A i jeszcze chcialam dodac ze u nas sa bardzo przsadzone prezenty slubne.Ludzie daja po 800 zl jak zarabiaja niecale 2 tys albo jeszcze mniej

zastaw sie a postaw sie
Tam maja bardzo swietne listy prezentow, juz tak sie rozpedzilam to opisze
robisz taka liste najlepiej w wielkim domu towarowym, albo mozesz w dwoch trzech sklepach.dziala to tak ze wybierasz sobie rzeczy ktore chcielibyscie dostac, lista powinna byc zroznicowana(rowniez cenowo-tzn jak nie ma nic taniego to rozbija sie na drobne, np kompet krysztalowych szklanek mozna kupic pojedynczo albo po dwie)
na dobrej liscie ceny sa od 10 eur wzwyz, jak chcesz kaske to liste robi sie mniejsza zeby dac gosciom do zrozumienia

)wszystkie artykuly w danym sklepie.lista jest pod twoim nazwiskiem i z reguly na wszystko jest ok 10-15% rabat.Potencjalny gosc jest informowany w zaproszeniu albo sam dzwoni pytajac czy jest lista i gdzie.Nastepnie udaje sie do wskazanego miejsca(duzo z nich ma strone internetowa gdzie lista jest dostepna i mozna prezent wybrac nie wychodzac z domu,zostanie zapakowany i przeslany pod adres mlodych,siostra mojego A.miala gosci ze Stanow,Anglii i innych odleglych miejsc, wszyscy prezenty zamowili on-line i byly ladnie zapakowane i dostarczone do domku)wiec wlasnie mowisz iz chcesz kupic cos z listy tego i takiej pani ekspedientka pokazuje ci liste, wybierasz sobie cos cenowo atrakcyjnego, oczywiscie mozesz tego dotknac, poogladac itd.prezent zostaje skreslony z listy zeby sie nie powtorzyl i nikt wiecej go nie zakupil.Jesli chcesz zostanie przy prezencie dodane twoje imie zeby mlodzi wiedzieli od kogo albo mozna anonimowo, mozna kupic kilka jak chcesz wydac wiecej, panie prezent od razu zapakuja a jak mowilam jest ok 15% taniej niz normalna cena wiec wilk syty i owca cala.Ja uwazam to za swietny pomysl, z perspektywy goscia nigdy nie musialam sie martwic co komus kupic czy ile w koperte wlozyc
aha prezenty tam przynosi sie przed weselem najczesciej tydzien-dwa przed,pod adres zwrotny z zaproszenia, najczesciej jest przygotowany jakis poczestunek i cosik mocniejszego
ufff alez sie rozpisalam,mam nadzieje ze cos z tego zakumacie i ze nie nakrecilam za bardzo