Autor Wątek: MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie  (Przeczytany 50338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline irishania

• entuzjasta
MO ANAM CARA, Irishowe odliczanie
« Odpowiedź #120 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:04 »
myslalam o srebnym/bialym :?  :?: napewno nie zlotym, choc sama juz nie wiem :roll:
srebrne mialyby byc buty,sandalki tylko nie takie blink,blink ale matowe.ja zlota nie lubie wiec raczej bizuteria szmaragdowo-srebrna   :drapanie:  
Moja sukienka jest ivory czyli ecru czyli kosc sloniowa ale klocic by sie mozna :roll: ale tez nie sniezna biel czy mleczna jak to sie tu na forum opisuje :cegly:  
Kllusiu kwiatki  :bukiet:  otoz chcialabym wiazanke z bialych calle,tzn dla mnie to one sie zwa biale lilie, wlasnie taka jak miala Gosiaczekk :mrgreen:  tutaj wycielam z jej watka, mam nadzieje ze mnie nie ukatrupi  :bond:  

tylko oczywiscie biale
natomiast druhny beda mialy po jednym takim kwiatku  :Daje_kwiatka:  no i co myslicie :?:  :?:  :?:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #121 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:12 »
Hanuś, a ja bym je ubrała w ten sam kolor, w ten sam materiał, ale każdej wymyśliła inny krój - miałyby frajdę, że nie są takie same, choć w jednej tonacji. Różnice nie musiały by byc duże - tylko np. w kroku dekoltu, ewentualnie w wyglądzie dołu sukienek. I miałyby chyba większy komfort - każda mogłaby ukryc swoje mankamenty  :D
Brałaś takie rozwiązanie pod uwage  :?:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #122 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:42 »
Cytat: "irishania"
otoz chcialabym wiazanke z bialych calle

hmmm to tak jak ja - tylko ze mi sie kompozycja z rozami podoba

[/URL][/img]

[img[/img]

[/URL][/img]

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #123 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:47 »
no o tym nie pomyslalam  :drapanie:    :drapanie:    :drapanie:    :Uu:
no wlasnie, wtedy byloby to napewno szycie na miare  
ach zachcialo mi sie Irlandczyka trzeba bylo w domu zostac porzadnego chlopca z sasiedztwa poslubic, i nie wydziwiac :twisted:
ach para mi juz z uszu ulatuje od tego wymyslania :roll:
mysle ze jak zdecyduje na 100% kto bedzie tymi druhnami to usiadziemy razem i zdecydujemy co kto chce, choc wszystkie branne pod uwage to zgrabniary  8)
[/url]

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #124 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:55 »
megan ladne te wiazaneczki ale ja chce cos mega prostego,kiedys myslalam o jednym tylko kwiatku dla siebie no ale druhny tez cos musza targac wiec ja bede miala kilka a one po jednym.swego czasu uwielbialam roze ale jakos z tego wyroslam :?
i ostatnio moja mysla przewodnia jest mniej znaczy wiecej(choc trudno uwierzyc-3 druhny zamiast jednej to chyba odwrotnie)
[/url]

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #125 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:58 »
Oj ciezki orzech do zgryzienia :roll: Najlepiej najpierw wybrac druhny a pozniej myslec nad sukniami. Na pewno ten sam material i kolor-bedzie widac, ze cos je laczy na tym weselu. A kroj to chyba najlepiej, zeby same sie wypowiedzialy bo chyba nie ma nic gorszego jak ktos komus karze wlozyc jakies ubranie, ktore kompletnie do niego nie przemawia :wink:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 8 Grudnia 2006, 22:08 »
ale ja chce cos mega prostego

jestem pelna podziwu bo grunt to wiedziec czego sie chce  :wink:
z kwiatami jest zawsze problem bo musza pasowac do sukienki, zdobien auta, fryzury i diabli wiedza czego jeszcze ... ech zycie  :roll:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #127 dnia: 8 Grudnia 2006, 22:16 »
Cytat: "megan"
jestem pelna podziwu bo grunt to wiedziec czego sie chce

wiesz ostatnio jestem soba zaskoczona, jesli chodzi o sprawy slubne to w wiekszosci spraw jestem bardzo zdecydowana.
Ja jako typowa waga zawsze sie zastanawiam i rozwazam nad decyzja. Zaczynam podejrzewac ze ten slub to albo przezylam w poprzednim zyciu albo zaplanowalam juz wszystko w wieku 6 lat (wtedy to bawilam sie w slub i rodzine z kolega z podworka :mrgreen: )i teraz podswiadomie to wszystko odtwarzam
 :wink:

w nastepnym odcinku bedzie o....samochodzie  :auto:
[/url]

