Autor Wątek: MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie  (Przeczytany 50297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie
« Odpowiedź #600 dnia: 15 Maja 2007, 13:40 »
my na weselu mojej przyjaciolki w kwietniu zeszlego roku dalismy 200eur, we wrzesniu tak samo, z tego co wiem znajomi dawali po 200 - 400 zl

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #601 dnia: 15 Maja 2007, 14:14 »
Cytat: "megan"
znajomi dawali po 200 - 400 zl

Ja bym chyba też oscylowała wokół tej kwoty.

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #602 dnia: 16 Maja 2007, 01:42 »
dzieki dziewczyny, troszke mi wyklarowalyscie sytuacje. :uscisk: mysle co by jeszcze dokupic im ladna ramke na zdjecie slubne, zeby byla jakas pamiatka, tylko czasu na zakupy brak :drapanie:
wczoraj schodzilam cale centrum handlowe i zakupilam
 posciel, baze pod podklad, ksiazke, jakas tam jeszcze dooperele ale butkow niet :mdleje: w kazdym sklepie maja zlote buty ale nie takie jak ja chce :ban:
dzis bylam u A. i pobieglam tam na zakupy i oto nabytki:
chcialam cos w tym stylu, koniecznie z odkrytym duzym palcem, ale pelne. w sumie sa ladne ale jakos tak nie pasuja mi na mojej stopie, wydaje mi sie ze stopy mi przytyly(co byloby uzasadnione skoro cala reszta tez sie powiekszyla :pogrzeb: ) i jakos tak malo zgrabnie :drapanie: mama A. mowi ze ok

a na zmiane, jak mnie nogi od tancow rozbola takie klapeczki

megan zamieszcza tu zdjecia swoich kociakow wiec ja nie chcac byc gorsza zamieszczam kilka fotek dla wszystkich forumkowych psiar i nie tylko :los:
oto nasz Larsson

na lonie natury

odpoczywamy po spacerku

zamyslony...

ja wcale nie zamierzalem pogrysc tego buta :los:

a tu jeszcze fotki samochodzikow, ktore chcemy wynajac w Stanach
na jazde po wybrzezu, czerwony mustang

chcialabym ten samochodzik :taktak: , cadillac z 59 roku

albo ten, pontiac gto z 1968

ale jak juz to tylko pewnie na jeden dzien bo taka przyjemnosc to 300 dolcow

moj A natomiast upatrzyl sobie takie cudo
1966 limited edition Shelby GT-H

a na koniec moja pelna buzka tu z moim szefunciem relaksujemy sie po ciezkiej pracy :los: (obiecalam ze opublikuje kiedys te zdjecia w internecie :brewki: )
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #603 dnia: 16 Maja 2007, 07:24 »
Aniu :skacza: tyle fociaków :)

Butki mi sie podobają :) bardzo - i chyba będa wygodnę :) o klapeczki bym sie bala, jako zamienne obuwie bo w tańcu możesz pogubić :taktak:

Larson - piękny psiur :brawo_2: Taki majestatyczny -ale poprsze o fotke w pozycji stojącej - wszedzie wypoczywa :)

A autka :mdleje:  :mdleje:  :mdleje: ja chyba nie umiałabym wybrać :drapanie: Zazdroszcze :brawo_2:

Offline lalunia105
  • nowicjusz
  • *
Re: MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie
« Odpowiedź #604 dnia: 16 Maja 2007, 08:53 »
Cytat: "irishania"
do mojego Celtic wedding jeszcze 9 miesiecy...

Odliczanie zostalo poczete, narodziny 25 sierpnia 2007

Narzeczony jest, kleknal przede mna w wigilie 2004 a ja powiedzialam ok  :i_love_you:
:serce:

I do powiemy sobie pod koniec lata w Maciejewie

potem beda tance hulanki i swawole :koncert:    :cancan:  
 i bedziemy happy ever after :mrgreen:  :aniolek:

My też ślubujemy 25 sierpnia 2007 roku a zareczyny były 18 marca 2007. :skacza:
już tak nie daleko do naszego ślubu.......

Offline lalunia105
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #605 dnia: 16 Maja 2007, 08:58 »

Offline lalunia105
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #606 dnia: 16 Maja 2007, 08:59 »

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #607 dnia: 16 Maja 2007, 09:02 »
O rany... mnie ten cadilac powalił na kolana...  :hahahaha:
Larssono wygląda bardzo dostojnie, jedynie n azdjęciu z butem widać takie małe diabliki w oczętach, choć ja kociara jestemz natury, to pomyślałam, że jak po ślubie wproawdzimy się do domku to pierwsze co kupimy to pies  :drapanie: nawet T się zdziwił, pomyślałam właśnie o owczarku niemieckim, bo są podobno łatwe w wychowaniu  :drapanie: przekonałam się, że jamniki są wręcz niemożliwe do wychowania.
A butki poprawinowe super, tylko, że miałabym takie same obawy jak Marta.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #608 dnia: 16 Maja 2007, 09:07 »
Ja bym stawiała na Mustanga :) Jeździłam w USA Mustangiem, i wiem, że gdyby w Polsce paliwo było tańsze (strasznie dużo pali), kupiłabym sobie takiego na pewno :)))

A co do kasy, dawaliśmy w zeszłym roku znajomym 300 zł.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #609 dnia: 16 Maja 2007, 09:08 »
Aniu pierwsze buciki  :mdleje: sliiiiczne.. hm jak chcesz wkleję Ci mój nabytek tylko one nie są całkowicie złote..
Jeżeli chodzi o klapeczki to - do tańca ja bym odpadła  :los: chyba że przyklejone  :los:

Psinie bym tak zrobiła  :uscisk: mieliśmy kiedyś huskiego chlip.. to był wariat  :los:

Co do autek.. nie chciałabyś żeby zaczęła komentować - mogłabym się rozpisać ..   :los: pontiac ..  :mdleje:
ech i ta Wasza podroz..  :mdleje: my planujemy zimą może do australii tak myknąć.. (tam nam łatwiej bo mamy zaproszenie więc z wizą prosto)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #610 dnia: 16 Maja 2007, 10:18 »
Ania buty piękne-cudo i jedne i drugie..ja tez mam na zmiane-wiem ze nie dam rady całą noc tańcowac na 7cm obcasie :mdleje:
Samochody..hmm klimacik jak z bajki!!!!!juz sie niemoge Twoich fot doczekac,,.,,
Larrson jest typem mojego ulubionego psiego gatunku ..te psy i boxery wzbudzają wemnie pewien rodzaj empatii...śliczne są :skacza:

zdjęcie z szefem-hmmm błogostan normalnie :skacza:  :skacza:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #611 dnia: 16 Maja 2007, 20:46 »
Ale super butki. I jedne i drugie. a te samochody. Jak mój R. by zobaczył te zdjęcia to sam chyba zacząłby czytać forum :taktak:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #612 dnia: 16 Maja 2007, 20:53 »
Piękna suknie dla druhen, sama bym się w taką dała ubrac :skacza:

Co do złotych butów, ja też szukam i szukam i nic nie mogę znaleśc, a jak już znajdę coś co ewentualnie mogłoby byc, nie ma moich rozmiarów :mdleje:

Offline megan

• Chuck Norris
Odp: MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie
« Odpowiedź #613 dnia: 27 Maja 2007, 05:52 »
Anus po kolei a moze w mojej kolejnosci:

1. brakuje mi ciebie kochana wiem ze nowe forum jest doolu zniechecajace ale come back   :przytul: :przytul:
2. klapeczki poezja  :skacza:
3. Larsik hehe jaka ta psina jest wileka i sliczna  :skacza:
4. hehe zdjecie z szefunciem ... mysle ze nie mialby nic przeciwko publikacji  :blant:
5. autka - heh mustang co go A wypatrzyl fiu fiu cadillaci tez super  :skacza:

daj znac jak proces wizowy i wraaacaaaaj  :tupot: :tupot: :skacza: :skacza: :tupot: :tupot:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #614 dnia: 27 Maja 2007, 10:30 »
ANiu, ANiu  :D - pisz co u Was  ???

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #615 dnia: 27 Maja 2007, 12:06 »
eh dziewczyny, jestem zagubiona w tym nowym forum i pisac mi sie nie chce. ::)wszystkie prywatne wiadomosci mi wcielo a ja tam mialam zapisane od was rozne namiary :boks_4:

co do wizy do dostalam na 10 latek ;D wiec jestem very happy, na boze narodzenie chce jechac do Nowego Yorku. ;D
teraz planujemy juz na spokojnie nasz miesiac miodowy i chyba w tym tygodniu zarezerwujemy :skacza:
mysle ze obraczki tez w tym tygodniu powinny byc wybrane. :drapanie:

ze spraw slubnych, to bylismy w Maciejewie w zeszlym tygodniu i maja juz 55 miejsc wolnych dla nas ale my potrzebujemy conajmniej 75, wiec jeszcze jestem zestresowana, reszta ok,moge wybrac tort jaki mi sie marzy i oni zrobia no problem, zmienili mi tez wodeczke bo maja luksusowa a ja chcialam sobieskiego.i ogolnie to wspolpraca swietna gdyby nie ta sytuacja z noclegiem w niedziele.

Bylismy na weselu u mojej znajomej, bawilismy sie przednie, A. robil za maskotke, szedl do wszystkich konkursow itd i cale wesele mu dopingowalo.byl jeden konkurs zorganizowany przez rycerzy(byl pokaz rycerski-wesele na zamku)w ktorym trzba bylo wbic gwozdz w pien ostra strona topora, jakos przypadkowo A. sie to udalo(mowil ze widzial dwa i uderzyl w srodek :mdleje:)i przy okazji zlamal siekiere, od tej chwili zostal uznanay za najsilnieszego mezczyzne a przy jego gabarytach latwo w to uwierzyc. :los:
ja zlapalam welon :brewki: a chlopak, ktory zlapal muszke najpierw poszedl sie wytlumaczyc do A. ze to wszystko na zarty i czy bedzie ok jak ze mna zatanczy.Starsznie sie z tego usmialismy bo moj A. to jest pokojowo nastawiony czlowiek i muchy by nie skrzywdzil,l ale po zlamaniu topora, kazdy wolal sie upewnic ze jest z nim w przyjacielskich stosunkach :hahahaha:

aha kiedys pisal do mnie Kamil chyba :drapanie: z zapytaniem o ten zamek, mam namiary jakby co, tylko nie mam kontaktu do ciebie bo mi wykasowalo z PW.

buciki zmienilam po polnocy na klapeczki i oczywiscie wylozylam sie na parkiecie :frajer: na szczescie bylo juz pozno i kazdy wesoly wiec mam nadzieje ze nikt nie pamieta.

A i jeszcze mielismy nasze zdjecia narzeczenskie zrobione, wlasnie w Zamku, sliczne otoczenie ale dopiero bede wybierac pod koniec czerwca, wtedy napewno wkleje.
za to po obejrzeniu naszych zdjec z tego wesela, jestem na diecie :-\ kurcze pofolgowalam sobie niezle ostatnio :nie:
jestem na South Beach, to jedyna dieta jaka do mnie przemawia.zobaczymu czy cos z tego wyjdzie :P

sie rozpisalam.....
a jeszcze wam powiem ze musze wreszcie zaczac szukac pracy :na_ucho:egzaminy skonczone wiec wypadaloby zaczac jakas prace.
mam strasznego lenia, na razie pracuje na pol etatu w starej pracy ale trzba by sie wreszcie zdeklarowac :-\
[/url]

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #616 dnia: 27 Maja 2007, 12:25 »
No, no - to widze,ze imprezka była przednia  :skacza:
A ten twój A. to faktycznie siłacz - złapac topór, do tego trafic tak celnie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

no to z tymi klapeczkami delikatnie wykrakałyśmy - ale wazne ze nie połamała sslicznych nózek :)

A moz ejakas fotka z tych tanców weslenych -co???? napenwo cosik masz  :brewki: :brewki: :brewki:

Fajnei, ze w spólraca z lokalem układ asie tak fajnie, a noclegi -napenwo sie znajdą :)

Aaaaaaaaaaaa i gratuluje wizy  :brawo_2: - teraz mozecie pofologwac i planowac podróz  z całym rozmachem  :taktak:

a pracka nie zając -nie ucieknie i sie znajdzie  :uscisk:
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2007, 12:26 wysłana przez Vall »

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #617 dnia: 27 Maja 2007, 12:35 »
Ale masz Strongmana w domu :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

No właśnie a może jakieś foteczki pokażesz? :skacza:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #618 dnia: 27 Maja 2007, 13:18 »
fotki beda pozna noca bo teraz musze zmykac ;D
milej niedzieli dziewczynki
[/url]

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 27 Maja 2007, 13:24 »
irishania Fajnie się ubawiliście na weselu :skacza:
A z co do diety ja też ostatnio stwierdzilam ze zaczynam sie odchudzać.
Ach no i czekam na zdjecia.

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #620 dnia: 27 Maja 2007, 13:36 »
Welcome back

Anus mnie nowe forum tez dobija ... po prostu porazka ale coz ...

1. gratuluje wizy - Nowy York w swieta  :los: super plan
2. dobrze ze chociaz czesc miejsc sie w Maciejewie znalazla dla was ... nie stresuj sie reszta jakos sie sama ulozy  :przytul: :przytul:
3. hehe no widze ze A lubi polskie wesela  :los: :los:rzeczywiscie musialo zabawnie wygladac tlumaczenie sie chlopaka co muszke zlapal  :los:
4. a propos south beach - popieram goraco chociaz ja bym raczej nazwala to zmiana stylu zywienia na slow food  :blant: a nie dieta ... super przepisy  :los: zwlaszcza salatkowe
5. czekam z niecierpliwoscia na foteczki :tupot: :tupot: :tupot:
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2007, 13:45 wysłana przez megan »

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #621 dnia: 27 Maja 2007, 16:01 »
ueeeeeeeeeeeee bajka z ta wiza!!! tez kce!! :skacza:

super ze wrocilas w koncu!!

co do south beach - Kochana - przede wszystkim lepiej sie czuje teraz! i wcale nie chodze glodna albo cosik.. ja sie nie wazylam ale moje Kochanie zjechalo juz 5kg w 2 tygodnie :D

czekamy na foty! i dalsze wiesci :przytul:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #622 dnia: 29 Maja 2007, 10:37 »
Anuś-u Ciebie w Maciejewie będzie imprazamknieta(znaczy sie sama ceremonia zaślubin off cors :D) bo ja bym tam z przyjemnością się wbiła i8 wyściskała Cię za wszystkie czasy!!!!!
pozatym czekam na foty!!!!!ale obejrze je pewno w poniedziłek po tym wekendzie!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #623 dnia: 3 Czerwca 2007, 03:33 »
wypadaloby cos napisac... :P

nad wklejaniem fotek z ostatniego wesela sie wciaz namyslam gdyz nie ma zadnych cenzuralnych do wklejenia, wiekszosc zaslania moje wielgachne dooopsko, ale jestem juz na dietce  :popija:wlasnie po obejrzeniu tych zdjec ::)
anyway...
Tetus
moja impreza jak najbardziej bedzie otwarta dla forumek, wystosuje jeszcze oficjalne zaproszenie blizej daty.

sprawy slubne zaczynaja nabierac predkosci, bylam na slubie w czwartek i kazdy mowil mi "ty jestes nastepna, nastepne wesele wasze"..i dotarlo do mnie ze rzeczywiscie, nastepne wesele to nasze :o

podroz poslubna juz zarezerwowana  :hopsa:wyjezdzamy 1 wrzesnia do San Francisco, tam kilka dni, nastepnie podroz brzegiem oceanu, dolina smierci i...las vegas, w sumie 16 dni :skacza:

no i nastepny milowy krok...zakupilismy obraczki :tak_2:

historia wyboru naszych obraczek jest dluga i bolesna...oboje chcielismy aby obraczki byly z tardycyjnym irlandzkim wzorem i na tym nasza zgodnosc sie skonczyla. :glowa_w_mur:
ja chcialam zeby byly z tzw Claddagh, jest to tradycyjna obraczka irlandzka z ktora zwiazana jest legenda...long story short: symbolizuje milosc, lojalnosc i przyjazn.tradycyjnie wreczana podczas zareczyn, serce noszone w gore, znak ze jest jeszcze do wziecia a po slubie odwracane, serce noszone w dol, juz wziete,
oto jak wyglada tradycyjnie

Alanowi zas zalezalo zeby byl tzw irlandzki splot...
aha na poczatku oboje bylismy zgodni do tych

napis mo anam cara i claddagh pomiedzy slowami
 ale jak zobaczylismy je w realu i przymierzylismy to totalny niewypal. :nie:
wlasnie schody zaczely sie po wizycie w sklepie.na zdjeciach podobalo nam sie to samo ale na palcu to juz inna sprawa.
ja mam male raczki i do tego obraczke nosic bede razem z pierscionkiem zareczynowym na jednym palcu wiec chcialam cos delikatnego,
A. ma palce proporcjonalne do swej budowy wiec chcial cos masywnego....przymierzylismy chyba ze sto roznych obraczek i nic, nawet jednego wspolnego mianownika.
W zeszly poniedzialek wybralismy sie z misja zakupu obraczek, milelismy "shop till we drop" ale postanowilismy ze obraczki zostana wybrane.znalezlismy dwie obraczki, jedna podobala sie mnie druga Alanowi........ dwie z zupelnie innych sklepow i kolekcji ::) :mdleje:
ja chcialam taka, i choc wyglada duza na zdjeciu, jest delikatna i ladnie komponuje sie z pierscionkiem.

A, oczywiscie krecil nosem,  :|| :obrazony:poszlismy na kawe zeby przemyslec wybor
 ustalilismy iz wybierzemy te, ktore podobja sie jemu :P (A. zlozyl oficjalnie przysiege ze po 5 latach malzenstwa robimy odnowienie slubow i zakupi nowe obraczki,jesli te sie mi znudza )
i oto nasz wybor, jest to nowoczesna forma tradycyjnego claddagh, obraczki same w sobie bardzo mi sie podobaja, jedyne co mnie zniechecalo to sa dosc szerokie jak na moj paluszek
wersja Alanowa

i moja z diamentami :P

obraczka A. byla gotowa odrazu do zabrania, moja trzeba bylo zamawiac, odebralam ja w piatek i jeszcze przymierzylam kilka razy w domu i zaczyna mi sie podobac coraz bardziej :taktak:
a  to zrobilismy sobie z tego dosc romantyczny dzien.najpierw poszlismy na mily lunch, hehe kelner spytal nas czy mamy jakies szczegolne plany na dzien, tak chcial zagaic a my na to ze wlasnie zakupilismy obraczki, powiem ze nie spodziewal sie takiej odpowiedzi i troche go zatkalo, bylo dosc smiesznie, a pozniej poszlismy do miejsca gdzie sie pierwszy raz spotkalismy i otworzylismy tam butelke wybornego szampana(i tu polegla moja dieta-zero alkoholu, ale sila wyzsza ::))wzbudzilismy tym tez male zainteresowanie,( godzina ok 2 po poludniu)i oczywiscie jak opowiedzileismy nasza historie to wszystkie barmanki zaczely ehac i ohac, wiec dzionek byl bardzo mily :Serduszka:
« Ostatnia zmiana: 3 Czerwca 2007, 03:39 wysłana przez irishania »
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 3 Czerwca 2007, 07:38 »
Aniu bardzo podobaja mi sie wasze obraczki  :los: super ze zalatwiliscie juz ta sprawe  :przytul: :przytul:

gratuluje zalatwienia spraw podroy poslubnej ... a tak na marginesie mozesz mi na pw wyslac instrukcje obslugi zalatwiania wizy z ambasada w Dublinie ... lub inna ale poza PL ...

powiem ci ze ja tez bylam na weselu w Cork w piatek i kazdy tez walsnie w te tony uderzal - to wy nastepni, wasza kolej ... poczulam sie odrobine pod presja ... czasu glwonie i niezalatwionych spraw ...

romantyczny dzien  :skacza: :skacza: :skacza: co tam dieta bezalkoholowa ... przy takiej okazji  :los:

BTW a propos zdjec ze slubu i dooopska ... moze jednak byc cos wkleila?? miej litosc ...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 3 Czerwca 2007, 11:13 »
irishania Fajnie ze obrączki już wybrane i to po takich dylemaatach..... a sa śliczne. Mnie się bardzo podobają.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 3 Czerwca 2007, 13:51 »
Aniu obraczki bardzo oryginalne ale bardzo mi sie podobaja.. :D :skacza:

a fotek domagam sie stanowczo  :hello: :hello: :hello:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #627 dnia: 4 Czerwca 2007, 00:00 »
Anuś kochana, obrączki pierwsza klasa, bardzo oryginalne - mnie sie zreszta podoba wszystko, co nietypowe i wolne od sztampy  ;D
A podróży poślubnej to bardzo, bardzo, bardzo zazdroszczę
 :przytul: :przytul:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #628 dnia: 4 Czerwca 2007, 12:39 »
Aneczko - obrączki rewelka  :o - takie oryginalne  - świetne... wy to macie dziewczynki pomysły, ale wy w świecie bywacie  ;)

No a dzionek full romantic - tylko pozazdrościć  ;D

Offline asiaItomek

• zapaleniec
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #629 dnia: 4 Czerwca 2007, 13:04 »
jakie zajebiście klimatyczne obrączki!!! Super!!! Niesamowicie mi się podobają!
No a na fotki czekamy nadal :)
Asia i Tomek