Witam w piękną, słoneczną środę !!!!!
Anusiaa, katarzyna_84, Metuś, Busia, milenaw bardzo Wam dziewczynki dziękuję za wsparcie i oczywiście wszystkim którzy są ze mną
Co do kuzynki to wczoraj postanowiliśmy z R że pojedziemy tam i pogadamy z nimi na osobności, może przy pizzy i piwie i tak jak pisałam wczoaja- albo sie wszystko wyjaśni, albo rozpirzy do imentu, ale przynajmniej człowiek poczuje się lepiej...
Taaaadammmmm !!!!! Oświadczam, że protokół spisany
Trafiliśmy na wikarego, super młodego księżulka. A wszystko wygląda tak....
Do spisania protokołu potrzeba:
- dowód osobisty
- zaświadczenia z ukończenia nauk i poradni małżeńskiej
- licencję na ślub (wiecie kiedy jest to potrzebne)
- odpis aktu chrztu (jeśli któryś z narzeczonych był chrzczony poza parafią w której spisuje sie protokół)
- świadectwa maturalne (albo indeksy z nauki religii)
- "co łaska"

Najpierw ksiądz spisał wszystkie nasze dane, potem wyprosił R i ja odpowiadałam na wszystkie pytania

ale luzik

Potem zmiana ja out, a mój R odpowiadał na pytania. Potem podpisy i dostaliśmy kartki do spowiedzi. Para, która mieszka razem ma się spowiadać 1 raz dlatego, że i tak nie dostają rozgrzeszenia, więc nawet jakby się 100 razy spowiadali to i tak nic to nie da (tak nam to ksiądz wytłumaczył). Troche nie kumiem jak bez rozgrzeszenia mogą potem iść do Komunii, ale nie dopytywałam, bo akurat to nas nie dotyczy

Potem ja dostałam kartkę na zapowiedzi w mojej parafii i zapowiedzi idą od 29.04 do 13.05 po tym czasie mam zgłosić się do mojej parafii po odbiór kartki z zapowiedzi i z tym znów do parafii R. Potem dostaniemy delegaję do klasztoru i finito

Razem: 200 zł

(150 zł opłaty - delegacje + 50 zł zapowiedzi)