Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2686340 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #960 dnia: 26 Listopada 2013, 13:46 »
Ciri? A myślisz, że my znamy? Poza kilkoma podstawowymi słowami typu "dzień dobry" i "do widzenia" ani ja ani mój P. nie znamy niemieckiego wcale. Wyjazd załatwiamy w polskim biurze podróży, a na miejscu po angielsku wszystko się załatwia.

My latamy z Tegla bo jakoś wolimy, ale w sumie lotnisko nie ma znaczenia. Tzn. bywa, że z Schoenefeldu jest czasem taniej, ale nie są to jakieś duże różnice w cenie.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #961 dnia: 26 Listopada 2013, 13:53 »
też nie znam. Nic a nic. W hotelu i tak mówią po angielsku, na lotnisku nie trzeba nikogo o nic pytać a jak coś to też międzynarodowy inglisz :) Ani razu nie było mało komfortowej sytuacji że czegos nie rozumieliśmy. W samym hotelu było kilka polskich par/ rodzin, niektóre z nich jechały już z nami busem do Berlina.
Z tego co zaobserwowałam to z schonefeld latają tańsze i mniejsze czartery, ale to chyba nie ma reguły bo rok temu krótki lot w obrębie Niemiec miałam z Tegla, wracałam na Schonefeld.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #962 dnia: 26 Listopada 2013, 14:18 »
No ale jakoś tą wycieczkę trzeba chociażby kupić nie?  ;D
Mi tam rezydent niepotrzebny, ale jak np. coś się będzie działo albo jakaś reklamacja albo coś, to się z nikim nie dogadacie...A poza tym jak to wyglądało z transferem skoro sami Niemcy i niemiecki rezydent? Ciekawi mnie to

Jak na razie ceny się bardzo nie różnią od polskich. A to kjp83 warto śledzić bo się zmieniają tak?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #963 dnia: 26 Listopada 2013, 14:34 »
U mnie jest ten problem, że ja nie znam niemieckiego

"hilfe" znam  ;D se se i tez polecam niemieckie biura. Wylot z Berlina mamy zawsze.
Wystarczy znać angielski.
W hotelu nie musi byc nawet rezydenta, jest zawsze taki ogólny opiekun i on może za Ciebie zadzwonić do Twojego biura. Tak było w tym roku bo nie mieliśmy informacji o transferze z hotelu na lotnisko  ;)

Nasza tegoroczna wycieczka kosztowała nas po 600 euro od osoby dorosłej+200 na Lilę. Byliśy 13 dni, opcja allinclusive  ;D
Dla porównania podaję link z cenami TUI na 7 dni  ;)

http://www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/turcja/hotele;show,2498,hotel-aqua-fantasy-adb11014?hotel=5263&m=h#/zakwaterowanie=DZZ1&wylot=KTW&food=A&len=ln68&os_dorosle=2&dzieci=1&dt_from=27-05-2014&mode=autoredirect&dt_to=03-06-2014

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #964 dnia: 26 Listopada 2013, 14:38 »
my rezerwowaliśmy tydzień przed wylotem i codziennie cena spadała. Załatwialiśmy w polskim biurze podróży więc tu też nie potrzebujesz niemieckiego. Nie wiem jak w Poznaniu ale w Szczecinie trochę tego się tworzy. Jakby co możemy z looną podać namiar na ten nasz i jak Ci coś podpasuje może uda się korespondencyjnie załatwić.
Ewentualnie poszukaj biur u siebie bo teraz sporo reklamuje się niemieckimi ofertami ale zapytaj czy jeśli znajdziesz ofertę na onlineweg to czy można wykupić przez nich? Czasami biura korzystając doliczają sobie marżę. Wchodząc na stronę niemiecką widzisz cenę i będziesz wiedziała czy przepłacasz czy nie.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #965 dnia: 26 Listopada 2013, 14:39 »
No właśnie. Wycieczkę kupujesz w polskim biurze więc na pewno się dogadasz ;) Ja zawsze wycieczki wybieram tu: http://www.holidaycheck.de/

KJP? Lecieliście za pośrednictwem Lotos Travel?

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #966 dnia: 26 Listopada 2013, 14:42 »
tak :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #967 dnia: 26 Listopada 2013, 14:47 »
 ;D Pan Rafał złoty człowiek  ;D Nie raz na głowie stawał aby załatwić nam wybrany hotel w atrakcyjnej cenie.

A co do rezydenta u nas było tak, że codziennie pełnił on dyżur w naszym hotelu i służył pomocą. Poza tym był do dyspozycji telefonicznej. Podał nam swój numer tel. komórkowego i uprzedził, że w razie "W" nie dzwonić z naszej komórki ani z telefonu w pokoju bo to jest "very expensive", tylko iść do recepcji i oni z nim połącza.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #968 dnia: 26 Listopada 2013, 14:47 »
O to dzięki, rozejrze się w Poznaniu a i to biuro zapamiętam bo często jesteśmy w Szczecinie :)
Poza tym zawsze da się załatwić korespondencyjnie, tak już leciałam :)

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #969 dnia: 27 Listopada 2013, 08:47 »
acha ,oczywiście ;-)))
cytrusia,a mogłabyś napisać coś więcej?? o samej wyspie??? chodzi mi o plaże, godne miejsca, aqaparki....na co zwracać uwagę??? hotel widziałam , jest w ulubionych ,ale najpierw chciałabym zebrać jak najwięcej info o samej wyspie ;-) bo hotel to zawsze się znajdzie;-)))) jedziemy z dzieckiem, prawdopodobnie ze znajomymi, także głównie wycieczkę wybieramy pod dzieciaki, a to jeszcze nie etap na całodzienne szwędanie się z nimi;-) wiesz o co mi chodzi????
kiedy byłaś??? skoro hotel ok ,to jedzonko tez spoko?????? my jesteśmy trochę wybredoty;-)))

Heja
Byliśmy na początku września tego roku z córkami 5 latka i prawie 7 miesieczną hotel ma tyle w sobie atrakcji że naprawde aquapark rewelacyjny nie potrzeba jeżdzić na żadne inne na wyspie wieczorami minidisco dla dzieci oraz taki park rozrywki z tym że wszystko płatne 2euro lub 5 euro były kule wodne samochodziki dmuchane zamki itp. plaża od tego hotelu była troszkę daleko ale jeżdził darmowy bus z pod hotelu o wyznaczonych godzinach plaże są godne polecenia nas urzekła Porto Zoro i Banana Beach ale to już trzeba autko  wynając czyste fajne plaże my najwięcejkorzystaliśmy z basenów i aquaparku przy hotelu co do jedzenia : śniadania typowe pod angoli jajecznica boczek i ta fasolka ale obiady i kolacje duży wybór do tego przy barach basenowych cały dzień pizza frytko tosty kanapki lody i puszna kawa fraspucio:) co do wycieczek naprawdę polecam stronę do poczytania http://www.zantemagictours.pl/ świetni ludzie i organizują tylko wycieczki dla Polaków trzeba rezerwować przez neta przed wyjadem bo na miejscu może się okazać że nie mają miejsc z nimi i z dziewczynkami naszymi zwiedziliśmy cała wyspę wszystko do przeżycia nawet z dzieci zatoka wraku i błękitne groty są rewelacyjne jakmasz jeszcze pytania to chętnie odpowiem

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #970 dnia: 27 Listopada 2013, 11:22 »
Ja w przyszłym sezonie planuję Majorkę ale hotel rezerwuje sama i samolt też z Berlin Tegel Lub Schonefeld potworna różnica w cenie niż z biurem podróży może ktoś był poleca co zwiedzić na ile dni wystarczy auto do objechania wyspy?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #971 dnia: 27 Listopada 2013, 12:02 »
i racja my tez latamy z Berlina. Sami kupujemy bilety, sami rezerwujemy hotel poprzez booking.pl (polecam) i wychodzi o wiele tysięcy taniej. Poza tym wybieramy hotel jaki chcemy, a w biurach podroży najczęściej nie ma tych hoteli.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #972 dnia: 27 Listopada 2013, 12:47 »
Wy to macie fajnie z tym Berlinem.....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
« Odpowiedź #973 dnia: 27 Listopada 2013, 12:54 »
dokładnie tak przez booking rezerwacje są extra można rezerwować bez żadnych opłat i wszystko zmieniać do doby przed wyjazdem chyba też bez dodatkowych kosztów i hoteli jest masa do wyboru biura mają garstkę

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #974 dnia: 27 Listopada 2013, 13:00 »
Wy to macie fajnie z tym Berlinem.....

anusiaaa Ty za to latasz za darmo :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #975 dnia: 27 Listopada 2013, 14:10 »
cytrussia, jestem załamana i tak zła,że już mi się szukać odechciało, hotel mi się bardzo podoba, i co z tego????????????z tej dziury Irlandzkiej nic tam nie lata;-((((
chyba musimy pomyśleć o czymś innym....

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #976 dnia: 9 Grudnia 2013, 20:08 »
No i zarezerwowaliśmy dziś wycieczkę:) http://www.rainbowtours.pl/rodos-wczasy/ialyssos-bay?&gclid=CK3I9sjro7sCFcJd3godlU8AfQ
Cena mnie miło zaskoczyła. Mam nadzieję że będziemy zadowoleni :)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #978 dnia: 9 Grudnia 2013, 23:01 »
Lili-liliana Fuerta jest super, ja bardzo polecam;-) koniecznie jedźcie do Zoo;-)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #980 dnia: 9 Grudnia 2013, 23:33 »
suprynko- pięknie....bardzo mi się podoba to miejsce- właśnie w podobnym kompleksie byliśmy na Fuercie;-) dlaczego ja nie mam lotów???  ??? ??? ??? ??? ??? ;-(((

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #981 dnia: 10 Grudnia 2013, 06:55 »
Tez mi sie wydaje ze bedzie ciekawie. Poza tym ma top hotel 2013 Holiday check. A oni nagradzaja raczej dobre miejsca. Pierwszy raz bedziemy w grecji. Ja mieszkalam pol roku na Cyprze i milo to wspominam, wiec czuje ze klimat bedzie podobny.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #982 dnia: 10 Grudnia 2013, 08:02 »
I my już wiemy gdzie lecimy w przyszłym roku: https://spsk1.szn.pl/szpital/kliniki-i-oddzialy/police-ul-siedlecka-2/25-klinika-medycyny-matczyno-plodowej-i-ginekologii-w-policach 

Liczę na ultra all inclusive i 6 gwiazdek ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 10 Grudnia 2013, 08:48 »
Ciri? Ty z takim maluszkiem wybierasz się na urlop?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #985 dnia: 10 Grudnia 2013, 08:56 »
Suprynko my też tam mięliśmy lecieć ale niestety przekroczył nasz budżet :)

Dziewczyny a co takiego fajnego jest na Fuerta ??? Tak z ciekawości pytam bo ja jakoś odrzucam to miejsce... wydaje mi się że tam się jedzie tylko imprezować i leżeć na plaży ;D Ale może się mylę...

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #986 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:01 »
My bierzemy Fuertę pod uwagę m.in. ze względu na ładne piaszczyste plaże, to priorytet dla mnie na wakacjach z dziećmi z którymi jeszcze nie pozwiedzam.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #987 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:08 »
Czyli tak jak myślałam ;) Bo my zwiedzamy a nie leżymy na plaży więc u nas takie miejsce odpada.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #988 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:10 »
Gabiś jak wygląda zwiedzanie z 3 latkami ?  ;) Serio pytam.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 10 Grudnia 2013, 09:13 »
My bierzemy Fuertę pod uwagę m.in. ze względu na ładne piaszczyste plaże, to priorytet dla mnie na wakacjach z dziećmi z którymi jeszcze nie pozwiedzam.

A dlaczego nie zwiedzasz Ola?
My bylismy z Zuza w Grecji jak miala 2 lata i zwiedzilismy pol wyspy.
No chyba, że po prostu lubicie plażowac, to inna sprawa.
A to a też mogę powiedzieć :) U nas zwiedzanie wygląda tak samo jak z dorosłym tylko zalezy co lubisz zwiedzać.
Ja np. nie lubie wchodzić do muzeum czy kościołów.

Zwiedzamy uliczki, miasta, zapędzamy się w jakieś zaułki gdzie jemy przepyszne naodoowe danie.
Ostatnio na Malcie znaleźlismy taką cukiernie, że smak ciatsek czuje do dziś w ustach.

Po prosttu poznajemy kulturę.
Jeździmy do zoo, akwariow itp. rzeczy.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"