz nam Margolko dużo i przybieraj na wadze :)

Co do dzieci na sali - moim zdaniem to żaden problem i nie ma się czym martwić, że rodzice muszą się nimi zająć sami. W gruncie rzeczy dzieci to przecież obowiązek... A jeśli rodzice chcieliby się pobawić bez nich, to niech samo załatwiają kogoś kto na ten dzień z dziećmi zostanie. Taka niania na sali to chyba nie jest dobry pomysł... Dzieci i tak lgnęły by do rodziców, i tak. No a jeśli dzieciaczki będą to najlepiej im będzie przy rodzicach... Zresztą, z tego co wiem to i tak długo przy stole nie posiedzą, bo dzieciaczki bawią się na zasadzie: podczas tańcu zabawa, podczas przerw zabawa x2 ;) ;) ;)

Agatko! "Już za parę dni... Za dni paaaarę ;D ;D ;D "
Oj jak ja doskonale wiem co czujesz, czekając na wyjazd ;D ;D ;D
Już niedługo :) :) :)

Ah jeszcze o tablicach... Wstrzymaj się moim zdaniem jeszcze, i rozejrzyj w mieście czy nie ma gdzies takich tablic :) Zawsze można zamówić, a mama Ci potem odbierze.. A zaozczędzisz na przesyłce ;) ;) ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1215 dnia: 30 Marca 2009, 11:40 »
Wasza pizza wyglądała pięknie i na pewno była pyszna :) poniedziałkowe zostawiam

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1216 dnia: 30 Marca 2009, 12:23 »
Co do dzieci na weselu, to ja nie wpisuję ich na zaproszeniach...Będą 2 pary, które mają małe dzieci- w lipcu ich córeczki skończą roczek. Ale jak ich pytaliśmy to oni i tak zostawiają dzieci u dziadków- bo z roczniakiem to różnie bywa- może być super grzeczny jak i załazić za skórę ;)
A pizza mniam mniam, wygląda cudnie ;D
Buziaki poniedziałkowe :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1217 dnia: 30 Marca 2009, 13:07 »
Zapomniałam odpowiedzieć "Potęga miłości " to sama nie wiem czy to to bo nasz organista lubi przerabiac takie normalne piosenki na teksty koscielne ale na melodie czegoś znanego  ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1218 dnia: 30 Marca 2009, 13:24 »
Agatko- tak, te zamówione tablice są od tego samego sprzedawcy, co mamy zaproszenia :)

pizza pychotka.... mniam :) narobiłaś mi teraz smaka na pizzę :P

poniedziałkowe  :-* :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1219 dnia: 30 Marca 2009, 16:45 »
mmmm ;D widzę same pyszności!! ;D tylko oliwek bym nie strawiła :P

jeśli rodzice wezmą dzieciaczki, to będą sami musieli się nimi zająć  :) No ale tym to już chyba
nie powinnam się martwić  ???
oczywiście ze nie!! :D
buziaki :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1220 dnia: 30 Marca 2009, 17:29 »
Dzień dobry  :-*

Oj, slicznie Wam dziękuje raz jeszcze, za odpowiedzi na moje pytania  :)

Buraczek :przytul:
Paolka :przytul:
Madzia :przytul:
Wiśniowa :przytul:
Fasolek :przytul:
Justyś :przytul:
Ewelinka :przytul:
Hania
:przytul:

Uspokoiłyście mnie jesli chodzi o te dzieciaczki!  :)

A mam jeszcze takie jedno małe pytanko, związane z zaproszeniami  ;)
Nie mamy na zaproszeniach takiego zdania, żeby do któregos tam dali znać czy przyjada czy nie. Ale ustnie będę ich o to prosić (choc pewnie
i tak nie wszyscy oddzwonią i sama będe to robić :P )
No ale moje pytanie jest takie:
Ile wcześnie powinni wiedzieć czy będą czy nie ? Mama moja uważa, że starczy 3 tygodnie przed ślubem, bo wtedy mamy jechać do restauracji ustalić menu i podać liczbę gości. Ja uważam, że troszkę wcześniej powinni już wiedzieć, a wy?

A jeszcze się podziele z Wami super wiadomością  - tzn dla mnie super  :D Dostałam od koleżanki z Londynu potwierdzenie że przyleci na pewno na ślub! Wysłala to potwierdzenie listem, na mój adres do Polski! Mama mi powiedziała, że jakaś mała kartka w kopercie przyszła od Asi, wiec ja mamie kazałam otworzyć, bo się domyśliłam co tam może być w środku  :D Strasznie to miłe ze strony tej koleżanki, że odpowiedź przysłała listem  ;D
Bardzo bardzo się cieszę, że będzie ze mną w tym dniu, bo to taka moja przyjaciółka z dzieciństwa, mieszkałyśmy razem w jednym bloku i znamy się od urodzenia  ;D

Ah jeszcze o tablicach... Wstrzymaj się moim zdaniem jeszcze, i rozejrzyj w mieście czy nie ma gdzies takich tablic :)

No na razie się wstrzymuję  ;)

