Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #330 dnia: 23 Sierpnia 2008, 23:29 »
wiesz moniu różne rzeczy sie zdaarzają.moje zdanie jest takie ze do samego odbioru salon powinien sprawowac nad suknią i jej dopasowani a do klientki .Przecież naprawde te suknie kosztują nie małe pieniądze.A to ze dziewczyny się odchudzają to przecież norma bo chcą wyglądać najpiękniej w tym dniu a ślub to wspaniała mobilizacja, która często zmienia na stałe podejście kobiet do swojego wygladu

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #331 dnia: 24 Sierpnia 2008, 00:30 »
to fakt ale.. chodzi tu o  ostateczna  przymioarke i spasowanie sukni.. skoro maja  dziewczyny w perpektywie opdchudzanie to niech spasowują  w kilka dni przed slubem a nie  m-c przed.. przez m-c wiele może się zdarzyc..

nie ma co porównywać agnes do skarletek.. agnes ma  cały zastep krawcowych a skarlet ...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #332 dnia: 24 Sierpnia 2008, 10:14 »
ja mam w planach ostre chudniecie az do dnia ślubu :) wiadomo,ze to wazne dla niektórych panien młodych  ;D
taka umowa raczej by mnie zniechęciła-i możliwe, że poszukałabym innego salonu!
a schudnąc ze stresu rowniez mozna-i to nie 7 kilo tylko nawet wiecej....widziałam na własne oczy takie drastyczne przypadki stresu!
Marionetka-uspokoiłaś mnie trochę;)
pozdrowionka
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #333 dnia: 24 Sierpnia 2008, 11:52 »
nadal podtrzymuje...

chcesz się odchudzać -  dopasuj  ostatecznie kiece  kilka dni przed slubem a nie  m-c przed...

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #334 dnia: 24 Sierpnia 2008, 12:27 »
fakt monia-tymbardziej-ze nie mam za bardzo jej gdzie przetrzymac poza wzrokiem mojego narzeczeńca:) wiec kilka dni przed slubem brzmi rozsadnie:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #335 dnia: 25 Sierpnia 2008, 21:35 »
Ja się zgadzam z Monią. Robienie przymiarki na kilka tygodni przed ślubem, a potem chudnięcie z premedytacją i oczekiwanie ponownego dopasowania sukni od salonu to lekka przesada. To po co te przymiarki i dopasowywanie? Skoro i tak dziewczyny planują schuudnąć? Dla mnie to brak szacunku do pracy innych.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #336 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:04 »
no dlatego zurku klauzula w umowie o której piszemy jest ograniczeniem.....ja zgadzam sie z tym absolutnie-ze jeśli decyduje sie na date ostatniej przymiarki-to bedzie to data ostateczna-czyli wykorzystam 3 przymiarki-które mam w umowie! ale niech panna młoda ma prawo poprostu do ustalenia daty tej przymiarki....to chyba uczciwe-prawda?

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:40 »
ty.. to sa w  umowie klauzule o wykorzystaniu 3  przymiarek??

o kurcze.. dobre.. tego jeszcze niesłyszałam.. wesoły akcent na koniec dnia ;)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #338 dnia: 25 Sierpnia 2008, 23:38 »
hihihi-nieeee:) ;D
ja wciaz nawiazuje o klauzuli tego salonu-o ktorym mowila Ci Twoja mama:)
ja umowy jeszcze nie podpisałam-tylko zrozumiałam tak podczas rozmowy w salonie-że są 3 przymiarki-ni mniej ni więcej....jak to będzie to się okaże....z pewnościa będę uważnie czytac treśc umowy:):):)
pozdrowionka

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #339 dnia: 26 Sierpnia 2008, 00:11 »
no nie.. nie o tym mówiła..

rozmawiała z włascicielka  mojego "ulubionego" szczecińskiego salonu.. włascicielka skarzyła się,ze panny  chcą  jak najcześciej zakąłdać  kiecke i lataja  na ciagłe przymiarki.. kaza sobie przymierzac i dopasowywac kiecke m-c przed slubem a potem   przy odbiorze kiecy  okazuje się,ze kieca  nie pasuje, bo jest o rozmiar czy 2  za duża..

