Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 90135 razy)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #2040 dnia: 14 Listopada 2007, 18:35 »
Ech cały dzień jakis taki... leże cały czas, wstałam tylko na chiwlkę, zjedliśmy obiad i dalej odpoczynek.
Bóle towarzyszą mi cały czas  :-[

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #2041 dnia: 14 Listopada 2007, 21:35 »
 :Daje_kwiatka: tulamy mocniutko,odpoczywaj ile możesz.Jak juz niunia bedzie na świecie zapomnisz szybko o wszystkich bólach.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2042 dnia: 14 Listopada 2007, 21:43 »
No tak
Vall męczy złe samopoczucie u ciebie te z nie lepiej...
ja też sie melduje - bóle @ męczą nieziemsko... to tak na pocieszenie :bredzisz:
trzymaj sie kochana i udanej nocki życze

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2043 dnia: 14 Listopada 2007, 21:53 »
Postanowiłam wziąć ciepłą kąpiel...trochę lepiej się czuję, ale coś mi się wydaje, że bole powrócą  :-\

Zobaczymy...jakby coś to telefon pod ręką  :telefon:

dobrej nocy  :-*

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2044 dnia: 15 Listopada 2007, 00:15 »
Spijcie spokojnie  :-*
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2045 dnia: 15 Listopada 2007, 07:15 »
Kochana :-* i jak po nocy?? Mam nadzieje, ze było spokojnie ::)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #2046 dnia: 15 Listopada 2007, 08:55 »
Ola jak się dzisiaj czujesz, lepiej?  :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2047 dnia: 15 Listopada 2007, 13:06 »
Hello

Dopiero wstałam...masakra. Te wczorajsze bóle mnie tak chyba wymęczyły, ale dobrze, że udało mi się odespać  ::) chociaż spałam z przerwami no i teraz mnie biodra naparzają, ale generalnie nie jest najgorzej. Zobaczymy jak dalej dzionek minie...
Ogólnie to powiem Wam, że te bóle jak na @ są takie dziwne...np nad ranem dziś się pojawiły, ale już inne niż wczoraj  :-\ To był taki ból, który zaczynał promieniować,a jak się przełożyłam na drugi bok, to przeszło  ??? Nie będę jednak się głowić, bo to i tak nic nie da. Tak już jest w tym stadium, że ciągle coś boli i tyle.
Wieczorkiem sięgnęłam po angielską książkę ciążową, którą dostałam od położnej. Pisze w niej apropos bóli, że jeśli są regularne skurcze przez 2 godziny, to jeszcze nie znak, że należy jechać do szpitala. Kiedy ból i skurcze się nasilają, są bardziej odczuwalne wtedy...jeśli boli tak samo przez dwie godziny to nie. Czyli ogólnie tak jak sobie myślałam, ból którego do tej pory doświadczyłam i skurcze, były męczące, ale jeszcze znośne...jak przestaną byc znośne i będą się nasilały, to wtedy będzie "już"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2048 dnia: 15 Listopada 2007, 13:17 »
Olu  :) ja tez sie dokształciłam...i doszłam do wniosku ze to co boli, to boli.... ale jak zaczna sie prawdziwe to ponoc sa takie, ze cięzko się wyprostowac nawet...i jelsi sa jeszcze regualrne to jazda :) no albo wody of course ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2049 dnia: 15 Listopada 2007, 13:22 »
Olu  :) ja tez sie dokształciłam...i doszłam do wniosku ze to co boli, to boli.... ale jak zaczna sie prawdziwe to ponoc sa takie, ze cięzko się wyprostowac nawet...i jelsi sa jeszcze regualrne to jazda :) no albo wody of course ;)

To były w sumie u nas pierwsze takie akcje, więc byłyśmy spanikowane i zestresowane, ale teraz już jesteśmy o to "doświadzenie" bogatsze ;)

Myślę sobie o Gosi...i co będzie jeśli u mnie termin się wydłuży... 10 dni po terminie czyli 21 grudnia miałabym jechać na konsultację do tego szpitala tu bliżej mnie, a na ewentualne wywołanie dopiero 23 poszłabym do tego szpitala, w ktorym chcę rodzić. Już mi się chce ryczeć jak sobie o tym pomyślę  :'( Całe święta w szpitalu bym spędziła...
Matko  :o :o :o

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2050 dnia: 15 Listopada 2007, 13:25 »
Olu spokojnie :)
Ja sobie mysle tak...u Gosi nie bylo zadnych objawów, dolegliwosci...
U nas sa juz od jakiegos czasu... (szkoda, ze nie badał Cie nikt połozniczo :-\ )... i nie sądze, zeby nasze dziecoki chciały tyle czekać ;)

Spokojnie do terminu mamy jeszcze ponad 3 tyg  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2051 dnia: 15 Listopada 2007, 13:30 »
Olu spokojnie :)
Ja sobie mysle tak...u Gosi nie bylo zadnych objawów, dolegliwosci...
U nas sa juz od jakiegos czasu... (szkoda, ze nie badał Cie nikt połozniczo :-\ )... i nie sądze, zeby nasze dziecoki chciały tyle czekać ;)

Spokojnie do terminu mamy jeszcze ponad 3 tyg  :)

Szczerze mówiąc cieszę się, że termin wg OM może sie sprawdzić- i to mnie trzyma przy nadziei... ::) Bo ten wyliczony przez nich tutaj... Tu na 5 kobiet, ktore rodziły- Polki, które znam, 4 przenosiły o 2 tygodnie i miały wywoływany poród...  :-\ Ale ja tego w myślach nie biorę pod uwagę nawet...
Mi zostały 2 tygodnie do terminu z OM... oby oby to był ten termin  :blagam:

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #2052 dnia: 15 Listopada 2007, 14:31 »
Olu to trzymamy kciuki za termin wg OM  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2053 dnia: 15 Listopada 2007, 19:12 »
Olu to trzymamy kciuki za termin wg OM  :D

trzymajcie trzymajcie :taktak:

Jutro mam wizytę u położnej o 16.30 czasu UK ciekawe co mi powie. Mam zamiar opowiedzieć o tych bólach itp...zobaczymy co mi cudowna położna Visky powie  ::)

Byłam z Irkiem na spacerku, nie myślałam o bólu chociaż przez pół godzinki. Świeże powietrze dobrze mi zrobiło.

Teraz znowu jestem samiutka, zadzwonię do mamy  :telefon:

Milego wieczorku

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2054 dnia: 15 Listopada 2007, 19:55 »
OLu zazdriszcze spacerku....
ja nie wyrywam sie na takowe....  :-[

no a połozna nie bada cie ginekologicznie?? Moze jutro zerknie??

Miłych pogaduszek z mamą :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2055 dnia: 15 Listopada 2007, 20:45 »
Czekaj , czekaj  ::) czyli na liczniku masz termin z USG ?  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2056 dnia: 15 Listopada 2007, 22:50 »
no a połozna nie bada cie ginekologicznie?? Moze jutro zerknie??

Miłych pogaduszek z mamą :)

Wątpię, tutaj to tylko jak zwykle...ciśnienie,mocz,  brzuch mierzą, badają, słuchają bicia serduszka i pytają czy masz jakieś kłopoty/ pytania... cała wizyta  ::) Chociaż może im bliżej tym więcej cos badają... nie wiem  ???

Z mamą rozmawiałam 3 godziny  :los: ufff za wszystkie czasy  ;) troche mi namieszała na temat wózka...znowu  :-\

Czekaj , czekaj  ::) czyli na liczniku masz termin z USG ?  ::)

tak Eluś na liczniku jest termin z USG, ten którym prowadzący mnie medycy się sygerują- chociaż jest on wyznaczony według wielkości i parametrów dziecka w 15 tygodniu ciąży  ::)
A według OM mam termin już na 28 listopada- i to jest termin, którym ja się sugeruję  :taktak:

Dobrej nocy kochane  :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2057 dnia: 16 Listopada 2007, 07:39 »
Hej MYszki :-*
czekam na wieśc , co u Was ..mam nadzieje, że noc mineła o tak...

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #2058 dnia: 16 Listopada 2007, 09:11 »
Hej Oluś!!!
Jak ja leżałam w spzitalu to lekrz powiedział,że najbardziej miarodajny jest termin z 12 tyg ciąży (ja miałam w 14 tyg. usg)...i raczej tego się trzymaj...bo wiem sama po sobie jakie jest rozczarowanie gdy mija termin a tu nic....
Nastaw się,że za 25dni urodzisz :D :D :D :D, gdyby było wcześniej to po prostu będzie to miła niespodzianka.....
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2059 dnia: 16 Listopada 2007, 11:12 »
Hej MYszki :-*
czekam na wieśc , co u Was ..mam nadzieje, że noc mineła o tak...

Hej  ;D

Wieści z rana są całkiem niezłe...spało się całkiem całkiem, tylko biodra i barki mam już tak obolałe, że nawet teraz mnie bolą jak siedzę  :-\

Dziś wizyta popołudniu...zobaczymy co tam u maluszka slychać  ;)

Hej Oluś!!!
Jak ja leżałam w spzitalu to lekrz powiedział,że najbardziej miarodajny jest termin z 12 tyg ciąży (ja miałam w 14 tyg. usg)...i raczej tego się trzymaj...bo wiem sama po sobie jakie jest rozczarowanie gdy mija termin a tu nic....
Nastaw się,że za 25dni urodzisz :D :D :D :D, gdyby było wcześniej to po prostu będzie to miła niespodzianka.....

Lea, tylko każdy praktycznie lekarz mówi co innego  :-\ ale nie martw się, dla mnie może być i termin z USG bylem nie przenosiła na same Święta- o to mi głównie chodzi  :(

Zbliża się weekend...znowu mąż nadaje sygnały, że zaczyna się akcja- zmieniamy auto i muszę podzwonić trochę  :telefon:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2060 dnia: 16 Listopada 2007, 12:14 »
Lea, tylko każdy praktycznie lekarz mówi co innego   ale nie martw się, dla mnie może być i termin z USG bylem nie przenosiła na same Święta- o to mi głównie chodzi   
Ola - ja niedawno zmieniłam lekarza i wiesz u mnie ternim z om nijak sie ma do wiekości dziecka - wiec on bazuje na tym z ok. 12tc
i ja tez modle sie o to, zeby nie przenosić - i na Świeta byc w domu z maluchem!!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #2061 dnia: 16 Listopada 2007, 12:20 »
Chodzi o to,że aby termin z OM był miarodajny to przede wszystkim @ powinny być co 28 dni, a jak wiadomo niewiele jest takich osóbek...dlatego w terminie rodzi tylko 5% kobiet :los:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2062 dnia: 16 Listopada 2007, 12:29 »
No u mnie też jest rozbieżność w terminach  ::) Ale ja tam cały czas mówię, że maluszek będzie już z nami do połowy grudnia - nie żebym sobie wkręcała  :bredzisz:
;)

Ech wiecie co z tymi samochodami, to podobnie jak z wózkami... >:( Jak już jest piękny i wogóle to zawsze coś stoi na przeszkodzie... buuu już mam dosyć  :obrazony:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2063 dnia: 16 Listopada 2007, 12:41 »
no i na pocieszenie wiekszosc kobiet rodzi przed terminem :los:

tak czytalam ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2064 dnia: 16 Listopada 2007, 12:44 »
Oluś ciesze sie ze nocka w miare :)

no i na pocieszenie wiekszosc kobiet rodzi przed terminem :los:

tak czytalam ;D

no niestety nie ma na to reguły :) ale optymistycznie 3majmy się tego ze tak jest  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2065 dnia: 16 Listopada 2007, 12:51 »
Ech dziewczynki  ja tam jakoś sie nie martwię, że przenoszę...nie wiem czemu- przeczucie  ;) Nasza dzidzia pierwsze Święta będzie wolała spędzić w domku a nie w szpitalu...mówię Wam :taktak:

No...zdążyłam się zestresowac tymi samochodami, a facet zadzwonił i jest ok. Inteligentny jakiś załatwił co miał wcześniej i dobrze...bo musielibyśmy czekać do 6 tygodni  :o a tak może już jutro będziemy mieć nowe autko. Dziś jak Irek wstanie jedziemy do komisu sprzedać może naszego, żeby tego nowego za gotówkę kupić- bo by cosik jeszcze w kieszeni zostało ;)
Ale bym się cieszyła gdyby i to było już załatwione  ::)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2066 dnia: 16 Listopada 2007, 13:02 »
a ja cos przegapiłam ::) ... czy psiałas nam co za autko i cos wklejałas moze  ;) ::)
chodzi o ta czarną bestie audicę :)??

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2067 dnia: 16 Listopada 2007, 19:20 »
a ja cos przegapiłam ::) ... czy psiałas nam co za autko i cos wklejałas moze  ;) ::)
chodzi o ta czarną bestie audicę :)??

Nie, nic nie przegapiłaś... póki co szukamy najlepszego rozwiązania oraz autka, które by nam odpowiadało. Już coś znaleźliśmy, ale wszystkie formalności i finanse zajmują kilka dni, więc nie wiem czy wypali  ??? A taką czarną bestię jest ciężko znaleźć, są bardzo popularne, bo fajnie wyglądają i ludzie nie chcą sprzedawać  ;) ale przyjdzie koza do woza  ;)

Po wizycie u położnej:
Ciśnienie w normie
Serduszko bije ładnie
Położenie maluszka się nie zmieniło- nadal zwrócony buźką w lewą stronę i główką w dół
Brzuch póki co nie urósł

I następna wizyta 30 listopada- chyba, że do tego czasu urodzę. A jeśli by się coś działo, to mam dzwonić i przyjmą mnie od ręki.
Pani położna, chyba najbardziej doświadczona ze wszystkich, które poznałam (a są trzy i jedna z tych trzech będzie mnie odwiedzała również w domu po porodzie), rozmawiała ze mną dużo, powiedziałam jej o tym, że tutaj nie badają jak w PL i nie wiem tak naprawdę czy to już lada moment czy nie... Ona mi na to, że takie są tu reguły i trudno. Jej zdaniem po rozmowie, badaniu i ocenie stanu brzuszka... będzie dzidzia w terminie.
No i to tyle.  ::)

Znowu dziś przykra sytuacja z sis  :-[ aż mi głupio o tym pisac, bo to moja siostra...Ale... ech zrobiłam wczoraj więcej mięska z sosem, żeby dziś było jeszcze na obiad. Jednak wiedziałam, że nie starczy dla wszystkich to pomyslałam, że są przecież pierogi w zamrażalniku. Irek za nimi nie przepada, więc po przyjściu od położnej chcialam mu odgrzać ten sosik z ziemniaczkami. A sis powiedziałam wcześniej (bo się pytała) że ma ugotować pierogi i będą dla mnie i dla niej.
Ja wracam od położnej, a tam zero sosu i ugotowane pierogi- zostawione w garnku- rozgotowały się rzecz jasna.
Aż się z nerwów popłakałam i już mam dośc takich sytuacji... Taka pierdoła niby...obiad...jedzenie...Nie wspomnę, że na jedzenie kasy nie dała, jeszcze sobie zażyczyła dziś nie colę tylko pomarańczowy napój "bo coli ma dosyć"  :mdleje: :mdleje:

Nie wiem...czy to ja jestem przewrażliwiona czy naprawdę sytuacja jest patowa  :buu: :depresja:
A tyle miała mi pomagać... ech strasznie mi przykro.......  :'(

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2068 dnia: 16 Listopada 2007, 19:32 »
Olu  :) - przede wszytskim - wesci z wizyty u położnej pozytywne :) a co na twoje bóle powiedziala??
a sytaucja z sis.... kurde faktycznie patowa...  :-[ zamiasta pomocy masz tylko nerwy...  ::)
Współczuje... :-\ a co z jej wyporwadzką?? przeciez miała taki plan??

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #2069 dnia: 16 Listopada 2007, 19:38 »
ehhh weź jakoś zagadaj że na zakupy za jedzenie się macie składać... potrzebujecie zwłaszcza teraz kasy więcej... a może wtedy ona zacznie dbać o "swoje" jedzenie...
albo po prostu rób tylko dla Was jeżeli ona do zakupów sie nie dołożyła.... już długo jest u Was i prawa gościa powinny jej się skończyć...
Olu ja na prawdę bym nie wytrzymała...

cieszę się że z mało wsio OK  :)
3maj się  ;D