Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2686079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #750 dnia: 18 Lipca 2013, 20:38 »
Znajomi mają domek, wyjeżdżają na dwa tygodnie, więc do nich podskoczymy ;) będzie blisko od teściów ;)

Ja niestety nie znam.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #751 dnia: 19 Lipca 2013, 08:28 »
Jastrzębią Góę uwielbiam! Piękne widoki ;)
MInus dla ludzi z dziećmi i wózkami, bo na plażę i z plaży idzie się po schodach, kórych jest sporo, bo klif.

W Karwii jest spokojniej, więcej ludzi z dziećmi, łagodne zejście do plaży, bez schodów.

No i jeszcze kocham Jastarnię- wszędzie blisko, nie ma opcji być daleko od morza :) plaża szroka, wielka, świetny piaseczek :)

Jastrzębia góra w zasadzie leży na Rozewiu, niedaleko latarni. Naprawdę świetne am są widoczki.  Świetny hotel mogę polecić - FALEZA, ale to jak ktoś ma nadmiar kasy. My tam jeździmy na weekend bardziej niż na dłuższe wakacje.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #752 dnia: 19 Lipca 2013, 08:51 »
A czy polecasz jakiś fajny hotel w Jastarni?

I czy ktoś zna fajną miejscówkę w Zakopanym?

Otrzymałam wiadomość od "mojego Pana z biura podróży", że mega last minute z BP na lotniskach praktycznie już nie istnieją  :-\ Od kilku lat biura nie stosują już tej praktyki...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #753 dnia: 19 Lipca 2013, 10:16 »
loona my w Jastrni byliśmy na kwaterze prywatnej.
Jak jezdzimy na dluższe wakacje to zawsze na pokój, tak jet taniej :) i można więcej sobie wtedy pobalować, nie wydając kroci na urlop :)

Fajnie wyglądałam pensjonat Admirał, niedaleko portu od strony zatoki. Tam jest mnóśtwo różnych hotelików i pensjonatów.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #754 dnia: 20 Lipca 2013, 12:13 »
w tym roku nasze kochane morze-Kołobrzeg i okolice  ;D namiot,dwa psiaki i my  ;D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #755 dnia: 20 Lipca 2013, 13:14 »
w tym roku nasze kochane morze-Kołobrzeg i okolice  ;D namiot,dwa psiaki i my  ;D
hehhe my tez. Z tym ,że nie namiot-za wygodna jestem z 2ka dzieciorów ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #756 dnia: 20 Lipca 2013, 13:29 »
ja po ubiegłorocznych pseudo-wakacjach nad Bałtykiem powiedziałam kategoryczne nie...
przewiało mnie jak psa, za przeproszeniem...
chyba tylko ten jeden ostatni dzień, Tetku, ten z Wami, był upalny...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #757 dnia: 20 Lipca 2013, 14:11 »
co do polskiego morza to mogę polecić Grzybowo. byliśmy tam w ostatnim tygodniu roku szkolnego. pogoda jak pogoda, ważne że córa zachwycona (pierwszy raz nad morzem była). cenę mieliśmy bardzo atrakcyjną bo płaciliśmy 75zł za naszą trójkę. http://kwiatano.pl/Wczasy_Grzybowo/
w sezonie bym się pewnie nie wybrała bo nie lubię tłumów i po prostu na sezon mnie nie stać.
a tak to cisza, spokój. jak się chce tłumów to 5 min do kołobrzegu
już zbieram kasę na przyszły rok

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #758 dnia: 20 Lipca 2013, 14:17 »
zachwyt córki to mnie zdecydowanie mniej obchodzi niż własne zadowolenie...
zresztą my nad morze mamy blisko, więc się na nie zapartuję inaczej niż Ty, mogę sobie na weekend skoczyć

ale to lokum faktycznie fajne...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #759 dnia: 20 Lipca 2013, 14:42 »
Co prawda to prawda Lila! ::) ::) ::) ::) ::) ::) nasze morze to loteria....szczerze?zupelnie nie uśmiecha mi się plażowanie z Nela-ucieka wszędzie -za cholere nie usiedzi w miejscu...i gdyby nie to ,że to wytargane nasze kilka dni razem-bankowo została by z babcią....
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #760 dnia: 20 Lipca 2013, 16:19 »
loona w Jastarni polecam ośrodek DRAGA. a w Zakopanym hotel Litwor.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #761 dnia: 22 Lipca 2013, 09:33 »
A ja mam dylemat - muszę coś wybrać na sierpień (w kraju, nie koniecznie morze, bo jeździmy na weekendy) i zupełnie nie wiem jaki obrać kierunek ::) Podrzućcie pomysł, bo jak czegoś nie wybiorę to będzie urlop na balkonie ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 22 Lipca 2013, 09:45 »
Gabiś dzięki za namiary.

Gagatka. Mam ten sam problem :( Turcja mega droga i teraz problem co w zastępstwie... Chce mi się i Zakopanego i Mazur i Trójmiasta... Sama nie wiem.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 22 Lipca 2013, 10:06 »
Zakopane - ODRADZAM!
Jezu ile tam jest ludzi....przepchnąć się nie idzie.
Korki, korki i jeszcze raz korki..wszędzie korki na chodniku, w sklepie, na ulicy......

Ja lubie zgiełk, ale to jest jakiś kosmos.

Jak już to miejscówka gdzieś w oddali centrum.

My teraz na weekend bylismy w Bukowinie Tatrzańskiej, tam już mniej ludzi ale to małe mieściny.

Z dziećmi gagatko polecam lokolice Nidzicy. Można zwiedzic zamki, poplywac łódką irp. Blisko do ZAkopanego (wiec mozna polazić po dolinach np. teraz bylismy w Koscieliskiej + jaskinia Mroźna - Zuzi się bardzo podobało, ze mozna się bylo uwalić po kolana w jaskini ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #764 dnia: 22 Lipca 2013, 10:43 »
Właśnie boję się tych tłumów na Krupówkach...

A któras z Was zna i/lub korzystała ze strony Travelist?

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #765 dnia: 22 Lipca 2013, 10:54 »
Dlatego my noclegi mamy w Limanowej a tak to dojeżdżamy :) anusiaaa teraz do Czorsztyna i NiedZicy się min wybieramy! Urlop od piątku hura

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #766 dnia: 22 Lipca 2013, 11:03 »
Gagatko, a moze Gory Stolowe, mniej popularne, nie meczace a bardzo widowiskowe: Szczeliniec, Błędne Skały, Chybotki, można tez podskoczyc, do Skalnego Miasta w miejscowości Adrszpach(czeska cześć Gór Stołowych, rezerwat przyrody Skały Adrszpasko - Cieplickie), łatwo sie tam chodzi a widoki piękne.
My zwykle zatrzymujemy sie w Karłowie, ale jeśli lubisz wieksze miejscowości to Kudowa Zdrój jest rzut beretem.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 22 Lipca 2013, 11:26 »
Gagatka. Mam ten sam problem :( Turcja mega droga i teraz problem co w zastępstwie... Chce mi się i Zakopanego i Mazur i Trójmiasta... Sama nie wiem.
Ano właśnie, tu jest problem, żeby być na jednym urlopie w tych trzech miejscach i nie spędzić tygodnia w aucie :P A Wy w tym roku jednak w kraju zostajecie?

Zakopane - ODRADZAM!
Jezu ile tam jest ludzi....przepchnąć się nie idzie.
Miałam niedawno Klientów, którzy mieli w Zakopanem swój apartament i jeździli sobie tam na weekendy/urlopy. W tym roku byli raz i stwierdzili, że już jest tam taki tłok, że mają dość i sprzedają to mieszkanie.

Z dziećmi gagatko polecam lokolice Nidzicy. Można zwiedzic zamki, poplywac łódką irp. Blisko do ZAkopanego (wiec mozna polazić po dolinach np. teraz bylismy w Koscieliskiej + jaskinia Mroźna - Zuzi się bardzo podobało, ze mozna się bylo uwalić po kolana w jaskini ;)
Nidzica powiadasz? Wpiszę na listę :) A z dzieciakami im więcej błotka tym lepsza zabawa ;)

Gagatko, a moze Gory Stolowe, mniej popularne, nie meczace a bardzo widowiskowe: Szczeliniec, Błędne Skały, Chybotki, można tez podskoczyc, do Skalnego Miasta w miejscowości Adrszpach(czeska cześć Gór Stołowych, rezerwat przyrody Skały Adrszpasko - Cieplickie), łatwo sie tam chodzi a widoki piękne.
O tak, potwierdzam, byliśmy kilka razy ;D Przy okazji jeszcze właśnie w Skalnym Mieście i w Pradze :)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 22 Lipca 2013, 11:56 »
http://www.wpalacu.pl/hotele-palace-zamki/palac-milkow-hotel-spiz-milkow-kkarpacza/1,512

Polecam i miejscowość i hotel. Do Karpacza bliziutko, tak że spokojnie spacerkiem można przejść.
Fajna baza wypadowa do Krakowa, Wadowic czy nawet Zakopanego, a sama miejscowość ma niesamowity klimat.

http://www.lanckorona.pl/page,3.html

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 22 Lipca 2013, 11:58 »
Agatka. Raczej w Polsce niestety bo 4,5 tys. za 7 dni w Turcji, w wybranym przez nas terminie to za dużo :( Czegoś tu szukam ale jestem z tego powodu bardzo rozczarowana :(

Szukam czegoś z basenem i gdzieś w lesie, ale niedaleko miasta aby można było wieczorkiem podskoczyć na piwko i lody.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 22 Lipca 2013, 12:19 »
Ola fajny ten hotel. A on ma tak faktycznie chyba trochę wyższy standard niż te 3*, bo na zdjęciach wygląda fajnie?

Agatka. Raczej w Polsce niestety bo 4,5 tys. za 7 dni w Turcji, w wybranym przez nas terminie to za dużo :( Czegoś tu szukam ale jestem z tego powodu bardzo rozczarowana :(

Szukam czegoś z basenem i gdzieś w lesie, ale niedaleko miasta aby można było wieczorkiem podskoczyć na piwko i lody.
No to faktycznie trochę dużo, chociaż w zeszłym roku w Gdańsku tydzień w Dworze Oliwskim kosztował nas więcej ;)

A basen w hotelu też bardzo mile jest przez nas widziany :) Mieliśmy propozycję pobytu w Międzyzdrojach od znajomej za 200 zł/doba w sporej kawalerce (byliśmy tam już), ale na starość jestem zbyt wygodna, żeby samej na urlopie robić jedzenie i sprzątać :P

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 22 Lipca 2013, 12:32 »
gagatko sama osobiście tam spałam  i standard jest wysoki. Nie wiem jak w domkach obok pałacu bo tam nie byłam.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #772 dnia: 22 Lipca 2013, 12:37 »
Co ja napisałam - miało być ROZEWIE, ale przeczytałam Serduszka Roztocze i to napisałam hehe

Anjuszka nie widziałam Cię na ROZTOCZU  ;D
 ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: Wakacje
« Odpowiedź #773 dnia: 22 Lipca 2013, 12:42 »
Kto był w Bułgarii?
poproszę o info gdzie? czy autkiem czy samolotem?
może ma ktoś jakieś namiary na kwatery?

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #774 dnia: 22 Lipca 2013, 12:49 »
u nas w planach Bałtyk (ma myślę o Jastarni) lub Bułgaria.
kto był w Jastarni proszę o namiary, to samo tyczy się Bułgarii :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #775 dnia: 22 Lipca 2013, 13:07 »
My w tym roku już zaliczyliśmy Kaszuby, ale wypadła mi z głowy miejscowość, coś na Z... fajnie, ośrodek od razu nad jeziorem.

A pod koniec sierpnia jedziemy do Dziwnówka, we 2 rodziny mamy wynajęty cały domek na działce, ogrodzone, domek nowy, wszystko zrobione super. Oby tylko pogoda była. Albo chociaż żeby tylko nie padało :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 22 Lipca 2013, 13:30 »
Pati. Przypomnij sobie nazwę. Plis!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #777 dnia: 22 Lipca 2013, 13:36 »
Już mam. Tu byliśmy:

http://sosnowka.com/

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Wakacje
« Odpowiedź #778 dnia: 22 Lipca 2013, 14:47 »
My byliśmy w Bułagarii ,to była nasza podróż poślubna. Lecieliśmy samolotem ,z wycieczką z biura podróży,więc kwatera to hotel. Byliśmy w Złotych Piaskach i było super. Wróciliśmy zachwyceni.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #779 dnia: 22 Lipca 2013, 15:08 »
gagatko sama osobiście tam spałam  i standard jest wysoki. Nie wiem jak w domkach obok pałacu bo tam nie byłam.
No właśnie po zdjęciach widać, że fajnie, więc Ci wierzę ;D

Kurde Małżon koniecznie chce miejscówkę z basenem.