Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 77099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Stycznia 2007, 12:31 »
no chyba jakaś dobra nowina. A był znów na rozmowie u tego gościa. jutro i w niedzielę ma szkolenie w Ustroniu, po którym ma podpisać już umowę. Trochę się bałam po srodzie, że chodzi tylko o wyłudzenie 300 zł na jakieś szkolenie i tyle. Ale facet mu powiedział, że ma tą pracę zaraz po szkoleniu. Tyle że kurde żadnych waruków nie uzgodnili, ani nie wiadomo jaka forma umowy, ogłoszenie w urzędzie nadal wisi. Jakoś sceptycznie do tego podchpodzę i wolę nie cieszyć się za wczasu dopóki umowa nie jest podpisana, wolę się nie łudzić, że wreszcie się los jakoś usmiechnął do nas.

Zobzczymy co tam bedzie na tym na szkoleniu i jak mój A będzie zpatrywać się na doradcę finansowego :drapanie:  kurde jesteśmy razem 5, 5 roku a nie widzieliśmy sie w tym czasie jakieś 6 dni i to zaraz na początku związku. A tu cała samiuteńka sobota przede mną :( ale jeśli tylko ma to coś poprawić to będę choelnie szczęśliwa i anwet przeżyję te daremne, debilne wizy :taktak:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #241 dnia: 19 Stycznia 2007, 12:38 »
Cytat: "**sloneczko**"
jutro i w niedzielę ma szkolenie w Ustroniu, po którym ma podpisać już umowę.

gratuluję.
i trzymam kciuki z znalezienie jeszcze pracy przez ciebie, a zwłaszcza za wyjaśnienie sprawy wiz.

ja tel. z UP nie dostałam, a nie uwierzę że w całym urzędzie nikogo po rachunkowości nie ma :mdleje:  żeby mógł iść ze mną na rozmowę.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #242 dnia: 19 Stycznia 2007, 12:41 »
No w końcu lepsze nowiny,bedzie dobrze, musi byc

A tym krótkim rozstaniem się nie przejmuj, jak później miło będzie się znów przywitac :mrgreen:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #243 dnia: 19 Stycznia 2007, 12:43 »
Cytat: "s.aga"
i trzymam kciuki z znalezienie jeszcze pracy przez ciebie

Dzięki Aguś. Ja znów byłam w UP dziś. Standardowo - nie ma nic, żadnych staży, przygotowań zawodowych - nic. Brak słów

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #244 dnia: 19 Stycznia 2007, 15:13 »
Ja znów byłam w UP dziś. Standardowo - nie ma nic, żadnych staży, przygotowań zawodowych - nic. Brak słów

sloneczko może poszukaj tutaj
Wiem, że praca w urzędzie nie jest wymarzona ale na początek lepsze to niż nic :wink:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #245 dnia: 19 Stycznia 2007, 17:55 »
*sloneczko* musze cie ofurknac!!!!
Ja sobie wyobrazalam, ze tu slub na Jamajce, dredy na glowie :afro:  to i nastawienie tez czysto rastaferianskie  :blant: a tu ogromna pesymistka sie wylania!!!!
Nie ladnie, nie ladnie, ja wiem ze nasza szara codziennosc moze przygnebic ale tym krakaniem to ty tylko nieszczecia przyciagasz.jak bedziesz tak czesto powtarzac ze cos sie nie uda to gwarantuje ci ze sie nie uda.Prosze mi tu szybciutko nastawienie zmienic i powtarzac codziennie ze slub bedzie cudowny(bo bedzie bez dwoch zdan)i ze wszystko sie ulozy,w pracy tez. :skacza: no i zadnego krakania juz nie chce tu slyszec bo bedzie  :boks_4:  :ban:  :pogrzeb:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #246 dnia: 19 Stycznia 2007, 19:01 »
Ajrisz ma rację.
Słonko, Słonko, proszę natychmiast przywdziać na siebie swój najładniejszy usmiech i cieszyć się, że:
*za 98dni wyjeżdżasz w długowyczekiwaną podróż
*niebawem wychodzisz za mąż
*jesteś szczęśliwie zakochana
*jesteś bardzo kochana
*masz komu się wyżalić, np. forum ;-)

I nie ma marudzenia!
Chociaż z tymi wizami, to faktycznie nieciekawie..
A praca, cóż. Oby się coś w tej Polsce poprawiło..

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #247 dnia: 19 Stycznia 2007, 19:26 »
prześledziłam cały wątek, przeczytałam ze smakiem i............. jestem zazdrosna. A co :hahahaha:  kurde wpaść na taki niebanalny pomysl - jacie, życze powodzenia w ostatnich dniach przed tak wazna drogą - a z tymi wizami na pewno się cos wyjaśni i jak to zazwyczaj bywa, pewnie będziecie musieli dopłacić za te wizy - pesymistyczne, ale cóż zrobić, chyba nie zrezygnujecie teraz z tego superaśnego planu.
Sukieneczka i reszta oprawy w całości pasują do scenerji plażowej - zbyt przesadazać  nie można bo to się będzie źle komponować.

