Tak myślałam, że jedziecie na weekend. Skoro brat już był parę razy w Cro, to nie muszę pisać za wiele o drodze, bo pewnie wie, że na bramkach Zagrzeb-Lucko można płacić kartą i tę opcję najlepiej wybrać, żeby nie stać w kilometrowym korku. Trasa i przejazd na pewno są dobrze pomyślane, bo w tej kwestii ma doświadczenie i na korek świadomie pchał się nie będzie.
Sprawdziłam ten twój apartament i ja mieszkałam po drugiej stronie ulicy w tym budynku na rogu

. Co do samego Ciovo, to niestety jej minusem jest most łączący ją z lądem. My na Ciovo byliśmy w sezonie, to była jakaś masakra. Niestety nie byliśmy sami i tak to się działo, jak jedzie się ze śpiochami. Byłam też poza sezonem przy okazji innego wyjazdu w samym Trogirze, ale chcieliśmy zaparkować po drugiej stronie mostu i to też był błąd.
W czasie naszego urlopu odkryliśmy taksówki wodne, ich postój jest w centrum miejscowości, gdzie ta duża plaża miejska jest. Nie były drogie i bardzo szybko dowoziły nas do Trogiru.
Co do zwiedzania Ciovo, to jak to mówią wyspa może nie zwala z nóg, ale pojeździć pooglądać można

. Jak będziecie chcieli na sąsiednie wyspy pływają fishpicniki i można się na taki rejs wybrać w ramach atrakcji, chociaż czy to atrakcja głosy są podzielone

.
Ciovo to dobra baza wypadowa do zwiedzania Trogiru i Szybenika (w moim prywatnym odczuciu piękne, bardzo klimatyczne miejsca), blisko stąd również do Splitu i Salony oraz Twierdzy Klis (hm, ładnie że tak powiem, mówię o Splicie, ale pierwsze miejscowości bardziej mi się podobają, w Salonie i twierdzy nie byłam, ale widziałam na zdjęciach i widoki z twierdzy zwalają z nóg). Możecie jeszcze wyskoczyć do Parku Narodowego Krka. Jadranką możecie się wybrać do Omis i Makarskiej. Nie wiem na ile jedziecie i czy lubicie zwiedzać, ale warto zobaczyć też Dubrownik i Mostar w Bośni i Hercegowinie (tam jedliśmy najtańszy obiad w życiu hahhaha, 5 dań obiadowych, 3 piwa i kawa wyszło nas 100 zł, taka była mina mojego męża

, z radości kelner dostał mega napiwek

).
Nie wiem, co Ci jeszcze mogę napisać. Na pewno Twój brat jest zorientowany w temacie. Jak masz jakieś pytania, to pisz śmiało. Jak coś mi się jeszcze przypomni, to napiszę

.