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #128 dnia: 8 Grudnia 2006, 23:46 »
Hanuś, jesteś NIESAMOWITA   :calus:    :calus:    :calus:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #129 dnia: 8 Grudnia 2006, 23:50 »
eee tam :oops:  :oops:  :oops:
[/url]

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #130 dnia: 9 Grudnia 2006, 12:16 »
ach zachcialo mi sie Irlandczyka trzeba bylo w domu zostac porzadnego chlopca z sasiedztwa poslubic, i nie wydziwiac

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ślubik zapowiada się cudny, ciekawy - oryginalny :)
A druhenki - nie mają wyjścia - ty wybeirasz, ty decydujesz :) Ten zielony, wyspiarski akcent super :)

Zaczynam podejrzewac ze ten slub to albo przezylam w poprzednim zyciu albo zaplanowalam juz wszystko w wieku 6 lat (wtedy to bawilam sie w slub i rodzine z kolega z podworka Mr. Green )i teraz podswiadomie to wszystko odtwarzam

może i tak być  :wink:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Grudnia 2006, 15:37 »
Cytat: "Vall"
irishania napisał/a:    
Zaczynam podejrzewac ze ten slub to albo przezylam w poprzednim zyciu albo zaplanowalam juz wszystko w wieku 6 lat (wtedy to bawilam sie w slub i rodzine z kolega z podworka Mr. Green )i teraz podswiadomie to wszystko odtwarzam

Ja chwilami tez mialam takie wrazenie, szczegolnie przy wyborze sukni. Od razu wiedzialam jaka chce i czego szukam. No i szybko ja znalazlam :mrgreen:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #132 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:51 »
Cytat: "carlunia"
irishania napisał/a:    

Ja chwilami tez mialam takie wrazenie, szczegolnie przy wyborze sukni. Od razu wiedzialam jaka chce i czego szukam. No i szybko ja znalazlam :mrgreen:

Zazdroszczę Wam

Ja z kolei nie wiem zupełnie czego chcę, a jak już się zdecyduję na coś ogarnia mnie 1000 wątpliwości czy to aby na pewno dobry wybór

Ech zwariowac można :wink:

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #133 dnia: 11 Grudnia 2006, 18:58 »
Moja córuś też taka zintegrowana - wszystko wie  :mrgreen:
Irishaniu, czekamy na autko  :mrgreen: tez będzie zielone  :mrgreen:  :?:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #134 dnia: 11 Grudnia 2006, 19:21 »
Gemini.. mam podobnie.
Tysiac pomyslow na minute, nie wiadomo, ktory lepszy. Kolejne mysli i plany przeganiaja sie nawzajem..

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 11 Grudnia 2006, 21:13 »
Cytat: "Kllusia"
Moja córuś też taka zintegrowana - wszystko wie Mr. Green

Ja nawet nie przypuszczalam, ze tak szybko mi pojdzie obmyslenie wszystkiego. Na poczatku byl tylko obled bo nie wiedzialam od czego zaczac :wink:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 12 Grudnia 2006, 00:24 »
Cytat: "carlunia"
Ja nawet nie przypuszczalam, ze tak szybko mi pojdzie obmyslenie wszystkiego. Na poczatku byl tylko obled bo nie wiedzialam od czego zaczac

no wlasnie obled w ciapki a teraz powoli sie krystalizuje ...

Irishaniu - centralwing rulez  :wink:  ceny sa ok i oplaca sie jechac do Dublina  :wink:
no i dodam cywilizowane godziny  :wink:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 12 Grudnia 2006, 00:30 »
no wlasnie obled w ciapki a teraz powoli sie krystalizuje ...

No i jestes na dobrej drodze :wink: Na poczatku ogladanie zaproszen na roznych stronach www konczylo sie bolem glowy bo tyle tego bylo. Pozniej juz bylo znacznie lepiej. :D

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 12 Grudnia 2006, 00:48 »
Na poczatku ogladanie zaproszen na roznych stronach www konczylo sie bolem glowy bo tyle tego bylo. Pozniej juz bylo znacznie lepiej.

bo jest ich za duzo po prostu  :wink:
tego jeszcze nie zalatwilam - ale mam zarys  :wink:  natomiast teksty sa i czekaja  :wink:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #139 dnia: 12 Grudnia 2006, 01:07 »
centralwing rulez  ceny sa ok

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:
sprawdzilam nie moge uwierzyc ze sa juz na sierpien, tesciowa mnie zabije, juz od kilku tygodni mi powtarza ze trzeba wyslac zaproszenia a ja jestem len taki smierdzacy :roll:  :roll:
ale jestem zla na siebie bo trzeba bilety dla gosci zarezerwowac poki sa tanie a jak mam powiedziec im zeby dali kaske na bilet jak zaproszenia jeszcze nie widzieli  :bredzisz:    :urwanie_glowy:    :nie:    :hmmm:    :drapanie:    :glupek:    :glupek:    :glupek:    :fajka:    :urwanie_glowy:  ale sie porobilo i jutro tesciowa mi powie "a nie mowilam" i najgorsze ze miala racje, jak zawsze :roll:
i dotego ja w czasie sesji jestem no nieszczescia parami chodza  :roll:
[/url]

Offline Kllusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #140 dnia: 12 Grudnia 2006, 01:20 »
irishania, dasz rade ze wszystkim   :uscisk:    :ok:    :Rowerzysta:  
Mnie sie nic nie chce - to jest gorszy problem. NIC, zupełnie nic  :evil:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #141 dnia: 12 Grudnia 2006, 03:15 »
Kllusiu co ty robisz na necie o tej porze   :ekxpert:  
do lozka szybciutko, sen dobry na cere :mrgreen:

zadzwonilam juz do kolegi (o 12 w nocy :roll: , na szczescie nie spal)on ma bardzo dobrego funfla tam gdzie trzeba :wink: jutro dogadamy szczegoly i trzymac kciuki moze bedzie ok.juz wszystko poczytalam, grupowo mozna zamawiac i wystarczy 20% zaliczki ale mozna sie dogadac :wink:  wiec jestem to w stanie sama wylozyc na te kilka miesiecy.byleby cena byla taka jak teraz dla calej wycieczki no i zebym mogla zmienic ilosc pasazerow tak 15-20 mniej lub wiecej :roll: no i na tym rola znajomosci ma polegac trzymac kciuki dziewczynki :mrgreen:  :mrgreen:
a moj pan sie bawi na Christmass Party(oni maja tu takie imprezki przed-swiateczne obowiazkowo w kazdej pracy  :koncert:    :cancan:    :drinkuje:    :piwo_2:    :pijaki: )
a ja musze  zakuwac :roll:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
tylko male przerwy na forum robie :mrgreen:
[/url]

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 12 Grudnia 2006, 20:05 »
sprawdzilam nie moge uwierzyc ze sa juz na sierpien

tez nie moglam uwierzyc i od razu kupilam :)

byleby cena byla taka jak teraz dla calej wycieczki no i zebym mogla zmienic ilosc pasazerow tak 15-20 mniej lub wiecej  no i na tym rola znajomosci ma polegac trzymac kciuki dziewczynki  

jak po znajomosci to sie na pewno da  :wink:

moj pan sie bawi na Christmass Party(oni maja tu takie imprezki przed-swiateczne obowiazkowo w kazdej pracy

tiaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja mam w piatek w stylu James Bonda nan jakims wygwizdowie w hotelu skad mamy zapewniony transport ale o 2 w nocy wiec jak bede chciala byc krocej czeka mnie taxi a z Fota Wild do Cork to z 65 EUR zaplace
baw sie od 7 do 2 w nocy z pijanymi ludzmi z pracy - fuuuuuuuuuuuuuuuuu

Pawel ma co gorsza w sobote - niech ich drzwi scisna z tymi Christmas Party   :evil:

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #143 dnia: 12 Grudnia 2006, 21:33 »
I ja melduje się w Twoim odliczanku:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #144 dnia: 12 Grudnia 2006, 23:00 »
Czesc irishaniu
Jakis tydzien temu wrocilam do IRE, nadrabiam zaleglosci i juz sie tutuaj wpisuje  :D

Wiec tak:
na poczatek mam pytanko, czy chcecie wszystkim gosciom z IRE kupowac bilety :?: czy tylko im te bilety rezerwujecie :?:

Z tego co wiem, to goscie z IRE sami sobie oplacaja przeloty na wesela i noclegi (juz tak to maja zorganizowane).

