Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 134964 razy)

Offline margolka

• Chuck Norris
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #1410 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:21 »
Cześć  :D

Jaka dyskusja się u mnie zrobiła o wybielaniu ząbków  ;)

Fasolku mnie pan dentysta też mówił o jakichś szynach, co może mi zrobic i potem sama będę sobie wlewac tam płyn. I właśnie taka kuracja miałaby trwać 3 tygodnie. Tyle że koszt dużo niższy niz napsałaś - on powiedział że 300 zł kosztuje zrobienie tych odlewek. No ale taką metodę wybielania też odradza. Podobno też może pojawic się nadwrażliwość, tyle że w każdym momencie można kurację przerwać  :)

Justyś ja to chyba się wybiorę do Twojej apteki hehe  ;)

Co do zapowiedzi - na razie nie "wisimy" ani u mnie ani u PM-a :(  ;) Moi rodzice byli wczoraj w kościele i mówią, że na liście nas nie ma - może jakaś stara lista  :P
A mama PM-a ma iść do ich księdza w czwartek, właśnie z tą kartką z prośbą o zapowiedzi  :)
Zatem jak będę coś wiedzieć i "zawiśniemy" to dam Wam znać  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1411 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:38 »
Hihi daleko nie masz  ;)
ale skoro masz nadwrażliwość to może pastą narazie spróbuj  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1412 dnia: 14 Kwietnia 2009, 17:50 »
Płyn to ja mam fluor właśnie na tą nadwrażliwość... Dziwne, że Tobie tego nie dał, mi jak tylko zaczęłam narzekać na nadwrażliwość zębów (pojawiła się w trakcie przesuwania zębów) to od razu powiedziała, że jak zdejmiemy aparat to będziemy temu zaradzać... Są lepsze metody niż zwykłe pasty do zębów ::) Na mnie żadne Sensodyne nie działało ani inne temu podobne...dopiero ten fluor mi pomógł ::)
No mi 300 zł też szyny kosztowały- najdroższy ten żel do wybielania był... A teraz nie mam go jak używać, yhhh >:(
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1413 dnia: 14 Kwietnia 2009, 18:19 »
pozdrawiam wtorkowo-)nie bylo mnie troszkę,bo przyjechali do Nas moi rodzice noi tak się nimi trzeba zająć,robimy sobie duuuuzo wycieczek ,a potem to juz do kompa nie chce sie siadać,ale powoli nadrabiam bo dziś luzniejszy dzień......jutro juz wracam do pracki.....Ciesze się Margolko,że wsio sie udało poozałatwiać;-)))))no a dyskusja o tym wybielaniu...uuuuu  :-* :-* :-* :-*

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1414 dnia: 14 Kwietnia 2009, 22:37 »
hej hej, znow mialam nadrabiania, bo watek leci tak szybko ze szok :))
mam nadzieje ze infekcja szybko ci minie, bo przy tych globulkach to mi sie moj mąż wyposcil biedny :P Ja jutro wlasnie ide sie dowiedziec co z ta nadzerka, dzidzi chwilowo nieplanujemy to sie moze pozbede tego cholerstwa...zobaczymy. A z tymi zapowiedziami to w sumie niewiadomo, nasze wywiesili po slubie :) a no i takjak pislama u nas wspolne mieszkanie =  1 spowiedz :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1415 dnia: 14 Kwietnia 2009, 22:43 »
buziaki zostawiam :-*

A z tymi zapowiedziami to w sumie niewiadomo, nasze wywiesili po slubie :)
DOBRE ;D

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #1416 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:15 »
Ja też sie ubawiłam  ;D ;D w zasadzie moje też by mogły po ślubie dopiero zawisnać  :) :) a co mi tam  ;)
Buziaczki  :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1417 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:28 »
ach te sprawy koscielne przerazaja mnie :)

milego dzionka :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1418 dnia: 15 Kwietnia 2009, 08:58 »
Cześć  :(

Nie wiem czy dzionek będzie miły  :( Wczoraj załapałam doła i dalej mnie trzyma  :-\

Zaczęło się od tego, że wyczytałam na naszym forum negatywne opinie o naszej restauracji  :( Że jedzenia na weselu było mało, że obiad był zimny, że obsługa beznadziejna, ciasto czy tam alkohol znikały  :o Ogólnie załamka  :-\ Nawet mi się pisać już wczoraj nie chciało, jak to wszystko wyczytałam.
A jeszcze kilka dni temu, przy opisywaniu urlopu, napisałam że po wizycie w Kamionkach jestem optymistycznie nastawiona... No bo sala, jak i cała restauracja podoba mi sie bardzo, mnie i mojemu M też. Wystrój jest jak dla nas super, ogródeczek przyjemny, ale co z tego, skoro rosół będzie zimny, a kelnerki niegrzeczne  :-\ :-\ :-\
Nie wiem co robić - wymyśliłam że pójde do kierowniczki restauracji z wydrukowanymi stronami z neta i pokaże jej te opinie i zapytam czy mam sobie szukać własnych kelnerek i kucharek skoro jej sie nie sprawdzają... ciekawe co ona na to powie... ehh kurcze musi coś w tym być prawdy, bo już nie pierwszy raz przeczytałam coś takiego  :'(

Wczoraj pół dnia przepłakałam. Dobił mnie jeszcze spadek euro. Jak bylismy teraz w Polsce to nie wymienilismy nic pieniążków... myśleliśmy że rodzice wymienią jak euro troszke wzrośnie, a tu spadło...

Daruda a gdzie byliście na wycieczkach ? My bylismy w sobotę w Dublinie i w Howth, na tych malych klifach. A teraz jestem w trakcie załatwiania wycieczki na Klify Moherowe. Bardzo chciałabym je zobaczyć na żywo. No ale jeszcze nie wiem czy wycieczka wypali - dziś będę dzwonic do takiego jednego biura podróży w Dublinie.

Izulek nas ksiądz nie pytał czy mieszkamy razem, a sami też się nie chwalilismy. Czyli chyba musimy iść 2 razy do spowiedzi. I właśnie nie wiem kiedy do tej pierwszej pójdziemy  ???

Justys, Fasolek, Daria, Iza, Hania, Bea, Paolka - buziaczki  :-* :-* :-*
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2009, 09:00 wysłana przez margolka »

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #1419 dnia: 15 Kwietnia 2009, 09:12 »
A może to są jakieś stare opinie? Mogło się tam dużo pozmieniać na lepsze! Im na pewno też zależy na dobrej opinii i może te komentarze do nich już dotarły (lub dzięki Tobie dotrą) i zareagują na to w odpowiedni sposób, tak, żeby klienci byli zadowoleni! Głowa do góry! :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1420 dnia: 15 Kwietnia 2009, 09:15 »
Diunia to są nowe komentarze, z wczoraj  :(

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1421 dnia: 15 Kwietnia 2009, 09:18 »
Wiesz podobno w każdej plotce jest ziarnko prawdy, my też słyszeliśmy o Naszej sali weselnej i to w sumie nie w necie ale od ludzi, że obiad był wydawany 2 godziny i ogólnie bardzo długo trzeba na jedzenie czekać, więc przy spotkaniu z właścicielem powiedzieliśmy wprost że doszły Nas takie słuchy i czy mógłby to jakoś zdementować, on oczywiście powiedział że to nie prawda, no bo co miałby powiedzieć, ale widziałam że głupio mu było i raczej wątpię żeby na Naszym weselu było coś takiego  :) jak się zwróci uwagę wprost to na pewno się nie powtórzy, przecież głupi nie są na opinii też im zależy  ;)

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #1422 dnia: 15 Kwietnia 2009, 10:50 »
Agatko ja też bym rozmawiała z właścicielem otwarcie, bo dzięki takim szczerym głosom mozemy coś zmienić :) a własne wesele to zbyt ważny dzień, żeby się stresować salą. Załatwicie wszystko i będzie dobrze :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1423 dnia: 15 Kwietnia 2009, 12:03 »
Margolka, porozmawiaj po prostu z ludźmi tam na sali :) W końcu masz prawo wymagać by obiad był ciepły i by obsługa była chociaż znośna :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1424 dnia: 15 Kwietnia 2009, 12:40 »
ja mysle ze pomysl zeby wydrukowac opnie jest dobry , ale tez trzeba pamietac ze zawsze sie komus co nie spodoba wiec tez nie ma co sie załamywac , bo jest tez sporo osob pewnei u ktorych bylo wszystko ok :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1425 dnia: 15 Kwietnia 2009, 13:08 »
nie martw się Margolka! zawsze są różne opinie o salach, jednym się podoba innym nie... ja też słyszałam różne sprzeczne opinie o swojej sali, ale nie mam zamiaru się tym przejmować. na Twoim miejscu spytałabym otwarcie jak to u nich jest, bo słyszałaś różne złe opinie na ich temat. głowa do góry  :-* :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1426 dnia: 15 Kwietnia 2009, 14:19 »
Oj Kochana... Może nie warto aż tak przejmować się czyjąś opinią... Jednamu podpasuje restauracja a innemu nie. Może pogadaj z kierowniczką (czy kimś tam waznym ;) ) o Twoich oczekiwaniach i wyraź swoją nadzieję na to, że rzeczywiście wszysko odbędzie się tak jak uzgodnicie. Ja chyba bym nie machała babce przed oczami opiniami, bo to może spowodować niepotrzebne spięcia ( a wtedy dopiero mogą zacząć się problemy i niepotrzebnie nerwy będziesz sobie szarpać), a też nie wiadomo czy ktoś np. z zawiści tych brzydkich rzeczy nie napisał... No nie wiem...  ::) Ja jednak zaczęłabym od spokojnej rozmowy i oparła się na swoim wrażeniu :) a skoro Tobie się podoba to na pewno będzie ok :)
Jeśli chodzi o "zimny rosół" to często nawet w najlepszych restauracjach zupka czy danie nie są gorące dlatego po prostu, że zamin każdy sobie naleje czy nałoży, to zdąży już wystygnąć ;) generalnie jest tak, że możemy na rzęsach stanąć, a i tak prawdopodobnie nie będzie idealnie. Ale pierdółkami nie warto aż tak się przejmować :)
Buziaki :-*

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1427 dnia: 15 Kwietnia 2009, 16:07 »
Ja tez mysle, że nie martw się za bardzo ,ale z drugiej strony lepiej trzymac rękę na pulsie.
Może najpierw z właścicielka pogadac spokojnie i dopiero wrazie co pokazac jej twoje żródła? Najlepiej jakbys znalazła namiar bezpośrednio do dziewczyny, która tam slub brała niedawno i z nia pogadała!!!
Trzymam kciuki za pomyślne załatwienie restauracji :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1428 dnia: 15 Kwietnia 2009, 16:19 »
Agatko najgorzej to zaczać sie przejmować  ;)
Moim zdaniem warto podjechac i porozmawiac z pania dlaczego takie opinie chodzą, ze jesteś zestresowana ta sprawa ze zalezy Ci na tym zeby było ok, masz dużo znajomych ( forumowiczów  ;D ) którym póxniej możesz polecić ta sale  ;)

Jak wiesz o mojej sali tez gadają że wódke kradną  ::) I mój G zapytał tej Pani czy jest jakiejs mijesce gdzie mzna ja zamknąc zeby nikt sobie nie wziął ot tak  ;D Pani zaczęła zapwniac ze możemy policzyć wszystko przed po, butelki itd , mówi że tu jest stała ekipa i nikt nie zaryzykuje straty pracy dla flaszki , w sumie to trochę się uspokoiliśmy , nie dajmy sie zwariować przeciez wiadomo że to nie jest zalezne od Ciebie, chciałabys żeby wszystko było ok więc moim zadniem warto porozmawiac z własciecielka ,a  teraz nie am co sie zadreczac  :)

Uszy do góry  :D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1429 dnia: 15 Kwietnia 2009, 16:46 »
niestety tez o kradziezy alkoholu czy sokow czesto sie slyszy :(
no ale co zrobic jak nei ma jakiegospomieszcenia to nei ma co sie przejmowac tylko zyczyc "na zdrowie"

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #1430 dnia: 15 Kwietnia 2009, 19:46 »
Hehe "na zdrowie" to bym raczej nie życzyła, jak za kradzież to raczej "na problemy żołądkowe"  :D :D
Tak myślę sobie, że może ten ktoś kto pisał miał jakieś opóźnienie na salę...wystarczy, ze miał być na daną godzinę, a podjechano troszkę za późno, a przy obiedzie na większą liczbę osób to bardzo niszczy plan działalnia...ja tam uważam, że będzie dobrze i kropka  :D :D  :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1431 dnia: 15 Kwietnia 2009, 19:54 »
hmm jeszcze niedawno z tego samego powodu mialam dola, poprostu przestalam sie tym przejmowac. bedzie u nas pare osob które beda zajmowały sie pilnowaniem takich rzeczy. wodki, napojów, jedzenia. poprostu trzeba rzucic okiem i dopilnowac. tez mam zamiar powiedziec wlasciecielce o moich obawach.
glowa do gory, moze opinie nie byly obiektywne ? hmm sama tez lubie krytykowac i nie jedna impreze objechalam z gory na dol mimo ze bylo w porzadku
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #1432 dnia: 15 Kwietnia 2009, 20:39 »
 :-* :-* zostawiam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1433 dnia: 15 Kwietnia 2009, 20:51 »
ja bym pogadała z właścicielami o Twoich obawach... o mojej sali też pojawiło się kilka niepochlebnych opinii w zeszłym roku i hotel od razu zareagował... na sali jest teraz monitoring i przebieg wesela jest nagrywany... w razie nieporozumień jest dowód co działo się na sali a kelnerzy wiedzą że szefostwo ich obserwuje i lepiej pracują

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1434 dnia: 15 Kwietnia 2009, 21:36 »
Margolko ja też odradzam wybielanie chociaz bylam bardzo do niego przekonana :) Ale dentystka powiedziala mi ze wystarczy czasem zwykłe czyszczenie ząbków dentystyczne... Przed studniówką byłam i spróbowałam - faktycznie ząbki były dwa razy jaśniejsze :) Szkoda pieniążków na wybielanie no i szkoda cierpienia późniejszego.

Margolko moim zdaniem jeśli pojdziesz do kierowniczki ze stronami z neta wydrukowanymi, to ona jeszcze gorzej na Was spojrzy i Was inaczej potraktuje. Ja jakos nauczylam sie tego ze im milej sie do kogos podejdzie tym lepiej potem sie jest traktowanym. Tzn, po prsotu ona takie cos moze odebrac jako atak na nią i na jej restauracje.Oczywiscie tak jak pisza dziewczyny, porozmawiaj z nia, ale nie "ataktuj: jej od razu wydrukowanymi stronami z forum... Takie moje zdanie.

Co do euro to uwierz mi, nie przejmuj się... Przed kryzysem euro stało tak nisko i zapowiadało się tylko gorzej... Eh, i gdybysmy wtedy nie wymienili pieniazkow, to bylibysmy teraz do przodu o jakąś połowę wesela... ::)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1435 dnia: 15 Kwietnia 2009, 21:49 »
Kochane dziekuję!  :-* Umiecie podnieść na duchu  :)

Pogadam z kierowniczką, powiem o moich obawach, no ale kartkami  z opiniami rzeczywiście nie będę jej przed nosem machać. Chyba byłoby to niegrzeczne, zresztą ja taka odważna to tylko na forum jestem  :P Oj naprawdę zalezy mi żeby wszystko było w porządku, no ale to chyba zrozumiałe, przecież każda z Was tak ma  :) Dziękuję za pocieszenie  :przytul:

A teraz z innej beczki. W poniedziałek skończyła mi się trzymiesięczna umowa o pracę (no ale mimo to chodze sobie do pracy nadal). Jak wiecie, za parenaście dni wracam do Polski. Chciałabym jeszcze  popracowac do konca przyszłego tygodnia, dlatego nikomu nie mówiłam, ze będę się zwalniać. No bo pomyslałam, że jak powiem, to umowy nie przedłużą... No ale nie wiem czy to jest fair. Jak na razie nasz superwajzor nie przyszedł do mnie z nowa umową, ale pewnie dziś lub jutro przyjdzie i nie wiem czy mam wspominac o tym, że wracam do Polski. Jak radzicie ?
Powiedzieć mu, jak przyniesie nową umowę czy po prostu mieć go gdzieś, podpisać umowę, popracowac tyle ile chcę, a potem powiedzieć że to był moj ostatni dzień w pracy ?  :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1436 dnia: 15 Kwietnia 2009, 22:22 »
Margolko zależy od tego, jaki jest ten człowiek... Jeśli zawsze dało się z nim dogadać, byl w porządku i w ogóle, to ja bym powiedziala ze nagle musisz wracac do polski i ze zalezy ci by jeszcze troche popracowac. No tylko musisz sie liczyc z tym ze moze Ci nie pozwolic pracowac. ja jednak na Twoim miejscu bym powiedziala, wolalabym byc fair.

A zalatwiasz sobie jakeis papiery do Polski, zaswiadczenia o tym ze tam pracowalas?

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1437 dnia: 15 Kwietnia 2009, 22:51 »
Madzia no właśnie wiem, że jak powiem superwajzorowi ze już za 2 tygodnie wracam do Polski, to mi już teraz podziekuje. A ja chce jeszcze popracowac do końca przyszłego tygodnia. No bo moge jeszcze troszke zarobić... Mój M. mówi żebym nic teraz nie mówiła. A dopiero w ostatni dzień w pracy - tylko kurcze będzie mi tak głupio chyba  ::) Pozostaje jeszcze takie rozwiązanie, ze superwazjorowi w ogóle nic nie powiem, a po ostatniej nocce pracy pójde do szefa fabryki, Irlandczyka i jemu powiem że się zwalniam. Czy ja sie muszę tłumaczyc dlaczego ?

Jesli chodzi o zaświadczenie - to tak będę załatwiać. P40 czy P65 to sie nazywa czy jakos tak podobnie.
I właśnie też nie wiem do kogo mam iść, że to chcę, to superwajzora czy do głównego szefa.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1438 dnia: 15 Kwietnia 2009, 23:01 »
A nie możesz mu powiedziec np 3 dni przed wyjazdem, popracujesz trochę , odpoczniesz przed wyjazdem ??  ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1439 dnia: 15 Kwietnia 2009, 23:06 »
No właśnie myślę, żeby w przyszły piątek iść do szefa powiedzieć, że się zwalniam (to bedzie 24 kwiecien, a wracam do Polski 28-ego kwietnia, we wtorek) - no ale nie wiem czy tak można, że powiem że się zwalniam i już nie idę wiecej do pracy  :P