Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3537215 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #28170 dnia: 6 Września 2012, 09:41 »
ola jak ktoś lubi jak mu się celuloza ciągnie po podłodze oraz chodzenie z zaciskaniem nóg to proszę bardzo...
albo jak takie coś takiego ślicznie zakrwawionego wypada na środku korytarza na oczach odwiedzającej gawiedzi
ja nie...
a szkodliwości siateczka żadnej nie ma...
trza myc dupsko po każdej wizycie w toalecie i nie kisić w jakimś elastanie

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28171 dnia: 6 Września 2012, 09:49 »
Ale jaka celuloza po podłodze, o czym jest mowa ? ! Piszesz o jakichś "ekstremach" o których póki co nikt tutaj nie wspominał, mi  też się nic takiego nie wydarzyło, wszystko odbyło się estetycznie powiedziałabym i higienicznie, więc po co wyolbrzymiac sytuację. No chyba tylko po to żeby "abstrakcyjnym argumentem" poprzec swoje zdanie.

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #28172 dnia: 6 Września 2012, 09:51 »
Buffy85 - 7 wrzesnia
Lovisa - 14 wrzesnia
kobietka - 19 wrzesnia
Anelle82 - 21 pazdziernika
ika3w - 22 pazdziernika
annymarii - 23 pazdziernika
dmonik44 - 29 pazdziernika
martusia-sc - 1 listopada
Ola888- 12 listopada
selena - 21 listopada
LilithGoth - 19 grudnia

ROK 2013
aeniołek - 15 stycznia
AnioOlek - 3 luty
BOZENA28: 9 luty
zaba; kasia.g - 20 marca
anusiah - 30 marca
misia241 - 5 kwietnia

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28173 dnia: 6 Września 2012, 09:51 »
pisze o tym co mi zdarzało obserwować...
i to akurat nie z własnej porodówki...ale z praktyk wakacyjnych
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #28174 dnia: 6 Września 2012, 10:13 »
Majtki od razu normalne mialam, wklady na drugi dzien po operacji odstawilam i ciagle w spodniach latalam, nikt mi sie nie wtracal do ubioru ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28175 dnia: 6 Września 2012, 10:43 »
Lila to współczuję " widoków" w takim razie  ;) Ze swojej " praktyki" powiem mi nic nie wypadało  ;)

Z innej beczki, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro u którego można kupic/ albo kupowałyście wszystko ? Jeśli tak to poproszę o namiary. Znowu mam nakaz leżenia więc wykorzystam ten czas na zakupy tym bardziej że to chyba już odpowiedni moment  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28176 dnia: 6 Września 2012, 10:47 »
Lila to współczuję " widoków" w takim razie  ;) Ze swojej " praktyki" powiem mi nic nie wypadało  ;)

mnie to nie rusza
ale lasek było mi zal... wyglądały na wypłoszone...
— Richard M. Devos

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #28177 dnia: 6 Września 2012, 12:28 »
Byłąm dzisiaj w szpitalu, położna słuchałą tętna i wszystko ok:) Moja macica wykazała też kilka dłuższych spięć, nawet dla mnie bolesnych i babka stwierdziła, że jesli taki stan się utrzyma to mam sie z walizką stawić na oddział :o jestem trochę w szoku, bo ja wieczorem i w nocy mam dłuższe te napięcia, to niby macica mi się stawia i może to oznaczać, ze akcja się rozkrca :o :o no nic, powiedziałam, zgodnie z prawdą, ze dzisiaj to ja nie rodze bo moja mama ma urodziny i jeszcze się chcę na tort załapać:) więc trzymajcie kciuki,by się Małgosia tak nie wpychała w kolejkę... ja na Lovisę grzecznie czekam ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #28178 dnia: 6 Września 2012, 12:30 »
Ja śmigałam po oddziale w siateczkowych majtkach (oczywiście wielorazowych) i nikt nie zwrócił mi uwagi ;)

Niestety wzięłam do noszenia koszule i powiem szczerze: NIGDY więcej!
Piżamę z krótkimi spodenkami i już. Do rodzenia to wiadomo, że koszulina, ale po to piżama.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28179 dnia: 6 Września 2012, 12:33 »
kobietka a ktg zrobili ?