Jedz nam Margolko dużo i przybieraj na wadze :)

Staram się  :D
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2009, 17:36 wysłana przez margolka »

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1221 dnia: 30 Marca 2009, 17:33 »
Kochana, ja ślub mam 14 sierpnia a potwierdzenia zbieram do 14 czerwca, czyli na pełne 2 miesiące przed ślubem. Wydaje mi się, że to jest ok, ja lubię wiedzieć wcześniej, a ludzie też sobie na wakacje urlopy planują. Lepiej wiedzieć ile osób będzie parę tygodni za wcześnie niż o parę dni za późno... Ja z takiego założenia wyszłam :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1222 dnia: 30 Marca 2009, 17:35 »
Ja bym wczesniej poprosiła o odpowiedż z racj tego ze 3 tyg przed musisz podac liczbe gosic , a znając życie to i tak bedziesz musiała do nich dzwonic wiec radziłabym na to wiecej czasu  ;)
My mamy potwierdzenia do 10 kwietnia czyli 1 miesiac i 13 dni przed ślubem , żeby wiedziec tez ileczego kupić, zrobic winietki, w razie czego doprosic kogoś - chociaż juz musiałam to zrobić  ::)
Myślę że jak powiesz do 20 maja to bedzie oki  ;)

Bardzo fajnie że kolezanka przyleci na Twój ślub  :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1223 dnia: 30 Marca 2009, 17:47 »
3 tyg przed to troszkę późno... My mamy ślub 22 sierpnia, a prosimy o potwierdzenie do 13 lipca, czyli prawie 6 tygodni...

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1224 dnia: 30 Marca 2009, 18:14 »
witaj. więc z racji tego, że ślub mamy w tym samym dniu pozwolę sobie na wypowiedź  ;) my mamy na zaproszeniach zaznaczone, że goście mają potwierdzić przybycie do 30 maja, myślę, że to wystarczająco wcześnie... do tego pod spodem wpisaliśmy nasze numery telefonu, póki co wszyscy potwierdzają od razu przybycie  :D a na sali musimy dać 2 tyg przed weselem odpowiedź ile będziemy mieć gości, także luzik...
buziaki  :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1225 dnia: 30 Marca 2009, 21:13 »
ja mam potwierdzenie do 15.07, czyli 1,5 miesiaca wczesniej, ze wzgledu na noclegi dla gosci :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline diunia

• bywalec
« Odpowiedź #1226 dnia: 30 Marca 2009, 22:12 »
Ale nas tutaj kusisz smakowitościami ;D

Super, że koleżnka już potwierdziła i będzie z Tobą w tak ważnym dniu!

My prosiliśmy gości,żeby potwierdzili przybycie do 30 maja-właśnie ze wzgledu na konieczność zarezerwowania noclegu

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1227 dnia: 30 Marca 2009, 22:58 »
Dzieki! Myślę, że poprosimy gości o potwierdzenie przybycia tak do 20 maja  :) My raczej nie będziemy dopraszać gości - nawet jeśli ktos odmówi. Po prostu sala nie jest zbyt duża i jak na razie to ja się boję, że się nie pomieścimy  ;)

Jejku, już w ten piątek rozdamy pierwsze zaproszenia (bo nie licze tych dwóch wysłanych do Londynu). Jestem już podekscytowana tym zapraszaniem rodzinki, a chyba i w ogóle tym lotem do Polski. Dziś mija pół roku odkąd jestem w Irlandii!! Rany  :o

Jak ja już tęsknię za domem!

Offline diunia

• bywalec
« Odpowiedź #1228 dnia: 30 Marca 2009, 23:07 »
Ale jeszcze tylko wtorek, środa, czwartek i.. lecisz na urlop do domu !!!  :skacza: Sama wiem co to znaczy, bo byłam przez 4 miesiące w Irlandii i jak wracałam to po prostu z radości unosiłam się nad ziemią! A jak wjechałam już do Szczecina (ja akurat wracałam autobusem) to miałam łzy w oczach ze szczęścia  :'( A jak zobaczyłam juz rodzinkę to nie do opisania! I Ty już w piątek, w ten piątek tego doświadczysz ! :skacza:
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2009, 23:12 wysłana przez diunia »

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #1229 dnia: 31 Marca 2009, 10:05 »
Ja ślubuję w ten sam dzień więć się również wypowiem na temat potwierdzeń przybycia gości. Zawarłam w zaproszeniach, żeby goście potwierdzili przybycie do 25 maja i podałam numery telefonów, a na 2 tygodnie przed ślubem mam zgłosić ile gości będzie, więc jeśli ktoś mi nie potwierdzi jeszcze to będę miała czas żeby się z nimi skontaktować. Ustnie też możesz to zrobić jeśli ktoś odrazu Ci nie potwierdzi przybycia. Myślę, że dużo gości będzie odrazu potwierdzać swoje przybycie- przynajmniej w moim przypadku tak było, szczególnie od rodziny z mojej strony.

A urlopik coraz bliżej ......    ;D :-*