Szczerze mowiac jeszcze ani razu nie lecialam centralwingsami, zawsze z mezem i rodzina latamy aerlingusem (z Dublina do Berlina).

a moj pan sie bawi na Christmass Party

nic mi nie mow na ten temat :evil:, maz idzie w ta sobote na takowe Party, a ja w domq bede siedziec a buuuuuuuu :cry:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:09 »
Aniu powiem Ci, że ja zawsze na weselach mam sukienki do ziemi z satyny czy tafty czy jakiegoś takiego wizytowego materiału. (niecierpię długości kiecek 3/4, a w takiej długiej niezmiernie mi wygodnie zawsze było). Oczywiście sukienki te podszewkę mieć muszą. Nie było mi gorąco, a byłam na weselach, gdy temp. przekraczała 30 stopni. zawsze też miałam buty, które miały zakrytą pięte i palce. Aby się trochę ochłodzić, to na nóżki wkładałam pończochy samonośne a nie typowe rajtki.

Miałam kiedyś sukienkę o podobnej górze jak ta pierwsza (z drugiej tury).

Ja się obawiam czy znajdziesz gdzieś w sklepie trzy takie same lub podobne suknie (w dodatku może w różnych rozmiarach)   dla swych druchenek. Dlatego coś mi się wydaje, że szyć będziesz musała.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #146 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:14 »
tesciowa mi powie "a nie mowilam" i najgorsze ze miala racje, jak zawsze

:skacza:  
Najbardziej mnei zaskoczyło "Jak zawsze"  :idea:  :!:

jestem to w stanie sama wylozyc na te kilka miesiecy.byleby cena byla taka jak teraz dla calej wycieczki no i zebym mogla zmienic ilosc pasazerow tak 15-20 mniej lub wiecej  no i na tym rola znajomosci ma polegac trzymac kciuki dziewczynki  

3mam kicukasy, 3mam :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #147 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:22 »
:hello:  spóźniaska się melduje  :oops:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #148 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:39 »
nie mowilam" i najgorsze ze miala racje, jak zawsze  
i dotego ja w czasie sesji jestem no nieszczescia parami chodza

daj znać jak poszło!!!!!! czy wszystko załatwiłas???
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #149 dnia: 13 Grudnia 2006, 20:03 »
dziewczynki, kciuki jeszcze musicie trzymac ale wsio wyglada obiecujaco  :ok:  , jest jeden szkopul, lot jest tylko w czwartek czyli dodatkowy dzien urlopu dla kazdego goscia :roll: , planowalismy ze wszyscy przyjada w piatek, powrot w poniedzialek,akurat wolny-dlugi weekend, mam nadzieje ze to nie bedzie stanowilo problemu dla nikogo, bardzo nam zalezy zeby kazdy mogl dotrzec na nasze swieto :mrgreen:

Cytat: "redzia"
czy chcecie wszystkim gosciom z IRE kupowac bilety

czy ty Redziu myslisz ze ja wychodze za maz za syna Dolores McNamara(tej co wygrala euromilions :wink: ) :?:  :?:  :?:
niestety prywatnego jeta jeszcze nie posiadam i bilet kazdy kupic musi sam i za hotel tez zaplacic z wlasnych pieniazkow :mrgreen:
chce tylko zabukowac te bileciki jak najszybciej bo ceny rosna(jest mozliwosc grupowego biletu) a nie chce zeby ludzie musieli wydac nie wiadomo ile na ta podroz(lepiej niech doloza wiecej do prezentu :wink:  :oops:  :mrgreen: )

Najbardziej mnei zaskoczyło "Jak zawsze

bo moja przyszla tesciowa jest super babka i zawsze ma racje :wink: (bo zawsze mowi zrob jak uwazasz tak bedzie najlepiej :mrgreen:  :mrgreen: )
a tak powaznie to nie chce jej tu zachwalac, zeby nie zapeszyc ale jak na razie  :serce: jest prawdziwym skarbem :serce:
aha witam wszystkie nowe forumki w moim odliczanku  :hello:    :hello:    :hello:    :Zakochany:    :Zakochany:  
obiecuje ze jeszcze dzis bedzie cos o tym samochodziku  :kierowca:
[/url]