Autor Wątek: MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie  (Przeczytany 50098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline irishania

• entuzjasta
MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie
« Odpowiedź #180 dnia: 16 Grudnia 2006, 02:37 »
A i jeszcze chcialam dodac ze u nas sa bardzo przsadzone prezenty slubne.Ludzie daja po 800 zl jak zarabiaja niecale 2 tys albo jeszcze mniej :shock:  :shock: zastaw sie a postaw sie  :evil:
Tam maja bardzo swietne listy prezentow, juz tak sie rozpedzilam to opisze :mrgreen:
robisz taka liste najlepiej w wielkim domu towarowym, albo mozesz w dwoch trzech sklepach.dziala to tak ze wybierasz sobie rzeczy ktore chcielibyscie dostac, lista powinna byc zroznicowana(rowniez cenowo-tzn jak nie ma nic taniego to rozbija sie na drobne, np kompet krysztalowych szklanek mozna kupic pojedynczo albo po dwie)
na dobrej liscie ceny sa od 10 eur wzwyz, jak chcesz kaske to liste robi sie mniejsza zeby dac gosciom do zrozumienia  :wink: )wszystkie artykuly w danym sklepie.lista jest pod twoim nazwiskiem i z reguly na wszystko jest ok 10-15% rabat.Potencjalny gosc jest informowany w zaproszeniu albo sam dzwoni pytajac czy jest lista i gdzie.Nastepnie udaje sie do wskazanego miejsca(duzo z nich ma strone internetowa gdzie lista jest dostepna i mozna prezent wybrac nie wychodzac z domu,zostanie zapakowany i przeslany pod adres mlodych,siostra mojego A.miala gosci ze Stanow,Anglii i innych odleglych miejsc, wszyscy prezenty zamowili on-line i byly ladnie zapakowane i dostarczone do domku)wiec wlasnie mowisz iz chcesz kupic cos z listy tego i takiej pani ekspedientka pokazuje ci liste, wybierasz sobie cos cenowo atrakcyjnego, oczywiscie mozesz tego dotknac, poogladac itd.prezent zostaje skreslony z listy zeby sie nie powtorzyl i nikt wiecej go nie zakupil.Jesli chcesz zostanie przy prezencie dodane twoje imie zeby mlodzi wiedzieli od kogo albo mozna anonimowo, mozna kupic kilka jak chcesz wydac wiecej, panie prezent od razu zapakuja a jak mowilam jest ok 15% taniej niz normalna cena wiec wilk syty i owca cala.Ja uwazam to za swietny pomysl, z perspektywy goscia nigdy nie musialam sie martwic co komus kupic czy ile w koperte wlozyc :roll:
aha prezenty tam przynosi sie przed weselem najczesciej tydzien-dwa przed,pod adres zwrotny z zaproszenia, najczesciej jest przygotowany jakis poczestunek i cosik mocniejszego
ufff alez sie rozpisalam,mam nadzieje ze cos z tego zakumacie i ze  nie nakrecilam za bardzo :oops:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #181 dnia: 16 Grudnia 2006, 07:09 »
Cytat: "irishania"
Tam maja bardzo swietne listy prezentow

jest to super sprawa i na prawde tu sie zgodze wiadomo co kupic - a kwestia on line bomba i poza tym ulatwia zycie i tak juz zabieganemu czlowiekowi.  :wink:

jesli o pieniazkow dawanie chodzi to powiem tak - my nie oczekujemy nie wiadomo czego bo dla nas wesele nie jest forma zdobycia pieniedzy tylko de facto scementowaniem kilkuletniego zwiazku, w ktorym dorobilismy sie juz niemalze wszystkiego ...
prawda jest ze przesada w tej kwestii istnieje w kazda strone

no i dodam jeszcze - nie wazne jak wesele bedzie zorganizowane nie zadowoli sie wszystkich - ludzie uwielbiaja narzekac i zawsze bedzie ze zupa nie taka - bo nie rosol, ze schaboszczaka nie bylo, ze dj nie orkiestra - ze orkiestra nie dj, ze alkoholu za malo ze alkohol nie taki
nie wiem ale to jakis defekt genetyczny czy co?

brak marudzenia i narzekania i nie tylko o wesele chodzi jest czyms tak niezwyklym u Polaka ze osobe takowa od razu posadza nie o wiele rzeczy - ze takowemu to za dobrze a jak za dobrze to zlodziej lub oszust bo tylko tym dobrze no bo jak tu inaczej interpretowac czyjs optymizm?

to mi sie podoba np. w Irlandczykach - brak takiego jeczenia i wytykania i usmiech na codzien

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #182 dnia: 16 Grudnia 2006, 08:41 »
Ale wy tu wszytsko mądrze piszecie.. Nie ma z czym polemizować :)
Irisha - te zwyczaje Irlandzkjei ( zachodnie) bardzo mi sie podbaja - listy prezentów - wsyztsko jasno i klarownie..bez żadnych "podtekstów"...

