Wracając do Malty.
Nie ma albo jest bardzo nie wiele typowych hoteli jakie znamy z Turcji czy Egiptu - zjeżdżalnie i takie tam....Są baseny.
Malta nie jest na pewno rajem dla dzieci - kamieniste plaże robią swoje, a właściwie nie nazwałabym tego kamienistymi plażami, a skalistymi

Jest jedna część wyspy wraz z hotelem
Radisson Blu Golden Sands Resort & Spa gdzie znajduje się jedna z najpieknieszych plaż piaszczystych tj. Golden Bay, obok niej są kolejne dwie plaże.
Co najfajniesze w tych plazach jest to, że nawet jak przyjeżdzalismy tam o 12-13:00 zawsze była miejscowka przy brzegu, co jest niezbędne przy posiadaniu dzieci. Woda czysta jak łza, piasek biały i mięciutki, w wodzie zero kamieni sam piaseczek. Płytko bardzo długo .....Raj dla mojego dziecka, a ja moglam lezec i patrzeć bo byłam przy samym skraju wody.
Malta to miejsce dla ludzi, którrzy lubią zwiedzać, a nie leżeć - tak jak my
Mimo, że mała ma wiele do zaoferowania miejsc warytch zobaczenia.
Transport - tylko autobusy, dojadą wszędzie.

i są tanie - to chyba jedyna tania rzecz na Malcie.

Zuza wspomina wspaniale wakacje mimo, że nie było zjeżdżalni (jest AQUA park na Malcie ale nie mielismy kiedy wpaść

), jest delfinarium, boskie klify, jest "cudowna" Blue Lagon - trzeba cudowna tak na prawdę jest tam woda, ale trzeba to zobaczyć, żeby mieć co wspominac, bo jakbym wam pokazała "plaże" to mozna paść

Nie ma tam naciagaczy., ktorzy chcą spedać wszystko co sie rusza, ba! tam w ogole nie ma straganow prawie z pamiatkami. Otwieraja się czesto ok. 19 kiedy się robi chłodno przy promenadzie ale jest ich tak nie wielu ze na placach reki mozna policzyć

Mialam problem z kupieniem pamiatki

Polecam szczerze, ale na 1 raz bo w ciągu 10 dni objechalismy ją wzdłuż i wszerz i widzieliśmy prawie wszystko