Autor Wątek: MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie  (Przeczytany 50420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie
« Odpowiedź #270 dnia: 19 Stycznia 2007, 20:45 »
No w końcu zguba sie odezwała  :skacza: Pisz i wklejaj, co tam sie u Ciebie działo  :przytul:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #271 dnia: 19 Stycznia 2007, 20:55 »
Witam :) I melduje sie w twoim odliczanku, napewno będę tu zaglądała często :)
Pozdrawiam serdecznie

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #272 dnia: 19 Stycznia 2007, 22:33 »
no dobra dziewczynki wklejam fotki kielkow tylko ze bateria do aparatu jest w ladowaniu i musialam robic zdjecia kamera z komputera ale cos tam jest tylko jakos taka se, dla porownania wklejam zdjecie zabkow zrobione jakies dwa miesiace temu,co prawda swiatlo inne itd ale chyba roznice widac

i co jest roznica?

bylam w Polsce 5 dni z czego wiekszosc przelezalam w domu chora, jakies wstretne wiruszysko mnie dopadlo i jeszcze mnie meczy ale juz lepiej.
z zalatwionych rzeczy to jest pare a mianowicie bylam u Dominikanow i d**** zimna ten ojciec co to po angielsku umial prawic wyjechal do New Yorku, ale ojciec przeor kazal mi do Kurii od razu uderzac. Zadzwonilam, bylo troche smiesznie bo troszke zle zaczelam rozmowe i powiedzialam iz poszukuje ksiedza mowiacego po angielsku i zaraz zostalam przelaczona do jakiegos innego numeru gdzie odezwal sie glos Hello, zaczelam sie smiac sama do siebie i nie moglam wyksztusic o co mi chodzi, ale okazalo sie po drugiej stronie jest bardzo przyjemny glos ksiedza Slawka, ktory podjal sie misji znalezienia kandydata co by, jak to sam okreslil, umial jakies ladne kazanie i pare slow do tych Irlanczykow powiedziec, przy okazji powiedzial mi o wszystkim co mi potrzebne na taki slub, tylko bedzie troszke trudno bo to czas urlopowy, ksieza tez ludzie i wakacje tez maja.no ale jesten dobrej wiary :taktak:  
u pani Moniki kupilam wisiorek i zapomnialam zabrac didemu i nie pamietalam czy byly trzy zedy czy dwa i oczywiscie kupilam zle ale moze nawet go zostawie, chyba nawet przywiozlam to wkleje.
co tam jeszcze, spotkalam sie z pania Iza z Foto Krystyny, wlasnie na Gali i omowilysmy pare szczegolow+ zamowilam sobie sesje przedslubna.
a i jeszcze zamowilam fajerwerki. ktorych zupelnie nie bylo w planie ale skoro wypadla nam limuzyna wiec zaszalalam,pan mnie zakrecil i zdecydowalam sie na bardzo drogi pokaz, no ale wesele raz w zyciu :los: i chce zeby to byla niespodzianka i nic nie powiem Misiowi :na_ucho:
no to tak na szybko tyle
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #273 dnia: 19 Stycznia 2007, 22:41 »
Szkoda że zdjęcie ząbków nie jest zrobione w tym samym świetle, bo ja zabardzo nie widze różnicy (które to przed a które po)

A z tą niespodzianka w postaci fajerwerków to super pomysł  :brawo_2:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #274 dnia: 19 Stycznia 2007, 22:44 »
no co ty  :drapanie: na tym jasniejszym widac moje zolciaki, a to ciemniejsze juz biela zajezdzaja
[/url]

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #275 dnia: 20 Stycznia 2007, 01:01 »
no jest roznica i to spora :brewki: ladne te zabki a pisalas ze troszke bolalo :drapanie: to na czym to wybielanie polega :drapanie: ??
dobrze ze sie dogadalas z Dominikanami napewno bedzie pieknie
i ten pokaz fajerwerkow :brawo_2:  no no ja tez chcialam mojemu R zrobic niespodzianke na slubie ale nie udalo sie  :drapanie:
buziaki

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #276 dnia: 20 Stycznia 2007, 08:11 »
jest roznica jest  :Uu: zabki jak ta lala

ja tez ostatnio i z braku czasu i internetu bieszacego sie permamentnie (masz moze digiweba?) nie moglam wejsc na forum ... ech

Cytat: "irishania"
a i jeszcze zamowilam fajerwerki. ktorych zupelnie nie bylo w planie ale skoro wypadla nam limuzyna wiec zaszalalam,pan mnie zakrecil i zdecydowalam sie na bardzo drogi pokaz, no ale wesele raz w zyciu  i chce zeby to byla niespodzianka i nic nie powiem Misiowi

a pewnie :skacza: niespodzianka bedzie super

my dotarlismy na sam koniec Gali - po 600 km w samochodzie nie mielismy nastroju zeby latac za duzo - nie wystawial sie nikt z tortami - zibi powiedzial ze oni maja jakies opory czy cos - nie wiem czemu  :drapanie:

natomiast bylismy na stoisku Este i zdecydowalismy sie na ksiazke dodatkowo oprocz albumu  :wink:
tak czy siak

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #277 dnia: 20 Stycznia 2007, 16:48 »
Aniu, szkoda że nie wyszło Ci z Ojczulkami  :drapanie: Ale za to kiełki masz cudo - białe aż lśnią :brawo_2: A fajerwerski na pewno będę super niespodzianka dla Twojego "chłopczyka" - nasz księciunio tez najbardziej z całej organizacji wesela gada o wielkim bum po północy. No zóż, faceci rzadko kiedy wyrastają z dziecinnych zabaw  :skacza:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #278 dnia: 20 Stycznia 2007, 21:32 »
no ząbki pierwsza klasa :brawo_2:  a pomysł z fajerwerkami świetny,  :skacza:  kurcze jak super  :cancan:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #279 dnia: 21 Stycznia 2007, 12:11 »
Ale masz ząbki!
Ajrisz, cudo.
Monia się spisała, hoho. Trzeba będzie do Niej kiedys uderzyć :>
Fajerwerki, echh. Fajny pomysł, ile kosztuje takie cuś?

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #280 dnia: 21 Stycznia 2007, 13:26 »
Cytat: "met"
ile kosztuje takie cuś?
no właśnie, też jestem ciekawa  :drapanie:

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #281 dnia: 21 Stycznia 2007, 13:36 »
ja też bym chciała wiedzieć może mojemu lubemu sprawię taka niespodziankę?? :skacza:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #282 dnia: 21 Stycznia 2007, 17:01 »
Ajrisz znowu nam uciekła!
Niedobra  :brewki:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 22 Stycznia 2007, 00:11 »
Cytat: "met"
Ajrisz znowu nam uciekła!
Niedobra  

:brewki:
ja dzisiaj widzialam na gali ogromne stoiska z fajerwerkami  :drapanie:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #284 dnia: 22 Stycznia 2007, 09:05 »
nie ucieklam, jestem tylko ograniczam ostatnio forum :ekxpert:
wczoraj jak pisalam tego posta padla mi bateria a zostawilam ladowarke w pracy wiec dopiero teraz moge dokonczyc.
Cytat: "megan"
masz moze digiweba

megan ja mam ntl ale to nie od sieci byly te problemy, bo probowalam u mojego A i tez klapa.zreszta jak poczytalam to wszyscy sie skarzyli. :nerwus:
monia jest bardzo fajna kobitka, ja dosc nie dawno zaczelam otwierac usta dla kogos w bialym kitlu  :Pielegniarka: ale przy niej pewnie by mi to poszlo o kilka lat wczesniej. :Mycie_zebow1:
Wybielanie ogolnie mowiac jest niebolesne :Szczerbaty: , aczkolwiek nie jest to najprzyjemniejsze uczucie na swiecie.na szczescie nie trwa to dlugo-jakies 40 min z hakeim wiec da sie wytrzymac.Po zabiegu zabki moga jeszcze bolec do 24h, mnie troche bolaly ale nie bylo tragicznie i nastepnego dnia rano jak reka odjac.Najgorsze w tym wszystkim jest ta biala dieta :roll:  :balwan:  przez dwa dni to w zasadzie nie mozna jesc niczego oprocz serka i jogurtu naturalnego, ja troszke sie wylamalam i chyba nie za dobrze mi to wyszlo no ale jak przez weekend ma sie dwie imprezy rodzinne i zarelka tyle pysznego to naprawde trzeba silnej woli... :obiad:  :piwo_2:
Cytat: "tylunia"
na czym to wybielanie polega

Tylunia poszukaj tu na forum monia napisala taki artykul o wybielaniu to tam jest wiecej szczegolow, oczywiscie wszystko zalezy od zabkow itd no i nie mozna sie nastawiac ze zabki beda jak biala kartka, beda biale swoja naturalna biela.Ja mialam wybielane metoda lampy beyond.
nie wystawial sie nikt z tortami

Ja dotarlam jak wlasnie Koch wjezdzal ze swoim wielkim tortem :urodziny: , ktory specjalnie ufundowal na Gale.....oczywiscie spodziewalam sie conajmniej dziesieciu pieter,rarytasy wygibasy no bo tort przeciez pokazowy :Kucharz: ......a tymczasem wielka sciema.zadnych pieter, wygibasow nic szcegolnego bylam rozczarowana. :nie:
zdecydowalismy sie na ksiazke dodatkowo oprocz albumu

no wlasnie nasza Krysia ma tez ta ksiazke tylko musze sie zorientowac ile to kosztuje w irishowie.tutaj te wydania ksiazkowe sa nieco bardziej juz rozwiniete a ostatnio znajoma znalazla kontakt z drukarnia(czy jakas tam firma)ktora wlasniczy drukuje takie rzeczy dla fotografow i biora tez zlecenia indywidualne i wychodzilo duuuuzo taniej, a przeciez zdjecia i tak na plytce dostaniemy.
Cytat: "Kllusia"
No zóż, faceci rzadko kiedy wyrastają z dziecinnych zabaw

Kllusiu obawiam sie ze nigdy tylko ich zabawki sa coraz drozsze, ja cos o tym wiem
e..
Fajerwerki
ja mam z firmy Pol-expance, pan robi mile i profesjonalne wrazenie, reklamuja sie tu na e-weselu.
oferuja trzy warianty za tysiac, za twa i za trzy do tego maja jeszcze pokazy konfetti i serpentyn i fruwajace balony.Wszystko zalezy od dlugosci pokazu,rodzaju uzytych fajerwerkow etc wiadomo ze ten za trzy tysiaczki jest najwiekszy.Mozna tez samemu zakupic u nich takie cuda i zorganizowac pokaz na wlasna reke ale nie wszystkie fajerwerki sa dostepne gdyz niektore wymagaja zezwolenia pirotechnicznego.
Ja wybralam taki mieszany zestaw ten najwiekszy z konfetti(bialo-zielonym :taktak: ),  wiec zakosztowalo mnie to troszke ponad trzy tysiaczki.dostalam troszke znizek z okazji gali, cos tam ekstra w tym pokazie wiec mam nadzieje ze pokaz bedzie spektakularny :brawo_2: Troszke sie szarpnelam z tym ale skoro nie bedzie wydatku na limo wiec zaszalalam :los:
[/url]

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #285 dnia: 22 Stycznia 2007, 09:17 »
Troszke sie szarpnelam z tym ale skoro nie bedzie wydatku na limo wiec zaszalalam
qrcze napewno będzie to imponujący pokaz... :brawo_2:
ząbki gicior-ale Monia ta fachura..świetny lekarz-tu mam 100% pewności.
przelezalam w domu chora, jakies wstretne wiruszysko mnie dopadlo

wiem conieco na temat wirusów szalejących :blant:  miałam taki arsenał leków że mogłabym apteke otworzyć..kiedy lezałam chora nawet włosy mnie bolały :mdleje:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 22 Stycznia 2007, 15:13 »
ach mi sie tez marzyly sztuczne ognie ale musimy zadowolic sie niskimi, niby fontanny itp zobaczymy.. problem jest w tym, ze miejsce slubu i wesela jest na terenie parku krajobrazowego, ponadto na terenie tego hotelu sa daniele, konie itp.. chlip :(

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #287 dnia: 22 Stycznia 2007, 17:40 »
Cytat: "rajdowka"
musimy zadowolic sie niskimi, niby fontanny itp zobaczymy

a to powinno byc gites, mnie sie to najbardziej podoba i jeszcze wulkan. to faceci wola bardziej zeby huczalo i gwizdalo.A ze zwierzatkami tez fajnie moze jakies przyjda o polnocy zlozyc wam zyczenia;)
Najbardziej jestem zadowolona ze ci panowie pirotechnicy zalatwiaja wszystkie formalnosci,wiedza co i jak. powiedzialam gdzie wesele to od razu powiedzieli ze tylko o polnocy bo wczesniej lotnisko sie nie zgadza(jest oddalone jakies 10 km)maja nawet juz uzgodnione kto sprzata po nich, widac ze sa przygotowani, maja z lokalem podpisana jakas umowe na takie uslugi.
[/url]

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 22 Stycznia 2007, 18:18 »
o to fajna firma ja to sie boje takich wynalazkow...jakas bojazliwa jestem jak R na tej gali zerkal w strone fajerwerkow to powiedzialam mu ze jak chce miec cos takiego to niech od razu wykupi polise na zycie :hahahaha:
a poza tym u nas odpada centrum( no moze przesadzilam) miasta w przy tym srodek osiedla :dno:
buziaki

ps. dziekuje  bardzo za info :brawo_2:  poszukam o tym wybielaniu buziaki

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #289 dnia: 22 Stycznia 2007, 18:43 »
no wlasnie ja nie chcialabym sie sama w to bawic znaczy trzeba zakupic odpowiednie wynalazki, jakos przemyslec w jakiej kolejnosci no i kto by to mial robic???a niedaj Boze jeszcze komus by sie cos stalo bo wiadomo wesele kazdy ma juz troszke we lbie a wtedy slowo ryzyko traci na znaczeniu.Panowie przyjada odpala, wszystkim sie zajma ja mam tylko przygotowac koperte :dno:
a wlasnie co to za historie z tymi platnosciami, kazdy sobie zyczy pieniazkow na weselu, znaczy ja mam sie martwic zeby o 4 nad ranem miec odpowiednia koperte dla orkiestry o 12 dla pirotechnikow i jeszcze kilka innych.szok :shock: .w normalnych warunkach platnosc przelewem do 7 dni po zdarzeniu.to chyba wynika z braku zaufania w spoleczenstwie :roll:
[/url]

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 22 Stycznia 2007, 18:57 »
irishania, dokladnie to samo ostatnio pomyslalam jak negocjowalam umowe z zespolem ..

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 22 Stycznia 2007, 20:03 »
no z tym jest nie fajnie bo trzeba jeszcze myslec i gdzies te koperty trzymac :drapanie:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #292 dnia: 22 Stycznia 2007, 20:19 »
Moja świadkowa obiecała zająć się tymi płatnościami, żebyśmy nie musieli w pospiechu szukać kopert.

Kochana.

Ten pokaz fajna sprawa, ale u mnie jest za blisko do głównej ulicy i domów meiszkalnych, a jakąs odległość musi być zachowana.
Ale Tobie Ajrisz zazdroszczę tego pokazu :D Na pewno będzie cudnie!

Małe pyt. - byłaś na Gali z mamą?

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #293 dnia: 23 Stycznia 2007, 00:02 »
bylam z mama ale nie ze swoja :drapanie: nawet z dwoma i jednym tata oraz z para znajomych,cala banda :skacza:
[/url]

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #294 dnia: 23 Stycznia 2007, 00:25 »
Mnie sie tez to płacenie nad ranem po uroczystości tez nie podoba - są przecięż podpisane umowy, znane są dane obu stron, więc jaki problem rozliczyc się przez bank  :drapanie:
A tak trzeba wozic z soba gotówke i pilnowac, a przy takiej masie ludzi, na dodatek na rauszu, to trudna sprawa - jedna osoba na pewno ma zabawe z głowy  :dno:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 23 Stycznia 2007, 16:50 »
tak, wychodzi na to ze podejscie takie jak urzedu skarbowego.. wszyscy z zasady planuja oszukac i okrasc i to ty musisz udowodnic swoja niewinnosc..

mozliwe ze zespoly itp nauczone doswiadczeniami zabezpieczaja sie w ten sposob..

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #296 dnia: 23 Stycznia 2007, 17:28 »
prosze prosze, lecisz jak burza z przygotowaniami :shock:

i masz naprawde swietne pomysly  :skacza:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 23 Stycznia 2007, 19:15 »
tak, wychodzi na to ze podejscie takie jak urzedu skarbowego.. wszyscy z zasady planuja oszukac i okrasc i to ty musisz udowodnic swoja niewinnosc

straszne a mi sie skojarzylo ze jak sie wchodzi do jakiegos sklepu to ochroniarze tez sie tak patrza jakby cchialo sie cos zwinac :drapanie:  beznadzieja :mdleje:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #298 dnia: 23 Stycznia 2007, 21:41 »
Cytat: "tylunia"
jak sie wchodzi do jakiegos sklepu to ochroniarze tez sie tak patrza jakby cchialo sie cos zwinac

oj tak, wybierasz sobie produkty i widzisz jak ochroniarz kuka na ciebie zza kolejnych półek. tragedia - taka wieś :mdleje:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #299 dnia: 23 Stycznia 2007, 23:38 »
tak, wychodzi na to ze podejscie takie jak urzedu skarbowego.. wszyscy z zasady planuja oszukac i okrasc i to ty musisz udowodnic swoja niewinnosc..

mozliwe ze zespoly itp nauczone doswiadczeniami zabezpieczaja sie w ten sposob..

no powiem ze tu masz racje - my wplacilismy duze zaliczki i ustalilismy platnosc na dzien przed lub slubu zeby uniknac jakiegos kopertowania nad ranem - a tu szok uslyszalam parokrotnie ze za duza zaliczke chce wplacic o bo sie przeje czy zniknie czy jakosc tak ... nie wiem ale zarzadzanie finansami malych podmiotow to lezy i kwiczy  :dno: