Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2682865 razy)

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
  • data ślubu: 22.07.2006
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #1230 dnia: 12 Lutego 2014, 09:55 »
Hej dziewczyny a mam pytanko do dziewczyn które były na Teneryfie czy leciałyście z biur podróży czy same organizowałyście loty ? jakie hotele polecacie i jakim miesiącu najlepiej tam lecieć  z dziećmi?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1231 dnia: 12 Lutego 2014, 14:46 »
Hej dziewczyny a mam pytanko do dziewczyn które były na Teneryfie czy leciałyście z biur podróży czy same organizowałyście loty ? jakie hotele polecacie i jakim miesiącu najlepiej tam lecieć  z dziećmi?

cytrusiaaa my sobie sami organizujemy wyjazdy na teneryfę. Byliśmy juuz dwa razy. W zimę lecimy kolejny raz. Tylko my z zawsze z Berlina. Warto kupować bilety na samolot z co najmniej półrocznym wyprzedzeniem. My latamy zawsze w ferie zimowe, więc w sierpniu juz kupujemy bilety na samolot. W lutym mieliśmy zawsze przepiękną, upalną pogodę.  Polecam miasto Playa de Las Americas na poludniu teneryfy, oczywiście pod warunkiem, ze lubicie tętniące życiem miasto, bo takież ono jest. My uwielbiamy. Wieczorem jest gdzie chodzić, dużo knajp, sklepy pootwierane do późnych godzin. Jest tam 5-kilometrowa promenada wlasnie przy której znajdują się centra handlowe, liczne bary, kawiarnie, dyskoteki i sklepy. Ehh rozmarzylam się :) chcialabym juz tam być :)

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #1232 dnia: 12 Lutego 2014, 15:30 »
ja właśnie też z berlina a jak długo trwa lot i jakie są koszty biletów bo sprawdzając teraz to jakaś maskara

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1233 dnia: 12 Lutego 2014, 16:12 »
lot trwa kolo 5 godzin. My za bilet ostatnio płaciliśmy coś koło 2000zł za 2 dorosłych i jedno dziecko 5 lat. Wiadomo że jakbyś chciała lecieć w wakacje to bilety są droższe niż zimą.

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #1234 dnia: 12 Lutego 2014, 16:36 »
ja myslę  o maju ewentualnie wrzesień a z tegla czy schonefeldu? a co polecacie zwiedzić czy wynajecie auta się opłaca?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1235 dnia: 12 Lutego 2014, 18:33 »
Zawsze lecimy z schonefeldu. Jedziemy tam samochodem i mamy fajny płatny parking na okres pobytu. Zostawiamy tam auto i busem Cię z tego parkingu właściciel wiezie na lotnisko. Z powrotem również, czeka na Ciebie i przywozi Cię na parking gdzie stoi Twoje autko. Co zwiedzić...wulkan Teide (3.718 m n.p.m.) - krajobraz iście księżycowy. Magia!!!

Na szczyt wozi turystów kolejka linowa teleférico (można go też zdobyć o własnych siłach - zajęłoby to około czterech godzin). Wagoniki zabierają do 35 osób, więc trzeba trochę poczekać w kolejce :). jedzie sie bodajże 10 minut.  Bilet normalny w obie strony kosztował nas 20 euro, a dzieci 10)

Na pewno do zwiedzenia Masca - górska wioska.MOzna dojechac autem serpentynami, bądź pieszo wąwozem, są spoecjalne wycieczki wlasnie piesze, bo to nie lada wyzwanie, ale podobno roslinność piekna, chmury zawieszone pomiędzy skalami dająwidok nieziemski.My jechalismy tam samochodem.

los Gigantes (ogromne klify)

Parki rozrywki, Siam Park -  największy tematyczny wodny park w całej Europie., Loro Park park zoobotaniczny.Wyspa jest mala, mozna objechac calą wzfluz i wstecz. Wynajecie autka niedrogie.MIasto na polnocy Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz. Jest tego mnostwo - wpisz w wyszukiwarke co warto zobaczyc. Wyspa jest magiczna,  gdziekolwiek się nie ruszysz będziesz widziec szczyt wulkanu.
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2014, 12:25 wysłana przez Maja »

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1236 dnia: 12 Lutego 2014, 21:52 »
Pięknie!!! gosiaczekk, a jakimi liniami latacie na Teneryfę? I jaki hotel polecasz?

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #1237 dnia: 13 Lutego 2014, 09:10 »
gosiaczekk dzięki za wspaniałe porady i foty :) jeszcze bardziej mi się spodobało a byliście w jungle park i monkey park? no właśnie jakie linie lotnicze bo teraz najtańsze to norwegian ma z schonefeldu czy zimą woda jest dobra do kąpieli aby skorzystać z tego parku wodnego?

Offline marzenka.o
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1238 dnia: 13 Lutego 2014, 10:09 »
Jakie cudowne zdjęcie! Aż chce się jechać!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1239 dnia: 13 Lutego 2014, 11:02 »
latamy easyjetem. Najtańszy i dobry :)
My stacjonujemy w tym hotelu. Przy plaży i w centrum miasta. Z jednej strony plaża, a z drugiej same centrum. jedzenie takie, że zawsze przyjeżdżamy utuczeni :)

CLEOPATRA PALACE 

http://www.booking.com/hotel/es/mare-nostrum.pl.html?aid=336347;sid=7000f81eac80e50e4e0d8f3fa2d06e05;dcid=1

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #1240 dnia: 13 Lutego 2014, 14:18 »
W Karwi byliśmy - też polecamy, ale teraz czegoś innego szukamy.
Patrzę nad Niechorzem trochę daleko da nas, muszę obejrzeć co w okolicy dla dzieci by było.
On 2011
Ona 2013

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1241 dnia: 13 Lutego 2014, 16:43 »
Dziewczyny trochę w temacie ;) :P
Bardzo proszę :blagam: :blagam: :blagam: ...dajcie głosik :-*
-> O tu ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1242 dnia: 13 Lutego 2014, 17:46 »
gosiaczekk dzięki za wspaniałe porady i foty :) jeszcze bardziej mi się spodobało a byliście w jungle park i monkey park? no właśnie jakie linie lotnicze bo teraz najtańsze to norwegian ma z schonefeldu czy zimą woda jest dobra do kąpieli aby skorzystać z tego parku wodnego?

cytrusiaa w parkach jeszcze nie bylismy. W tamntym roku byłam w ciązy więc darowalismy sobie slizgawki do wody :) a dwa lata wczesniej nie zdązylismy. Slyszalam tylko, że woda niby podgrzewana jest,ale niektorzy mowią że jest zimna, więc nie wiem do koncajak to jest. Tu sobie zobacz filmik i opisy atrakcji. Wygląda zajebiaszczo http://atrakcjeteneryfa.pl/siam-park/

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #1243 dnia: 15 Lutego 2014, 20:44 »
w tym roku Bałtyk w lipcu i Hiszpania we wrześniu-niespodzianka dla męża,jeszcze nic o tym nie wie,dostanie prezent w maju na swoje urodziny  ::)  ;D

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #1244 dnia: 21 Lutego 2014, 15:33 »
Macie namiary na jakiś fajny nocleg w Łebie?
On 2011
Ona 2013

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1245 dnia: 21 Lutego 2014, 19:53 »
Arena słońca.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1246 dnia: 19 Marca 2014, 18:47 »
My w koncu zdecydowaliśmy sie w wakacje na Bułgarię. Zaliczka wpłacona i lecimy do hotelu Evrika Beach Club Hotel. Hotel ma aquapark więc będziemy szaleć :) tutaj link do hotelu jeśli kogoś interesuje. http://hotel-evrika.com/en

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #1247 dnia: 19 Marca 2014, 19:14 »
gosiaczekk świetny hotel rewelacja nigdy nie byliśmy w Bułgarii to opowiesz po powrocie :) u nas wybrana Majorka juz 30.04 wylatujemy Teneryfę odkładamy na ferie zimowe i tu pytanie do Ciebie gosiaczku czy warto ? jaka srednia temp tam jest już sprawdzałam że ferie u nas 19,01-1,02 czy to dobra pora? plażowanie czy bardziej zwiedzanie?

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1248 dnia: 19 Marca 2014, 19:19 »
Bułgaria jest piękna! W tym roku pewnie nigdzie nie pojedziemy, ale za rok Bulgaria autem jak znalazł ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1249 dnia: 19 Marca 2014, 21:35 »
cytrusiaaa no pewnie, że warto. Temperatura nie spadała poniżej 25stopni , ale pamiętaj NA POŁUDNIU TENERYFY i najlepiej na południowym zachodzie! Wyspę dzieli pasmo górskie odcinając północ gdzie jest zdecydowanie chłodniej, częściej pada deszcz, ale za to jest bardziej zielono :)
Ten okres, to takie polskie-ciepłe lato. Można się opalać i zwiedzać. Wieczorkiem jest chłodniej, sweterek się przydaje. Woda w oceanie dla mnie za zimna:)

MoŻe się spotkamy w ferie na Tene :) my oczywiście wybierzemy PLAYA DE LAS AMERICAS  ;D ;D

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #1250 dnia: 20 Marca 2014, 09:02 »
Świetnie :) ale ten hotel w którym byliście nie ma w ferie wolnych pokoi sprawdzałam na booking strasznie oblegany jest ciesze sie że jest ciepleutko to tylko daj cynka kiedy będą tanie loty :) ten Aquaparka jest rewelacyjny może tam będzie cieplejsza woda dla dzieci raj i dla dorosłych też :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1251 dnia: 20 Marca 2014, 20:22 »
my byliśmy na Teneryfie na Sylwestra. Fajnie ciepło żeby pochodzić ale o wejściu do wody nie było mowy :-\

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #1252 dnia: 21 Marca 2014, 07:53 »
my byliśmy na Teneryfie na Sylwestra. Fajnie ciepło żeby pochodzić ale o wejściu do wody nie było mowy :-\
Nawet w tym Aquaparku taka woda lodowata?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1253 dnia: 22 Marca 2014, 14:53 »
cytrusiaaa masz fejsa? Cos bym Ci podesłala

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1254 dnia: 31 Marca 2014, 13:05 »
Dziewczynki gdzie lepiej polecieć na początku maja.Tak aby można było popływać i poopalać się ... szukam też jakiś atrakcji tak aby cały tydzień nie spędzić na plaży.
Teneryfa,Kanary.Lanzarote,Fuenteventura (tu mieliśmy lecieć dwa lata lemu,ale wyszło jak wyszło,a wybrałam miejscowość Corralejo), Kreta ??

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1255 dnia: 31 Marca 2014, 21:05 »
ja dziś zabookowalam sobie wycieczkę na tydzień , lecę 27.04 tu http://www.sideprenses.com.tr/index_en.html  :drinkuje: :okularnik:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1256 dnia: 1 Kwietnia 2014, 01:59 »
Kasia super!Pewnie wakacje będą udane!!!

A ja dzisiaj cały dzień przeglądam hotele,plaże i nie mogę się zdecydować.
Na obecną chwilke biorę pod uwagę Fuentewenture , Teneryfa lub Krera (ale tu samolot leci na czy do Chania,a ta miejscowośc tak se mi sie widzi).
Na Teneryfie więcej atrakcji za to plaże nie są moim zdaniem jakieś fajne.Za to Fuenteventura plaże ma ładne za to za dużo do zwiedzania nie ma.

Za to zakochałam się w Zakynthos Grecja.
Jeeeju jak tam pięknie !!!
Tylko czym dolecieć z Dublina  :-[.
Aż zamarzyłam o takim tygodniu spędzonym właśnie na tej wyspie!
Właśnie coś takiego szukałam.
Hm.. ale cena za bilet lotniczy mnie odstraszyła prawie 2tys e :o.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1257 dnia: 1 Kwietnia 2014, 09:18 »
agulla, poszukuja tu:

https://www.google.pl/flights/

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #1258 dnia: 1 Kwietnia 2014, 10:28 »
Ja polecam na wczasy/urlop DUBAJ ;D
A na weekend - BUDAPESZT 8)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1259 dnia: 1 Kwietnia 2014, 11:05 »
Seruszko  ;D ;D ;D.

Anusiaaa dzięki za link,ale i tak drogo te bilety wychodzą.Szkoda bo wyspa cudwna !

Dziewczyny , a na Funeteventurze w której części jest cieplej ?
Ja myślałam o corralejo  , ale jak gdzieś słyszałam że najcieplej np na Gran Canari to właśnie na południu.A na Fuencie ?
Pewnie też co ?