nie dziwie się kobiecie, pomimo mojej miłości do salonu, ze  chce wprowadzic  taka klauzle.. mnie też  wkurzyłoby gdyby pacjentka uparła się  na  zrobienie licówek/ koron przed wybielaniem a potem  kazała mi  robić  ponownie całośc dlategozme wybieliła sobie  szczeke i kolor   nie pasuje do wykonanej pracy..  a co mnie to ma interesowac.. chciała - to ma...

panie z salonu maja rece  pełne roboty i panna ktora od ostatniej  przymiarki   odchudza się na potege a potem wyje,ze  kieca nie pasuje jest  irytujaca... jak chce  mieć ostateczna przymiarke to neich na nia przyjdzie tydzień czy 4 dni przed slubem a nie w dniu odbioru (najczesciej w piatek przed weselem)..

i o to po krótce  lata.. ;)

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #340 dnia: 27 Sierpnia 2008, 08:56 »
Zaznaczanie w umowie, że ma się 3 przymiarki to bezsens- jak można to przewidzieć? Uważam, że ostatnia przymiarka i odbiór powinny być około 7-10 dni przed ślubem. W tydzień ciężko schudnąć nawet 3 kg.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2009, 11:24 wysłana przez Sylvi »

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 27 Sierpnia 2008, 09:55 »
moja suknia przyjechała  6 dn przed weselem.. pierwsza przymiarka była w poniedzialek,  druga we wtorek a ostatnia w srode.. mozna spokojnie zdarzyc .. ale  nei na ostatni chwilke.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #342 dnia: 27 Sierpnia 2008, 11:31 »
Ja tam kiecke mam juz od tygodnia w domu ale w poniedzialek ide na oststeczna poprawke i wydaje mi sie ze wystrczy - nie trzeba duzo jej przerabiac.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

caril
  • Gość
« Odpowiedź #343 dnia: 22 Października 2008, 20:14 »
Witam!
W najbliższym czasie wybieram się na wielkie "łowy" i mam do Was prośbę.  Byłabym bardzo wdzięczna za informację, gdzie w szczecinie znajdę suknie firmy pronovias? Jakaś sierota ze mnie, ale nie mogę znaleźć.

Z góry dzięki za wyrozumiałość. . .

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #344 dnia: 22 Października 2008, 21:17 »
Wpisz sobie w goole "pronovias szczecin" lub jakos tam inaczej a napewno coś znajdziesz .
Ewentualnie na forum poszukaj .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

caril
  • Gość
« Odpowiedź #345 dnia: 23 Października 2008, 17:59 »
zrobiłam tak zanim napisałam tego posta :)
niestety pojawiają się tylko oferty żon, które chcą sprzedać używana suknię. . .  to samo z wyszukiwarką forum. . .

może jakaś narzeczona lub żonka tu zajrzy i mi pomoże :)

mimo wszystko dzięki!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 24 Października 2008, 12:53 »
a w salonie Novia na ul. Janusza sprwdzałaś?

caril
  • Gość
« Odpowiedź #347 dnia: 26 Października 2008, 13:22 »
Generalnie interesuje mnie pronovias i la sposa.  W salonie Novia (wg strony internetowej) maja te drugie, co do pronoviasa ani słowa.
Dzięki!

Offline madzka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 12 2009
« Odpowiedź #348 dnia: 30 Grudnia 2008, 19:16 »
Witam ,pomimo iz ślub dopiero w grudniu przyszłego roku ,to już zaczełam wedrówke po salonach ślubnych. Trafiłam do dość mało znanego salonu "ANNA" . Jestem pod ogromnym wrażeniem!Obsługa przemiła! duży wybór sukien! Ponadto można uszyć suknie jaką chce .  Posiadają buty, bizuterie, bielizne . Nie ma problemu z umówieniem sie na przymiarki  i dostaje to co oczekiwałam.
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2008, 19:28 wysłana przez ela »

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 30 Grudnia 2008, 19:29 »
A do jakiego jeszcze salonu trafiłaś ? Lub do jakiego jeszcze będziesz szła ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madzka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #350 dnia: 30 Grudnia 2008, 19:46 »
Błam w salonie Justyna ,też polecam bardzo miła obsługa i duzy wybór .

Offline klarneciaczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #351 dnia: 4 Stycznia 2009, 10:24 »
Wbrew większości panujących tu opinii, dołączam się do wypowiedzi Agnieszki Kosteckiej, która chwali salon Anagra.  Panie były przemiłe, aktywne, był już wieczór, prawie przed zamknięciem, a one naprawdę się starały, zależało im, żebym ładnie wyglądała, jeśli coś mi nie leżało, to też mówiły, a nie wciskały wszystkiego, byle tylko sprzedać.  Chyba właśnie tam kupię suknię.  Zupełnie inne wrażenia miałam w Prety Woman, gdzie było kilka uroczych sukienek, ale panie totalnie bez życia, nic nie doradzały, a gdy prosiłam o jakiś komentarz, to we wszystkim było "dobrze".  Aha, teraz w większości salonów są jeszcze promocje zimowe, więc jeśli nie zależy Wam na supernowych kolekcjach, to polecam, jest naprawdę taniutko.   Na którejś z wcześniejszych stron znalazłam komentarz, że cena sukni świadczy o jakości i klasie, ale zupełnie się z tym nie zgadzam.  Drogie Panie, to my świadczymy o naszej klasie, jeżeli jesteśmy radosne i pogodzone ze sobą i światem, to nawet w najprostszej kreacji wyglądamy jak księżniczki.  A już na pewno dla naszego księcia, który nie bierze ślubu z opakowaniem, ale z nami:))) dlatego nie dajmy się zwariować:)))powodzenia w poszukiwaniach!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 4 Stycznia 2009, 11:52 »
A jaką sukienkę wybierasz z ANagry ?

Ale widzisz skoro większosc uważa że coś jest nie tak to napewno jest w tym troche prawdy i salon powinien się poprawic bo straci klientki . Na tym rynku jest dużo wspaniałych salonów gdzie klientka wyjdzie zadowolona więc trzeba się starac :)

Moim zdaniem Pretty Women ma piękine suknie i wyja tkowe ! Ja w tym salonie brałam suknie ponad 3 lata temu .
Tylko tam znalazłam suknię o jakiej marzyłam od zawsze ! Mają suknie w stylu kopciuszka :) suknie z dlugimi trenami :)
Ja tam byłam zadowolona , Pani nawet pare dni pzred slubem w nocy przyjechałą do mnie ze Szczecina aby mi gorset poprawic !
Stanęła na wysokosci zadania :)

caril
  • Gość
« Odpowiedź #353 dnia: 4 Stycznia 2009, 13:06 »
Ja wybierałam ostatecznie między sukniami z dwóch salonów: Pretty Women i Novii. W obu bardzo miła obsługa i sporo pięknych sukien. Polecam!

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #354 dnia: 4 Stycznia 2009, 13:23 »
Witam.  Dziewczyny jestem tu zupełnie nowa ale nie ukrywam, że wątek sukienek najbardziej mnie interesuje stad moj pierwszy post u Was ;) Jak do tej pory jestem załamana. . . .  byłam w Novii- nic dla mnie, w CMS parę ładnych sukienek ale coś nie mogę podjąć decyzji,w  chwalonej Justynie i Annie niestety nie odnalazłam tego co szukałam, natomiast Vivien Vigo to zupełne nieporozumienie począwszy od obsługi kończąc na sukienkach. . .  Szukam czegoś bardzo klasycznego a zarazem wyjątkowego - dla mnie ;)Nawet w Świdwinie i  Chwalęcicach już byłam ;/  Może jestem zbyt wybredna. . . powoli się martwię bo czasu coraz mniej. . .  W tym tygodniu wybieram się jeszcze do  Anagry, Pracowni Ślubnej i Arveny . . . . .  Może tam coś znajdę bo jak nie to już nie wiem ;/

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 4 Stycznia 2009, 13:43 »
caril Oo to zawsze problem jak dwie suknie się podobają  :-\
Nigdy nie wiadomo która jest ładniejsza :)
Widziałam tą jedną :  San Patrick Peralta ...a druga to jaka ?

olenka83 A może opisz po troszku jak chcesz aby ta suknia wyglądała :) Może coś wymyslimy :)

Offline madzka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #356 dnia: 4 Stycznia 2009, 15:22 »
Olenko zajrzyj jeszcze raz do salonu Anna. Możesz zamówić taką sukienke jaką bedziesz chciała,według swojego gustu i upodobania ,uszyją to co chcesz. Wystarczy tylko określic jaki typ suni itd. tam i doradzą . Naprawde warto!Ja tak zrobiłam . Bęnde mieć to co chce!tam szyją na miejscu,nie sprowadzają z nikąd. Jeśli masz upatrzony model czy z neta czy z katalogu ,bedziesz to mieć. Zawsze mozna też pokombinować,z modelem sukni.

caril
  • Gość
« Odpowiedź #357 dnia: 4 Stycznia 2009, 16:07 »
Peraltę w końcu mam :) Druga jakiejś firmy ze Stanów, ale żebym ja pamiętała jaka ::) W PW chyba zamówię welon i buty. Tam najbardziej mi się podobały, bo przy cenie sukni, z dodatkami trochę "zluzuję" :P

Oleńko ja szłam po konkretny model, a mam zupełnie coś innego! W takim wypadku tylko mierzenie wszystkiego co się da! Wybierz się na Galę, 11.01, może coś rzuci cię na kolana?
Powodzonka w poszukiwaniach! :)

Offline klarneciaczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #358 dnia: 4 Stycznia 2009, 17:51 »
Elu, w Anagrze wybrałam sobie klasyczną sukienkę, z wyszywanym gorsetem z ramionkami i rozkloszowaną spódnicą, ale sprawa nie jest jeszcze przesądzona.  A w Pretty Woman rzeczywiście są ładne sukienki, ale panie nie umiały mi doradzić, może to inna obsługa niż wtedy, gdy Ty kupowałaś, a może po prostu miały taki senny dzionek lub moje podejście nie było dobre, tak do końca nie miałam wyobrażenia, czego chcę.  Poza tym każda z nas ma też własne oczekiwania co do obsługi i czasem tak bywa, że z jednymi ludźmi dogadujemy się dobrze, a z innymi nie.  Ale doświadczeniami zawsze warto się wymienić, żeby zobaczyć, że ktoś może mieć inne spojrzenie.  Pozdrawiam:))

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #359 dnia: 4 Stycznia 2009, 18:44 »
Dzięki - macie racje, wybiorę się na Galę na pewno a do salonu Anna zajrzę faktycznie może raz jeszcze. . . Pani która byłą nie mówiła, mi że szyją wszystko. . . No ale wpierw zobaczę te salony gdzie nie byłam. . .  trochę liczę na tą Anagrę i Pracownię Ślubną bo widziałam już coś na www . . . ale zobaczymy.  Dam znać.  A co do Preety Woman - jakiś rok temu byłam tam z koleżanka i byłyśmy obie pod wrażeniem obsługi - teraz jak byłąm - niestety nie. 

Pytałyście jakiej sukienki szukam- otuś problem mam taki że zawsze chciałam prostą sukienkę, bez halki na kołach itd ale jestem bardzo drobna i chuda i tego typu sukienki wyglądają na mnie jak na wieszaku. . . Najlepiej mi chyba w tych wiekich rozkloszowanych typu "księżniczka" ale żle się w nich czuje. .  I masz tu babko placek ;/