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #28180 dnia: 6 Września 2012, 13:12 »
kobietko bardzo mi miło, ale pewnie się nie doczekasz :) będę pierwsza gratulowała Tobie :) najpierw zjedz ładnie torcik, a potem możesz smiało gnac na oddział :)

ja dzisiaj zostałam zaproszona przez jednego z moich braci na kolację ... idziemy do knajpy na 'hot curry' .... choc jeszcze nie wiem pod jaką postacią... ale ostatnio jadłam kuraka i mała tylko skopała mi tyłek ;))) połozna zaleciła, więc będziemy wcinac  ;D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #28181 dnia: 6 Września 2012, 13:46 »
Lovisa a to kurczak ma mieć jakiś wpływ na wywołanie porodu?

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #28182 dnia: 6 Września 2012, 13:56 »
Ja też nie lubię koszul i zastanawiam się nad kupnem dwóch koszul i jednej piżamy na początek. Później dokupię sobie co mi będzie bardziej pasowało.
Natalka 4.11.2012

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #28183 dnia: 6 Września 2012, 14:13 »
Ika nie kurczak tylko przyprawa curry hot :) kuraka sie z nia podaje np ;) tutaj na wywolanie porodu polecaja wlasnie curry :) ta przyparawa jest w wersji light, jak i hot... wlasnie ta hot zalecaja :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #28184 dnia: 6 Września 2012, 15:14 »
Mi curry na collina nie podzialalo ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #28185 dnia: 6 Września 2012, 15:18 »
Chyba muszę sobie wszystkie te porady jak przyśpieszyć poród zacząć zapisywać ;) chociaż od curry akurat mnie odrzuca... ale nigdy nie wiadomo co się przyda :) Lovisa trzymam kciuku za szybkie rozwiązanie!
Natalka 4.11.2012

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28186 dnia: 6 Września 2012, 17:03 »
moja mama też przenosiła ciążę mojego brata, miała termin 29 marca a urodziła 8 kwietnia ;D dzień wcześniej sprzątała chatkę i myła okna i to pomogło przyspieszyć poród ;D

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #28187 dnia: 6 Września 2012, 17:49 »
AnioOlek... ja pierwszia ciaze przenosilam... młoda urodzila sie w 42tyg+6dni... wiec w 43 tyg ciazy.
Podobnie jak Twoja mama myłam dom, okna, polerowałam na kolanach, sex, herbata z malin... ale u mnie nic nie ruszyło... trzeba było wywoływac i to też szybko nie poszło... za to jak ruszyło to niecałe 4 godziny i było po sprawie (od pierwszej fazy do urodzenia)...
Teraz poza tym, ze pracowałam do wczoraj  NA NOCKI , chodzac, dzwigajac, przez 8.5 godziny, a w ciagu dnia spałam tylko po 3 godzinki, no bo zajmuje sie w dzien dzieckiem... + robiac wszystko to co robilam przy pierwszej ciazy, zeby wykurzyc małą... wracam do puntku wyjscia, czyli nic sie nie dzieje.
Jak widac wysilek nie działa... herbata z lisci malin zostala mi ostatnia na dzisiaj wieczor... no i wspomoge sie curry (pomijajac fakt, ze juz 3 raz bede jadla w tym tygodniu)... widocznie tak musi byc... no i nie wykurze... na mnie podziałał w szpitalu żel Prepidil... ale nie mam jak go sobie załatwic teraz w Polsce, bo moje znajomosci niestety niezyją i nie ma mi kto przepisac. Od podania żelu nie minelo 10minut jak szyjka zaczela sie rozwierac. Tutaj dopiero podadza mi w szpitalu, jezeli pierwsze proby (podaja taki tampon z progesteronem - nie znam medycznej nazwy itd) nie pomoga.

Kiedys znajoma lekarka powiedziala mi, ze ona miala podobny problem z dwoma ciazami i lezala w Gdansku (klinika czy cos nie pamietam) i po zrobieniu jej badan po jej dwoch porodach zakonczonych cesarskim cieciem, dowiedziala sie, ze ona nie ma gruczołu odpowiedzialnego za otwieranie szyjki macicy. Ja sie na ten temat nie wypowiem, nie wiem ile w tym prawdy, nie znam sie na tym, no i nikt mi az takich badan nigdy nie robil...

Mam tylko nadzieje, ze teraz az tak dlugo czekac nie bede :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28188 dnia: 6 Września 2012, 18:08 »
przykro mi, że musiałaś już raz przez to przechodzić i teraz znowu się tak może zadziać... :przytul: może te curry pomoże...
będę trzymać kciuki żeby to wszystko przebiegło szybciej!! :D

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #28189 dnia: 6 Września 2012, 19:27 »
 ;)

mhm naprawde nikt nie wie co z buffy? ma termin na jutro...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28190 dnia: 6 Września 2012, 21:38 »

Z innej beczki, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro u którego można kupic/ albo kupowałyście wszystko ? Jeśli tak to poproszę o namiary. Znowu mam nakaz leżenia więc wykorzystam ten czas na zakupy tym bardziej że to chyba już odpowiedni moment  :)

kupowałam u tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926

wsio okey  ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28191 dnia: 6 Września 2012, 21:45 »
A ja dziś zaliczyłam pierwsze ktg, od wczoraj znowu parę przepowiadaczy się pojawiło i ból podbrzusza, wsio gra póki co więc zdaniem doktora przesadzam z aktywnością i mam nakaz odpoczywania. Tylko jak to zrobic  ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #28192 dnia: 6 Września 2012, 23:58 »
Ja też nie lubię koszul i zastanawiam się nad kupnem dwóch koszul i jednej piżamy na początek. Później dokupię sobie co mi będzie bardziej pasowało.
Też nie przepadam za koszulami, a już szczególnie tymi z ukrytym rozcięciem do karmienia. Lepsze są kopertowe, ale rozciągają się po jakimś czasie.

Teraz kupiłam sobie taką piżamę i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/amanda-bawelniana-pizama-damska-italian-fashion-m-i2580745262.html
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #28193 dnia: 7 Września 2012, 01:19 »
Fajna ta piżamka ... chyba tez sie na nią skuszę :)
W ogóle to muszę zacząć mysleć o kurtce na zime ciążowej bo  swój płaszczyk na bank sie nie zmieszcze ... musze czegos uzywanego na all poszukać.

Ogólnie jak widac mam dzisiaj bezsenność ... R wyjechał na 2 dni i ja spać nie moge :(
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #28194 dnia: 7 Września 2012, 09:44 »
Równiez polecam tego sprzedawcę, co Justyna- zakupy w dobrej cenie, towar szybko do nas doratł, sprzedający telefonicznie konsultował z nami zmianę smoczków więc ok:) Ja mam koszule, w sumie 5, różne- całą rozpinaną( mothercare), takie kopertowe i ze "śliniaczkiem" czyli takim ukrytym rozcięciem:) mam też 1 piżamę i mam nadzieję, że mi wystarczy tej nocnej bielizny.

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #28195 dnia: 7 Września 2012, 10:11 »
kobietka wow :) niezly zakup ;))

Ja kupowalam u tego sprzedawcy co Justynka, a przy pierwszej ciazy u Justinex.

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #28196 dnia: 7 Września 2012, 10:21 »
Też zamawiałam kilka dni temu u JustineX, dzisiaj ma dotrzeć kurier ;)
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28197 dnia: 7 Września 2012, 10:26 »
Dziewczyny przypomnijcie mi co z apteki potrzebuję na pierwszy strzał dla malucha? Z tego co pamiętam to: do pępka, k+d,, sole morskie i fizjologiczne na bieżąco mam w domu, co jeszcze ?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #28198 dnia: 7 Września 2012, 10:29 »
Ola, z tego co kojarzę to witaminy najpierw idą osobno - samo K, potem do K dochodzi D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28199 dnia: 7 Września 2012, 10:37 »
Pamiętam na pewno że podawanie k i d uzależnione jest od tego czy dziecko karmione naturalnie czy sztucznie, pamiętam też że Liwka karmiona cycem dostawała chyba d od razu a k od skończonego 2 tygodnia do końca 3 miesiąca, musiałabym w książeczkę jej spojrzec.