Witajcie

Ja też mam problem z dziąsłami, tak od połowy ciąży. Pomogła zmiana szczoteczki na miękką i płukanie tantum verde. Bardzo ostrożnie z czyszczeniem nicią dentystyczną - u mnie często kończyło się kwrotokiem

No ale moja dentystka twierdzi, że to niestety częsta przypadłość ciążowa. Ja właśnie zakończyłam leczenie ząbków, zostało piaskowanie i lakierowanie - żeby był spokój na okres karmienia

Wszystkim radzę wybrać się na przegląd w czasie ciąży - najlepiej na początku II trymestru - będzie czas by w razie czego podleczyć ząbki w miarę komfortowwych warunkach.
A ja wczoraj odebrałam wyniki i ma pytanko - czy któraś z Was miała może cukier w moczu podczas ciąży, albo słyszałyście z czym to jest związane? Jutro idę do gina, zobaczym co on powie, czy będzie trzeba powtarzać jakieś badanka?
Lilian kochana nasz specu - doradź proszę

Przy dobrych wynikach krzywej cukrowej? Ogólne wyniki moczu i morfologię mam ok, tylko ten cukier. Pewnie będę musiała coś powtarzać. Kurde sporo jem węglowodanów, choć samych słodyczy mało...
Ciekawe jak nam się Zosia zaprezentuje na jutrzejszym usg - wczoraj czułam że leży poprzecznie, bo się prężyła i kopała po bokach, a już mogłaby ćwiczyć ułożenie główkowe małpka jedna.
Miłej niedzieli! Taka piękna pogoda, choć chłodno...