Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3570228 razy)

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #27900 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:05 »
Ja też jem sporo, ale nie są to duże posiłki za każdym razem tylko jakieś przekąski. Wczoraj wieczorkiem zaczęło się od jabłuszka, potem hot-dog, banan i migdały:P mąż tylko spoglądał na mnie i się śmiał. Ostatnio jak się ważyłam to było 9 kg na plusie, ale przed ciążą ważyłam 49kg, więc teraz ważę tyle co ty AnioOlek ;-) Niemalże wszystko idzie w brzuszek, troszke tylko poszło w cycki, 2cm w biodra ;-) Ja od zawsze byłam "zupna" dla mnie jak nie ma zupy to nie ma obiadu:P a mąż na odwrót więc garnek zupy jest tylko dla mnie:P oczywiście drugie danie też zawsze jem, ale przed ciążą miałam taką przemianę materii, że mogłam jeść, jeść i jeść i ani kilograma na plusie.
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27901 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:08 »
ale przed ciążą miałam taką przemianę materii, że mogłam jeść, jeść i jeść i ani kilograma na plusie.
pozazdrościć takiej przemiany materii...ja zawsze się musiałam pilnować bo kilogramy mnie lubią ;) choć w ciąży nie mogę narzekać póki co 0,5 kg na plusie mimo że nie wymiotowałam w ogóle i jem to na co mam ochotę :D

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #27902 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:11 »
no ja tez nie jem duzych posilkow, jem duzo owocow. na slodkosci, mieso, ser nie moge patrzec.
jem praktycznie chlebek, jaja i warzywa i owoce.
pije wode ale tylko gazowana, to chyba nie szkodzi? zwykla mineralna tez mi jakos nie podchodzi

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27903 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:15 »
A ja zawsze chciałam przytyć te kilka kg, żeby być troszkę bardziej zaokrąglona, żeby ubrania lepiej się układały;) ale to nie było takie łatwe

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27904 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:18 »
woda gazowana chyba nie jest zbyt dobra hmm ... ja pije soki owocowe z kartonu, kompoty, albo soczki z sokowirówki;-) wody niegazowanej nie lubię, jedynie smakowe przejdą;-)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27905 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:22 »
woda gazowana chyba nie jest zbyt dobra hmm ... ja pije soki owocowe z kartonu, kompoty, albo soczki z sokowirówki;-) wody niegazowanej nie lubię, jedynie smakowe przejdą;-)
woda gazowana nie jest dobra bo gazowana, soki są słodkie wiec też nie najlepsze ;) ale skoro ma się na to ochotę to czemu sobie odmawiać ;)

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27906 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:27 »
Ja po prostu nigdy nie przepadałam za gazowanymi napojami, dlatego teraz też nie piję;-) mąż się śmiał jak na naszym ślubie nie mogłam dopić lampki szampana:P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #27907 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:28 »
ja pije soki owocowe z kartonu
OMG! przecież to sam cukier i puste kalorie  :mdleje:
Soki z sokowirówki to ja rozumiem ale kartony to bym sobie odpuściła bo później jest tylko zdziwienie: a skąd ja tyle w ciąży przytyłam? no ciekawe skąd  :drapanie:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27908 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:30 »
coś pić trzeba:P więc każdy pije to co mu najbardziej smakuje:P

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27909 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:36 »
anulla_p ale chyba każdy jest świadom tego...wiadomo kilogramy z powietrza się nie biorą ale jak napisała martusia-sc coś trzeba pić ;) a jeśli jej podchodzą TYLKO soki to co bidula zrobi ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27910 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:49 »
Lepsze soki niż pepsi :P
Wracając do tematu szarego mydła (białego jelenia ;D ) - skoro takie delikatne i dobre to kupiłam (do rąk :P ) z ekstraktem z czarnego bzu (jezu ile tu kolorów ;) ) i o ile ten zwykły jeleń (ponoć dla niektórych) śmierdzi, to to normalnie ładnie pachnie :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27911 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:53 »
ja przed piłam niegazowaną wodę, ale w ciąży przestała mi wchodzić, i musiałam się przerzucić na gazowaną, a najlepiej lekko gazowaną ;)
ja nigdy z wagą nie miałam problemu, miewałam niedowagę, ale nigdy nie byłam przesadnie chuda, bo przy wzroście 168cm ważyłam ok54kg, po wczasach na Krecie w czerwcu wróciłam z dodatkowymi 2 kg, a teraz jeszcze 2 kg z ciąży, i tez jem wszystko a najwięcej słodkości, bo mnie tak teraz do nich ciągnie, mam nadzieję, że nie będzie później źle z moją wagą :P

