Autor Wątek: AndziaK - nasz Wielki dzień zbliża sią wielkimi Krokami  (Przeczytany 100653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
AndziaK - nasz Wielki dzień zbliża sią wielkimi Krokami
« Odpowiedź #840 dnia: 23 Kwietnia 2007, 14:39 »
Po cichu piszę, żee mój R znalazł świadectwo i jedziemy do księdza spisać protokół. A piszę po cichu coby nie zapeszyć i nie usłyszeć potem "nie dam rady się wyrwać"    

hehe nono  :los:

a co do listy.. Kobieeeeeetto prawie nic Ci nie zostalo do zalatwienia, spoko luz  :los:  :skacza:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #841 dnia: 23 Kwietnia 2007, 14:40 »
AndziaK, z tych przygotowan to zostaly jeszcze tylko drobnostki...no z wyjatkiem buciorkow bo tych juz troszke szukasz :brewki:

Cytat: "AndziaK"
Po cichu piszę, żee mój R znalazł świadectwo i jedziemy do księdza spisać protokół. A piszę po cichu coby nie zapeszyć i nie usłyszeć potem "nie dam rady się wyrwać"

No dzis to na pewniaka sie wam uda :OK:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #842 dnia: 23 Kwietnia 2007, 14:45 »
Ja to kur.... powinnam być jasnowidzem, nieprawdopodobne to jest !!!!!!  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:
Własnie dzwonił R, że dziś ma być transport czegoś tam i nie da rady sie urwać....  :nerwus:  :klnie:

Nic juz nie będe pisała, jak załatwimy protokół to napiszę, ale przed cicho sza !!!!!  :popija:  :popija:  :popija:
Ależ się wpieniłam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :klnie:  :klnie:  :klnie:

Cytat: "rajdowka"
a co do listy.. Kobieeeeeetto prawie nic Ci nie zostalo do zalatwienia, spoko luz

Cytat: "anusiaaa"
AndziaK, z tych przygotowan to zostaly jeszcze tylko drobnostki...no z wyjatkiem buciorkow bo tych juz troszke szukasz

Dziękuję, przynajmniej to mi poprawiło humor.... ehhhh :)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #843 dnia: 23 Kwietnia 2007, 14:51 »
Własnie dzwonił R, że dziś ma być transport czegoś tam i nie da rady sie urwać....

ehh wykrarałaś  :mdleje:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #844 dnia: 23 Kwietnia 2007, 15:04 »
Bidulko kochana  :przytul:
Ale protokół nie zająć, nie ucieknie, spokojnie Skarbie.

A co do wesela kuzynki to tylko jedno mam do powiedzenia: ROTFL!

A siostrę masz cudowną :-)  :przytul:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #845 dnia: 23 Kwietnia 2007, 16:18 »
AndziaK,  spoko oko na maroko, nie nerwuj sie :przytul:

Jeszcze kupa czasu, przeca zdazycie :przytul:

Ale juz nie zapowiadaj, ze idziecie tylko oznajmij nam to juz po fakcie...co, tak dla bezpieczenstwa :afro:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #846 dnia: 23 Kwietnia 2007, 21:36 »
Cytat: "met"
A siostrę masz cudowną

No fakt, za tą 'Annę-Marię' należy się siostrze szacuneczek jak nic  :brawo_2:

Jak marudzę, że wszytsko muszę sama i w ogóle (już nawet nie w związku z weselem, ale remontem mieszkania) to słyszę, że ja taki doskonały koordynator jestem, że jemu pozostaje się tylko podporządkować...

Offline asiaItomek

• zapaleniec
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #847 dnia: 24 Kwietnia 2007, 00:45 »
a to kur.... powinnam być jasnowidzem, nieprawdopodobne to jest !!!!!! :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:
Własnie dzwonił R, że dziś ma być transport czegoś tam i nie da rady sie urwać.... :nerwus:

hahaha :hahahaha:  :hahahaha:  :hahahaha: życie......... faceci...........