Co d wesel tradyjnych, polskich- mam podobny stosunek jak Ty Ajrisz  :D  I lubie je i nie  :mrgreen:

megan, z tobą też sie zgadzam w 100% :)

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #183 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:21 »
Listy prezentow to jest to :wink: U nas pewnie jeszcze troche wody uplynie zanim to wejdzie w zycie, ale pewnie kiedys sie przyjmie. A tak goscie zazwyczaj pytaja co mlodzi chca dostac.
Ja nie powiem, ze nie lubie w ogole wesel, ale przy disco polo nie umiem sie bawic i nie lubie :roll: Od akordeonu mam wysypke doslownie. Dlatego od poczatku nie chcialam zespolu.

Cytat: "megan"
nie wiem ale to jakis defekt genetyczny czy co?

Hihi dobre :mrgreen: Ale taka prawda. Przecietnemu Polakowi zazwyczaj jest zle, zawsze jest cos nie tak. Jak nie za goraco, to za zimno :roll: Jak nie za duzo, to za malo. A mentalnoc ciezko jest zmienic...
CO do gosci- i ja i moi rodzice bylismy zgodni, ze nie zapraszamy rodziny, ktorej ja w zyciu na oczy nie widzialam. No bo po co? Zeby ludzi bylo duzo, czy dlatego, ze tak wypada? Nie i koniec.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 16 Grudnia 2006, 19:50 »
Cytat: "carlunia"
Ja nie powiem, ze nie lubie w ogole wesel, ale przy disco polo nie umiem sie bawic i nie lubie  Od akordeonu mam wysypke doslownie. Dlatego od poczatku nie chcialam zespolu.

Nie każdy zespół carlunia śpiewa disco polo. Ja akurat miałam taki, który z góry zaznaczył, że disco polo nie gra, co akurat mi jak najbardziej pasowało. I nie mieli akordeonu, a bardzo profesjonalny sprzęt :) Byli fantastyczni!!!

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 16 Grudnia 2006, 20:05 »
my od poczatku chcielismy dj'a dlatego ze bardziej nam sie podobaly wesela z dj'em - z orkiestra roznie bywalo - za czeste przerwy, okazalo sie (u jejdnej znajomej) ze sklad inny niz ten co sluchali  :roll:
to zalezy od charakteru imprezy jaka sie chce miec  :wink:

Cytat: "gosiaczekk"
Ja akurat miałam taki, który z góry zaznaczył, że disco polo nie gra, co akurat mi jak najbardziej pasowało. I nie mieli akordeonu, a bardzo profesjonalny sprzęt  Byli fantastyczni!!!

tylko pogratulowac ze dobrze trafilas  :wink:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #186 dnia: 16 Grudnia 2006, 20:52 »
Cytat: "gosiaczekk"
Nie każdy zespół carlunia śpiewa disco polo. Ja akurat miałam taki, który z góry zaznaczył, że disco polo nie gra, co akurat mi jak najbardziej pasowało. I nie mieli akordeonu, a bardzo profesjonalny sprzęt Smile Byli fantastyczni!!!

Wiem, ze nie kazdy, ale jedyny dobry i sprawdzony w naszym przypadku byl zajety na nasz termin. Grali na weselu mojej przyjaciolki i to chyba bylo pierwsze wesele z zespolem, na ktorym sie dobrze bawilam. I tez nie bylo disco polo :wink:  Innych zespolow ryzykowac nie chcialam(widzielismy demo innego zespolu to mi rece opadly :roll:) . I tez zawsze wolalam DJa na weselu.

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 16 Grudnia 2006, 23:19 »
Wiem, ze nie kazdy, ale jedyny dobry i sprawdzony w naszym przypadku byl zajety na nasz termin.

no wlasnie i tu jest problem - dobre zespoly maja rezerwacje z duzym wyprzedzeniem no i dodam jeszcze - ceny moga powalic ...