A z pracą...........no cóz polski system i wszechobecne PLECY daja o sobie znać wszędzie - ale życze powodzenia :przytul:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #248 dnia: 19 Stycznia 2007, 20:10 »
:skacza:  Słońce Ty moje kofane-zobacz ile pozytywnych rzeczy Cie spotkało...spotkała Cię przedewszystkim MIŁOŚĆ TWOJEGO ŻYCIA za która wyjdziesz niedługo zamąż :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:
realia polskie są jakie są...dopóki nie zacznie się regulowac kwesti-prawno formalnych zawsze bedzie kupa syfu na niekorzyść pracownika....ja 3mam kciuki za te prace Twojego A!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #249 dnia: 19 Stycznia 2007, 20:17 »
i ja tez sie podpisuje pod trzymaniek kciuków.....oraz przesłam dduuużżżoooo pozytywnej energii :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #250 dnia: 19 Stycznia 2007, 22:36 »
jejusieńku dzięki laski za kciukasy, dla Was  :Daje_kwiatka:

Niestety te specjalne wizy są niezbędne i trza je kupić, same paranoje, osobne wysyłki, kurier droższy niz sama wiza, wiza żeby kupić druga wizę, ehh szkoda gadać. Mam nadzieję, że potem nam to zostanie wynagrodzone (i nie będę krakać nic o porze deszczowej przypadającej na Karaibach na maj i czerwiec :mdleje: )

Żarcik, już nic nie krakam. Aj promis.  :afro:  I wcale nie narzekam że jutro pierwszy samotny wieczór od ponad pięciu lat :dno: utopię smutki w dobrym winie  :popija: z Wami :)
I dam znać co z tą pracą, bo tak się składa, że A jedzie na szkolenie razem z tym gościem co go niby zatrudnił, więc się odezwie jak tylko się czegos dowie.

Pozdrawiam cieplutko, jutro pobuszuję wieczorem, a teraz zmykam, bo kryminologia przeleżała tydzień nieruszona, a egzamin już za 6 dni  :pogrzeb:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #251 dnia: 19 Stycznia 2007, 23:35 »
jak tak sobie czytałam i się zastanawiałam czy lepsze są twoje problemy z wizami, czy moje problemy z teściową podczas organizacji wesela  :skacza: dzięki bogu juz za mną

miłej nauki życzę. ja właśnie męcze się nad pracami zaliczeniowymi, bo egzamin juz zdałam.  :ekxpert:

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #252 dnia: 19 Stycznia 2007, 23:38 »
Trzymam kciuki za egazmin  :los:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #253 dnia: 20 Stycznia 2007, 11:17 »
sloneczko bedzie dobrze wiem ze troszke wam zamieszali ale nie daj sie dasz rade taka fajna perspektywa przed wami  :los: i takie niezapomniane przezycie :skacza:  a teraz glowa do gory i wykorzystaj ta wolna sobote i sie troszke poucz  :brewki: a zobaczysz ze czas szybciutko minie :brawo_2:
buziaki
ps. wszystko sie uda...pomysl jaka moze byc pogoda na Jamajce a jaka w tym samym czasie w Posce :los:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #254 dnia: 20 Stycznia 2007, 21:12 »
sloneczko - zobaczysz wszystko sie pouklada  :wink: te wizy to obled i to z jakiego powodu - krykieta ? no z krzesla prawie spadlam  :boks_4:  co za wymysl - ale coz biurokracja i nic z tym zrobic nie mozna ...

Cytat: "tylunia"
pomysl jaka moze byc pogoda na Jamajce a jaka w tym samym czasie w Posce

Cytat: "tete"
Słońce Ty moje kofane-zobacz ile pozytywnych rzeczy Cie spotkało...spotkała Cię przedewszystkim MIŁOŚĆ TWOJEGO ŻYCIA za która wyjdziesz niedługo zamąż

uszka do gory - tak jak mowia dziewczyny popraw sobie humor tym co dobre i sloneczne :wink:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #255 dnia: 20 Stycznia 2007, 21:51 »
Cytat: "megan"
te wizy to obled i to z jakiego powodu - krykieta ? no z krzesla prawie spadlam
no ja też na początku nie mogłam uwierzyć. A dzisiejszy dzień znów przyniósł same niewiadome. Ambasada Jamajki w Berlinie podaje, że można u nich się ubiegać o wizy i że należy wysłać m.in ksero paszportu i 2 zdjęcia a na stronie tej wspólnoty zakichanej, że Europejczycy mają ubiegać się o wize w Londynie, należy tam wysłać 1 zdjęcie i paszport a kilka zdań dalej, że wizę należy załatwiać w najbliższej ambasadzie :bredzisz: paranoja, Ale pani Krysia z biura kazała się wstrzymać, bo w piątek jedna para wysłała dokumenty do Berlina i mamy zaczekać aż przyjdą to się okaże co i jak i może ten bałagan trochę się zmniejszy.

Ale musze jeszcze znaleźć jakąś niedrogą firmę kurierską, bo DHL jak mi cenę podał to  :pogrzeb:  wysyłka dokumentów i ich sprowadzenie to ponad 700 zł.  :mdleje: a razy dwa to już w ogóle :mdleje:  :mdleje:

A już skończył szkolenie i z bólem głowy kładzie się nynać zamiast się integrować. Jutro ma się dowiedzieć, kiedy dostanie umowę (firma Provida). A jak dostanie umowę to pewnie się przeprowadzi do mnie wcześniej niż w kwietniu :skacza:   juz podczas świątecznych porządków zaczęłam robić miejsce w szafach, więc  :skacza:  :skacza:

Nio, z kryminologią zacznę walczyć od poniedziałku, bo jakoś znów nie wyszło. Cały dzień na necie, chwile u kuzynki, potem tata na osłodę samotnego wieczorku browarka postawił, a teraz mam zamiar się za stópki moje wziąć.

A tak poza tym zakupiłam sobie książkę
i już nie mogę doczekać się wolnej chwili i przypływu gotówki żeby wełenkę zakupić  :tupot:

zmykam, ale znajć mnie pewnie jeszcze się zjawię.... :id_juz:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 20 Stycznia 2007, 22:04 »
le pani Krysia z biura kazała się wstrzymać, bo w piątek jedna para wysłała dokumenty do Berlina i mamy zaczekać aż przyjdą to się okaże co i jak i może ten bałagan trochę się zmniejszy.

Ale musze jeszcze znaleźć jakąś niedrogą firmę kurierską, bo DHL jak mi cenę podał to  wysyłka dokumentów i ich sprowadzenie to ponad 700 zł.  a razy dwa to już w ogóle  

moze rzeczywiscie warto poczekac az sie troche uspokoi i zobaczysz jakie efekty beda po wysylce tej innej pary ...
nie wiem ale jest kilka innych firm kurierskich np. 7, spedpol, p&o, ups no i pocztex - wysylka dokumentow za granice tym ostatnim to okolo 100zl - mi mama teraz wysyla tlumaczenie wyciagu z dyplomu i jakos tak wyszlo

A już skończył szkolenie i z bólem głowy kładzie się nynać zamiast się integrować. Jutro ma się dowiedzieć, kiedy dostanie umowę (firma Provida). A jak dostanie umowę to pewnie się przeprowadzi do mnie wcześniej niż w kwietniu  juz podczas świątecznych porządków zaczęłam robić miejsce w szafach, więc

trzymam kciuki za pracke  :skacza:
oby sie udalo no i bedziecie mieszkac raze szybciej  :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #257 dnia: 20 Stycznia 2007, 23:52 »
no i pocztex

też się nad tym zastanawiamy, bo UPS i DHL to tak kase drą  :mdleje: ale nic na razie czekamy.
trzymam kciuki za pracke
:przytul: dziękuję  :Daje_kwiatka:
właśnie dzwonił, jednak się integruje. Jeja jutro będę mieć kilka godzinek wykładów z tytułu, jak zainwestować 2 tysiaki, żeby mieć 10  :skacza:  fajnie. No i jak tylko A sie dowie po południu szczegółów odnośnie umowy to Was powiadomię, nawet jeśli nowina będzie zła :popija:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 20 Stycznia 2007, 23:55 »
No i jak tylko A sie dowie po południu szczegółów odnośnie umowy to Was powiadomię, nawet jeśli nowina będzie zła

badz dobrej mysli - czekam na info bo wiem jak ciezko o prace w Polsce  :drapanie:

też się nad tym zastanawiamy, bo UPS i DHL to tak kase drą  ale nic na razie czekamy.

nie wiem - ciezka decyzja - ja zawsze pocztexem wysylac kaze jesli to cos waznego - niestety cenowo sa najkorzystniejsi - nigdy sie nie zawiodlam choc czasem czeka sie i ponad tydzien - ale w takiej kwestii ... coz ... :drapanie:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #259 dnia: 21 Stycznia 2007, 01:15 »
kurcze dodatkowe koszty ale i stres  :dno: mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

i tez trzymam kciuki za prace :skacza:  :brawo_2:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #260 dnia: 21 Stycznia 2007, 11:12 »
Trzymam kciuki za pracę Twojego A. Na pewno sie uda!

I za Twoją kryminologię :P Ogromne kciukasy!  :brawo_2:

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #261 dnia: 21 Stycznia 2007, 14:16 »
**sloneczko**, co  studiujesz że kryminologie zaliczasz????

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #262 dnia: 21 Stycznia 2007, 14:25 »
Cytat: "tylunia"
i tez trzymam kciuki za prace
Cytat: "met"
rzymam kciuki za pracę Twojego A

Dzięki laski, ale chyba nie jest dobrze. A dzwonił przed chwilą na sekundke i zrozumiałam tyle, że umowę dostał i że jego wynagrodzeniem będzie tylko prowizja od sprzedaży, żadnej podstawy. Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle - zobaczymy jak wróci i dowiem się konkretów  :mdleje:
Cytat: "ilka2"
**sloneczko**, co studiujesz że kryminologie zaliczasz????

kończę pedagogikę resocjalizacyjną  :brewki:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #263 dnia: 21 Stycznia 2007, 15:13 »
kończę pedagogikę resocjalizacyjną

to tak jak ja tylko, że ja już jestem PO :hahahaha:

i jak tam coś, się wyjaśniło z tą pracą dla A??? Mam nadziję, że po tym szkoleniu juz bedzie przyjety.
Życzę powodzenia w dalszym planowaniu podróży ślubnej :taktak:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #264 dnia: 21 Stycznia 2007, 15:32 »
Cytat: "a.katarzyna"
to tak jak ja tylko, że ja już jestem PO :hahahaha:

o jak miło poznać pedagożkę. a.katarzyna, a pracujesz w zawodzie?

Cytat: "a.katarzyna"
i jak tam coś, się wyjaśniło z tą pracą dla A???

Dowiem się co i jak za kilka godzinek, na pewno dam znać.  :id_juz:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #265 dnia: 21 Stycznia 2007, 16:58 »
Czekam na info o tej pracy!

I wciąż trzymam kciuki.  :tupot:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #266 dnia: 21 Stycznia 2007, 22:22 »
no i już sysko jasne prawie sie stało.

A bedzie pracować dla  Providy, fundusze inwestycyjne i inne takie prezentować. Dla mnie czarna magia, ale ja w tych sprawach to ciemnogród totalny. W przeciągu miesiąca czeka go egzamin państwowy  :dno:  a tu sesja się zaczęła i pracę lic. ma pisać  i jednocześnie już klientów zdobywać :Olaboga: Jakoś damy radę, trzeba będzie się ciutas zagłębić w jego temat i popisać troszkę licencjata  :taktak:
Generalnie do pracy A jestem średnio nastawiona. Kilka godzin tłumaczył o co biega w tych funduszach i że to rzeczywiście lepiej ulokować tam kaskę niż na koncie w banku. I to mój ciemny umysł jest jeszcze w stanie pojąć. Ale że taka praca może przynieść kasę sporą - w to uwierzę dopiero jak A wypłatę dostanie. Ja się najbardziej boję samego wyszukiwania klientów, no bo co, z książką TP będzie dzwonił po ludziach  :drapanie: No i nie ma podstawy, zarobki adekwatne do ilości umów.
 A umowa-zlecenie będzie podpisana po egzaminie. Ja tak narzekam, ale A jest zadowolony bo twierdził zawsze że ZUS to nie jest dobre rozwiązanie i że o swoją emerytkę chce zadbać sam a nie płacić ZUSowi.

Ojoj nie wiem co to będzie nie wiem. Ale jego szef powiedział, że pamięta mnie z rozmowy i dobrze poszedł mi test i ma sie do mnie jeszcze odezwać.  :hahahaha: porażka.

Także laseczki jak chcecie zainwestować do  służymy radą  :brewki:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 21 Stycznia 2007, 22:49 »
sloneczko - sa plusy i minusy tej pracy jak zawsze - minus to brak podstawy czyli kiepski miesiac i amba ... ale plusy sa takie ze praca jest i moze okazac sie czyms co twoj mis bedzie lubil ... gratuluje i ciesze sie ogromnie  :skacza:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #268 dnia: 21 Stycznia 2007, 23:23 »
ale plusy sa takie ze praca jest i moze okazac sie czyms co twoj mis bedzie lubil
:taktak:  :taktak:  dokładnie, z jakim błyskiem w oku o tym opowiada. Mam tylko nadzieję, że się nie rozczaruje  :drapanie:
gratuluje i ciesze sie ogromnie

dziękuję  :uscisk:

kolorowych dziewczyny :Mycie_zebow1:  :prysznic: i idem nynać

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 22 Stycznia 2007, 15:10 »
**sloneczko**, z dhlem sobie daj spokoj.. nie bede brzydko mowic na ich temat :) z upsem juz mozna wiecej ugadac ale tez trzeba ostro. Nie wiem jak to wyglada z przesylkami zagranicznymi ale my tez korzystamy czesto z masterlinka, glsu..