Cytat: "katarzyna_84"
doskonały koordynator jestem, że jemu pozostaje się tylko podporządkować...

zawsze mają doskonałe wytłumaczenie swojego nic niezałatwiania!!!!!!!
Asia i Tomek

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #848 dnia: 24 Kwietnia 2007, 10:18 »
Witam w brzydki wtorek.... niewyspana.... zdołowana....  :popija:

A zdołowana, bo okazało sie, że prawdopodobnie mam w rodzinie ciocię, która oczerniła mnie przed kuzynką i to jest prawdziwy powód naszej nieobecności na weselu....  :beczy: My mamy czyste sumienie i postanowiliśmy raz na zawsze to wyjaśnić. Zdobędę numer tel męża kuzynki i dowiem sie wszystkiego...
Poza tym dzwoniłam do chrzestnego (tata kuzynki) żeby osobiście zaprosić go na nasz ślub i wesele i rozmawial ze mną jak z obcą.... Przeryczałam pół nocy, bo nie wiem o co tu w tym wszystkim chodzi..... :beczy:

Ogólnie wesele udane, z tym, że jedzenia niezbyt dużo i wszystko było to samo w dniu wesela i w poprawiny (udka z kurczaka, flaczki, bigos).

Suknia ładna, ale nie w moim guście i miała tren ale nie podpinany i cały czas trzymała go w ręce... Próby podszycia nie przynosiły efektu  :mdleje: Fryzurka śliczna i makijaż też. Orkiestra też fajnie grała.
Siostra ma zgrać zdjęcia na płytkę to wkleję Wam kilka....

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #849 dnia: 24 Kwietnia 2007, 10:56 »
AndziaK,  :hello:  melduje sie w Twoim odliczaniu  :hello:

Rodzina czasem nie warto sie przejmowac i jak sama napisalas masz czyste sumienie i to jest najwazniejsze ,ze Wy sie kochacie , nie patrzcie na nikogo  :przytul:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #850 dnia: 24 Kwietnia 2007, 11:01 »
A zdołowana, bo okazało sie, że prawdopodobnie mam w rodzinie ciocię, która oczerniła mnie przed kuzynką i to jest prawdziwy powód naszej nieobecności na weselu....  My mamy czyste sumienie i postanowiliśmy raz na zawsze to wyjaśnić. Zdobędę numer tel męża kuzynki i dowiem sie wszystkiego...

i po raz kolejny wychodzi powiedzonko, ze z rodzinka najlepiej wychodzi sie na zdjeciu..  :los:
Kochana nie martw sie, zawsze ktos taki znajdzie sie w rodzinie.. niestety z nimi jest taki problem, ze proby wyjasniania przynosza taki efekt, ze ktos i tak zawsze cos przekreci, kazdy sie powypiera itp..
wiesz ile nasluchalam sie od rodzinki na temat tego, komu powinnam zalatwic prace, kogo nie zwolnic, jakie ustalac ceny itp.. i oczywiscie kiedy przywozilam nasze produkty do poczestowania zawsze bylo gadanie ze na pewno wynosze z firmy i to za free.. teraz skonczylo sie dawanie i jakiekolwiek rozmowy na temat firmy ucinam..

po prostu mozesz byc dobra, starac sie itp ale zawsze ktos cos bedzie mial..

najlepiej spotkac sie z kuzynka i jej mezem w 4 oczy - z jakims swiadkiem tez zeby nie mozna bylo za duzo przekrecic..

bedzie dobrze wsio, nie przejmuj sie  :przytul:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #851 dnia: 24 Kwietnia 2007, 11:12 »
mam w rodzinie ciocię, która oczerniła mnie przed kuzynką
czarrrrrrrrrrrna owca,  :ban: dla cioci

My mamy czyste sumienie i postanowiliśmy raz na zawsze to wyjaśnić. Zdobędę numer tel męża kuzynki i dowiem sie wszystkiego...
nie ma na co czekać, lepiej teraz tak na świeżo, a swoja droga to rodzice Twoi nic nie wybadali na weselu od kuzynki :?: :?: :?:

z rodzinka najlepiej wychodzi sie na zdjeciu
święta prafda  :brewki:

trzymam kciuki - główka do góry, wszystko wyjaśnicie i będzie git  :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #852 dnia: 24 Kwietnia 2007, 11:12 »
Jagna77 witaj  :przytul:  :hello:

Cytat: "Jagna77"
Rodzina czasem nie warto sie przejmowac

Kochana nie martw sie, zawsze ktos taki znajdzie sie w rodzinie

Dziękuję Wam bardzo.... Ale tak mi ciężko, bo rodzinę mamy dużą i zawsze jakoś tak razem się wszyscy trzymali, a teraz zaczyna sie spuć i to bardzo (już nawet nie o nas chodzi).... Tak bym chciała żeby dawne czasy wróciły... Ehhhhh  :popija:  :popija:  :popija:

wiesz ile nasluchalam sie od rodzinki na temat tego, komu powinnam zalatwic prace, kogo nie zwolnic, jakie ustalac ceny itp.. i oczywiscie kiedy przywozilam nasze produkty do poczestowania zawsze bylo gadanie ze na pewno wynosze z firmy i to za free.. teraz skonczylo sie dawanie i jakiekolwiek rozmowy na temat firmy ucinam..