I tez zawsze wolalam DJa na weselu

to tak jak ja bo na takich weselach najlepoiej sie bawilam bo bylo duzo tanczenia a nie ciagle przerwy  :|

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #188 dnia: 17 Grudnia 2006, 12:51 »
carlunia napisał/a:
Wiem, ze nie kazdy, ale jedyny dobry i sprawdzony w naszym przypadku byl zajety na nasz termin.

no wlasnie i tu jest problem - dobre zespoly maja rezerwacje z duzym wyprzedzeniem no i dodam jeszcze - ceny moga powalic ...

i właśnie dlatego my już szukamy zespołu, a i wcześniej można zawsze jakiś rabacik utargować  :wink:
zespolow ryzykowac nie chcialam(widzielismy demo innego zespolu to mi rece opadly )

ja już tego mnóstwo przejżałam i normlanie 99% miałam taką samą reakcję  :|

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #189 dnia: 18 Grudnia 2006, 11:45 »
Nasz zespół też nie gra disco polo, ale jakoś nie umiem wyobrazic sobie, że na moim weselu nie byłoby "Jesteś szalona"  :hahaha:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #190 dnia: 18 Grudnia 2006, 14:43 »
U mnie bedzie zespol, dlugo nad tym myslalam, poniewaz wesele dwu-jezyczne, moze dj bylby lepszy ale jednak postanowilam na zespol, ten ktory wybralam ma doswiadczenie miedzynarodowe, graja na tez na Skandynawi.
Ja muzyki slucham innej niz weselna ale to nie ma nic do rzeczy, wesela sa specyficzne.
Kilka tygodni temu bylismy na weselu kuzynki mojego A. byla grupa Jazzowa, grali slicznie milo bylo posluchac, ale ni jak potanczyc i w zwiazku z tym nikt sie nie bawil!!!! Jej brat zaspiewal kilka zywszych kawalkow i to jedyny moment w ktorym ktos byl na parkiecie.
Rozmawiajac z moim zespolem ,zasugerowalam jaki styl bym, oni ze swej strony obiecali ze zrobia wszystko zebyb ludzie sie bawili, zreszta powiedzieli mi cos takiego ze czasem graja jakies "ladne" kawalki i tylko kilka par na parkiecie, zarzuca jestes szalona i parkiet pelny, wiec w trakcie wesele dopasowuja repertuar pod gust gosci, mnie w zasadzie wszystko jedno co graja byle goscie sie bawali :mrgreen:
[/url]

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #191 dnia: 18 Grudnia 2006, 18:33 »
irishania juz Ty sie nie martw  :D  ja Ci caly czas mowie, ze goscie spoza Polski beda zachwyceni. Napewno beda tancowac do bialego rana. A Polacy (rodzina, znajomi) - jak to sie mowi :?: , zawsze znajdzie sie ktos komu nie bedzie pasowac cos.

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:27 »
Cytat: "redzia"
A Polacy (rodzina, znajomi) - jak to sie mowi

taka natura co  :wink:

Aniu a tak z ciekawosci - do jakich egzaminow sie uczylas?

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #193 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:36 »
megan a do kilku, Studiuje Financial Services, w tej sesji mam: Microeconomics, Insurance,Principals of Management, Corporate Finance ,Banking,Corporate Governance, chyba niczego nie pominelam, wlasnie dzis mialam Banking, zostaly mi jeszcze dwa  :luzak:    :glowa_w_mur:    :beczy:  
dostaje juz kota, jak czytam swoje posty to ani ladu ani skladu :roll:

w dodatku nie mam jeszcze wszystkich prezentow :? i nie wiem kiedy zdaze cos kupic bo ostatni egzamin mam w piatek
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:45 »
megan a do kilku, Studiuje Financial Services,

a gratuluje  :wink:  zdolna dziewczynka  :wink:

a ze kota dostac mozna to wiem  :roll:
ja robie ACCA - czyli miedzynarodowe uprawnienia na bieglego ksiegowego i IATI - uprawnienia podatkowe - w grudniu mialam 2 egzaminy z ACCA - ufffffffffff w kwitniu mam 2 z IATI a pozniej sie zobaczy  :roll:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #195 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:56 »
ja robie ACCA

ano, czytalam w twoim watku, z ciebie tez zdolna dziewczynka :wink:
ja w zasadzie jeszcze nie wiem co chce robic,na razie mysle o Funduszach(Dublin jest stolica Hedge Funds na swiecie ), zobaczymy, wlasnie po nowym roku chce zaczac juz czegos szukac w nowym(choc jeszcze nie zdobytym)zawodzie :mrgreen:
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 18 Grudnia 2006, 23:04 »
zobaczymy, wlasnie po nowym roku chce zaczac juz czegos szukac w nowym(choc jeszcze nie zdobytym)zawodzie

dasz rade -  proboj i tyle - ja to zawsze powtarzam  :wink:
i zobaczysz ze sie uda  :wink:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #197 dnia: 18 Grudnia 2006, 23:05 »
fingers crossed :wink:
[/url]

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #198 dnia: 21 Grudnia 2006, 10:48 »
Masz racje!!!!!!!!!!!wesele rządzi się swoimi prawami..to że bede tancowała przy"czarnych oczach" nie znaczy że z pasją słucham takiej muzyki...kwestia jest tak aby optymalnie przemyśleć sparwe zespołu lub dj!(biorąc pod uwage gości,ich wiek,swoje upodobania etc..)bylam na weselu na którym(moim zdaniem) grał zespół rewelka  i co z tego  skoro 99% gości nie umiała(i nie chciała!!!!) bawić się przy np."my cyganie" i prosili o kasie cerekwicką i holly dolly :roll: (!!!)..osobiście chciałabym aby na poprawinach był dj..który np. zapoda nam  Nichlsona i "whit you":D albo Boba Marleya.

co do listy..zgadzam się że unas jeszcze dddddddddduuuuzoo czasu minie zanim ten patent przejdzie!jestem z G przygotowna na przynajmniej dwa tostery i dwa odkurzacze :mrgreen:  jako prezent od naszych gości! :luzak:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #199 dnia: 21 Grudnia 2006, 21:51 »
Cytat: "tete"
wesele rządzi się swoimi prawami..to że bede tancowała przy"czarnych oczach" nie znaczy że z pasją słucham takiej muzyki...kwestia jest tak aby optymalnie przemyśleć sparwe zespołu lub dj!(biorąc pod uwage gości,ich wiek,swoje upodobania etc..)bylam na weselu na którym(moim zdaniem) grał zespół rewelka i co z tego skoro 99% gości nie umiała(i nie chciała!!!!) bawić się przy np."my cyganie" i prosili o kasie cerekwicką i holly dolly Rolling Eyes (!!!)..osobiście chciałabym aby na poprawinach był dj..który np. zapoda nam Nichlsona i "whit you"Very Happy albo Boba Marleya.

Alez u nas bedzie "Jestes szalona". To decykacja dla mojej chrzestnej :mrgreen: A "Czarne oczy" dla mojej mamy :wink:
Odnosnie tego zespolu, o ktorym na poczatku myslelismy: rozmawialismy z nimi juz w czerwcu tego roku i mieli nasz termin juz zajety. Szukalismy fajnego zespolu, ale jakos nie udalo sie drugiego takiego znalezc. W koncu zaczelismy szukac DJa i  z tym poszlo o wiele szybciej.

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 22 Grudnia 2006, 11:29 »
Cytat: "tete"
o do listy..zgadzam się że unas jeszcze dddddddddduuuuzoo czasu minie zanim ten patent przejdzie!jestem z G przygotowna na przynajmniej dwa tostery i dwa odkurzacze  jako prezent od naszych gości!

hmm ja jestem brutalna - na zaproszeniu bedzie wierszyk:

Goście nasi ukochani
My już w domu wszystko mamy
A ze często tak się zdarza
prezent lubi się powtarzać.
by nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieści się w kopercie.

Moze komus sie to nie podobac - trudno - my mamy ponad 4 lata wspolnego mieszkania ze soba i wszystkie rzeczy domowe posiadamy od x czasu no i poza tym nie wyobrazam sobie jak moglabym nawet te prezenty przetransportowac?

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #201 dnia: 22 Grudnia 2006, 11:35 »
Genialne! Czegoś takiego własnie poszukuję  :jupi:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 22 Grudnia 2006, 11:45 »
Cytat: "Elcik"
Genialne! Czegoś takiego własnie poszukuję

jest tego wiecej w zaproszeniach - bodajze wierszyki czy jakos tak

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #203 dnia: 22 Grudnia 2006, 15:45 »
Ale się uśmiałam ;-)

Wierszyk przedni!

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 22 Grudnia 2006, 15:49 »
Wierszyk przedni!

a dziekuje :)
no a jak inaczej powiedziec ludziom zeby mi miksera nie przywozili - te wierszyki to bomba sprawa :)

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #205 dnia: 22 Grudnia 2006, 16:04 »
Dziewczynki drogie, zamykam odliczanie na czas swiateczny zycze wam wszystkim
Wesolych Swiat
i Dosiego Roku

:serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 22 Grudnia 2006, 16:06 »
Dziewczynki drogie, zamykam odliczanie na czas swiateczny zycze wam wszystkim
Wesolych Swiat
i Dosiego Roku

Aniu wesolych i pogodnych swiat  :wink:
trzymaj sie cieplutko  :wink:
i wracaj na forum jak najszybciej  :wink:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #207 dnia: 22 Grudnia 2006, 16:08 »
no a jak inaczej powiedziec ludziom zeby mi miksera nie przywozili - te wierszyki to bomba sprawa

Hahahahahaha, nie no - masz rację :-)))

Wesołych Świąt Ajrisz! :-)) I wystrzałowego Sylwestra :*

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #208 dnia: 22 Grudnia 2006, 23:35 »
Wesoluchnych Świat Irishko dla Ciebie i Twoich najbliższych :serce:  :serce:  :serce:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #209 dnia: 23 Grudnia 2006, 00:28 »
Irish: wesolych Swiat i fantastycznego Sylwestra. Wracaj do nas szybko :wink: