te wizy to obled i to z jakiego powodu - krykieta ? no z krzesla prawie spadlam
no ja też na początku nie mogłam uwierzyć. A dzisiejszy dzień znów przyniósł same niewiadome. Ambasada Jamajki w Berlinie podaje, że można u nich się ubiegać o wizy i że należy wysłać m.in ksero paszportu i 2 zdjęcia a na stronie tej wspólnoty zakichanej, że Europejczycy mają ubiegać się o wize w Londynie, należy tam wysłać 1 zdjęcie i paszport a kilka zdań dalej, że wizę należy załatwiać w najbliższej ambasadzie

paranoja, Ale pani Krysia z biura kazała się wstrzymać, bo w piątek jedna para wysłała dokumenty do Berlina i mamy zaczekać aż przyjdą to się okaże co i jak i może ten bałagan trochę się zmniejszy.
Ale musze jeszcze znaleźć jakąś niedrogą firmę kurierską, bo DHL jak mi cenę podał to

wysyłka dokumentów i ich sprowadzenie to ponad 700 zł.

a razy dwa to już w ogóle
A już skończył szkolenie i z bólem głowy kładzie się nynać zamiast się integrować. Jutro ma się dowiedzieć, kiedy dostanie umowę (firma Provida). A jak dostanie umowę to pewnie się przeprowadzi do mnie wcześniej niż w kwietniu

juz podczas świątecznych porządków zaczęłam robić miejsce w szafach, więc
Nio, z kryminologią zacznę walczyć od poniedziałku, bo jakoś znów nie wyszło. Cały dzień na necie, chwile u kuzynki, potem tata na osłodę samotnego wieczorku browarka postawił, a teraz mam zamiar się za stópki moje wziąć.
A tak poza tym zakupiłam sobie książkę

i już nie mogę doczekać się wolnej chwili i przypływu gotówki żeby wełenkę zakupić
zmykam, ale znajć mnie pewnie jeszcze się zjawię....