Ja też staram sie ucinać wszelkie rozmowy, których być nie powinno i nie komentować, ale czasem nawet kiwnięcie głową ktoś wykorzysta przeciw Tobie...  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

najlepiej spotkac sie z kuzynka i jej mezem w 4 oczy - z jakims swiadkiem tez zeby nie mozna bylo za duzo przekrecic..

Chcielibyśmy ale odległość jest za duża. Jednak w maju chcemy pojechać do babci i sie z nimi spotkać i pogadać szczerze... albo się poprawi, albo sie rozwali juz do imentu, ale przynajmniej człowiek będzie wiedział dlaczego i o co chodzi.
Świadka nie chcę, bo jesteśmy dorośli i myślę, że przy kimś dodatkowym byłoby ciężej :(

Kasiu rodziców nie chcę w to wciągać, bo i tak przeżywaja to... Poza tym to my jesteśmy "głównymi bohaterami" i musimy sami to załatwić....

bedzie dobrze wsio, nie przejmuj sie

Jak ja sie cieszę, że Was mam.... :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #853 dnia: 24 Kwietnia 2007, 11:26 »
ale Anus Ty sie nie dołuj rodzinką...zebys Ty wiedziała co my mamy za jazdy z kuzynką G...od jakiegos czasu chodzi i pluje jadem na nas,,otwarcie mówi ze zyczy nam wszystkiego najgorszego ze ja jestem pustą K**** a G H****///tylko problem ze G jest chcrzestnym jej synka a na weselu bedzie jej mama tato i siostra(notabene moja przyjaciółka,cudowna dziewczyna) wiec ta larwa chodzi kłapie dziobem jak mysmy ja potraktowli i na wesele nie zaprosili(!!!!!!) ze ona tak biedna itp...ale ja chocbym miała wesele odwołac gnidy nie zaprosze!aa w konsekwencjii chodzi mi oto ze WY nie macie sobie nic do zarzucenia-zrobiliscie wszystko co waszej mocy aby było ok!!!!!to Wy jestescie najwazniejsi :uscisk:

ze spraw slubnych typowo-juz niewiele Wam do załatwienia zostało-tylko spiszcie juz protokłó-bo chyba na nim dostajecie kartki na zapowiedzi-chyba musza byc cale 2 :los:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #854 dnia: 24 Kwietnia 2007, 11:27 »
Andzia :przytul:  głowa do góry :przytul: zobaczysz...bo czaoswym ochlodzneiu stosunków wszytsko wroci do normy :przytul: Alewiesz co ta ciotka naopowiadala  :drapanie:  :drapanie:

W każdym razie najwazniejsze ze wiecie, ze prawda i racja jest po waszje stronie i tego sie trzymajcie :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #855 dnia: 24 Kwietnia 2007, 11:48 »
Cytat: "tete"
ale Anus Ty sie nie dołuj rodzinką

Cytat: "Vall"
Andzia  głowa do góry

Moje kochane dziewczynki  :przytul:  :przytul:  :przytul:

Tetuś współczuję  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:
Cytat: "Vall"
Alewiesz co ta ciotka naopowiadala    

Nic konkretnego nie wiem... nie mam też 100% pewności, że to o nią chodzi.... wogóle nie mam 100% pewności o co tak do końca chodzi... Wszystko domyły...  :mdleje:

Cytat: "tete"
ze spraw slubnych typowo-juz niewiele Wam do załatwienia zostało-tylko spiszcie juz protokłó-bo chyba na nim dostajecie kartki na zapowiedzi-chyba musza byc cale 2

Nic na temat protokołu nie będę pisać po tym wczorajszym wybuchu entuzjazmu, że "to już dziś" ;)
yyyyy  :drapanie:  Tzn ksiądz da nam 2 kartki na zapowiedzi  :drapanie:  Po co 2  :drapanie: (jedna do mojej parafii a druga ?)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #856 dnia: 24 Kwietnia 2007, 12:17 »
Tzn ksiądz da nam 2 kartki na zapowiedzi  :drapanie:  Po co 2  :drapanie: (jedna do mojej parafii a druga ?)

dla Roberta..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #857 dnia: 24 Kwietnia 2007, 12:19 »
Gosiulka moja kochana cieszę się, że jesteś :)

Cytat: "oosta"
dla Roberta..

