Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 139814 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hania3033

• Chuck Norris
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #1170 dnia: 26 Marca 2009, 18:20 »
Odpowiem na to, co wiem ;)

czy wypada w niedziele palmową rozwozic zaproszenia? Bo właśnie się skapłam (czy skapnęłam  :P ?) że ta niedziela, kiedy to chcę objechać Sosnowiec (dokładnie 6 mieszkań na różnych osiedlach) to niedziela palmowa...
uważam że każdy czas jest dobry na wręczenie zaproszeń!! :D no, może oprócz pogrzebu... ::)

Tort  :D Wiecie już jaki będziecie miały?
restauracja nam zapewnia, ale to się później dogada, ięc jeszcze nie wiemy ;)

Samochód, a raczej tablice rejestracyjne  ;) Lepsze blaszane, czy tekturowe ? Bo znalazłam na all... takie fajne, ale są blaszane i nie wiem czy to dobrze czy to źle  ???
ja bym wybrała blaszane :)

buźka :-* :-* :-*

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1171 dnia: 26 Marca 2009, 19:45 »
Z pieśniami nie pomogę, natomiast my mamy chyba 6 rodzai ciast... tort jeszcze nie wiem do końca jaki będzie... a tablice zamówiłabym pewnie zwykłe, bo co potem z nimi zrobić ::) aaa jeszcze zaproszenia- można zadzwonić do tych osób i spytać czy można na chwilkę do nich wpaść z zaproszeniami...

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1172 dnia: 26 Marca 2009, 20:26 »
ja też postaram się troszkę pomóc:
1. pieśni do kościoła- zależy o jakie Ci chodzi, bo my będziemy mieć skrzypce i repertuar będzie taki standardowy jak przy skrzypcach i organach, a inne pieśni to powinien organista dobrać, w naszym przypadku to zostaje dla organisty ostatnia pieśń na zakończenie i na wyjście z kościoła marsz mendelsona (nie wiem jak to się pisze)
2. co do zaproszen to uważam tak jak Hania, że każdy moment jest dobry oprócz pogrzebu...
3. ciasta- u nas będą właśnie 3 lub 4 rodzaje, jeszcze nie zdecydowaliśmy jakie (pewnie sernik, makowiec, jabłecznik i jakieś lekkie z owocami)
4. u nas tort będzie zamawiany przez restauracje, jeszcze nie wiemy jaki i ile (będziemy wybierać 2 tyg przed weselem)
5. tablice chyba tekturowe lepsze, bo to przecież na jeden raz tylko...
mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam  :P
buziaki :-* :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1173 dnia: 26 Marca 2009, 21:13 »
Witam margolko :) Cieszę się razem z Tobą, bo się praktycznie za tydzień mijamy ;D Ty do Polski, ja do Irlandii ;)
A teraz pytania...
1. Nie pomogę... Bo i nie interesuję się w tym temacie, u nas będzie co ma być chyba :(

2. Kochana, nie ma  żadnych przeciwskazań żeby rozdawać zaproszenia w niedzielę palmową :)

3. Z ciastami się nie orientuję bo zapewnia nam je sala...

4. ... tak samo jak i tort ;)

5. Zdecydowanie tekturki :) Za blachę jedną zapłacisz 12 zł, a za tekturkę 1 - 2 zł. To tylko na jeden raz, więc wydaje mi się że nie ma sensu wydawać kasy na blaszane, bo i co z tym później zrobisz? :)

Buziaczki!  :-* :-* :-*

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1174 dnia: 26 Marca 2009, 21:22 »
hej :) jezeli chodzi o rodawanie zaproszen, zadzwon i sie umow, niebedzie nieporozumien :) poza tym pewnie wiedza ze teraz a granica jestescie, wiec niemacie duzo do wyboru. My dzieciaczki wszystkie umieszczalismy, nawet te ktore wiedzialam ze sa za male i nieprzyjda, ale pamiatka jest ze sie o nich niezapomnialo. My i tak za maluchy nieplacilismy. Byloby mi chyba samej przykro jakby ktos tylko mnie i meza zaprosil...takie moje zdanie.
A tablice, mysle ze tekturowe, wkoncu na 1 raz tylko...
buzka

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1175 dnia: 26 Marca 2009, 22:18 »
To teraz ja :
1. To wszystko zależy czy chcesz mieć oprawe w stylu skrzypce , czy np sam organista czy jakaś dziewczyna bądz chór do śpiewania  ;) U mnie np będzie spiewać dziewczyna i bardzo bym chciała :
 Ty tylko mnie poprowadź , Potęga miłosci bądź Takie jest prawo miłości , a reszta to sama nie wiem , może jakieś Ave Maria - zobaczymy  ;)
2. Jesli chodzi o dzieciaczki to ja uwzględniłam ale tylko takie po 3 -4 latka - starszych nie mamy, miesięcznych nie uwzględniałam nie wiem nawet czemu ale to od G rodziny i on z rodzicami tak stwierdził wiec nic mi do tego  ;D
nie widzę żadnych przeszkód zeby zapraszać w niedziele palmową  ;)
3. My właśnie jutro wybieramy się do cukierni myślę ze 5 rodzajów ciasta po 5 kg czyli nam wychodzi po 250 g na osobę ::) Z tym ze my tort podajemy tak ok 20 -21 własnie jako coś słodkiego do kawy i dlatego dużo ciast nie zamawiamy  ;)
4. My zastanawiamy się nad Tiramisu bądź orzechowym  :D a może jakis inny ciekawy nam posmakuje  ;D na 100 % Ci nie powiem
5. Ja kupiłam tekturowe tzn są laminowane i mają taśme samoprzylepną i można je przykleić do oryginalnych  ;) szkoda by mi było pieniędzy na blaszane bo to i tak na jeden raz  :D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1176 dnia: 27 Marca 2009, 11:54 »
Ale ten papier "toaletny" super !!

To moze ja nakresle cos odnosnie Twoich pytan............

1. jeszcze sie nie orientowala, i z chcecia skorzystam z pomocy kolezanek  :P

2. Ja w ogole dzieci nie dopisuje na zaproszeniach a dwoch kuzynów (14 i 16lat) zapraszam ale na zaproszeniu sa z rodzicami.

3.Jak sie dowiadywalam to dwa kawalki na glowe + tort ( a o ile pamietam to jest blacha od Sowy jest na 80 osob wiec wg tych obliczern dwie blachy + torcik ) ciasto na blachach mozna pomieszkac tzn na jedne blaszy moze byc np 4 rodzaje ciasta :)

4. Ja juz sobie wybralam tort (pokazalam w moim odliczanku) Taki trzy pietrowy ale bez stelaza :) Smaki nie za bardo mi sie widza, chcialabym inne aczkolwiem te podane przez Sowe sa bardzo dobre :) Jakies oszech, chyba kawowy ... kurcze nie pamietam  :P

5. O tablicach wlasnie wczoraj rozmawialam z moim P ze na samochod zamawiamy z plyty PCV (te z all) a kto wie czy jeszcze dodatkowo nie zamowimy tych blaszanych jako pamietke  ;)

Buziaczki piątkowe  :-* :-* :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1177 dnia: 27 Marca 2009, 12:20 »
papierek toaletowy super...  ;D ;D ;D ;D ale ludziska pomysły mają

co do Twoich pytań.....

1) w sprawie muzyki w trakcie ślubu zdaję się na chór bo ja się na tym nie znam a oni tak

2) my dzieci nie zapraszamy... z wyjątkiem jednej 3latki i nastolatków z bliższej rodziny bo po pierwsze płacimy za nie a poza tym bez dzieci już zaproszonych jest 155 osób a sala jest na 120  :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie: jak wszyscy zdecydują się przyjechać to będziemy nieźle musieli kombinować jak naszą salę "nadmuchać"

3) podobno w sprawie ciast najlepiej zdać się na cukiernie bo mają doświadczenie ile czego na jaka ilość osób... myślę, że weźmiemy 3-4 rodzaje ciast

4) tortu podobno zamawia się po 100 g na osobę plus mały zapas (powiedzmy 2-3 kg)

5) ja mam tablice ze sztywnej tektury z taśmą dwustronną... ale gratis do deko samochodu dostałam takie z cieniutkiej i kompletnei nie wiem jak to mogłoby się trzymać  :drapanie: ja bym brała tekturowe.... tez przeciez mogą zostać na pamiątkę a tańsze są  ;D

:-* :-* :-* piątkowe zostawiam

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1178 dnia: 27 Marca 2009, 13:16 »
dziewczynki, ja się nie interesuję tablicami bo autko które będziemy mieć już je oferuje ;) ale tak się zastanawiam - ja poleciłabym margolce blaszane, a wy tekturowe. Rozumiem że to tylko na 1 raz, ale 12 zł to chyba nie tak dużo?? A jesli np (czego nie życzę!!) będzie lało w Tym Dniu?? Nie boicie się, że zamokną i po prostu się podrą? Ja wiem że to tektura, ale jednak zawsze papier... ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1179 dnia: 27 Marca 2009, 13:38 »
Moje sa tekturowe ale zalaminowane  ;) wiec nie boję sie  ;D
Wiadomo 12 zł nie tak dużo , ale tu o 10 zł wiecej tam o 5 zł więcej i juz sie uzbiera  ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1180 dnia: 27 Marca 2009, 14:57 »
nie, no kaska kaską, być moze i sie uzbiera, ale chodzi mi głównie o "podarcie". No ale skoro
Moje sa tekturowe ale zalaminowane  ;) wiec nie boję sie  ;D
to ok :) nie pomyślałam o tym że można je zalaminować :glupek:

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #1181 dnia: 27 Marca 2009, 15:59 »
zostawiam buziaki :) margolko ja nic wiecej nie napisze bo dziewczynki juz wszystko napisaly, my ciasta jeszcze i tortu tez nie zalatwilismy, wiec......
a tablice to mi sie wydaje bez roznicy :)tektura czy metal..... to i tak tylko na 1 raz...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1182 dnia: 27 Marca 2009, 16:08 »
Haniu... moje są niby tekturowe ale nie wiem czy byłabym w stanie je przełamać takie są grube... więc chyba deszcz im nie straszny  ;)

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #1183 dnia: 27 Marca 2009, 16:56 »
O tablicach się nie wypowiem bo nasze auto ma swoje tablice a torta zamawia się 100 g na osobę niewiem jeszcze aki smak wybierzemy narazie zarezerwowaliśmy tylko stelaż, odnośnie ciasta nie mam pojęcia ale myślę że 4-5 rodzai i niby po 250 g na os.
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1184 dnia: 27 Marca 2009, 19:51 »
Karolla : a skąd bierzecie torta i ciasto?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1185 dnia: 27 Marca 2009, 21:33 »
buziaki wieczorne zostawiam  :-* :-* :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1186 dnia: 27 Marca 2009, 22:57 »
Witam się z Wami w dniu dzisiejszym, w dniu 27 marca  :D

Czy wiecie, że dokładnie 3 miesiące temu założyłam moje odliczanko ?  ;D I tyle samo czasu zostało do końca tego wątku ?  ;)
Chciałam Wam bardzo podziękować za to że jesteście tutaj ze mną! Jesteście mi takie pomocne! Mam nadzieję , że jeszcze 3 miesiące wytrzymacie tu ze mną  ;D

Jeszcze

:serce: :serce: :serce: 3 miesiące  :serce: :serce: :serce:

i powiemy sobie TAK  :skacza:

Dziekuję wszystkim forumkom za odpowiedzi na moje pytania  :)

Jeśli chodzi o pieśni/piosenki to chodziło mi o takie do śpiewania (dzieki Justyś za te tytuły - zaraz przesłuchamy) :) Skrzypeczków nie będziemy mieć, szkoda nam już pieniążków  :( Ale może znajdziemy kogoś kto nam pośpiewa  ;) Jeśli nie, zostanie organista  :) A co on zagra to nie wiem - pewnie to co zawsze się gra  :) Na koniec Marsz Mendelsona, a na początku to nie wiem co  ??? Co zawsze grają jak para młoda idzie do ołtarza ?? Wiecie  :?:

Druga sprawa - zaproszenia. Rozmawiałam z rodzicami i oni mają powiadomić rodzinkę, że przyjedziemy. Mi chodziło tylko o to, że może chcieliby iść do kościoła w niedzielę do południa - no wiecie, z palemką, a przez to, że chcemy ich odwiedzić z zaproszeniami, to muszą czekać na nas  :-\
Jeśli chodzi o te dzieciaczki - my właśnie nie mamy ich na zaproszeniach (a zaproszenia już wydrukowane) i teraz się zaczełam zastanawiac czy może to nie głupio tak. Tzn już wcześniej, przy zamawianiu zaproszeń miałam dylemat, ale i moja mama i mój M. mówili, żebyśmy ich nie uwzględniali, nie wiem jak u Was, ale u nas nie będzie dla nich krzesełek  :-\ Kurcze, mam nadzieję, że Ci rodzice tych dzieciaczków się nie poobrażają  ::) Chyba że przepisac te zaproszenia, mamy kilka pustych - sama nie wiem...

Następnie ciasta i tort. Dziękuję Wam za odpowiedzi, ja nie miałam zielonego pojęcia ile tego trzeba, a wasze wskazówki mi się przydadzą  :) Pytając o tort miałam na myśli kształt torta - hehe nie sprecyzowałam pytania  ;) Ja nie lubię tortów, nie będę ich degustować, to pomyślałam, że może chociaż jakiś fajny stelaż wybiorę.
Wkleję Wam kilka i powiecie który najfajniej się prezentuje, oki ?

1

2

3

4

5

6

Jak widzicie, biorę pod uwagę torty tylko na stelażu. Przepiękne są te bez stelaża, ale podobno te powłoki cukrowe w tych pieknych tortach są niezbyt smaczne  ;)

No i jeszcze została sprawa tablic  ;) Większość z Was proponuje mi tekturowe olaminowane. Właśnie mnie też wydaje się, że takie byłyby lepsze. Bo nie wiem czemu, ale boje się że te blaszane to odpadną podczas jazdy ( bo one też są przyklejane, nie przykręcane). No tyle że takie fajne co nam się podobają są właśnie blaszane. No i klops.
Mój M. koniecznie chce na tył samochodu tablicę z napisem : "Już po chłopie" . A z przodu chcemy nasze imiona. A miło by było gdyby oprócz tych imion był napis młoda para, albo nowożeńcy. Tak własnie jest na tych co znalazłam, na tych blaszanych, pod imionami jest właśnie dodatkowy napis. One są właśnie idealne jak dla nas, nie bardzo drogie, chyba 6.50 jedna tablica. Tylko że czy one się będą trzymały ? Nie wiem czy ryzykować  ??? Chyba będę dalej szukać.

Ehh, jaka długa wiadomość.
Mam nadzieję, że Was nie zanudzam moimi "problemami"  ::)

Buźka na koniec dnia  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1187 dnia: 27 Marca 2009, 23:09 »
ja zamawiałam tekturowe i mam imiona a pod spodem napis Para Młoda... tablice można sobie projektować dowolnie więc napis może być dowolny (i układ też)... jak chcesz to dam Ci namiar na sprzedawcę

co do stelaży to czy te które wkleiłaś są z Twojej cukierni? jeśli tak to spory wybór mają... w tej, w której ja zamawiam do wyboru były tylko trzy  ::) i w sumie wszystkie jakieś nieciekawe

mi z tych co wkleiłaś najbardziej podobają się 1, 4 i 5 ale ten pierwszy to jest chyba na jakąś ogromna ilość tortu a przynajmniej tak wygląda  :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1188 dnia: 27 Marca 2009, 23:20 »
Wiśniowa, to prosze wyślij mi namiary na te tablice  :) A też myślisz, że blaszane nie będą się trzymać ?

Te stelaże to nie z naszej cukierni, bo ja jeszcze nie wiem która będzie "nasza"  :) Mówisz, że Twoja cukiernia miała tylko 3 stelaże do wyboru? A ja myślałam, że takich "rzeczy" to dużo mają  ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1189 dnia: 27 Marca 2009, 23:35 »
no ja się nieźle zdziwiłam, że mają tylko trzy.... pani w cukierni powiedziała mi, że mieli więcej ale spłonęły  :shock: :shock: :shock: podobno od tych fajerwerków, które niektórzy w tort wkładają (nadal nie wiem jak to fachowo się nazywa)...  wcześniej nie wiedziałam, że od tego może pożar być  :-X

zaraz wysyłam na priv namiar na pana od tablic... jak się obawiasz to się może jeszcze wstrzymaj z zakupem... 30 maja przetestuję swoją to Ci powiem czy się trzymają  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1190 dnia: 28 Marca 2009, 00:27 »
Margolko, ja mam wrażenie, jakbyś może jakiś miesiąc temu wątek założyła.... ale ten czas leci! ;)
GRATULUJĘ tych3 miesięcy :)
Ja jeszcze nie wypowiedziałam się co do dzieciaczków na zaproszeniach - My wypisaliśmy wszystkie dzieci, tzn. Jeśli było to jedno dziecko to imiennie, a gdy np dwójka - to pisaliśmy z dziećmi(żeby z zaproszenia nie zrobiła się taka wyliczanka ;D )
U mnie ww rodzinie odebrane by to zostało jako hmm.. Zaproszenie bez dzieci. Wtedy duzo osob by nie przyszlo, bo nie mieliby z kim zostawic dzieci. Stąd tez na zaproszeniach dzieciaczki wypisywalam.
Mi o zadnych krzeselkach nic nie wiadomo, zeby mialy byc na sali...
Torty najbardziej podoba mi sie chyba 1, potem 4 i 5
A moze to 5 podoba mi sie najbardziej :drapanie: nie wiem ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1191 dnia: 28 Marca 2009, 08:21 »
gratuluje 3 miesiecy (teraz juz mniej)

odnosnie pytan to nic wiecej lub nic innego co juz dziewczny napisalay bym nie napisala .
wysylam ci na prv linka do papieru na winietki, i zawieszki

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #1192 dnia: 28 Marca 2009, 13:18 »
Mnie podobają sie stelaże 3,4,5, a jeśli chodzi o dzieci to my zapraszaliśmy z dziećmi. I nawet goście sami mówili, że dobrze, że dzieci też są zaproszone bo nie mieliby z kim je zostawić. dlatego pomyśl o tym, jeśli masz ryzykować nie przyjściem rodzinki z takiego powodu. Poza tym jak są małe dzieci to rodzice strasznie się cieszą, że o ich dziecku też się pomyślało.
 A i gratuluję 2 miesięcy i 30 dni :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1193 dnia: 28 Marca 2009, 15:08 »
Z dzieci wypisałam tylko moją bratanicę ,ale to tak bardziej zeby miała pamiątkę  ;D i moją chrześnice ale to tak, sama nie wiem czemu , ale to dzieciaczki od moich braci  :D Innych dzieci nie wypisywałam  ;)
Z tego co wiem to będą tylko dwie 3 - latki - moja bratanica i kuznki G córka - jej nie było na zaproszeniu ale jak bylismy zapraszac to ja powiedziałam ze byłoby fajnie jakby wzięli ją ze soba ,że będzie miała z kim potańczyć itd , ale ja dla nich nie daje osobnych krzesełek , bo by mnie to kosztowało 60 zł dla jednego dzieciaczka , a moja bratanica to zje suchy makaron (bez rosołu) i 5 winogron  ;D ewentulanie batoniki kinder ale to juz w zakresie rodziców  :P One i tak będa gdzieś do 22 więc nie ma sensu za nie płacić  ;)

Te torty i stelaże bardzo ładne ale Kochana to wszystko sa tory na ponad 100 os  ;D ewentualnie te 2 ostatnie śa tak na 80 - 100 os  ;)
Tam w Bukownie Pan powiedział ze ma bardzo dużo stelaży , kazdego rodzaju po 2- 3 sztuki  :D

O juz tylko 2 miesiące z hakiem :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1194 dnia: 28 Marca 2009, 15:17 »
Mi sie najbardziej podobaja tory 4 i 5.

A jesli moge to wroce na chwilke do tablic. Na all sprzedaja z płyty PCV - kiedys takie zamawialam do szwarga samochodu i one sa super, bardzo ladnie robione, wyciete i bardzo schludne. Takie wlasnie zamawial i ceny sa rozne nawet po 5 zl ... po 10 ale naprawde moim zdaniem lepsze od zalaminowanych tekturowych ...  ;)
Ale kazdy ma proawo do swojego wyboru oczywiscie :)

Buziaki na weekend :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1195 dnia: 28 Marca 2009, 18:04 »
mnie najbardziej podoba się 5 i 6 :) są takie tradycyjne jak lubię ;) z tym że 5 troszkę za różowy jak dla mnie ;)
buźka :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1196 dnia: 28 Marca 2009, 21:21 »
to ja tez poprosze namiary na tablice  ;D

mhm torciki, mi sie podoba ten w rozowym kolorze 5 :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1197 dnia: 28 Marca 2009, 23:45 »
Cześć  :D

A ja dalej będę drążyć moje tematy  :P

1. Piosenki/pieśni do kościoła - przesluchaliśmy utwory podane przez Justyś  :)

Tylko Ty mnie poprowadź - bardzo ładne
Potega miłości - piekna piosenka, ale nie wiem czy o tą piosenkę chodziło Justynie  :) Krystyny Giżowskiej ta piosenka?
Takie jest prawo miłości - znalazłam tylko melodię i spodobało mi się  :D
Ave Maria - oczywiście znałam i bardzo bym chciała ten utwór na ślubie; u mojego brata mama jednej z jego koleżanek śpiewała Ave Maria takim operetkowym głosem, ahh aż mnie dreszcze przechodziły jak śpiewała  :)

W ogóle przy okazji szukania tych pieśni, znalazałam stronkę z takimi kościelnymi piosenkami, można było posłuchac melodii, a teksty poczytać  ;)
Dziewczyny a co przeważnie grane jest jak młoda para idzie do ołtarza ? Już pytałam wcześniej, ale te moje ostatnie posty takie poplatane, że pewnie nikt pytania nie zauważył.

2. Dzieciaczki! Oj zaczynam się martwić, że ich nie wypisaliśmy na zaproszeniach. Boje się, że zostanie to tak odebrane, jak opisała to Madzia. Że rodzice dzieci pomyślą, że nie chcemy ich maluchów na ślubie i sami też nie przyjdą, że powiedzą, że nie mają z kim ich zostawić i z wesela zrezygnują  ::) Nie chciałabym tego. Kurcze sama nie wiem czemu ich nie wypisałam, bo to nie chodzi o to, że ja ich nie chce na weselu, choć nie ukrywam, że wolałabym, żeby zostały w domku; po prostu to są małe dzieci, takie które trzeba pilnować. Dwójka to kilkumiesięczne bobasy, dwie dziewczynki roczne, dwie dwulatki i jeden trzylatek. W ogóle jak zamawiałam zaproszenia, to jedna dzidzia była jeszcze w brzuchu. No i stwierdziłam, ze albo wszystkie wypiszemy, albo żadnego...
Boję się, że jak będziemy rozdawać zaproszenia to rodzice tych dzieci zapytają, czy ich córki nie zapraszam, a ja zacznę się głupio tłumaczyć, że zapraszam, ale na zaproszeniach wypisywaliśmy tylko dorosłych...

3. Ciasta i tort. Tu już się cos wyjasniło. Już wiem, że torta trzeba ok 100 gram na osobę, ciasta jakoś 2 razy więcej - ile rodzajów, to ustalę na urlopie z mamą  :) No i cukiernię też musimy wybrać. Co do kształtu stelaża, to mnie się najbardziej piąty spodobał, ten z tymi kwiatkami ( ja kolory dałam takie jakie znalazłam, przypadkowe, ale różowy jak dla mnie jest śliczny  :P)
Wisniowa napisała, że cukiernie to tak róznie z tymi stelażami, więc ciekawe czy taki bedzie w tej, którą wybierzemy. Nie jest jakiś bardzo wymyślny ten stelaż, może bedzie taki  :)

4. Tablice  ;) Ciągle się waham!
Między tymi, co najpierw upatrzyłam - one są z ocynkowanej blachy, a między tymi, które poleca mi Wiśniowa- też nie są tekturowe, tylko na płytce PCV. I jedne i drugie montuje się tak samo - za pomocą dwustronnej taśmy. Cena - też taka sama (tzn różnica 50 groszy, no ale tego nie liczę).
Pozostaje jeszcze ich wygląd. Pokaże Wam, jakie bysmy zamawiali.
Jeśli wybierzemy te z ocynkowanej blachy, to będą takie:

Na przód autka -

Na tył autka -

Jeśli wybierzemy te na tej płytce PCV, to bedą wyglądały tak:

Przednia - eeee nie da się zdjęcia wkleić jednego, jak kopiuje adres obrazka, to wszystkie tablice mi sie wyświetlają, a nie ta jedna konkretna...

W każdym razie te też mają bardzo fajny wygląd. Zamiast napisu : NOWOŻEŃCY, jest napis MŁODA PARA, pomiędzy imionami zamiast serduszek jest literka "i", a serduszka są z boku, z prawej strony  :)
A tylnia tablica miałaby takie samo tło, napis: JUŻ PO CHŁOPIE!, czcionką taką samą jaka bedzie w tablicy przedniej.

Nie wiem które wybrać  ::) PM mówi, że lepiej z tej blachy, a ja sie boję, że ta blacha za ciężka i odpadną!
 :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Justyna85 - dzięki za namiary na papier - niestety nie mają bordowego koloru, ale miło, że o mnie pamiętałaś  :D

Paolka - nie wiem czy juz dostałaś namiary na tablice polecane przez Wiśniową, a i również przez Natalię, więc Ci wysyłam  ;)
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2009, 23:52 wysłana przez margolka »

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1198 dnia: 29 Marca 2009, 00:04 »
Ze stelaży najbardziej mi się spodobały 3 i 4... fajne te tablice :) wydaję mi się, że jak tablice będą dobrze przymocowane to nie odlecą :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1199 dnia: 29 Marca 2009, 01:14 »
No fajne tablice, ale te drugie też fajne i już sama nie wiem, czy może nawe nie fajniejsze  :P Szkoda, że nie mogę Wam zdjęcia pokazać  :)
PM powiedział, że siedem lat będę tablice wybierać   :glupek:

Idę spać - wątki nadrobione  :D Tylko w weekend umiem byc na bieżąco  :) A dziś w nocy przestawiamy godzinę, ciekawe czy pamiętacie :)