Autor Wątek: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)  (Przeczytany 263177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Marika - najcudowniejszy mały raczek Ninki i Pawła :)
« Odpowiedź #780 dnia: 10 Listopada 2008, 23:49 »
ninka ocknij sie!!!!!
nic złego jej nie robisz
dałaś jej z siebie tyle ile sie dało
jesli jej nie wystarcza to tylko oznacza że rośnie jak na drożdżach i potrzebuje jeszcze czegoś

a takie mysli są jak najbardziej normalne i jeszcze nie raz bedziesz miala takie odczucia niestety

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #781 dnia: 11 Listopada 2008, 00:53 »
Liluś, Jagódka dzięki, że jesteście. Taki zimny kubeł głowy na łeb się przyda. Jasne, że upadłam na głowę. Przecież robię to bo chcę, by nie płakała. A płacze, znaczy, że coś jej nie leży. Nie płacze, znaczy, że szczęśliwa.

Swoją drogą butli nie zjadła, tej drugiej. Nawet nie powąchała. Ale ja na loos powinnam dać i lecieć z górki. Jeszcze muszę się psychicznie przygotować, na "satysfakcję" babć, cioć i innych kum. Wiem, że nie życzą nam źle, ale ciężko mi jakoś na myśl o ich przepychankach, czym ja teraz mogłabym ją dokarmić. Heh, jak nie urok, to sraczka.

Młoda odleciała. Chyba ze zmęczenia skrajnego takie odpały miała. Prawie dziś nie drzemała, właściwie to tylko tyle, co po porannym karmieniu do 13, a później góra 15 minut.

No, ale trzeba o sobie troszkę pomyśleć, o nas bo inaczej sfiksujemy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #782 dnia: 11 Listopada 2008, 08:47 »
Nina ryki przed snem to bywa norma i nie muszą oznaczać głodu...
U nas też Krzys z butlą leci, a ta pluja pluje smokiem z butli...
to jest taki marudzacz przedsenny
...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #783 dnia: 11 Listopada 2008, 09:31 »
Ninka dobrze dziewczyny piszą
musisz wziać na luz
przecież dokarmienie sztucznym mlekiem to nie jest przestępstwo
nie dajcie sie zwariować
widocznie coraz więcej Mała potrzebuje, bo rośnie
taka kolej rzeczy
nie przejmuj się tak tym wszystkim...
trzymaj się
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #784 dnia: 11 Listopada 2008, 09:42 »
w temacie jestem zielona... ale gdzieś przeczytałam u nas na forum o bielmie cycowym... czy to to?? :P ;D

Ninka buziaki dla Was, dzieci tak mają czasem, ze marudzą tylko po to by pomarudzić ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #785 dnia: 11 Listopada 2008, 11:57 »
 Dobrze, że Cię dziewczęta wyprostowały  :D Nie daj się zwariować  ;) Przecież nie robisz jej krzywdy dokarmiając sztucznym, robisz to dla jej dobra... Przecież nie chcesz żeby Mariczka była głodna  :-*

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #786 dnia: 11 Listopada 2008, 13:08 »
Ninko ile ja się napłakałam przez cyca, więc wiem co czujesz :) ale z czasem ci przejdzie i będziesz widziała duuuuzo plusów :) Pozdrowienia

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #787 dnia: 11 Listopada 2008, 13:51 »
Nina, przez kolano cie przełoże!!!!  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 12 Listopada 2008, 00:31 »
Uffff Kochane, fajnie Was mieć :) Człowiek sobie uświadamia, że głupieje, a nie jest mu z tym źle tylko potrafi to zauważyć i naprostować :)

My mieliśmy zajefajny dzionek i jesteśmy padnięci. Było naprawdę bombowo i nasza córcia pięknie się sprawdziła na wycieczce u rodzinki. Kuzyn pchał się z łapkami do acy, acy i trzeba było go pilnować, bo ma chłopak krzepę. Jak Marika podrośnie, to się będą równo prać, coś czuję ;D

Moje relacje z kuzynką i wujostwem wzorcowe i miło mi będzie gościć ich teraz u nas. Jakaś taka spełniona się dziś czuję. Z mężem uczciwie o pewnych sprawach pogadałam w drodze do i od rodzinki.

Marika butlę na start wycieczki dostała i może to był strzał w 10 bo później, jak Anioł spała, bawiła się i była towarzyska. Za to na wieczór tylko moje (.)(.) jej wystarczyły i nawet odciągniętego już nie chciała pojeść. Zatem porcja do zamrożenia trafiła.

Dzisiaj Kino Bambino z babką i urodzinki mojej babci, a prababci mojej Córeńki. Po południu borowanko u Moni i dzień ucieknie, bez treningu :( Ale, ale... jutro spocik i już się cieszę, jak dziecko na niego ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #789 dnia: 12 Listopada 2008, 12:46 »
No to fajnie, że Mała była grzeczna. Gabrysia różnie sprawuje się w gościach - zauważyłam, że im wyższa temperatura i więcej biegających nad nią dzieci tym bardziej jest marudna.

Ninuś - a jakie dajesz mleczko? Bo muszę coś kupić na wyjścia właśnie, a dotychczas wypróbowałam Nan, ale Małej strasznie się po nim ulewa, powiedziałabym nawet, że zwraca...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #790 dnia: 13 Listopada 2008, 23:43 »
Dosiado kopę lat ;) Mam dla Mariki Bebilon Pepti 1, ale z nim to tak różnie też się zdarza cofka.

My miewamy intensywne dni. Nawet bardzo.

Że co dzień nasze Dziecię wprawia nowości, to sprawa oczywista. Od 3 dni popiskuje i wzdycha wymownie, gdy coś nie idzie po jej myśli. Skubana obserwuje moje wariacje kulinarne i wystawia łapki, jak ja coś jem. Ostatnio dałam jej pod nosek jabłko, a ona tak śmiesznie jęzor wystawiła i zaczęła je nieumiejętnie lizać.

W ogóle odkryła język kilka dni wstecz i bawi się nim do woli. Zabawnie to wygląda, nie spodziewałam się, że ma taki długi ozorek ta moja Córeńka.

Spacerki uwielbia, choć jest zdesperowana, gdy okutam ją w kombinezon, czapę, a nie daj Boże jeszcze kocyk. Pan Kciuk jest wówczas uwięziony, grzechotki jako tako nie potrzyma, a ciasno jej w tych wszystkich warstwach, warsetwkach. Cebulka moja Kochana ;D

W domku mamy przykry moment, bo mamy ciocię w szpitalu, w stanie ciężkim i jest kiepsko. Mój P chodzi, jak struty, a ja nie wiem, jak go pocieszyć. Córa chyba też to czuje bo dziś tak cudnie przytuliła się do niego i ufnie zasnęła mu na rękach. A ważnym jest, że ona u NIKOGO, absolutnie u nikogo nie zasypia na rękach. Tylko przy moich piersiach. A tu, wtuliła się w tatusia, jakby chciała mu powiedzieć: "nie martw się masz mnie" i widziałam, jaką radość mu tym sprawiła. Śmiem twierdzić, że dzieci czują znacznie więcej niż dorośli.

Buziaki dla Was i do jutra.
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2008, 23:45 wysłana przez Ninka »

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #791 dnia: 14 Listopada 2008, 08:53 »
Ninko! Twoją miłość do córci czuć na kilometry. A z tym snem w tatusinych ramionach wzruszyłaś mnie  :Wzruszony:

Buziaki dla Was.

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #792 dnia: 14 Listopada 2008, 09:00 »
Ninko cieszę się, że wczoraj byłaś na spotkaniu ;) już Ci mówiłam ale się powtórzę- jesteś bardzo ciepłą osobą i aż bije od Ciebie pozytywna energia :D

buziaki dla Was :-* ;)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #793 dnia: 14 Listopada 2008, 12:36 »
Śmiem twierdzić, że dzieci czują znacznie więcej niż dorośli.

Święte słowa...

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #794 dnia: 14 Listopada 2008, 12:41 »
Ninko, miło było Cię wczoraj po raz kolejny zobaczyć  :-*

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #795 dnia: 14 Listopada 2008, 13:53 »
Cześć Kochane! Dzięki za miłe słowa.

A u nas dziś krótko:

SPAAAAAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆCCC

Już miałyśmy  super gości, moje koleżanki i dzieciątko o tydzień młodsze od naszej Kluseczki. Cudaczka taka z Igusi :) . Ale dzień taki szary, że chyba wyrko odwiedzę :)
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2008, 13:54 wysłana przez Ninka »

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #796 dnia: 15 Listopada 2008, 01:22 »
Taaaaa....

Widzicie mnie śpiącą za dnia :?: No właśnie. Nawet teraz w łóżku nie leżę jeszcze.

Byłam na 2 godzinach treningu, w tym na sexi dance i póki co pozostaję na tych zajęciach, bo belly dancing nijak mi w soboty o 17 pasuje. Tnie mi ta godzina rodzinny weekend brzydko na pół i nie mam jak się na niego wybrać.

Marika była dziś cudownie fajną dziewczynką. Pięknie gości przyjęła i ssała regularnie cycusia. Dzielnie wystawiałam jej cysie na każde żądanie, by nadkręcić tą swoją mleczarnię do wyraźnie większego zapotrzebowania naszej Córy. Efektem dziś był pełen brzuszek Mariki, bo dojadła tylko 1 raz sztucznie w ilości 100ml z 3 łyżeczek mleczka sztucznego. To nawet 1 porcja nie jest z przepisowej na opakowaniu.

Po treningu wpadłam do domu z pełnymi piersiami i nakarmiłam ją na fulla swoim mleczkiem. To mi daje poczucie spełnienia. Jestem nienormalna!!!!

W dodatku dziś eksperymentalnie wykąpałam ją przy użyciu johnson&johnson "Spokojny sen" i wybalsamowałam małe ciałko naszej Księżniczki kremem z tej serii. Odpłynęła dziś szybciej niż w ostatnich dniach. Dużo szybciej i bez jędolenia. Teraz muszę poobserwować jej skórkę, czy uczulenia na ten specyfik nie będzie. Och, oby nie, bo spisał się znakomicie. Chyba, że to moje cycuchy tak pięknie ją ukoiły.

U nas lada dzień rocznica, kiedy dowiedzieliśmy się, że Marika mieszka w moim brzuszku. Mamy mały plan na uczczenie tego wydarzenia.
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2008, 01:24 wysłana przez Ninka »

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #797 dnia: 15 Listopada 2008, 09:26 »
Ninka i co, ta instruktorka z sexy dance wzięła sobie Twoje rady do serca??
a te kosmetyki to chyba z lawendą, tak? Ciekawe, czy rzeczywiście tak działają na dzieci.

miłego dnia i pełnej mleczarni ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #798 dnia: 16 Listopada 2008, 23:47 »
Agu-s jako tako rad jej nie dałam, a zaproponowałam pewne rozwiązania, do serca ich sobie nie wzięła. Natomiast ja wyłuskałam z zajęć pewne plusy i sobie radzę z brakiem metodycznego podejścia prowadzącej i tą samą muzyką co tydzień. Znajduję inne elementy, które zaczęły mnie bawić i czuję jak z zajęć na zajęcia moje ciało akceptuje nową, bardziej miękką formę ruchu.

A co u Mariki? Bo to jej wątek :)

Super, choć mnie czasem znużenie dopada. Powolutku zażegnujemy kryzys laktacjny. Piersi znowu się dostrajają do potrzeb Córki. Ona sama genialnie kupuje sobie miłość nowych cioć i wujków, a starych utwierdza w przekonaniu, że jest cudownie grzeczną dziewczynką.

Wczoraj poznała koleżankę z Pawła pracy i jej familię. Nie mogli się nią nacieszyć, a jej odpowiadała rola gwiazdy. Dzisiaj na 3 urodzinkach Pawła chrześnicy wprawiła w zdumienie wszystkich swoją pogodą ducha i spokojem. Wytrzymała na przyjęciu do końca i była, jak Aniołek.

Uwielbiam słuchać, jaka jest mądra, silna, dobrze rozwinięta, radosna i śliczna. Spijam to z ust mówiących  ;D ;D ;D

Sama zainteresowana odkryła niedawno, że ma nogi i, że można się turlać w kojcu, by dosięgnąć ulubionych grzechotek. Najlepszymi zabawkami są nogi właśnie, tudzież włosy mamusi. Nóżkami łapie kumpli z karuzelki wiszącej nad łóżkiem i serdecznie do nich zaciesza.

Dzisiaj natomiast podczas, gdy się z Pawłem przytulaliśmy wydała z siebie taki okrzyk radości, że nam serca urosły. Poczuliśmy całymi sobą, że ten mały Człowiek jest owocem naszej wzajemnej miłości.

O Jessssu, jaki miód............ lepko, aż się zrobiło od słodyczy.

« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2008, 23:49 wysłana przez Ninka »

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #799 dnia: 16 Listopada 2008, 23:52 »
Podoba mi się sposób w jaki piszesz o Marice  ;D Nie widzę tam lukru ani miodu, tylko słowa Matki zakochanej w swoim dziecku...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 17 Listopada 2008, 08:11 »
ja też lukru nie widzę, za to widzę ogrom szczęścia ;D :D :D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #801 dnia: 17 Listopada 2008, 10:50 »
po prostu mamusia dumna z córeczki
żaden miód
każda matka tak postzrega swoje dziecko...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #802 dnia: 17 Listopada 2008, 21:35 »
Ok, to znaczy, że jeszcze ździebko normalności we mnie jest.

Dzisiaj mam dzień jakiś taki nie taki, jak powinnam. Wszystko mnie drażni, a dziecko marudzi mi ot tak coby statystykę wyrobić. Na spacerze 4 litery wymarzły mi, jak dawno. Dobrze, że Marikę wbiłam w kombinezon, okutałam kocykiem i przykryłam "wiatrołapem"

Tak wymarzałam, że trening jakoś mi dziś nie szedł. Czułam się cała taka nie ruchawa i sztywna mimo, ze rozgrzewka była odpowiednia. Ogólnie dzień taki do d....

Chyba każdego czasem musi tak dopaść. Mam wahania nastrojów. Ewidentnie czegoś mi brakuje. Najbardziej chyba satysfakcji zawodowej. Jednak do grudnia muszę wytrzymać... oficjalnie ;)

Marika jęczy ot tak, choć nie płacze. Na dolnym dziąsełku w miejscu jedynki zaobserwowałam białą, maleńką kropeczkę. Czy to ząbek :?: Łapki ciągle w buziaku siedzą, ale plamka od tygodnia się nie powiększa.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #803 dnia: 18 Listopada 2008, 09:27 »
może i ząbek...
jak ząbek to wylezie, nie trza go poganiać;
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 18 Listopada 2008, 09:30 »
Nina - ja zobaczyłam białą kreseczke dokładnie 26.05
z na zęba czekalismy chyba jeszcze z 4 miesiące - serio

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #805 dnia: 18 Listopada 2008, 09:47 »
Taaa, u mnie też biała kropeczka była i była...a zęba niet. Już nawet myślałam, że to pleśniawka, szorowałam pieluchą, ale nie schodziło.
No, ale może Marika rzeczywiście ząbkuje.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #806 dnia: 18 Listopada 2008, 13:26 »
ja tam swojej do dzioba nie zglądam...Was podziwiam, że Wam sie to udaje. Młoda broni swej paszczy zaciekle...

;D ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #807 dnia: 18 Listopada 2008, 13:32 »
ja zagladałam jak darł swoją japkę
wtedy ją pieknie otwierał ;-)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 18 Listopada 2008, 13:57 »
ja zagladałam jak darł swoją japkę

hehehe, dokładnie:)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #809 dnia: 18 Listopada 2008, 18:50 »
A u nas wrecz przeciwnie bylo. Zawsze jak sie pojawia plamka i zabek zaczyna byc widac, to juz po gora tygodniu maly zaczyna mnie dotkliwie gryzc.
Szczerze mowiac zabkowanie to nie jest przyjemna rzecz ani dla dziecka ani dla mamy. Karmirnie piersia staje sie momentami bardzo bolesne  :(
Ja chcialabym aby te zebiska wychodzily wciagu jednego dnia i najlepiej od razu caly komplet 20 szt  ;D