Ale przecież protokół spisujemy u niego w parafii i tam dajemy na zapowiedzi od razu....  (w klasztorze nie daje sie na zapowiedzi) :drapanie: Więc tylko jedną karteczkę dostaniemy tak ? dla mnie :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #858 dnia: 24 Kwietnia 2007, 12:20 »
Ale przecież protokół spisujemy u niego w parafii i tam dajemy na zapowiedzi od razu....

czyli Robert mależy pod parafię Klasztoru :?:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #859 dnia: 24 Kwietnia 2007, 13:42 »
czyli Robert mależy pod parafię Klasztoru

Nie :) Protokół spisujemy w parafii R. na której terenie leży klasztor. Klasztor nie jest wogóle parafią tylko klasztorem i teoretycznie slubów nie powinni udzielać ani dawać I Komunii. Jednak ludzie tak bardzo chcą że w klasztorze (za zgodą księdza z parafii na której terenie jest klasztor) odbywają się śluby, I Komunie, ale chrzciny i pogrzeby już nie :)

Dlatego protokół spiszemy w parafii R i tam juz damy na zapowiedzi, a potem u mnie w parafii :)

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #860 dnia: 24 Kwietnia 2007, 14:00 »
Protokół spisujemy w parafii R. na której terenie leży klasztor. Klasztor nie jest wogóle parafią tylko klasztorem
ale tak czy siak z ambony spaść musi - czyli tam gdzie należy do parafii - tak ja to kumam :drapanie:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #861 dnia: 24 Kwietnia 2007, 15:16 »
AndziaK, dopiero teraz przeczytalam o wstretnej ciotce :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:

No kuzwa...taka to moze balaganu narobic...na pewno jakas stara Rydzykowna :boks_4:

Nie martw sie kochana i glowa do gory :przytul:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #862 dnia: 24 Kwietnia 2007, 16:49 »
Ania ale wiesz, mnie się wydaję, że ta kuzynka jest mało poważna, nawet jeśli ktoś jej coś nagadał, to takie rzeczy sprawdza się i wyjaśnia u samego źródła, a nie odstawia takie szopki i drąży problem do rozmiarów wieży babel. Mam nadzieję, że uda Wam się wsio wyjaśnić  :uscisk:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #863 dnia: 24 Kwietnia 2007, 16:52 »
Cholerko moja kochaniutka  :przytul:

Co za okropna ciotka.
Ale póki wszystkiego do końca nie wyjaśnicie sobie z kuzynką i jej mężem, to nie ma co się martwić  :przytul:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #864 dnia: 24 Kwietnia 2007, 17:45 »
Skrytoobmownym wiedźmociotkowm mówimy NIE !!!  :boks_4:
Anulko, mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni i oczyścisz swoje dobre imię, bo na pewno, nawet jeżeli nie zależy Ci na niej specjalnie, to bardzo nieprzyjemne uczucie mieć coś takiego niewyjaśnione.
Z tym załatwianiem to faktycznie nie zostało Ci dużo i tylko się cieszyć.
Ależ to szybko przeleci, nawet nie zauważysz  :skacza:
Co do narzekań na facetów i ich genetycznie uwarunkowane olewajstwo okołoślubne ja mam faceta z lekką wadą genetyczną pod tym względem: załatwił orkiestrę  :los:
Pamiętacie jak oburzałyśmy się za pomysł Roberta żeby osobno jeździć z zaproszeniami, no cóż, nie był jedyny. Ostatnio kuzyn mojego M zapraszał go na wesele sam! Widocznie takie praktyki nie są karalne, co moim zdaniem trzeba koniecznie zmienić. Kto się podpisuje pod wnioskiem do naszej Wysokiej Izby?
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #865 dnia: 24 Kwietnia 2007, 22:20 »
AndziaK dobrze że chcecie wyjaśnić tą sytuacje związaną z kuzynką :taktak:  :taktak:  :taktak: Nie przejmuj się i pomyśł że zd rugiej strony nie ominęlo cię nic xiekawego skoro wesele bylo takie sobie :taktak:  :taktak:  :taktak:  :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #866 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:58 »
Nie  Protokół spisujemy w parafii R. na której terenie leży klasztor.

aha..a jak jest z zapowiedziami :?: dostajesz po spisaniu protokołu karteczke, z którą idziesz dać na zapowiedzi..czy od razu dostajesz jakies zasiwadczenie, że zpowiedzi poszły czy trzeba czekać aż faktycznie zostaną ogłoszone :?:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #867 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:12 »
aha..a jak jest z zapowiedziami :?: dostajesz po spisaniu protokołu karteczke, z którą idziesz dać na zapowiedzi..czy od razu dostajesz jakies zasiwadczenie, że zpowiedzi poszły czy trzeba czekać aż faktycznie zostaną ogłoszone :?:

U nas było tak, że jak spisaliśmy protokół, dostaliśmy karteczki na spowiedzi i wypisaną kartkę z zapowiedziami. Zawieżlismy do naszej parafii i za 3 tyg mamy iść po jej odbiór z pieczątką, że zapowiedzi poszły. No i zawieść ją spowrotem do kościoła, gdzie będzie ślub dzień przed weselichem na spotkanie już umówione.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #868 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:15 »
Cytat: "Elcik"
U nas było tak, że jak spisaliśmy protokół, dostaliśmy karteczki na spowiedzi i wypisaną kartkę z zapowiedziami. Zawieżlismy do naszej parafii i za 3 tyg mamy iść po jej odbiór z pieczątką, że zapowiedzi poszły. No i zawieść ją spowrotem do kościoła, gdzie będzie ślub dzień przed weselichem na spotkanie już umówione

dzięki, właśnie wczoraj mnie to nurtowało :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #869 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:18 »
Witam w piękną, słoneczną środę !!!!!  :przytul:

Anusiaa, katarzyna_84, Metuś, Busia, milenaw bardzo Wam dziewczynki dziękuję za wsparcie i oczywiście wszystkim którzy są ze mną :)  :przytul:  :przytul:  :przytul:

Co do kuzynki to wczoraj postanowiliśmy z R że pojedziemy tam i pogadamy z nimi na osobności, może przy pizzy i piwie i tak jak pisałam wczoaja- albo sie wszystko wyjaśni, albo rozpirzy do imentu, ale przynajmniej człowiek poczuje się lepiej...  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Taaaadammmmm !!!!! Oświadczam, że protokół spisany  :skacza:
Trafiliśmy na wikarego, super młodego księżulka. A wszystko wygląda tak....
Do spisania protokołu potrzeba:
- dowód osobisty
- zaświadczenia z ukończenia nauk i poradni małżeńskiej
- licencję na ślub (wiecie kiedy jest to potrzebne)
- odpis aktu chrztu (jeśli któryś z narzeczonych był chrzczony poza parafią w której spisuje sie protokół)
- świadectwa maturalne (albo indeksy z nauki religii)
- "co łaska" ;)

Najpierw ksiądz spisał wszystkie nasze dane, potem wyprosił R i ja odpowiadałam na wszystkie pytania  :mdleje: ale luzik :) Potem zmiana ja out, a mój R odpowiadał na pytania. Potem podpisy i dostaliśmy kartki do spowiedzi. Para, która mieszka razem ma się spowiadać 1 raz dlatego, że i tak nie dostają rozgrzeszenia, więc nawet jakby się 100 razy spowiadali to i tak nic to nie da (tak nam to ksiądz wytłumaczył). Troche nie kumiem jak bez rozgrzeszenia mogą potem iść do Komunii, ale nie dopytywałam, bo akurat to nas nie dotyczy :)
Potem ja dostałam kartkę na zapowiedzi w mojej parafii i zapowiedzi idą od 29.04 do 13.05 po tym czasie mam zgłosić się do mojej parafii po odbiór kartki z zapowiedzi i z tym znów do parafii R. Potem dostaniemy delegaję do klasztoru i finito :)

Razem: 200 zł  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje: (150 zł opłaty - delegacje + 50 zł zapowiedzi)