Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2681868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #1020 dnia: 10 Grudnia 2013, 16:07 »
My jak tylko powiemy Łucji, że gdzieś jedziemy na weekend, to od razu jest pytanie czy to urlop? ;)
W tym roku zabraliśmy moją Mamę na wakacje - wszyscy byli zadowoleni, a Mamcia nawet skusiła się na pierwszy w życiu mecz żużlowy ;D

:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1021 dnia: 10 Grudnia 2013, 16:37 »
Ja bym w życiu mamy nie wzieła na urlop  8)
Nigdy, nigdy, nigdy...wole absorbujące do granic możliwości dziecko ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #1022 dnia: 10 Grudnia 2013, 16:49 »
Ja wyszłam z założenia, że 7 miesięcznego malucha do Turcji nie zabiorę, on nic z tego nie skorzysta, my również. Poza tym klimat, inna flora, wolę go nie narażać.
Zdajemy sobie sprawę z tego, że to ostatnie nasze takie wakacje we dwójkę. Jakoś wciąż mam wrażenie, że nie nacieszyliśmy się jeszcze sobą:D Poza tym myślę, że przyda nam się tydzień oddechu po ciężkiej ciąży i pewnie jeszcze cięższym rodzicielstwie, drinki, imprezy, spanie do woli, cieszenie się sobą w 100%.
Potem już zawsze będzie maluch i będziemy jeździć wspólnie i tak mamy plan nad polskie morze pojechać już z nim choćby na chwilę.

Oczywiście na wszystko biorę poprawkę, wykupuję gwarancje zwrotu pieniążków lub możliwości zmiany osób etc., bo nie wiem czy coś się nie będzie działo w naszym życiu albo zwyczajnie nie dam rady zostawić małego i pojechać na wczasy :D
Nie wiem co mi się w głowie zmieni?

I też nikogo nie neguję, na razie mam takie podejście i pełen podziw dla rodziców, którzy zabierają maluchy ze sobą w zagraniczne wojaże do jakiegoś 3 r.ż., bo potem to już sobie nie wyobrażam z racji takiej, że dzieciaki kumają i jest im przykro (choć i tak nic nie będą pamiętać:D).
Moja Sis zabrała roczną córcię nad Dubrownik i masakra, akurat ząbkowała, nikt się nie wyspał, wszyscy umęczyli, podróż koszmarna :D
Swoją drogą różne dzieci, różni rodzice, niektórzy mają aniołków, niektórzy nie są w stanie wytrzymać z dzieckiem godzine w aucie ;)

A jest taka fajna rodzinka co ma bloga z podróżowania z dziećmi :D
http://thefamilywithoutborders.com/

Fajna opcja to też zabrać malucha i babcię czy większą ekipą jechać. TO też do przemyślenia bo wtedy wilk syty i owca cała, rodzice chwile odpoczną a nie będzie tęsknoty:)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1023 dnia: 10 Grudnia 2013, 18:26 »
Wrócimy do tego tematu zostawiania malutkich dzieci z dziadkami jak już urodzicie :) I też żeby nie było - nikogo nie krytykuję. Po prostu ciekawa jestem co powiecie jak już się dzidzia urodzi :) Mi też się dużo wydawało a teraz ciągamy dzieci zawsze ze sobą. Po prostu bez nich nie umiem wypocząć :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #1024 dnia: 10 Grudnia 2013, 18:32 »
Ania z ust mi to wyjęłaś ;D
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1025 dnia: 10 Grudnia 2013, 18:58 »
Zeby dzieci mialy kiedys takie same dylematy, kiedy rodzice siedza na starosc w domu (oczywiscie nie wszyscy), a dziecko nawet na weekend na dzialce nie zaprosi :P

Osobiscie milo wspominam wszystkie wyjazdy z rodzicami i jestem im za to wdzieczna :) Choc swoja pierwsza samodzielna kolonie w drugiej klasie podstawowki przeryczalam, bo cytuje: "chcialam do mamy :'(". Nie bylam przyzwyczajona do samodzielnosci i rozlaki.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1026 dnia: 10 Grudnia 2013, 19:03 »
Edzia, każde dziecko jest inne ;) ja byłam nieco starsza od Ciebie i 3 tygodniowy turnus zakończyłam płaczem, że już koniec  ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1027 dnia: 10 Grudnia 2013, 19:35 »
Oczywiście sie nie zarzekam bo nie znam jeszcze uczucia macierzyństwa, ale znam siebie, mam na tyle mocny charakter, ze raczej zdania nie zmienię.
Poza tym my żyjemy na tyle intensywnie ze dziecko na nudę na pewno narzekać nie będzie, a odpoczynek od siebie raz do roku tylko nam wyjdzie na dobre.
Oczywiście mam na myśli dziecko do 7-8 roku życia bo potem będziemy zwiedzać Polskę. Aczkolwiek i tu jest szansa na to ze jednak dłużej pojezdzimy sami bo moi rodzice uwielbiają jeździć po kraju i pewnie z ogromną przyjemnością pojeżdżą znowu z wnuczkami.
 I za to tez właśnie jestem rodzicom wdzięczna bo odkąd skończyłam 7 lat każdego roku jeździliśmy na 2 tygodniowe wczasy i zwiedzalismy kraj.
Na lekcji historii potem miałam zupełnie inny obraz Biskupina czy Malborka będąc tam i widząc to na żywo.

A wracając do tematu wątku to mam nadzieje Lila,  ze pochwalisz sie jak było na Fuercie po powrocie, co? :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1028 dnia: 10 Grudnia 2013, 19:47 »
A tak z ciekawości- z jak najmniejszym maluchem byliście na zagranicznych wakacjach? Samolot czy samochód?

7 m-czne Niemcy - ok 600 km - samochód.
Nasz jest przyzwyczajona do jazdy, ale stwierdzam, że o wiele wiele lepiej jechać z takim maluchem niż absorbującym 6 latkiem, który ma milion pytań do.

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1029 dnia: 10 Grudnia 2013, 19:54 »
Oczywiście ;D

Właśnie wróciłam z zakupów, bo walizki trzeba było nabyć ;D

Daruda, Ricardo proszę o info gdzie jest to Zoo i ile kosztuje, oraz co polecacie zobaczyć ;)?
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1030 dnia: 10 Grudnia 2013, 20:02 »
My w zoo nie byliśmy - zabrakło czasu ale polecam wyjazd do miejscowości Ahuye (mam nadzieję że Niepomylilam literówki) - są tam piękne klify, idzie się trasą do samej jaskini. Jest barierka. Miejscowość jest po lewej stronie wyspy. Fajnie jest też popłynąc promem na wyspę Lanzarote.

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1031 dnia: 10 Grudnia 2013, 20:17 »
A ile kosztuje ten rejs?

I czy może ktoś wie ile kosztuje prom na Gran Canarie?

My będziemy na samym południu wyspy. Ale zamierzamy sobie całą zobaczyć bo pewnie długo tam nie wrócimy- mamy plan za każdym razem jechać gdzieś indziej i stworzyć listę ulubionych miejsc ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1032 dnia: 10 Grudnia 2013, 20:40 »
Na poludniu to my byliśmy w miejscowości moro jable. Ogólnie cala wyspę od gory do
dolu przejedziesz w około 2 godziny. Lotnisko jest na polnocy więc do swojego hotelu akurat te trasę przejedziecie. Nie wiem jaki koszt bo my mieliśmy za darmo.

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1033 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:41 »
No my właśnie do tego Marro Jable jedziemy.

Poszukam jakichś internetowych przewodników.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1034 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:51 »
Loona na tez mam mocny charakter :) ;)

I pamiętam jak daleko Ci było do ciąży, własnych dzieci a teraz jak opisujesz swój stan to aż mi się micha cieszy takie ciepło z Ciebie bije. A wcześniej w życiu bym nie pomyślała że taka będziesz szczęśliwa z tego powodu :) Wiec jak pisałam - pozyjemy, zobaczymy :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1035 dnia: 10 Grudnia 2013, 23:30 »
lilianko napiszę jutro z compa.....rany gabis a jaw byłam przekonana ze ty zwiedzasz kościoły!!!!!jeśli jest tak jak piszesz to fuerta ma wiele takich miejsc do zobaczenia,my tez nie lezelismy na plaży cały dzień,a tydzień okazał się na fuerte za krótki,10 dni byłoby ok;-) wycieczki to były groszowe sprawy....

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1036 dnia: 11 Grudnia 2013, 08:00 »
i a teraz jak opisujesz swój stan to aż mi się micha cieszy takie ciepło z Ciebie bije.

Naprawdę? :oops: A ja mam ciągle wyrzuty, że jakoś chłodno do tej mojej ciąży podchodzę ;)  :-*

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1037 dnia: 11 Grudnia 2013, 09:31 »
i a teraz jak opisujesz swój stan to aż mi się micha cieszy takie ciepło z Ciebie bije.

Naprawdę? :oops: A ja mam ciągle wyrzuty, że jakoś chłodno do tej mojej ciąży podchodzę ;)  :-*
Mam takie sano zdanie ;D Loona po prostu Twoje wypowiedzi na forum zmieniły się o 180 stopni ;D W ogóle w szoku byłam że jesteś w ciązy ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1038 dnia: 11 Grudnia 2013, 09:34 »
Tylko krowa zdania nie zmienia  ;) Ja też kiedyś za dziećmi nie przepadałam, a teraz  ;D

Kiedyś też stawiałam na urlop bez dziecka i co - teraz szukamy ofert "pok Lilę" :bredzisz:
Wybaczcie ale niektórym dzieci mózg lasują i jeszcze im z tym dobrze  8)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 11 Grudnia 2013, 10:04 »

Mam takie sano zdanie ;D Loona po prostu Twoje wypowiedzi na forum zmieniły się o 180 stopni ;D W ogóle w szoku byłam że jesteś w ciązy ;D

CO ???  ;D ;D ;D Taka sama jestem i tak samo się zachowuję :) Co Wy pijecie? ;) Zawsze pisałam, że jak będę miała dziecko do dopóki będzie małe to na urlopy jeździmy sami :)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 11 Grudnia 2013, 10:12 »
Plany przed urodzeniem Liwki miałam "szerokie" jeśli chodzi o wakacje, samotne spędzanie czasu itp itd. Teraz wszędzie ciągnę je ze sobą i mam problem z zostawieniem nawet na noc. Ba mam nawet problem z położeniem się spać o "normalnej" godzinie i nawet ten plan nie wychodzi bo zanim "wyeliminuje" wszystkie potencjalne zagrożenia, sprawdzę temperaturę i wilgotność a na koniec zmuszę M żeby się ze mną nimi pozachwycał to jest co najmniej 24  :D :D :D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1041 dnia: 11 Grudnia 2013, 12:02 »
Loona Kiedyś pisałas że w ogóle nie chcesz mieć dzieci z tego co pamiętam ;D Broniłaś się rekami i nogami ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1042 dnia: 11 Grudnia 2013, 12:07 »
Gabiś pomyliłaś mnie z kimś. Pisałam może, że jak będą to będą, ale że kategorycznie nigdy nie, to nie ja :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1043 dnia: 11 Grudnia 2013, 14:05 »
ja jakoś wakacji bez dziecka sobie nie wyobrażam;-)))
wracając do Fuerty polecam : http://www.fuerteventuraoasispark.com/en
tu wyprawa zarowno na dwie godziny jak i na cały dzień....my byliśmy w corallejo - to zupełnie na północy,więc mieliśmy tam kawałek i byliśmy nieco dłużej...zoo jest na wysokości La Lajita..,czyli Wy będziecie mieli bliziutko....
My wynajęliśmy auta, za które wyszła nas benzyna 130 e,a samo auto było też za grosze....
Na Gran Canarii nie byliśmy, bo może w przyszłości jeszcze ją zobaczymy, byliśmy natomiast na Lobos, tam stateczkiem płynęliśmy może z 20 min, było tam pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to malutka wysepka, którą można obejść pieszo i widoki są rewelacyjne!!!http://www.fuerteventura-excursions.com/index.php/Lobos-Island-Trips/A-MINI-CRUISE-LOBOS-****.html
w pobliżu Corallejo są tez fantastyczne wydmy oraz park wody http://www.bakufuerteventura.com/home_eng.html

Jak na tydzień czasu, wydaje mi się,że widzieliśmy bardzo dużo, na plaży byliśmy z dwa razy, a tak ciągle gdzieś....
tak jak dziewczyny pisały plaże są śliczne  ,piaseczek idealny do zabaw z dzieciakami....

ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni i jesli tylko świat byłby mniejszy, na pewno byśmy tam wrócili;-)))

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1044 dnia: 11 Grudnia 2013, 14:12 »
Daruda 130 Euro to w Polsce 550zł :P

Fajnie, że napisałaś o tym. Też mamy w planach objazd wyspy, to zoo i zastanawiamy się nad tą wysepką Lobos. Myślę, że na miejscu też nam się coś rozjaśni.
Dziękuję ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1045 dnia: 11 Grudnia 2013, 14:14 »
550 to dużo za tydzień jazdy samochodem? Tam benzyna jest sporo tańsza. We wrześniu była 1e/litr.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1046 dnia: 11 Grudnia 2013, 14:22 »
O własnie, Lila do tego zoo będziesz miała gdzieś z 15 minut samochodem :)

Tylko jeszcze trzeba pamiętać że stacje benzynowe nie są tak co chwilę jak u nas :) warto wcześniej przeanalizować to na mapie aby potem nie mieć niespodzianki :)

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #1047 dnia: 11 Grudnia 2013, 14:22 »
Jeżeli to za tydzień to zwracam honor, ale czas  i tak nie ma znaczenia liczą się kilometry ;)

Ja wcale nie neguje żadnych cen, bo jakbym chciała taniości to pojechała bym za 1099 do Egiptu i nie wystawiła nosa za hotel :P

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 11 Grudnia 2013, 14:39 »
benzyna dużo tańsza niż w ire, a ile w pl kosztuje to nie wiem...w pełni jednak mam świadomość ,że 550 zł to dużo...

Offline Lili-liliana

• maniak