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27912 dnia: 27 Sierpnia 2012, 19:58 »
Ja też chciałam dziś w Auchanie kupić białego jelenia i przetestować, ale pech chciał, że robili jakieś porządki na tym dziale i wszystko pościągali z półek:P

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #27913 dnia: 27 Sierpnia 2012, 20:00 »
Woda gazowana jak najbardziej jest ok, pytałam swojego gina, bo ja przed ciążą też nie lubiłam gazowanych napojów, straszne wzdęcia po nich miałam, a w ciąży bardzo mi woda gazowana przypasowała  ;D. Na początku pomagała na mdłości, a teraz po prostu mi smakuje. Jak to się zmieniają smaki w ciąży  8).

Od mięsa też mnie od rzuca, strasznie mało go jem, nie wiem, czy raz w tygodniu... Jakoś mi nie smakuje, aż się trochę martwię, bo jednak powinno się... Staram się je zastępować rybami, ale teraz jest lato i najwięcej jem surowych warzyw i owoców, co wchodzi nowe warzywko na targ, albo u mamy w ogórku coś dojrzewa, to się na to rzucam  ;D. Zawsze je uwielbiałam, ale w tym roku biję rekordy i na nic mi nie szkoda  ;D. Nie ma bata, żeby Adrian czegoś nie lubił, wszystkiego daję mu spróbować  :D.

I tak się zastanawiam, może te kg to za dużo owoców... W końcu też mają cukier...

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27914 dnia: 27 Sierpnia 2012, 20:13 »
nie powiem, bo kilka razy pokusiło mnie na colę teraz w ciąży;-) to nie tak, że nigdy gazowanego nie piłam:P Tylko ja przed ciążą nie musiałam liczyć kalorii ... bo jak się od X lat wazy tyle samo i choćbym nie wiem co zjadła to waga się nie zmieniała, to się człowiek przyzwyczaił do tego, że je na co ma ochotę. Czasem sobie luknę na kalkulator w ciąży to ważę prawidłowo;) ja tylko mam wrażenie, że po gazowanym chce się pić jeszcze bardziej. Więc jak są upały to wolę ugotować kocioł kompotu:P

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27915 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:04 »
a w ciąży bardzo mi woda gazowana przypasowała  ;D. Na początku pomagała na mdłości, a teraz po prostu mi smakuje.
no wlasnie podobnie jest ze mna  :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27916 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:09 »
I tak się zastanawiam, może te kg to za dużo owoców... W końcu też mają cukier...
Jasne ze tak może być! U mnie tak było. Potwierdził to mój gin ::) Bo ja się w ciąży nie objadałam, słodkie czasami zjadłam ale bez przesady, za to pochłaniałam kilogramy owoców, bo akurat sezon był ;D a waga w tym czasie tak mi wzrosła, że aż mi lekarz powiedział "jeszcze nie krzyczę, ale jeśli w dalszym ciągu będziesz tak przybierać to zacznę ;) ". Spytałam od czego to może być, bo się nie objadam, to pierwsze o co spytał to czy jem dużo owoców. No cóż... ::)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #27917 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:19 »
Ha, to dobrze, że już się lato kończy :D Mój gin nic nie mówił, tylko jak się pytałam, jaką powinnam mieć górną granicę, to powiedział, że dla szczupłych osób to ok. 16kg.
Dla odmiany, kuzynka jest 2 tyg dalej w ciąży ode mnie i już ma 17 kg i jej gin też nic na to nie mówi, każdy widać inaczej.

Raczej problemów z wagą nie miałam nigdy, wierzę więc, że to wszystko spadnie  ;D.

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27918 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:24 »
A ja trochę żałuję, że już się lato powoli kończy ... już nie ma koktajlu truskawkowego, czereśni ... arbuzy też jakieś takie ...

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27919 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:27 »
Ja właśnie problemów też nigdy nie miałam :) Mogłam jeść do woli co chciałam, zero pilnowania a waga stała :P teraz też tak jest, tylko że zostało dodatkowe 5 kg z czasów ciąży :P a przybrałam właśnie 15 czy 16 kg :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #27920 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:27 »
no to ja się nie przyznaje co w drugiej ciąży pijałam ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #27921 dnia: 27 Sierpnia 2012, 21:32 »
Ja się nie pogniewam jak mi pare kilo zostanie;-) przynajmniej spodnie będą lepiej leżały:P
A do picia to ... marzy mi się ... zimna warka strong:P

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #27922 dnia: 27 Sierpnia 2012, 22:32 »
Ja przybrałam dużo ale dziecko też było duże. Połozne stwierdziły, że pewnie dużo witamin łykałam w ciąży a ja wypilam tylko 2 tabletki maturelli bo bolal mnie po nich żołądek.
Za to zjadałam kilogramami jabłka, mandarynki i pomarańcze. No a w nich witaminy i cukier...
Moja Natala ważyła 4 kg ;)
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27923 dnia: 27 Sierpnia 2012, 22:38 »
Ja też nie powiem co pijam w drugiej ciąży  ;)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #27924 dnia: 27 Sierpnia 2012, 22:47 »
Ja, niczym wielbłąd, hektolitrami  niegazowaną wode mineralną- przed ciążą nie tknęłam  wody bez babelków, a teraz nie mogłam gazownej ::) zdarza mi się łyknac coli czy pomarańczowego soku z kartonu, ale nie mam do nich wielkich ciagot więc luzik. Jem dużo warzyw i owoców, był już szał na ogórki gruntowe i mizerię z jogurtem, ostatnio mam fazę na pomidory Lima, takie czerwone, słodziutkie mniaaaamm ;D z owoców pochłaniam jabłka, ale musza być twarde, az strzelajace w zębach.  Słodycze zjem chętnie, jednak zauwązyłąm, ze zdecydowanie mniej i z mniejszym smakiem niż w czasach przedmałgosinych. I tyle.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27925 dnia: 27 Sierpnia 2012, 23:14 »
"kartońców" to ja w ogóle nie lubię... ;D
wody bez gazu też nie tknę....brrr....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27926 dnia: 28 Sierpnia 2012, 07:14 »
no właśnie przyznaj się ;) ja wypiłam 2 Desperadosy jak robiłam test ciążowy ;D bo mi się siusiu nie chciało a stwierdziłam że pewnie już długo się nie napiję ;)
teraz piję głównie herbatę ale dlatego że mi bardzo smakuje, dodatkowo woda niegazowana. soków i owoców nie lubię więc nie używam ;)

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27927 dnia: 28 Sierpnia 2012, 08:34 »
a ja chce sie dzis oficjalnie pochwalic ze czuje ruchy malenstwa!!!!  :skacza:
juz pare dni mialam takie dziwne uczucie ale myslalam ze to wlasnie babelki po wodzie gazowanej  :D teraz jednak czuje roznice kiedy to babelki a kiedy dzidzia  ;D ;D ;D

tak sie ciesze, dostalam jakiejs nadzwyczajnej pozytywnej energi dzieki temu  :D ze chyba zaczne dzidziowe zakupy  ;D (wczesniej sie ciagle balam ze za wczesnie)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27928 dnia: 28 Sierpnia 2012, 08:46 »
BOZENA28 gratulacje!
ja jeszcze nic nie czuję :-\albo nie bardo się wczuwam ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27929 dnia: 28 Sierpnia 2012, 09:42 »
no właśnie przyznaj się ;) ja wypiłam 2 Desperadosy jak robiłam test ciążowy ;D

alkoholu nie, bo to mi się ze światopoglądem kłóci... ;D
ale inne świństwo na aspartamie, które niestety lubię...
ale jak człek zaczyna robotę o 8 rano, kończy po 21-ej, a między 12 a 16 ma studentów, to się czymś musi podtrzymać na ciele...
a że środy takie miałam, to okresowo w środy pijałam...
— Richard M. Devos