To jeszcze ja

PM w pracy, a ja zamiast się pakować, siedzę na forum

Widze, że niektóre z Was nie zapłaciły za zapowiedzi, a i tak je wywiesili - kurcze, a u mnie pewnie czekają na kasę - bo już 3 tygodnie minęły od spisania protokołu i nic

...moj PM dał u siebie 30 zł ...
No a mama PM-a sama dała 100 zł, jej ksiądz wcale tyle nie kazał. A potem napisała do nas, czy nie dała za mało :/ PM był zły, że dała aż tyle, bo będzie musiał jej tą kasę oddać, a przecież każdy grosz się dla nas liczy

...po spisaniu protokołu zapytalismy się ksiedza ile za ślub i zapowiedzi
prosto z mostu na co ksiądz powiedział ,że nie mają zwyczaju brać opłat za zapowiedzi a poza tym wszystko jest co łaska i nie ma cennika
No i tak powinno byc, ile co łaska.
My też zapytalismy prosto z mostu ile będzie kosztował ślub, własciwie to PM zapytał, tyle, ze my o to pytalismy jak byliśmy ustalać date ślubu, czyli to było prawie rok temu, i wtedy był w ogóle inny ksiądz niz teraz. I powiedział, że 500 zł, ale nie mówił co w tą cenę wchodzi, czy zapowiedzi, czy organista, kościelny. Ja to myślałam, że to już całość. A teraz to już zgłupiałam...
A co najważniejsze to gratuluję - juz tylko 2 m-ce zostało do tego pieknego i oczekiwanego dnia (mnie rónież tyle zostało- im bliżej tym bardziej mnie sie dłuży, a Tobie Agatko??).
Anulka i ja Tobię gratuluję

A czy mi się dłuży to w sumie chyba nie - ostatnie 3 tygodnie przeleciały nie wiem kiedy